Homepagina » Paranormaal » De bijna-doodervaring van Saartje: Ze ging naar de ‘hel’ en kwam terug als beter mens
De bijna-doodervaring van Saartje: Ze ging naar de 'hel' en kwam terug als beter mens

De bijna-doodervaring van Saartje: Ze ging naar de ‘hel’ en kwam terug als beter mens

In 2003 kreeg de toen 23-jarige studente Saartje Geurts een bijna-doodervaring. Ze voelde zich dagenlang duizelig en had moeite zich te concentreren. Dat schrijft de Epoch Times.

Ze besloot op bed te gaan liggen toen haar hoofd plotseling zo zwaar werd dat ze het bijna niet meer kon optillen. “Ik kon niet uit bed komen en raakte in paniek,” zegt ze.

Saartje zag naar eigen zeggen felle kleuren en hoorde harde geluiden. Daarna zag ze grote bloemen, bergen en heel veel gebouwen.

Poort

Ook zag ze haar eigen lichaam in het bed liggen. Ze was bang: “Het was akelig.” Ze zag haar moeder in het Radboud in een afgeschermde ruimte liggen. In 2001 werd haar moeder met dikkedarmkanker in het ziekenhuis opgenomen. Ze overleed uiteindelijk aan de ziekte.

Saartje voelde pijn en werd door een tunnel getrokken die steeds kleiner werd. Ze kwam aan bij een poort en moest een keuze maken. Haar moeder stond aan de andere kant van de poort. “Verder gaan zou de dood betekenen,” zegt ze. Ze moest haar moeder laten gaan terwijl de poort dicht ging.

Hel-ervaring

Haar leven flitste aan haar voorbij. Er verschenen beelden van haar familieleden. Ze wist dat er nog iets ergs stond te gebeuren; ze was uitgeput en wist niet of ze het wel aan kon. Het was voor haar een soort hel-ervaring.

“Heel veel handen en heel veel geschreeuw,” zegt ze. Er kwam een plaatje van een man, een schim, waarna ze hard begon te gillen. Saartje werd weer wakker en zag een ambulancebroeder in haar kamer staan.

De lessen die ze heeft geleerd tijdens haar bijna-doodervaring: nooit meer liegen of jaloers zijn. Ook werd ze geconfronteerd met het feit dat ze niet altijd even aardig tegen haar moeder deed.

In onderstaande video’s bespreekt Saartje haar bijna-doodervaring:

[Epoch Times]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
32 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
5 jaren geleden

Hoe zo na een bezoek aan de ‘hel’, ‘kwam terug als een beter mens’? Meestal wordt je een beter mens na een bezoek aan de hemel.

vladi
vladi
Reactie op  Kalki
5 jaren geleden

Hoe weet jij dat?Kom je daar vaker?

fff

Tony montana
Tony montana
Reactie op  Kalki
4 jaren geleden

Mensen die hemel bezoeken zijn al goeie mensen sommige mensen ook

eNdEmiOn
eNdEmiOn
Reactie op  Tony montana
4 jaren geleden

Bekijk het werk van Michel Newton eens. Die trekt een stuk betrouwbaardere conclusies dan af te leiden zijn aan willekeurige door trauma veroorzaakte bijna dood ervaringen.
http://www.bing.com/videos/search?q=Michel+Newton&FORM=HDRSC3

Axmann
Axmann
5 jaren geleden

Valt allemaal bijzonder mee, deze getuigenis.
Op youtube zijn er veel engere verhalen te zien over hel-ervaringen door bijna-doden.

Nietons
Nietons
Reactie op  Axmann
5 jaren geleden

Tja, youtube…… de bron van echte getuigenissen…. van vooral angstaanvallen en psychoses. Als je een leven lang ben geïndoctrineerd met een hemel, hel, een vertoornde god, je als mens zondig en slecht bent raken in sommige gevallen mensen vanzelf getraumatiseerd genoeg om deze geprogrammeerde zaken in een psychose terug te gaan zien. religie, de alleroudste vorm van NLP!

