Homepagina » Paranormaal » De bijna-doodervaring van Saartje: Ze ging naar de ‘hel’ en kwam terug als beter mens
De bijna-doodervaring van Saartje: Ze ging naar de 'hel' en kwam terug als beter mens

De bijna-doodervaring van Saartje: Ze ging naar de ‘hel’ en kwam terug als beter mens

In 2003 kreeg de toen 23-jarige studente Saartje Geurts een bijna-doodervaring. Ze voelde zich dagenlang duizelig en had moeite zich te concentreren. Dat schrijft de Epoch Times.

Ze besloot op bed te gaan liggen toen haar hoofd plotseling zo zwaar werd dat ze het bijna niet meer kon optillen. “Ik kon niet uit bed komen en raakte in paniek,” zegt ze.

Saartje zag naar eigen zeggen felle kleuren en hoorde harde geluiden. Daarna zag ze grote bloemen, bergen en heel veel gebouwen.

Poort

Ook zag ze haar eigen lichaam in het bed liggen. Ze was bang: “Het was akelig.” Ze zag haar moeder in het Radboud in een afgeschermde ruimte liggen. In 2001 werd haar moeder met dikkedarmkanker in het ziekenhuis opgenomen. Ze overleed uiteindelijk aan de ziekte.

Saartje voelde pijn en werd door een tunnel getrokken die steeds kleiner werd. Ze kwam aan bij een poort en moest een keuze maken. Haar moeder stond aan de andere kant van de poort. “Verder gaan zou de dood betekenen,” zegt ze. Ze moest haar moeder laten gaan terwijl de poort dicht ging.

Hel-ervaring

Haar leven flitste aan haar voorbij. Er verschenen beelden van haar familieleden. Ze wist dat er nog iets ergs stond te gebeuren; ze was uitgeput en wist niet of ze het wel aan kon. Het was voor haar een soort hel-ervaring.

“Heel veel handen en heel veel geschreeuw,” zegt ze. Er kwam een plaatje van een man, een schim, waarna ze hard begon te gillen. Saartje werd weer wakker en zag een ambulancebroeder in haar kamer staan.

De lessen die ze heeft geleerd tijdens haar bijna-doodervaring: nooit meer liegen of jaloers zijn. Ook werd ze geconfronteerd met het feit dat ze niet altijd even aardig tegen haar moeder deed.

In onderstaande video’s bespreekt Saartje haar bijna-doodervaring:

[Epoch Times]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Roeland schreef:

  Dit klinkt gewoon als ijlen. Een nachtmerrie door oververhitting van het lichaam.

  9 likes
  • Squenzy schreef:

   Beste Roeland,

   Zeg je dit om je dat werkelijk denkt. Of zeg je dit omdat je niet in een hel gelooft. Als het het laatste betreft, moet ik je toch teleurstellen. De hel bestaat weldegelijk. Het aardse leven gaat verder. Onze echte “ik” is onze ziel die na dit aardse leven verdergaat. Van reïncarnatie is geen sprake en als je denkt dat er helemaal “niet is” raad ik je aan om je toch beter in dit onderwerp te verdiepen.

   6 likes
   • Remco schreef:

    @Squenzy:

    Bewijs graag?

    Elke keer als je hier iemand, die bij hoog en laag beweert dat er een God, een duivel, een hemel en een hel bestaat, vraagt om bewijs, blijft het angstvallig stil.

    Verwijzen naar de bijbel is overigens geen bewijs, hoe graag je dat ook wilt. Ik zie uit naar je reactie!

    4 likes
   • WouterV schreef:

    Ik ben het met Roeland eens, ik zat aan precies hetzelfde te denken. En dat heeft niks met de hel te maken, waar ik trouwens totaal niet in geloof.

