Natuur en Milieu

Klimaatverandering: “De hoax die ons 4 miljard per dag kost”

Help door deze informatie met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De klimaatindustrie is 1,5 biljoen dollar waard, zo meldt het Climate Change Business Journal. Iedere dag wordt er dus ongeveer vier miljard dollar geïnvesteerd in emissiehandel, biobrandstoffen en windmolens. Datzelfde bedrag wordt ieder jaar gespendeerd aan online winkelen.

Er is echter één groot verschil tussen deze twee industrieën. Voor online winkelen kies je zelf, terwijl de klimaatindustrie rechtstreeks invloed heeft op je belastingen, je stroomrekening, de benzineprijs, je vliegticket en de prijs van elk product dat je koopt en elke dienst waar je gebruik van maakt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Liegen

Er zijn veel mensen werkzaam in de klimaatindustrie die zich op deze manier verrijken. Denk aan de handelaren in emissierechten, academici, kapitalisten die investeren in duurzame energie, de adviseurs die ieder bedrijf vertellen hoe ze hun CO2-uitstoot kunnen terugdringen en pr-bedrijven die gespecialiseerd zijn in milieubewustzijn.

Volgens journalist James Delingpole is de klimaatindustrie een hoax. Hij zegt niet dat alle wetenschappers, bedrijven en politici die erbij betrokken zijn liegen, maar de meeste wel – omdat hun salaris ervan afhangt.

Verkeerd gebruikt

Alex Epstein, schrijver van het boek Moral Case For Fossil Fuels, legt uit wat het probleem is met de klimaatindustrie: “De toename van de concentratie CO2 in de atmosfeer van 0,03 procent naar 0,04 procent veroorzaakt geen catastrofale invloed door opwarming. De meeste wetenschappers zijn het erover eens en kunnen laten zien dat er sprake is van een lichte opwarming. Geen van de wetenschappers kan aantonen dat er sprake is van een catastrofale opwarming.”

Delingpole besluit dat mankracht en schaarse hulpbronnen op aarde door de klimaatindustrie van 1,5 biljoen dollar nooit eerder in de geschiedenis van de wereld op zo’n verkeerde manier zijn gebruikt. Vond je dit interessant? Denk er dan aan het artikel te delen op Facebook.

[Breitbart]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Captain Biff
Captain Biff
8 jaren geleden

Kielhalen al die leugenaars!

Bob
Bob
8 jaren geleden

Geld op zich is de grootste illusie dus zijn die grote woorden van Miljarden enkel om die illusie meer kracht bij te zetten.

Bij het dieper zien gaat men een andere wereld zien!

Maurice
Maurice
8 jaren geleden

En wat als de olie op is? Gewoon doorrijden?

Johan
Johan
8 jaren geleden

Als aardolie te duur wordt om opgehaald te worden en dat is volgens de laatste prognose van astronomen, over ongeveer vijf jaar dan, moeten we wel snel overgaan op andere soort van energie.
Duitsland is veel verder hierin dan wij. Een heel groot mankement van de Nederlanders is , is dat ze slecht zijn in organiseren, dus ook op tijd duurzamere energie kunnen aanbieden aan de mensen.
En de kritiek die hierboven staat over de opwarming, dat hij niet doorbreekt, heb je gelijk in als je het bekijkt op een tijdschaal van zo’n 20.000 jaar. Inderdaad, over ongeveer 20.000 jaar is de kans groot dat we in een ijstijd zitten. Dus je kunt altijd je gelijk halen.

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x