CoronaBinnenland

Covid-19 staat nu definitief op de A-lijst: ‘Vandaag is onze democratie overleden’

Help mee door deze informatie met jouw vrienden op je social netwerk te delen!

In de Eerste Kamer hebben VVD, CDA, GroenLinks, D66, PvdA, Partij van de Dieren, SP en ChristenUnie ingestemd met het opnemen van Covid-19 op de A-lijst. Ook is de tijdelijke wet coronamaatregelen weer verlengd.

“Als u niet wilt dat ons land verwordt tot een digitale gevangenis, dan moet u deze partijen wegstemmen!” stelt Statenlid Martin Bos (FVD).

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Bas Filippini, oprichter van privacywaakhond Privacy First, voegt toe: “Deze Eerste Kamer is een schande voor onze rechtsstaat. Deze Kamerleden moeten zich diep schamen en zijn totaal onbekwaam voor hun functie.”

Taak

“Vandaag is onze democratie overleden. Nu weten we waarom we allemaal naar Oekraïne en Poetin moeten kijken. Het is onze taak om slaapwandelend Nederland wakker te schudden!” twittert oud-journalist Erick Overveen.

Jurist en filosoof Raisa Blommestijn schrijft: “Als er nog bewijs nodig was dat deze ‘crisis’ niet voorbij is, is dit het wel: de wettelijke basis van alle maatregelen is intact en kan ieder moment weer geactiveerd worden.”

Nog lang niet voorbij

“Is er een serieuze arts te vinden die kan onderbouwen waarom covid de A-status verdient?” vraagt auteur en spreker Hans van Tellingen zich af. “Met een zeer lage IFR. Met 98 procent van de mensen die antistoffen heeft? En ruim meer dan de helft van de mensen die het virus heeft doorgemaakt zodat er ook natuurlijke immuniteit is?”

“Dat de Eerste Kamer in grote meerderheid heeft besloten dat een verkoudheidsvirus – waar een meerderheid al immuniteit voor opgebouwd heeft – officieel de A-status krijgt, zegt mij dat dit alles nog lang niet voorbij is en dat we van de politiek in deze niets hoeven te verwachten,” reageert journalist Annelies Strikkers.

5 2 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

200 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Tica
Tica
2 jaren geleden

Ook de eerste kamer kan beter, net als het kabinet ander werk gaan zoeken waar ze beter in zijn.

Jan
Jan
2 jaren geleden

Ja dat was al te verwachten
Wat wil je nog verwachten van deze landverraders volksverraders ze hebben ons land al lang verkocht aan claus schwap in aan Brussel
De meeste kabinetsleden zijn lid van het wef zelfs Máxima
Als er niet gauw wat gebeurt dan belanden wij net als in Canada in een dictatuur (als we daar al niet in zitten)

Eleonora
Eleonora
2 jaren geleden

De vraag of ik wel wil leven in deze dolgedraaide wereld wordt steeds actueler. De toekomst ziet er duister uit …. of de bevolking wordt op tijd wakker en we besluiten met ons allen de regering, tweede kamer en den haag de rug toe te keren, ons vrije geboorterecht op te eisen en onze nieuwe wereld te creëren. Met respect, liefde, waarheid, integriteit en ruimte bieden aan onze medemens.

Lammert
Lammert
2 jaren geleden

De democratie is al lang overleden. We staan erbij, kijken ernaar en gaan over tot de orde van de dag….

Back to top button
200
0
We lezen graag je reactie!x