    3 likes
   • Nietons schreef:

    Het blijft fascinerend hoe sommige mensen zo vol overtuiging zijn van iets dat helemaal niet onderbouwd of bewezen is. Vaak een resultaat van een bepaald verlangen, wens (op rechtvaardigheid) en/of indoctrinatie. Als ik het verhaal van deze dame lees zie ik eerder paniek-angstaanval/psychose waarin zij zelf bewust is van haar falen op bepaalde gebieden. Zij wist immers te melden dat ze niet altijd even aardig voor haar moeder is geweest. Ze heeft dus een enorm schuldgevoel en bepaalde angsten, en ja, die kunnen zich op zeer vreemde manieren uitten. “Onze echte “ik” is onze ziel” en van reincarnatie is geen sprake, waar haal je het allemaal vandaag en hoe heb je jezelf dit weten te overtuigen? Het is bijna geniaal!

    2 likes
  • vladi schreef:

   Ja heel gewoon,zoeen werelwijd door meerdere wetenschappers onderzocht fenomeen.
   Waarbij een collectief gelijkende ervaring optreed.

   Research het DMT spirit molecuul.

   en deze,

   can conciousness live without the brain.

   intelligentie begint op het moment dat we beseffen niets te weten.

   twee russen ( neuro wetenschappers ) hebben een nobelprijs ontvangen voor de ontdekking dat het koolstof atoom 7,gedachten vormt door het energieveld buiten je lichaam.

   Zet me aan het denken 😉

   ben ik mijn gedachten of ben ik mijn energieveld?

   meditatie beste mensen,try before you die ( = new life)

   fff

   1 likes
  • Et contactee schreef:

   In dat geval kan jij dus ook zulke verhalen vertellen. Immers, je weet het allemaal zo zeker. Nou, vertel eens, welke dromen en nachtmerries heb jij allemaal gehad toen je koorts had, en sliep? Aangezien je zeker weet dat daar de oorzaak ligt, kan het niet anders zijn dat je dat uit eigen ervaring kan bevestigen.

   Wat klinkt in jouw oren geloofwaardiger, de speech van Joop den Uyl, of dat rare verhaal van Saartje?
   Joop zijn verhaaltje over hoe pascifistisch we wel zijn, en daarom geen kernwapens hebben, is een grote, gore, leugen gebleken. En voor zover je nog in de droom leeft, alles wat een politicus ooit heeft gezegd, zegt, of gaat zeggen, is gelogen, met als doel om je te onderdrukken.
   Maar die lui geloof je klakkeloos.
   Kennelijk gaat het jou totaal niet om inhoud, maar om vorm.
   En met jou soort valt dus absoluut niet te praten of te discussieren, dat is volkomen onmogelijk.

   Hier is meer waarheid voor je dan je ooit in je leven hebt gehoord:
   Het heelal is een oceaan van intellignt leven en mensen worden op industriele schaal gemarteld, verkracht en vermoord door ET’s.

   Maar, ik ijl, en heb koorts, toch?

   0 likes
  • Wim schreef:

   Jij komt tot de ziel, maar je hebt een eeuwige geest ook. Zielenknijper en de wetenschap geloven niet in een eeuwige geest, die sterft nooit. Of je gaat naar de Hel of Hemel.

   0 likes
 • Kalki schreef:

  Hoe zo na een bezoek aan de ‘hel’, ‘kwam terug als een beter mens’? Meestal wordt je een beter mens na een bezoek aan de hemel.

  7 likes
 • Axmann schreef:

  Valt allemaal bijzonder mee, deze getuigenis.
  Op youtube zijn er veel engere verhalen te zien over hel-ervaringen door bijna-doden.

  4 likes
  • Nietons schreef:

   Tja, youtube…… de bron van echte getuigenissen…. van vooral angstaanvallen en psychoses. Als je een leven lang ben geïndoctrineerd met een hemel, hel, een vertoornde god, je als mens zondig en slecht bent raken in sommige gevallen mensen vanzelf getraumatiseerd genoeg om deze geprogrammeerde zaken in een psychose terug te gaan zien. religie, de alleroudste vorm van NLP!

   6 likes
 • Rene schreef:

  Door oververhitting van het lichaam dat vervolgens hallucuneren gaat dat is wat jullie willen denken maar er is door wetenschappers en cardiologen het fenomeen BDE heel wat jaartjes onderzoek naar verricht en die kwamen niet tot die conclusie .

