CoronaBinnenland

De coronawet wordt per 1 juni verder beperkt, maar er zit een adder onder het gras

Help door dit met jouw kennissen op je socials te delen!

Na 1 juni kunnen scholen, kinderopvang en contactberoepen niet meer opeens worden beperkt of gesloten, laat zorgminister Kuipers aan de Kamer weten. Ook andere beperkingen vervallen, zoals het vaststellen van de maximale groepsgrootte en beperkingen voor hotels en vakantieparken. Maatregelen als de avondklok waren al geschrapt.

Als het kabinet deze coronamaatregelen op een later moment noodzakelijk vindt, moet er eerst een nieuw wetsvoorstel komen. Op 1 juni moet de coronawet voor de zesde keer worden verlengd.

Je zou zeggen dat dit iets positiefs is, totdat je tussen de regels door gaat lezen en ziet wat het kabinet ervoor terug wil, schrijft journalist Annelies Strikkers in een Twitterdraad.

Meer permanente wetgeving

Er zijn nog allerlei maatregelen die wel snel kunnen worden doorgevoerd. Strikkers wijst erop dat de coronapas, de mogelijkheid om de horeca te sluiten, verplicht testen plus quarantaine en de mondkapjesplicht nog in de gereedschapskist zitten.

Meerdere Kamerfracties vragen zich af of de maatregelen niet kunnen worden ondergebracht in meer permanente wetgeving. Het kabinet laat onderzoeken of de Wet publieke gezondheid daarvoor geschikt is.

Het kabinet wil er meer voor terug

Het kabinet wil de coronawet pas in de ban doen wanneer de wijziging van de Wet publieke gezondheid rond is. De wijziging ‘ziet toe op de mogelijkheid om in sommige gevallen de coronapas op de werkvloer in te zetten’. Met de wijziging heeft het kabinet een permanente wettelijke basis voor de maatregel.

Strikkers: “Al lijkt het een positieve ontwikkeling dat er enkele maatregelen uit de tijdelijke coronawet geschrapt worden, het kabinet wil er meer voor terug. De invoering van de QR-samenleving, in alle lagen van de maatschappij, moet gebeuren.”

4.7 96 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
112 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Double Trouble
Double Trouble
9 maanden geleden

Zonder enige wetenschappelijke onderbouwing.

André
André
9 maanden geleden

Dus geen prik, geen werk. Net als in Italië

Hugo
Hugo
9 maanden geleden

Dit kabinet is kuis verrot, deze enge mensen moeten per direct hun biezen pakken en verhuizen naar Davos lekker bij die Hitler 2.0 ( KlauSSchwab ) gaan wonen en natuurlijk nooit maar dan ook nooit meer een poot op de Nederlandse bodem zetten. Die criminelen horen daar in een psychiatrische inrichting te zitten . Mensen hoe lang pikken we dat nog als je ziet dat politie en leger al zover zijn ingeburgerd bij dat WEF.

logisch_denken
logisch_denken
9 maanden geleden

LET OP UW ZAAK !!

Via de achterdeur wordt de volledige QR- maatschappij een feit. Totalitaire controle.

https://ktdi.org/

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

112
0
We lezen graag je reactie!x