Arwijn
Arwijn
5 jaren geleden

Wel intens dat zij die persoonlike ervaringen zo openlijk deelt op Youtube…

Roeland
Roeland
5 jaren geleden

Dit klinkt gewoon als ijlen. Een nachtmerrie door oververhitting van het lichaam.

Squenzy
Squenzy
Reactie op  Roeland
5 jaren geleden

Beste Roeland,

Zeg je dit om je dat werkelijk denkt. Of zeg je dit omdat je niet in een hel gelooft. Als het het laatste betreft, moet ik je toch teleurstellen. De hel bestaat weldegelijk. Het aardse leven gaat verder. Onze echte “ik” is onze ziel die na dit aardse leven verdergaat. Van reïncarnatie is geen sprake en als je denkt dat er helemaal “niet is” raad ik je aan om je toch beter in dit onderwerp te verdiepen.

WouterV
WouterV
Reactie op  Squenzy
5 jaren geleden

Ik ben het met Roeland eens, ik zat aan precies hetzelfde te denken. En dat heeft niks met de hel te maken, waar ik trouwens totaal niet in geloof.

Nietons
Nietons
Reactie op  Squenzy
5 jaren geleden

Het blijft fascinerend hoe sommige mensen zo vol overtuiging zijn van iets dat helemaal niet onderbouwd of bewezen is. Vaak een resultaat van een bepaald verlangen, wens (op rechtvaardigheid) en/of indoctrinatie. Als ik het verhaal van deze dame lees zie ik eerder paniek-angstaanval/psychose waarin zij zelf bewust is van haar falen op bepaalde gebieden. Zij wist immers te melden dat ze niet altijd even aardig voor haar moeder is geweest. Ze heeft dus een enorm schuldgevoel en bepaalde angsten, en ja, die kunnen zich op zeer vreemde manieren uitten. “Onze echte “ik” is onze ziel” en van reincarnatie is geen sprake, waar haal je het allemaal vandaag en hoe heb je jezelf dit weten te overtuigen? Het is bijna geniaal!

Remco
Remco
Reactie op  Squenzy
5 jaren geleden

@Squenzy:

Bewijs graag?

Elke keer als je hier iemand, die bij hoog en laag beweert dat er een God, een duivel, een hemel en een hel bestaat, vraagt om bewijs, blijft het angstvallig stil.

Verwijzen naar de bijbel is overigens geen bewijs, hoe graag je dat ook wilt. Ik zie uit naar je reactie!

Nietons
Nietons
Reactie op  Remco
5 jaren geleden

Vergeefs, als je over religie zou kunnen redeneren met religieuze mensen zou er geen religie bestaan…

vladi
vladi
Reactie op  Roeland
5 jaren geleden

Ja heel gewoon,zoeen werelwijd door meerdere wetenschappers onderzocht fenomeen.
Waarbij een collectief gelijkende ervaring optreed.

Research het DMT spirit molecuul.

en deze,

can conciousness live without the brain.

intelligentie begint op het moment dat we beseffen niets te weten.

twee russen ( neuro wetenschappers ) hebben een nobelprijs ontvangen voor de ontdekking dat het koolstof atoom 7,gedachten vormt door het energieveld buiten je lichaam.

Zet me aan het denken 😉

ben ik mijn gedachten of ben ik mijn energieveld?

meditatie beste mensen,try before you die ( = new life)

fff

Et contactee
Et contactee
Reactie op  Roeland
5 jaren geleden

In dat geval kan jij dus ook zulke verhalen vertellen. Immers, je weet het allemaal zo zeker. Nou, vertel eens, welke dromen en nachtmerries heb jij allemaal gehad toen je koorts had, en sliep? Aangezien je zeker weet dat daar de oorzaak ligt, kan het niet anders zijn dat je dat uit eigen ervaring kan bevestigen.