  6 likes
  • Nietons schreef:

   En wat is de officiële en wetenschappelijk onderbouwde conclusie dan? Je bent één van velen die het niet enkel met dit leven en hetgeen hier en NU kan doen. Blijf liever bezig met de realiteit en probeer hier wat aan de te doen en te verbeteren. Niemand komt je redden, we moeten het allemaal zelf doen en met elkaar. De mens kan deze wereld niet eens bevatten of definiëren, waar haalt men de desillusie vandaan ineens alles te weten over een schepper, een afterlife of andere dimensies? Blijf liever in het hier en nu, daar hebben de meeste onder ons het al moeilijk genoeg mee om te begrijpen….

   2 likes
   • Sebas0570 schreef:

    Je hogere ik, je weten.. In Contact staan met jezelf, dat is de bron van weten hoe alles werkt…
    Welke wetenschappelijke onderbouwde conclusie is achteraf niet correct gebleken? HEEL veel. Werking van het heelal, wis en natuurkunde, er talloze zijn voorbeelden…
    http://home.cern/about/physics/extra-dimensions-gravitons-and-tiny-black-holes

    We beginnen nu pas met ons infantiele hersenen te ontdekken wat er nou echt aan de hand is en hoe alles werkt.
    De antwoorden staan in ons verre verleden, helaas dat de Spanjaarden kerken en Romeinen ontzettend veel van deze informatie hebben vernietigd.

    Het enkel blijven in het hier en nu, met de dag leven doe je dus precies wat ze al 5000 jaar willen. Slaafje zijn en je niet verder geestelijk en spiritueel ontwikkelen. Waardoor je medeplichtig bent aan het in stand houden van de maatschappij zoals die nu is.
    De waarheid en de weg van verandering ligt bij en begint bij onszelf niet bij een alien of andere dimensie of wat dan ook.
    Het Boedisme is een goed begin om bij jezelf te beginnen, wees een creator van je eigen levenspad en geluk.

    1 likes
 • Arwijn schreef:

  Wel intens dat zij die persoonlike ervaringen zo openlijk deelt op Youtube…

  5 likes
 • Eddy schreef:

  Naar mijn mening is de enigste “hel die er bestaat het huidige leven op aarde. Niet dat het altijd klote is maar mijn leven en dat van velen die ik ken had heel wat beter en gemakkelijker kunnen zijn. We doen het er maar mee zonder al te veel klagen.

  1 likes
  • Nietons schreef:

   En daar het bewijs dat de hel een menselijk concept/verzinsel is.
   Mensen branden, creperen door marteling oorlogen en ziektes, leven in een vijandige natuur (ziektes, wilde beesten, moeten doden voor eigen overleving). Kerkers met kettingen en enz enz. Daarbij een opmerkingen aan de gelovigen, wat zegt de hel eigenlijk over de schepper hiervan? Is dat een liefdevolle bedoeling? De bedenker van de hel is een monster in zijn/haar gedachten en hart.

   1 likes
   • faith schreef:

    De hel bestaat el zeker, dat het een menselijk verzinsel is is duidelijk te zien.
    Wat dacht je dat ze voor ons, Jan met de pet, bedacht hadden?
    Zie eens wat ze met hun NWO van plan zijn. De mensheid inperken, genocide plegen, hard werken voor een hongerloontje en anders moet je dood.
    Daar zijn ze trouwens al tijden mee bezig (rotzooien met voedsel, ons drinken, chemtrails etc.) maar echt lukken wil het niet.
    Dat komt door de Galactische Federatie die een flink oogje in het zeil houdt, hoewel niet iedereen dit zal geloven.
    Of nog niet aan toe zijn, maar net hoe je het noemen wilt.
    Ik ben er in elk geval blij mee, ik geef me liever aan de Goden over dan aan dat gespuis. En ben er niet slechter van geworden.

    1 likes
  • faith schreef:

   Nog even en het zal bekend worden dat de oude garde gevallen is. De oude garde die van de aarde een hel wilde maken. Die iedereen financieel een poot uitdraaide en zich asociaal verrijkte over onze ruggen.
   Die loog en bedroog, chaos en verwarring zaaiend iedereen depressief wilde hebben en massaal aan de depressiva. Die alles op alles zette om weer een oorlog te starten.
   Maar de dollar is geen cent meer waard, ze zijn uitgerangeerd. Hallelujah!

