Buitenland

Texas officieel in staat van oorlog, wat gaat er nu gebeuren?

Help anderen door deze informatie met vrienden op je social netwerk te delen!

Greg Abbott, de gouverneur van de Amerikaanse staat Texas, heeft artikel 1, sectie 10, clausule 3 van de grondwet geactiveerd. Dat betekent dat hij een staat van beleg kan afkondigen en los van de overheid kan opereren, citeert persbureau Trend The Economist.

De staat kan de Amerikaanse president Joe Biden passeren door de hulp in te roepen van andere staten of zelfs andere landen. Meerdere Amerikaanse staten hebben al aangegeven hulp te willen bieden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png
In strijd met de grondwet

Het Hooggerechtshof besliste deze week dat Amerikaanse grenswachten prikkeldraad in Texas bij de grens met Mexico mogen doorknippen of verplaatsen. Het Hof gaf daarmee de regering van president Biden gelijk, die had gevraagd om dit te mogen doen. Volgens Abbott doet de regering veel te weinig om migranten te weren.

In een toelichting schrijft de gouverneur dat de afgelopen 3 jaar meer dan 6 miljoen illegale migranten de VS zijn binnengekomen en dat Biden met zijn politiek van open grenzen in strijd met de grondwet handelt.

Grenzen versterken

De gouverneur heeft de beslissing van het Hooggerechtshof naast zich neergelegd en besloten de grenzen van het grondgebied nog meer te versterken. Biden heeft gedreigd troepen te sturen, de gouverneurs van 25 Republikeinse staten hebben zich hiertegen formeel verzet. Zij steunen Abbott.

Ondertussen trekken veel Amerikanen naar Texas om hulp te bieden.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5 189 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

108 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ron
Ron
4 maanden geleden

Moeten wij hier ook doen.

jessie nameles
jessie nameles
4 maanden geleden

dit is nu een spelletje , wie heeft de grootste ballen WAT SPANJE, PORTUGAL. ITALIE EN GRIEKENLAND zouden moeten spelen in de e u.. gewoon terugsturen en ze de laatste 100 meter laten zwemmen naar noord afrika !!!!!!!!!

gaafland
gaafland
4 maanden geleden

en zo komen er dus geen verkiezingen maar een burgeroorlog en wordt het dus onmogelijk voor Trump om gekozen te worden als President heel handig nu het er op lijkt dat Trump met gemak gaat winnen

Heffie Henk
Heffie Henk
4 maanden geleden
Back to top button
108
0
We lezen graag je reactie!x