Homepagina » Gezondheid » Revolutie in de psychiatrie. Wat Noorwegen doet zouden ze overal moeten doen
Revolutie in de psychiatrie. Wat Noorwegen doet zouden ze overal moeten doen

Revolutie in de psychiatrie. Wat Noorwegen doet zouden ze overal moeten doen

Op de deur naar één van de verdiepingen van het Asgard psychiatrisch ziekenhuis in Noorwegen staat een opvallende tekst: medicijnvrije behandeling.

Het gaat om een initiatief van het Noorse ministerie van Volksgezondheid waarbij gezondheidsinstanties de opdracht hebben gekregen behandelingen zonder medicijnen aan te bieden.

De afdeling is bedoeld voor patiënten die geen medicijnen willen nemen. Zij mogen zelf hun behandeling kiezen, waarna het ziekenhuis op basis van die keuze zorg moet bieden.

Paradigmaverschuiving

“Dit is een nieuwe manier van denken,” aldus Merete Astrup, directeur van de medicijnvrije afdeling. “Voorheen bepaalden ziekenhuizen wat het beste was voor patiënten. Nu mogen ze zelf kiezen.”

Er wordt gesproken van een drastische verandering, een paradigmaverschuiving. De patiënt heeft net zoveel te zeggen als de arts.

Jarenlang lobbyden vijf patiëntenorganisaties bij het ministerie van Volksgezondheid. Ze werden tegengewerkt door psychiaters en de medische beroepsgroep in het algemeen, maar uiteindelijk luisterde het ministerie naar de patiënten.

Dwangbehandelingen

In Noorwegen worden de afgelopen 15 jaar steeds meer dwangbehandelingen gegeven. Teams gaan langs bij iemands huis met een bevel om medicatie in te nemen.

Dergelijke medicijnen moet de persoon in sommige gevallen de rest van zijn of haar leven innemen.

“Als je weigert kun je klagen bij een commissie, maar je verliest bijna altijd,” zei Anne Grethe Terjesen, voorzitter van één van de organisaties.

Luisteren

Toen kwamen er opeens allerlei nieuwsberichten naar buiten over de staat van de psychiatrie in Noorwegen.

Die gingen onder meer over illegale praktijken in psychiatrische ziekenhuizen. In november 2015 gaf de Noorse minister van Volksgezondheid opdracht tot het maken van een plan voor behandelingen zonder medicijnen.

“Veel patiënten willen niet worden behandeld met medicijnen,” schreef de minister. “We moeten naar hen luisteren en dit serieus nemen.”

Boeien

Merete Hammari Haddad uit Noord-Noorwegen werd bijna 10 jaar geleden gediagnosticeerd met een bipolaire stoornis.

Haar man vond dat ze ‘te enthousiast’ was en liet haar opnemen. Ze werd in de boeien geslagen en afgevoerd.

In het ziekenhuis kreeg ze te horen dat ze de rest van haar leven lithium zou moeten slikken.

Vijf dagen

“Ik voelde me vreselijk toen ik die medicijnen nam,” zei ze. “Ik had geen gevoel. Het was alsof ik niet leefde.”

Een week nadat ze was opgenomen mocht ze naar de medicijnvrije afdeling in Tromso. Ze werkte alle problemen met haar man uit en mocht al na vijf dagen naar huis.

“Hier werd ik gehoord en kon ik overal over praten,” zei ze. “Ze hebben nooit gezegd dat ik ziek was.”

[Mad in America]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
LibertéFraternitéEgalité
LibertéFraternitéEgalité
3 jaren geleden

De ziel wordt verdoofd met psychofarmaca ,en je bent niet meer bewust van je eigen gevoelens ,je wordt tot een weerloze zombie in handen van de Elite .

Arwijn
Arwijn
3 jaren geleden

Medicijn vrij? Zolang dat betekend dat dus pharmaceutische chemische troep erbuiten gelaten word dan klinkt het goed in mijn oren. Echter kunnen supplement toevoegingen naast spirit healing en discipline-gebaseerde therapien wel wonderen verrichten, dus die zou ik niet buitensluiten.

De meeste psychische stoornissen komen namelijk voort uit een tekort van een de juiste stoffen, die vervolgens lichamelijke en psychische verstoringen als symptoom heeft. Bij sommige mensen is dit tekort tijdens een groei periode geweest en zal het lijken alsof het zich nooit kan herstellen. Echter is dit quasi wetenschappelijke onzin en kan bijna elke natuurlijke functie van het lichaam gerestoreerd worden inclusief zenuwaandoeningen en beschadigingen, zolang we ons niet door reguliere medici laten wijsmaken dat het niet mogelijk is. Placebo blijft een machtige factor, zowel in ons voordeel als ons nadeel, afhankelijk van waar we in geloven.

cookie
cookie
Reactie op  Arwijn
3 jaren geleden

Een extra complicatie is de schade (fysiek, tekorten, psychisch) die veel medicijnen aanrichten. Ook dat moet recht gebreid worden.