Wat klinkt in jouw oren geloofwaardiger, de speech van Joop den Uyl, of dat rare verhaal van Saartje?
Joop zijn verhaaltje over hoe pascifistisch we wel zijn, en daarom geen kernwapens hebben, is een grote, gore, leugen gebleken. En voor zover je nog in de droom leeft, alles wat een politicus ooit heeft gezegd, zegt, of gaat zeggen, is gelogen, met als doel om je te onderdrukken.
Maar die lui geloof je klakkeloos.
Kennelijk gaat het jou totaal niet om inhoud, maar om vorm.
En met jou soort valt dus absoluut niet te praten of te discussieren, dat is volkomen onmogelijk.

Hier is meer waarheid voor je dan je ooit in je leven hebt gehoord:
Het heelal is een oceaan van intellignt leven en mensen worden op industriele schaal gemarteld, verkracht en vermoord door ET’s.

Maar, ik ijl, en heb koorts, toch?

Wim
Wim
Reactie op  Roeland
5 jaren geleden

Jij komt tot de ziel, maar je hebt een eeuwige geest ook. Zielenknijper en de wetenschap geloven niet in een eeuwige geest, die sterft nooit. Of je gaat naar de Hel of Hemel.

Rene
Rene
5 jaren geleden

Door oververhitting van het lichaam dat vervolgens hallucuneren gaat dat is wat jullie willen denken maar er is door wetenschappers en cardiologen het fenomeen BDE heel wat jaartjes onderzoek naar verricht en die kwamen niet tot die conclusie .

Nietons
Nietons
Reactie op  Rene
5 jaren geleden

En wat is de officiële en wetenschappelijk onderbouwde conclusie dan? Je bent één van velen die het niet enkel met dit leven en hetgeen hier en NU kan doen. Blijf liever bezig met de realiteit en probeer hier wat aan de te doen en te verbeteren. Niemand komt je redden, we moeten het allemaal zelf doen en met elkaar. De mens kan deze wereld niet eens bevatten of definiëren, waar haalt men de desillusie vandaan ineens alles te weten over een schepper, een afterlife of andere dimensies? Blijf liever in het hier en nu, daar hebben de meeste onder ons het al moeilijk genoeg mee om te begrijpen….

Sebas0570
Sebas0570
Reactie op  Nietons
5 jaren geleden

Je hogere ik, je weten.. In Contact staan met jezelf, dat is de bron van weten hoe alles werkt…
Welke wetenschappelijke onderbouwde conclusie is achteraf niet correct gebleken? HEEL veel. Werking van het heelal, wis en natuurkunde, er talloze zijn voorbeelden…
http://home.cern/about/physics/extra-dimensions-gravitons-and-tiny-black-holes

We beginnen nu pas met ons infantiele hersenen te ontdekken wat er nou echt aan de hand is en hoe alles werkt.
De antwoorden staan in ons verre verleden, helaas dat de Spanjaarden kerken en Romeinen ontzettend veel van deze informatie hebben vernietigd.

Het enkel blijven in het hier en nu, met de dag leven doe je dus precies wat ze al 5000 jaar willen. Slaafje zijn en je niet verder geestelijk en spiritueel ontwikkelen. Waardoor je medeplichtig bent aan het in stand houden van de maatschappij zoals die nu is.
De waarheid en de weg van verandering ligt bij en begint bij onszelf niet bij een alien of andere dimensie of wat dan ook.
Het Boedisme is een goed begin om bij jezelf te beginnen, wees een creator van je eigen levenspad en geluk.

Ikke
Ikke
5 jaren geleden

Als de hel bestaat geef ik God een schop in zijn ballen.

enkidoe
enkidoe
Reactie op  Ikke
5 jaren geleden

De hel is of de aarde of het gebied ten zuiden van de evenaar. Afhankelijk van welke theorie je aanhangt.

eNdEmiOn
eNdEmiOn
5 jaren geleden

Sjees dit is wel weer erg oude meuk opgraven zeg. Vandaar dat ik de afgelopen dagen opeens reacties kreeg op een hele oude comment die ik bij dat filmpje van haar geplaatst had.

