Het Complot

‘De AIVD waarschuwt voor complottheorieën, maar zijn eigen jaarverslag staat er bol van’

Help door deze info met je kennissen op je social netwerk te delen!

Vorig jaar zijn ‘rechts-extremisme en anti-overheidsprotest’ een groter veiligheidsprobleem geworden, staat in het jaarverslag van de AIVD. Het is inmiddels voorstelbaar dat rechtse extremisten een terreuraanslag zullen plegen, aldus de dienst.

De AIVD stelt dat extreemrechtse stromingen een wereldbeeld delen waarin de blanke bevolking van Nederland structureel wordt benadeeld en zelfs in het voortbestaan wordt bedreigd door ‘omvolking of genocide’. Deze ideeën werden ‘aangewakkerd door de coronamaatregelen, complottheorieën en antisemitisme’.

Een nieuwe ‘tijdelijke’ wet geeft de AIVD de ruimte om de nationale veiligheid ‘effectief te verdedigen’. Volgens de dienst nemen de tegenstellingen in Nederland toe door de oorlog in Oekraïne. Die wordt ‘onderdeel van het narratief’ van rechts-extremisten die zich tegen de overheid keren, zei AIVD-directeur Akerboom.

Geen enig bewijs

In het jaarverslag staan een aantal opmerkelijke passages. “Veel rechts-extremistische groepen zorgen ervoor niet opvallend af te steken ten opzichte van de rest van de bevolking door bijvoorbeeld woordkeuze of kleding. Geen legerkisten of tatoeages – de dresscode bij veel rechts-extremistische groepen is jasje-dasje.”

En verder: “Ook nemen veel extremisten publiekelijk afstand van geweld. Toch vinden ze geweld wel degelijk een gerechtvaardigd middel om hun agenda te realiseren. Dat bespreken ze bewust alleen in eigen (besloten) kring.”

Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren (FVD) reageert kritisch: “De AIVD waarschuwt voor complottheorieën, maar zijn eigen jaarverslag staat er bol van. Geen enig bewijs.”

Geen grap

“Nee, het is geen grap. Dit is het jaarverslag van de AIVD. Als je kritiek hebt op onder andere het migratiebeleid en de woke-gekte, dan geloof je in een machtige Joodse elite die erop uit zou zijn het volk te onderdrukken. Oh ja, en je bent rechts-extremistisch,” voegt Milan Schenk, fractievoorzitter van Lijst Schenk in de gemeenteraad van Teylingen, toe.

Data-analist Wouter Aukema stelt: “Wie ons Wob-onderzoek volgt, ziet eerder een vorm van ‘overheidsextremisme’, waar journalisten en burgers, zelfs politici worden gevolgd door de eigen overheid (en defensie).”

Vrij onwerkelijk

“Het AIVD-jaarverslag is vrij onwerkelijk om te lezen. Samengevat: als je als rechts individu serieuze politiek wilt bedrijven op culturele en metapolitieke thema’s, zit je volgens onze geheime dienst in de hoek van staatsgevaarlijk extremisme,” schrijft fractievoorzitter van FVD Almere Brent Hadderingh.

Hadderingh deed vorige week aangifte van bedreiging, opruiing en aanzetten tot geweld nadat er een brief op het stadhuis was binnengekomen van de extreemlinkse activist Paul Treanor, die schreef dat het gebruik van geweld tegen Hadderingh is toegestaan vanwege zijn standpunt over transgenders.

“Er wordt een directe lijn getrokken tussen kritiek hebben op de ‘woke’-beweging en het ondermijnen van de Nederlandse staat. Totaal van de pot gerukt,” vervolgt Hadderingh. “Vind je de radicale demografische transformatie van ons land in de afgelopen decennia een bedenkelijk – laat staan zorgelijk – fenomeen? Dan ziet de AIVD je als een potentiële terrorist.”


4.8 67 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
101 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
OGV
OGV
1 maand geleden

Haha betrapt dus, domme AIVD, nou gaan ze er ook al van uit dat de mensen niet meer kunnen lezen. 😂

NooT
NooT
1 maand geleden

Oh, gôh, alweer een nieuwe ’tijdelijke’ wet?
We weten hoe tijdelijk die zijn!

Scarlett Verkuijlen
Scarlett Verkuijlen
1 maand geleden

Waar halen ze het vandaan, die AIVD piepeltjes. Over complottheorieën gesproken, we zouden aan hun een voorbeeld kunnen nemen.

King of light
King of light
1 maand geleden

De AIVD heeft teveel naar de fabeltjeskrant gekeken en het rapport kan zo in de fabeltjesprullenbak.
Daar betalen wij dus belastingen voor, een kleuterclub die precies dat opschrijft wat men in torentje besluit. Kunnen ze mooi later zeggen “zie je wel”.

Maar men vergeet 1 ding, —- Wij Burgers Van Nederland Zijn Niet Achterlijk.
En ook wij kunnen dit soort dingen opslaan op onze multimedia, zodat wij nooit wat vergeten.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

101
0
We lezen graag je reactie!x