Probleem en tegelijk oplossing is natuurlijk wel het vinden van die tekorten, de juiste dosis en ook de juiste volgorde van toediening.
Er wordt vaak geroepen ‘meten is weten’. Alleen wáár moet je meten en wát moet je meten.
Dus magnesium niet in het plasma en welke afvalstoffen geven een indicatie van wat???
Soms is gedrag, of zijn uiterlijke dingetjes ook verhelderend. De manier waarop ouderwetse, door de wol geverfde huisartsen te werk gingen.

Vitamine b6 onvoldoende kunnen omzetten in de actieve vorm, of een overmatige behoefte hebben aan vitamine B3 is al heel lang bekend, maar veroorzaakt bij de reguliere wetenschap nog vaak een oorverdovend hoongelach, plus dat publicaties als er al sponsoring was, uiterst moeizaam gaan.
Ga d’r maar aanstaan als patiënt. Als je denkt dat ‘alternatieven’ per definitie integer, open-minded en ter zake kundig zijn dan moet ik je helaas teleurstellen.

H.Z.v.d. Pol
H.Z.v.d. Pol
Reactie op  Arwijn
3 jaren geleden

Arwijn zegt: “De meeste psychische stoornissen komen namelijk voort uit een tekort van een de juiste stoffen, die vervolgens lichamelijke en psychische verstoringen als symptoom heeft.”

Klopt, maar nu naar de essentie: wat is de oorzaak van het tekort aan de juiste stoffen? Het menselijk bewustzijn is in staat om genen in en uit te schakelen, zelfs om het hart langzamer te laten slaan en nog veel meer.

Arwijn
Arwijn
Reactie op  H.Z.v.d. Pol
3 jaren geleden

We worden met gecentraliseerde voedsel productie, regulaties en distributie op een zeer gerafineerde manier specifiek ondervoed gehouden op bepaalde vlakken om ons bewustzijn en onze keuzen buiten ons weten om bij te sturen… het is een zeer gerafineerde en kwaadaardige vorm van Social Engineering.

kees
kees
3 jaren geleden

bijna elke natuurlijke functie van het lichaam gerestoreerd worden inclusief zenuwaandoeningen en beschadigingen, hoi Arwijn , ik (kees) ben gediagnostiseerd met CIDP (chronisch inflammatoire demyeliniserende polyneuropathie) en hopeloos op zoek naar een natuurlijke behandeling. Op het moment ben ik een proef konijn van het EMC. Waar heb je deze info van ?

Arwijn
Arwijn
Reactie op  kees
3 jaren geleden

Tja, ik ben niet zo bekend met jouw aandoening. Waar ik het over heb als ik zeg dat zenuwen wel kunnen aangroeien en herstellen heeft te maken met “Nerve Growth Factor”, dat voornamelijk bewezen is te werken met acute zenuw beschadigingen, en niet zo zeer met metabolische aandoeningen die blijven omdat je lichaam je zenuwen zelf aantast.

Ik raad je het volgende aan te proberen, maar houdt rekening met dat ik geen doctor ben, en vrijwel niks weet van jouw specifieke aandoening. Ik vermoed enkel dat DNA force je zou kunnen helpen, maar heb geen idee of dat met jouw aandoening ook blijvend herstel zou kunnen opleveren

https://www.infowarsstore.com/health-and-wellness/infowars-life/dna-force.html
Lees er meer over hier:
http://noworldorder.com/2014/08/28/dna-force/

kees
kees
Reactie op  Arwijn
3 jaren geleden

hoi Arwijn, bedankt voor je info.

Arwijn
Arwijn
Reactie op  kees
3 jaren geleden

Graag gedaan. Ik zag dat densie het had over Vitamine B12. Als hij gelijk heeft raad ik aan om naast de DNA Force ook Secret 12 te bestellen voor de beste Vitamine B12 complex ter wereld:
https://www.infowarsstore.com/secret-12-vitamin-b12-2.html

densie
densie
Reactie op  Arwijn
3 jaren geleden

leuk…ik ben absoluut een “zij”
aangenaam…

namaste

Arwijn
Arwijn
Reactie op  Arwijn
3 jaren geleden

Ow sorrie densie 🙂

Mikaël
Mikaël
Reactie op  kees
3 jaren geleden

Om die zenuwontstekingen tegen tegaan moet je veel citrusvruchten eten . De oorzaak is dat jouw etherisch licham /fysieke te sterk doorwerkt in het centrale zenuwstelsel . De citrusvruchten geven etherische krachten op de goede plaats ,war die u weglopen naar het zenuwstelsel .

henk
henk
Reactie op  Mikaël
3 jaren geleden

Geweldige tip, ik denk dat hij er snel weer boven op is.

