Buitenland

‘De EU is een imperium en gedraagt zich ook zo’

Help anderen door deze info met jouw kennissen op je socials te delen!

Het is geen goed idee om sancties op te leggen aan Rusland, zei FVD-voorman Thierry Baudet voor de camera van omroep Ongehoord Nederland. “Ik begrijp de actie van Poetin heel goed.”

“We hebben steeds hiervoor gewaarschuwd,” benadrukte Baudet. “Wat er gebeurt, is dat de EU, de NAVO en Amerika continu aan het pushen zijn om Rusland onder druk te zetten, om Rusland te omsingelen, in te kapselen. Oekraïne is het zoveelste voorbeeld daarvan.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Rusland reageert op agressie vanuit de NAVO, het oprukken van de NAVO,” stelde Baudet. “Donetsk en Loehansk zijn effectief al sinds 2014 zelfstandig bestuurde regio’s, net als de Krim Russisch gebied. Ze willen liever bij Rusland horen en ik begrijp dat heel goed.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Heel onverstandig

Nederland heeft Oekraïne steun beloofd in de vorm van militaire middelen waaronder scherpschuttergeweren, helmen en detectierobots om mijnen op te sporen. Nederland gaat ook militairen trainen.

“Wij worden dat conflict ingetrokken, dat is zonneklaar,” zei Baudet. “Dat is heel onverstandig. We hebben niets te zoeken in die regio.”

FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen zei in het tv-programma Ongehoord Nieuws dat de EU een imperium is en zich ook zo gedraagt. “Ze willen Oekraïne naar binnen trekken.”

Volkomen uit de klauwen gelopen

Hij verwees naar de Maidanrevolutie in 2014, toen het over het associatieverdrag ging. De Oekraïense regering wees het associatieverdrag af, waarna er protesten kwamen. Toen gingen Europarlementariërs Guy Verhofstadt en wijlen Hans van Baalen naar het Maidanplein om mensen op te roepen tot verzet, zei Van Houwelingen.

“Moet je je voorstellen dat Poetin naar Nederland of Frankrijk komt om de gele hesjes te ondersteunen. Dat is ondenkbaar. Toen is het volkomen uit de klauwen gelopen,” benadrukte hij.

(Video verwijderd? Klik hier...)

5 77 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

78 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bezorgde NL'er
Bezorgde NL'er
2 jaren geleden

Toen Catalonië onafhankelijk wilde worden hoorde je ze niet, werden er geen sluipschutterswapens gestuurd en ook geen mensen.

Alsof de Oekraïense militairen iets van die doordeweeks militairen van NL kunnen leren.
Wat een arrogantie weer van het beste jongentje van de klas NL

Annette
Annette
2 jaren geleden

Voor het eerst in lange tijd heb ik gisteren weer met genoegen gekeken naar de NPO op 1.

Daar kwam de eerste uitzending van Ongehoord Nederland, genaamd Ongehoord Nieuws.

Wat een verademing om eindelijk eens mensen te zien en te horen, die WEL verstand van zaken hebben en daardoor door de MSM worden genegeerd en gebagatelliseerd.

Zo’n Arnold Karskens heeft als oorlogsverslaggever ruimschoots zijn strepen verdiend en ook de jonge Raisa Blommestijn heeft zich geprofileerd als een zeer kritische en jonge vrouw, die weet waar zij het over heeft.

Wat er nu gebeurt in de Oekraïne is jaren geleden al zorgvuldig voorbereid.

Omdat de Oekraïne een bolwerk is van de zogenaamde elite (was oorspronkelijk een erenaam, maar is nu zwaar gedegradeerd), wilde de club van Klaus Schwab en consorten dit complete land de EU en uiteraard de NAVO intrekken.

Dit is natuurlijk voor de Russen onacceptabel en volkomen terecht.

Ik trok al gelijk de vergelijking met de Cuba crisis, ik dacht in 1962. Ik was toen nog maar 13 jaar, maar heb de spanning duidelijk gevoeld bij mijn ouders.

Natuurlijk accepteerden de Amerikanen niet dat de Russen zo ongeveer in hun achtertuin zouden gaan bivakkeren.

Maar NU moeten de Russen omgekeerd het wel accepteren dat de EU plus Amerikanen de Russische grens gaan bedreigen.

Toch denk ik zelf dat de soep niet zo heet wordt gegeten als hij wordt opgediend.

Niemand zit er te wachten op een nieuwe oorlog, eentje die, naar mijn bescheiden mening, niet eens door het Westen gewonnen kan worden.

Het Russische militaire potentieel is héél wat beter dan de slappe mietjes hier in het Westen.

Toevallig las ik gisteren even over de Amerikaanse strijdkrachten.

Het is daar werkelijk om te janken. Genderdiversiteit en klimaat bullshit voeren daar binnen de krijgsmacht nu de boventoon.

Nu…. dáár ga je werkelijk geen oorlog mee winnen.

Ook de gevechtspiloten hebben nauwelijks nog genoeg vlieguren om een deuk in een pakje boter te slaan.

Wat wél een feit is, is dat WIJ, onschuldige burgers van Europa, de komende tijd de prijs zullen betalen voor deze oorlogshitserij.

Met een beetje pech kunnen wij straks alleen nog maar KIJKEN naar de gasmeter, zonder deze te gebruiken, omdat het voor gewone mensen onbetaalbaar is geworden.

En DAT, terwijl er nog genoeg aardgas in Nederlandse bodem ligt, maar dat is verkwanseld aan andere landen voor een zacht prijsje, want uiteindelijk is het belangrijker om je buren te vriend te houden dan je eigen burgers tevreden te stellen.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
2 jaren geleden

NazieEuropa is bezig !!

Lest best Vergezicht
Lest best Vergezicht
2 jaren geleden

Ik weet nog wel een regio wat Poetin van mij mag annexeren.
En die regio ligt heel dicht bij Den Haag.

Back to top button
78
0
We lezen graag je reactie!x