   1 likes
 • Ikke schreef:

  Als de hel bestaat geef ik God een schop in zijn ballen.

  2 likes
 • Sebas0570 schreef:

  Ze ging naar de hel?
  Nee gewoon naar limbo tussen dimensies in, wat je overigens met stevige meditatie en/of dromen ook kan bereiken.
  De hel is de naam van de plek waar de gevallen engel lucifer met de scepter zwaait, en verrek daar zijn we nu…. 3D universum/aarde. Hell on earth baby 😉
  Nou begin maar ballen te schoppen ikke, al die elite zijn natuurlijk niet voor niets Satanisten. Telescoop van de kerk heet trouwens ook lucifer.
  Tja geconfronteerd worden met jezelf je hogere ik kan behoorlijk beangstigend zijn als met je eigen feiten/fouten/karakter op de neus word gedrukt. Karma is a b*tch….

  2 likes
 • bde schreef:

  In mijn jeugd heb ik een BDE meegemaakt, deze zal me tot mijn dood altijd bij blijven.
  Ik bevond me een donkere ruimte die je kunt vergelijken met het heelal.
  Ik voelde me herboren, rein van binnen en de liefde die ik niet kan beschrijven..je had geen lichaam maar het leek net of ik alleen door mijn ogen keek..we kennen dat als onze ziel.
  Het vreemde was.. laat ik het maar zo noemen “zielen” waren die allemaal dezelfde kant opgingen..
  Op een gegeven moment probeerde ik er 1 aan te spreken, dit was iemand uit India die een ernstig verkeers ongeluk heeft gehad en niet terug kon keren omdat zijn lichaam in stukken lag en dat er geen terugkeer mogelijk was voor iedereen die hier allemaal dezelfde kant op gingen.
  Deze ziel was 1 van de zeg maar honderden of duizenden of miljoenen zielen of meer die allemaal dezelfde kant opgingen of werden aangetrokken door iets anders of oneindig in een cyclus dwarrelen op weg naar een bestemming?
  Het vreemde is dat we elkaar konden verstaan ? ook al kwam hij uit India!

  Het leek net of je door een duistere ruimte bewoog zonder ondergrond of iets om je heen.

  Ik voelde geen angst in me, ik had echt een liefdesvolle gevoel, een geweldig heerlijk gevoel van reinheid en liefde die ik nooit op aarde ervaren had.
  Ikzelf kon me vrijbewegen…en op een gegeven moment zag ik een lichtpuntje..het leek wel oneindig ver..maar 1 of ander manier werd ik aangetrokken door dit lichtpuntje en op een gegeven moment zag ik een poort .Een poort in het duister waar niets anders omheen staat, alleen maar 1 poort.
  Eenmaal vlak bij de poort te zijn zag ik dat de poort niet dicht zat maar dat deze open stond.
  Ik ging door de poort en het leek net of ik door een verlichte tunnel ging.
  Op een gegeven moment leek het wel of ik door iets werd aangetrokken waar ik geen controle over had..Op een gegeven moment werd ik uit de tunnel gezogen waar ik geen controle over had en zweefde ik door de lucht en zag ik duidelijk vanuit de lucht de omgeving die me bekend voor kwam.
  Nog steeds werd ik door iets aangetrokken, op een gegeven werd de aantrekkingskracht zo groot en in een fractie van een seconde besefte ik dat ik weer in mijn eigen lichaam zat..
  Mijn ouders waren op vakantie in Gelderland en we zouden daar 4 weken verblijven.
  Mijn vader en ik samen met mijn neef zaten ergens te vissen op een plek in gelderland.
  Je bent jong en spelende wijs ga je bomen klimmen naast sloten.
  Tijdens het beklimmen van de boom brak er een tak af waar ik op steunde en viel met mijn hoofd op een afsteken knot tak.

  Op dat moment zat ik op een donkere onbekende plek die ik hier in het begin van mijn verhaal hierboven in hebt beschreven.

