Mens en Dier

D66-Kamerlid haalt boeren door het slijk, en krijgt het internet over zich heen

Help door deze info met anderen op je socials te delen!

Jaarlijks vallen in Nederland bijna 9000 doden te betreuren als gevolg van fijnstof. Naar schatting van het RIVM is de helft daarvan te relateren aan ammoniak. Deze komt in Nederland voor bijna 90 procent uit de veehouderij. Ook onze gezondheid vraagt om moedige maatregelen. Dat schreef D66-Kamerlid Tjeerd de Groot op Twitter.

De Groot kreeg vervolgens het internet over zich heen. “Wat knap! Ik heb in 20 jaar nog nooit als doodsoorzaak ‘fijnstof’ op het overlijdensformulier ingevuld. U wel?” vraagt neuroloog Jan Bonte aan het Kamerlid. “Ga eens bij een obductie staan in een grote stad. De longen: ‘Gerookt zeker’, zei ik? ‘Nee’, zei de patholoog. ‘Zo zien ze er hier allemaal uit’.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Vernietigen

Huisarts Els van Veen haakt hierop in: “Tjeerd de Groot praat naar hij verstand heeft, Jan.”

“Tijdens colleges pathologie kreeg ik nog een rondleiding in het anatomisch museum. Grijze longen; niet gerookt, maar woonde in het centrum. Op boerderijen minder astma. Er is nog wat discussie en onzekerheid over stikstofoxiden versus ammoniak,” voegt Evert Mouw, deskundige op het gebied van modellering, toe.

“Waarom haat u de beste en schoonste boeren ter wereld zo intens en waarom wilt u deze vernietigen?” vraagt BVNL-bestuurder Hans van Tellingen.

Totale nonsens

Wetenschapper Marc Jacobs schrijft: “Zucht. Het wordt echt tijd dat beleidsbepalers gaan ophouden met het misbruiken van de berekeningen van het RIVM, of het RIVM dat zich laat misbruiken, want individuele doodsoorzaken modelleren is lastig. Zo kunnen we zelfs rekenen hoeveel sterfte er is na een nieuw D66-programma.”

“Och Tjeerd, het RIVM! Dat is toch die leugenmachine die tijdens de coronazwendel ontmaskerd werd? Er vallen nul doden als gevolg van de ammoniakuitstoot. Het is echt totale nonsens. Ammoniak vervluchtigt en is niet schadelijk. De veestapel is op geen enkele manier ‘verantwoordelijk’, stelt Viruswaarheid-voorman Willem Engel.

4.9 135 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

108 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
exegese
exegese
1 jaar geleden

Heel dat zootje daar in Den Haag moet daar zo snel mogelijk weg. Het is nog nooit zo kritiek geweest in het verleden. Ze zijn niets ontziend ! Laten wij dat ook maar worden dan !

Antiislam
Antiislam
1 jaar geleden

Hij mag vooraan als de tribunalen gaan beginnen.

Hugo
Hugo
1 jaar geleden

Tjeerd de Groot van nazi partij D66 van wie moet anders die onzin komen. De criminelen van dit kabinet moeten heel snel wegwezen. En zeker D66 en VVD CDA CU en PVDA.

Ronald
Ronald
1 jaar geleden

Laat het rivm maar eens berekenen hoeveel meer doden er vallen door dit kabinet in Nedeland. Denk dat een natuur ramp, verkeers doden en een extreme griep golf er bij verbleken.

Back to top button
108
0
We lezen graag je reactie!x