Mens en Dier

Luister even naar de Nieuw-Zeelandse premier Ardern: ‘George Orwell had dit niet durven dromen’

Help anderen door deze informatie met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

We schrijven 19 maart 2020. De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern ontkent geruchten op social media over een op handen zijnde lockdown om het coronavirus te bestrijden. Iedereen weet inmiddels wat er daarna gebeurd is.

“We delen elke dag de meest actuele informatie met u. U kunt ons vertrouwen als informatiebron,” zei Ardern in Rotorua tegen journalisten. “Voelt u zich vrij om covid19.govt.nz te bezoeken, negeer al het andere. Wij zijn uw enige bron van waarheid.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Het is niet de waarheid tenzij u het van ons hoort

“Neem al het andere wat u ziet met een korrel zout,” aldus Ardern, die werd vergezeld door een aantal jaknikkers. Ze zei ook dat misinformatie ‘de paniek aanwakkert’.

“Als u dat soort berichten ziet, onthoud dan dat het niet de waarheid is tenzij u het van ons hoort,” zei de premier. “Nieuw-Zeelanders moeten zich voorbereiden, maar raak niet in paniek.”


Enkele dagen later kondigde Ardern de lockdown aan

Wat is er sindsdien zoal gebeurd in Nieuw-Zeeland? Slechts enkele dagen nadat Ardern de pers te woord had gestaan, op 23 maart, kondigde ze aan dat het land na 48 uur op slot zou gaan. Die eerste lockdown, van 26 maart tot 3 april, was overigens onwettig, zo oordeelde het hooggerechtshof van Nieuw-Zeeland. Inwoners moesten thuisblijven en riskeerden straffen als ze zich niet aan de lockdownmaatregelen hielden.

Directeur-generaal Ashley Bloomfield van het Nieuw-Zeelandse ministerie van Gezondheid kondigde in augustus 2020 aan dat alle mensen die besmet zijn met corona worden opgenomen in een quarantainefaciliteit. Op dat moment waren er 123 actieve coronagevallen in Nieuw-Zeeland.

In april dit jaar kondigde het land een gedeeltelijke vaccinatieplicht aan. Premier Ardern gaf grenspersoneel tot het einde van de maand om zich te laten inenten tegen corona. En deze maand waarschuwde de Nieuw-Zeelandse minister voor coronazaken dat de overheid ongevaccineerden binnenkort gaat opsporen.

Tot zover de overheid als enige bron van waarheid.

4.6 50 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

54 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
2 jaren geleden

Hitler en Stalin ook niet.

Duinsnip
Duinsnip
2 jaren geleden

Marionet Izebel

Schrander
Schrander
2 jaren geleden

Alle wereldleiders zijn ultrafascisten. En zo niet dat wordt je wel omgelegd door buurlanden

Ludger
Ludger
2 jaren geleden

In Nederland niet anders. Schlemielen als johan derksen, gijp en die glibberige kwal die er altijd bij zit vinden ook dat iedereen zich 24/7 bang moet laten maken door terroristisch nepnieuws, geen onderzoek moet doen, kritiekloos alle gifprikken moet nemen en zonder verzet moet sterven en de “gelukkigen” zich om moeten laten bouwen tot transgender transhumans

Back to top button
54
0
We lezen graag je reactie!x