densie
densie
Reactie op  kees
3 jaren geleden

in alle bescheidenheid zou ik je aan willen raden behoorlijk wat B12 te slikken…evt. in combinatie met foliumzuur en B6

wel alstjeblieft natuurlijke suplementen…

er is een merk met rode dop, witte pot…groen en rood en wit etiket…het groen is foto van plantenblad…

namaste

henk
henk
Reactie op  densie
3 jaren geleden

Niet zo bescheiden Densie,

Anders moet je zelf ook een merk met rode dop, witte pot…groen en rood en wit etiket…

henk
henk
Reactie op  kees
3 jaren geleden

Beste Kees,

Wat ik van deze ziekte weet, is dat het goed behandelbaar is in het reguliere circuit.
Neemt niet weg dat een ondersteunende alternatieve behandeling mogelijk is maar ik denk niet dat er alternatieve behandelmethode,s voor zijn.

Voedings supplementen die het lichaam ondersteunen zijn natuurlijk altijd goed.

Onverwerkte emoties worden in het lichaam opgeslagen, onder andere in de spieren.
Daardoor raken spieren verkrampt. Heel veel mensen hebben dit niet eens door hoe verkrampt ze door het leven gaan.
Het is goed om naast de fysiotherapie die bij de behandeling hoort een alternatieve/spirituele lichaamsgerichte therapie te volgen, zoals emotioneel lichaamswerk of rebalancing.

Uiteindelijk is een ziektebeeld een obstakel dat geestelijk altijd genomen kan worden. Maar dat hoeft niet altijd te beteken dat een ziektebeeld lichamelijk overwonnen hoeft te worden.
Maar om een ziektebeeld lichamelijk te overwinnen is er altijd geestelijke groei nodig.

Een ziekte beeld is dus altijd een uitdaging.
Ik wens je veel sterkte en doorzettingsvermogen.

Shaul
Shaul
3 jaren geleden

Prima plan van aanpak. Nu wordt je volgestopt met pillen, terwijl b.v. naar achterliggende problematiek
niet wordt gevraagd en als je het zelf aangeeft, wordt er niets mee gedaan.

Wim
Wim
3 jaren geleden

Of naakt in de sneeuw rennen kan ook.

henk
henk
Reactie op  Wim
3 jaren geleden

Ik meen dat dat een van de behandelingen is die ze in Noorwegen kunnen kiezen.

Nea
Nea
3 jaren geleden

Vooral heel veel wiet roken als je schizofrenie hebt. Kan ik uit persoonlijke ervaring aanraden!

densie
densie
Reactie op  Nea
3 jaren geleden

gaan we weer…
titeltje schizofrenie…
niets anders dan hoofd en Hart gescheiden…
ga diep voelen…
genezing vindt plaats door te voelen in het Hart…alleen dáár is Waarheid…
lange weg…maar de moeite waard…

namaste

Roeland
Roeland
3 jaren geleden

Iemand die mij heel dichtbij stond raakte in een psychose.

Ik kan je vertellen dat die dwangmedicatie echt nodig was. Pas als je een psychose van dichtbij heb gezien, kan je pas oordelen. De persoon die je kende is gewoon weg. Lege blik, geen contact, staart recht voor zich uit.

Al je theorietjes van “ga mediteren” of “genezing zit in je hart”… dat werkt allemaal niet meer. Ze luisteren niet. Er is letterlijk geen land te bezeilen met iemand in een psychose. Dan nemen ze 5 keer een pilletje en zijn in eens weer zo goed als de oude.

Josta van der Wiele
Josta van der Wiele
Reactie op  Roeland
2 jaren geleden

Inderdaad, medicatie kan soms helpen, mits die medicatie kort wordt gegeven.
Verder gaat het om het oplossen van onbalans, die is ontstaan door gebeurtenissen in het leven, door familiaire belasting, door een tekort aan bepaalde voedingsstoffen, enz. (Zo komen bepaalde essentiële suikers (essential gluconutrients) niet meer in onze voeding voor, waardoor ons systeem steeds meer verzwakt, ongeacht hoe gezond we verder ook proberen te leven.)
Voelen en praten/uiten/schilderen/zingen/wandelen, een healing environment, een goede verzorging dus van de innerlijke mens en zijn gevoelsleven, èn meten van tekorten aan voedingsstoffen.

x

Check Also

advocaat

Advocaat klaagt Nederlandse staat aan wegens kinderhandel

Jaarlijks worden ruim 50.000 Nederlandse kinderen van ...

verpleeg

Verpleegster wil zondag op Museumplein enorme cirkel creëren rondom demonstranten: ‘Geloof me, it’s gonna be big’

Dit weekend zijn er verschillende demonstraties aangemeld ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

23
0
We lezen graag je reactie!x