Eddy
Eddy
5 jaren geleden

Naar mijn mening is de enigste “hel die er bestaat het huidige leven op aarde. Niet dat het altijd klote is maar mijn leven en dat van velen die ik ken had heel wat beter en gemakkelijker kunnen zijn. We doen het er maar mee zonder al te veel klagen.

faith
faith
Reactie op  Eddy
5 jaren geleden

Nog even en het zal bekend worden dat de oude garde gevallen is. De oude garde die van de aarde een hel wilde maken. Die iedereen financieel een poot uitdraaide en zich asociaal verrijkte over onze ruggen.
Die loog en bedroog, chaos en verwarring zaaiend iedereen depressief wilde hebben en massaal aan de depressiva. Die alles op alles zette om weer een oorlog te starten.
Maar de dollar is geen cent meer waard, ze zijn uitgerangeerd. Hallelujah!

Nietons
Nietons
Reactie op  Eddy
5 jaren geleden

En daar het bewijs dat de hel een menselijk concept/verzinsel is.
Mensen branden, creperen door marteling oorlogen en ziektes, leven in een vijandige natuur (ziektes, wilde beesten, moeten doden voor eigen overleving). Kerkers met kettingen en enz enz. Daarbij een opmerkingen aan de gelovigen, wat zegt de hel eigenlijk over de schepper hiervan? Is dat een liefdevolle bedoeling? De bedenker van de hel is een monster in zijn/haar gedachten en hart.

faith
faith
Reactie op  Nietons
5 jaren geleden

De hel bestaat el zeker, dat het een menselijk verzinsel is is duidelijk te zien.
Wat dacht je dat ze voor ons, Jan met de pet, bedacht hadden?
Zie eens wat ze met hun NWO van plan zijn. De mensheid inperken, genocide plegen, hard werken voor een hongerloontje en anders moet je dood.
Daar zijn ze trouwens al tijden mee bezig (rotzooien met voedsel, ons drinken, chemtrails etc.) maar echt lukken wil het niet.
Dat komt door de Galactische Federatie die een flink oogje in het zeil houdt, hoewel niet iedereen dit zal geloven.
Of nog niet aan toe zijn, maar net hoe je het noemen wilt.
Ik ben er in elk geval blij mee, ik geef me liever aan de Goden over dan aan dat gespuis. En ben er niet slechter van geworden.

Sebas0570
Sebas0570
5 jaren geleden

Ze ging naar de hel?
Nee gewoon naar limbo tussen dimensies in, wat je overigens met stevige meditatie en/of dromen ook kan bereiken.
De hel is de naam van de plek waar de gevallen engel lucifer met de scepter zwaait, en verrek daar zijn we nu…. 3D universum/aarde. Hell on earth baby 😉
Nou begin maar ballen te schoppen ikke, al die elite zijn natuurlijk niet voor niets Satanisten. Telescoop van de kerk heet trouwens ook lucifer.
Tja geconfronteerd worden met jezelf je hogere ik kan behoorlijk beangstigend zijn als met je eigen feiten/fouten/karakter op de neus word gedrukt. Karma is a b*tch….

Jer
Jer
5 jaren geleden

De hel bestaat helemaal niet. Het is alleen verzonnen door religies alleen macht en controle over de bevolking om ons in bedwang te houden. En ook zijn onze problemen en ons planeet zo klein vergelijken met het hele universum. Het is niet eens een fractie. Het universum is oneindig groot. Daar is een niet bestaande hel niks bij.

Jer
Jer
Reactie op  Jer
5 jaren geleden

PS: Excuseer me voor de foute zins opbouw in de tweede zin.

x

Check Also

vaccin

22 volledig gevaccineerde bewoners zorgcentrum besmet met corona

In het Antwerpse district Deurne zijn 22 ...

vrouw

Vrouw vanaf nek verlamd na tweede dosis Pfizer-vaccin: ‘Ergste nachtmerrie die je je kunt voorstellen’

Een Amerikaanse vrouw is vanaf haar nek ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

32
0
We lezen graag je reactie!x