  Terug komend dat ik weer terug gezogen bent in mijn eigen lichaam en dat ik voorover gebogen lag op een dikke stam/tak ..ik stond op en besefte nog niet wat aan de hand was.
  Mijn neef heeft de val zien gebeuren heeft mijn vader gewaarschuwd.
  Ik heb mezelf overeind geholpen en liep over de tak naar de oeverkant, mijn vader was net komen aanlopen.
  Ik besefte nog niet de ernst van mijn lichaamletsel..het bloed spoot uit mijn schedel vlak boven mijn rechter oor..ik weet nog dat ik mijn hand vlakbij mij rechter oor deed en dat het bloed op mijn handpalm spoot..ik had geen pijn en kon me alles goed herinneren.
  Mijn vader heeft een zakdoek om miin hoofd gewikkeld om het bloeden te laten stoppen.
  Na een half uur weer terug te zijn op onze vakantie huisadres, leek het verstandig om eerst langs een huisarts te gaan..bij huis arts aangekomen kon deze beste man niets voor me beteken en werd ik direct verwezen naar 1e spoedhulp in plaatselijke ziekenhuis..Daar aangekomen werd er een rontgen foto gemaakt en direkt daarna hebben ze een spoed operatie gedaan.
  Ik kan me nog goed herinneren dat de chirurg zei tijdens de operatie(plaatselijk verdoofd) dat iemand met zo’n schedelfactuur dood had moeten zijn en dat het een wonder is dat ik nog leefde.
  Ik had natuurlijk niet verteld dat ik voor een korte moment dood was..
  Maar ja, ik moest nog 4 weken in het ziekenhuis verblijven omdat ik een hersenletel/bloeding had opgelopen, maar na twee weken mocht ik weer naar huis na goed hersteld te zijn.

  Wat ik meegemaakt hebt als ik BDE weet ik dat er meer is tussen hemel en aarde.
  Als kind geloofde ik altijd in God, ook al ga ik niet naar de kerk.
  Op een christelijke basis school gezeten , thuis voor het eten bidden we altijd.mijn ouders gingen nooit naar de kerk maar geloofden ook in God..
  Als ik als ik me erg verdrietig voelde bidde ik altijd naar God en voelde ik me daarna anders..ja ik was erg jong..
  Als kind bidde ik voor alle kinderen die in armoede of geen eten hadden, oud of jong en dat er geen oorlog meer uitgevoerd werden enz.enz. Dit was dan “voor” de BDE ervaring.

  Nu ik boven de 40 bent en twee jonge kinderen hebt en een vrouw, deel ik mijn BDE ervaring hier.
  Voor mij is het ongeveer 36 jaren geleden dat ik een BDE hebt meegemaakt en deze nu wilt delen met iedereen.

  Waarom nu zou je zeggen en waarom niet eerder? Als je meer van me wilt weten schaam je niet.

  1 likes
  • Remco schreef:

   Ik geloof dat jij op die vakantie van de paddenstoelen hebt gegeten die niet goed voor je zijn.. Knap trouwens, dat je op je vierde weet dat iemand uit India komt!

   1 likes
 • eNdEmiOn schreef:

  Sjees dit is wel weer erg oude meuk opgraven zeg. Vandaar dat ik de afgelopen dagen opeens reacties kreeg op een hele oude comment die ik bij dat filmpje van haar geplaatst had.

  1 likes
 • Jer schreef:

  De hel bestaat helemaal niet. Het is alleen verzonnen door religies alleen macht en controle over de bevolking om ons in bedwang te houden. En ook zijn onze problemen en ons planeet zo klein vergelijken met het hele universum. Het is niet eens een fractie. Het universum is oneindig groot. Daar is een niet bestaande hel niks bij.

  1 likes
 • Mikaël schreef:

  Dit is geen BDE maar een ‘ ervaring van de ‘wachter op de drempel ‘ Iedereen krijgt ermee te maken .
  er zijn er twee, de kleine en de grote ….

  1 likes
 • x

  Check Also

  zoontje

  Zoontje Tamara Elbaz belandt in ziekenhuis na verplichte vaccinatie: ‘Mijn grootste nachtmerrie kwam uit’

  Het zoontje van model en ondernemer Tamara ...

  artsen

  Waarom er minder patiënten sterven als artsen staken

  Er is onlangs een einde gemaakt aan ...

  >