Gezondheid

De Amerikaanse medicijnwaakhond FDA is nu officieel eigendom van Big Pharma

Help mee door deze info met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het is moeilijk te geloven dat slechts vier senatoren erop tegen waren dat Robert Califf de nieuwe baas zou worden van de Amerikaanse medicijnwaakhond FDA. Dat schrijft AlterNet.

Califf, die hiervoor werkzaam was voor de Duke University, heeft geld gekregen van maar liefst 23 medicijnmakers, waaronder farmareuzen als Johnson & Johnson, Eli Lilly, Merck, Schering Plough en GlaxoSmithKline. Dat blijkt uit een openbaarmakingsverklaring op de website van de Duke University.

Hij ontving niet alleen geld van de medicijnmakers, maar vervulde binnen de farmaceutische industrie ook verschillende functies. De medische website Medscape onthult dat Califf ‘directeur, partner, werknemer, adviseur en trustee was van Genentech’. Daarnaast blijkt dat Califf in de bestuursraad van Portola Pharmaceuticals zat totdat hij bij de FDA aan de slag ging.

Peperdure pil

In een artikel uit 2013 in Circulation noemt Califf financiële banden met Gambro, Regeneron, Gilead, AstraZeneca, Roche en andere farmaceutische bedrijven. Gilead maakt een peperdure pil tegen hepatitis C. En zo iemand moet gaan toezien op de veiligheid van medicijnen?

Califf heeft openlijk verklaard voorstander te zijn van samenwerking tussen de industrie en toezichthouders. “Velen van ons raadplegen de farmaceutische industrie,” zei hij tegen de Amerikaanse publieke zender NPR. “Dat is in mijn ogen juist heel goed.”

Vioxx

Hij verdedigde ook het gebruik van Vioxx, een medicijn dat meer dan 50.000 hartaanvallen veroorzaakte voordat het van de markt werd gehaald. Naar verluidt wist Merck dat Vioxx ernstige bijwerkingen had, maar besloot de fabrikant het medicijn toch op de markt te brengen.

Califf werd in september 2015 door president Barack Obama voorgedragen als nieuwe commissaris van de FDA. De Amerikaanse Senaat sprak in februari 2016 zijn goedkeuring uit over de benoeming, waardoor het agentschap in feite is overgedragen aan Big Pharma.

[AlterNet]

4 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Paul
Paul
6 jaren geleden

“Mijn hond heeft mijn leven gered.”
“Hoe dat dan?”
“Door de dokter niet aan mijn bed te laten.”

an argie
an argie
6 jaren geleden

En wij dus ook, dankzij TTIP!

Arwijn
Arwijn
6 jaren geleden

WALGELIJK!

Ph
Ph
6 jaren geleden

Niets nieuws, is altijd zo geweest en zal altijd zo gaan blijven ook.
Nagenoeg alle politieke instellingen, dus ook de neven activiteiten, zijn allen verbonden/gebonden met de industrie, maakt niet uit of het de voedsel of medische industrie is.

Daarom, er is geen burger politiek, het is bedrijven/banken politiek!!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

10
0
We lezen graag je reactie!x