Buitenland

Analist: “Gladio en Israël mogelijk achter moord op Russische ambassadeur”

Help ons door dit met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De recente moord op de Russische ambassadeur in Ankara is mogelijk uitgevoerd door Israël om Turkije te destabiliseren en de diplomatieke relatie tussen Rusland en Turkije te beschadigen. Dat zegt een Amerikaanse onderzoeker en politiek analist.

Op dinsdag ontkende de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry dat de Verenigde Staten betrokken waren bij de moord op de Russische diplomaat.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Het is interessant dat Kerry het nodig acht om te ontkennen dat Amerika betrokken was bij de moord,” zei dr. Kevin Barrett.

Veel aandacht

“Dat zegt toch wel iets over de macht van het internet, dat zoveel mensen overal ter wereld de ogen heeft geopend,” voegde hij toe.

“Omdat er vandaag de dag zoveel verschillende nieuwsbronnen beschikbaar zijn, krijgen duistere zaakjes die niet via de mainstream media naar buiten komen veel aandacht,” zei de analist.

“Mensen begrijpen dat deze politieke moorden en false flags, waar je normaal gesproken niets over hoort in de mainstream media, worden uitgevoerd,” zei hij.

Operatie Gladio

Kerry moet wel ontkennen omdat mensen nu weten dat bijvoorbeeld Operatie Gladio – een golf van terreur en politieke moorden gefinancierd door de NAVO – wordt gerund door de Amerikaanse diepe staat, aldus Barrett.

“Ze doodden de paus enkele decennia terug en waren verantwoordelijk voor het terrorisme in Europa tijdens de Koude Oorlog,” ging hij verder.

Hij merkte op dat dergelijke operaties vandaag de dag onder Gladio B vallen.

Turkije

“De meeste mensen die tijdens de Koude Oorlog onder Operatie Gladio door de Amerikaanse diepe staat zijn gedood bevonden zich in Turkije,” zei hij. “Dus de aandacht gaat vooral uit naar Turkije.”

De moord op de ambassadeur was er volgens hem op gericht om de relatie tussen Turkije en Rusland te beschadigen.

“Eerder zagen we al de couppoging tegen Erdogan, nadat hij werd gesteund door Iran en Rusland,” merkte hij op. “Fethullah Gülen kreeg hier de schuld van, een aan de CIA gelinkte islamist.”

Geen banden

Volgens Russische en Turkse politici zitten Gladio en/of Israël mogelijk achter deze moord, aldus Barrett.

“Het is goed mogelijk dat Kerry ervan overtuigd is dat de VS er niets mee te maken had, omdat de diepe staat geen banden heeft met zijn ministerie,” besloot hij.

[PressTV]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Roodkapje
Roodkapje
7 jaren geleden

Veel speculatie, nauwelijks bewijs. Die man werd doodgeschoten en kon niet meer worden ondervraagd. Waarom schoten de Turken hem dood? Opdat de Russen hem niet konden ondervragen en de Turkse hand erachter zien?

Richard
Richard
7 jaren geleden

De recente acties blinken toch uit in knulligheid.
Hier is duidelijk sprake van paniekvoetbal.
Deep state verkeerd in een diepe depressie.

koen de vriendt
koen de vriendt
7 jaren geleden

in België zijn er quasi bewijzen dat de Belgische regering samen met de Amerikaanse president opdracht gaven tot terrorisme in Brussel, Aalst en omgeving. Heden heb ik al info ontvangen dat de aanslagen in Zaventem weer zijn uitgevoerd in overleg met de Belgische regering.

René van Zalk uut the Middle of Nowhere
René van Zalk uut the Middle of Nowhere
7 jaren geleden

Suggestief.

Back to top button
24
0
We lezen graag je reactie!x