Binnenland

‘De elite’ stuurt aan op escalatie tijdens ‘grootste demonstratie ooit’

Help anderen door deze info met jouw kennissen op je social netwerk te delen!

Burgemeester Jan van Zanen van Den Haag sluit niet uit dat hij op 11 maart, wanneer boeren in de stad demonstreren, legermaterieel zal inzetten. “Dat is beschikbaar mocht dat nodig zijn,” zei hij in een interview.

Ook heeft hij politiekorpsen elders in het land om agenten gevraagd. “Dit kunnen we niet alleen aan.” Farmers Defence Force (FDF) hoopt zaterdag 100.000 mensen te trekken voor de demonstratie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

Dinsdag liet de gemeente Den Haag weten dat er maximaal twee trekkers mogen staan. FDF-voorman Mark van den Oever noemde de beperking van het aantal trekkers ‘best wel frappant’, maar hij had deze uitkomst wel verwacht. Van den Oever roept demonstranten op met de auto of bus naar het protest te komen en een omgekeerde vlag mee te nemen.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Die kans gaan we ze niet geven

In een vlog klaagt hij dat burgemeester Van Zanen, een VVD’er, ‘onze democratische grondrechten wil inperken’. “Ze zijn bang als een wezel dat ze gaan verliezen met de verkiezingen,” zegt Van den Oever, die toevoegt dat de VVD onze rechtsstaat ‘aan het uithollen is’.

Ze zijn uit op beelden van trekkers die door het cordon breken en ME’ers die op boeren inslaan. “Die kans gaan we ze niet geven,” aldus de FDF-voorman. “Wij gaan deze keer volledig volgens het boekje.”

Trap er niet in

“Een ondemocratisch gekozen burgemeester kan zonder overleg met de gemeente en zonder democratisch besluit onze grondwettelijke rechten om te demonstreren inperken,” benadrukt hij.

Presentatrice van het NPO-programma Ongehoord Nieuws Raisa Blommestijn reageert: “Het is duidelijk dat ‘de elite’ aanstuurt op escalatie tijdens het protest zaterdag aanstaande: dreigen met de inzet van het leger, het afkondigen van een trekkerverbod, de demonstratie in een slecht daglicht stellen. Trap er niet in: zij zijn als enigen gebaat bij negatieve berichtgeving en escalatie in verband met de verkiezingen.”

4.9 177 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

274 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
J.Smeets
J.Smeets
1 jaar geleden

Ik noem ze geen elite meer. Het zijn de parasieten.

Sylvie
Sylvie
1 jaar geleden

Het is tijd dat alle opstaan! Wereldwijd! Nu is genoeg! Zij treden onze democratie weer en weer!

Richy
Richy
1 jaar geleden

Het leger mag niet tegen eigen mensen ingezet worden. Dat us afroepen tot een oorlog tegen eigen burgers. Als het leger hieraan meewerkt is het de afkondiging van een oorlog tussen burger en overheid……

Marcow
Marcow
1 jaar geleden

We zullen het zien en meemaken.

Het is oorlog met onze ondemocratische demisionaire bewindvoerders.

Vergeet dat niet.

Back to top button
274
0
We lezen graag je reactie!x