Homepagina » Buitenland » “Paniek zaaien over Poetin is teken van respect en jaloezie”
"Paniek zaaien over Poetin is teken van respect en jaloezie"

“Paniek zaaien over Poetin is teken van respect en jaloezie”

De westerse media houden ervan om de Russische president Poetin in een negatief daglicht te stellen, maar elk weldenkend mens begrijpt dat dit vooral een teken is van jaloezie en een poging tot opruiing. Dat schrijft de Poolse nieuwssite Obserwator Polityczny.

“Paniek zaaien over Poetin, die het middelpunt vormt van de meest kwalijke propaganda die door sommige westerse landen wordt verspreid, levert de Russische president op de lange termijn alleen maar meer respect op,” aldus de website.

“De echte redenen voor deze pesterij zijn jaloezie en bewondering,” stelt de krant. “Veel westerse politici zouden hun land op dezelfde manier willen besturen als de Russische president en veel landen zouden op deze manier bestuurd willen worden.”

Kwade genie

“Als Poetin bijvoorbeeld aan het hoofd stond van de Europese Unie, zou er geen crisis zijn als gevolg van de instroom van illegale immigranten en ook zou er niet worden gesproken over een Brexit,” klinkt het verder. “Met zo’n leider zou de EU een compleet andere organisatie zijn.”

Volgens de krant hebben de westerse media het alleen maar over ‘Poetin de kwade genie’ die de ‘perfect functionerende’ EU probeert open te breken. Of we horen over de ‘kwade Poetin’ die kinderen in Syrië bombardeert, waardoor de stroom vluchtelingen naar Europa groter wordt. De Russen moeten dan wel over zeer goede vliegtuigen beschikken, als ze alleen kinderen kunnen raken.

Ondertussen groeit het aantal kijkers van zender RT zo snel, dat rivalen op zoek gaan naar manieren om deze groeiende concurrent te stoppen. In Duitsland wordt bijvoorbeeld gecontroleerd of ‘Russische inlichtingendiensten de publieke opinie manipuleren via de media’.

Moddergooien

De krant suggereert op sarcastische wijze dat Poetin langzaam maar zeker de schuld krijgt van alle mogelijke problemen. Het regent. Wie krijgt de schuld? Poetin natuurlijk! Het is immers niet ondenkbaar dat de Russen aan het knoeien zijn in de atmosfeer.

Zelfs een oppervlakkige waarnemer moet zich na al dat moddergooien uiteindelijk gaan afvragen: “Waarom? Wat heeft hij verkeerd gedaan?” Dat is volgens Obserwator Polityczny samen te vatten in één zin: hij beschermt de Russische belangen, die hij als eerste leider van Rusland na de val van de Sovjet-Unie kan herdefiniëren.”

“Te midden van de burgeroorlog in Oekraïne begint de NAVO militair materieel naar Centraal-Europa, waaronder Polen, te verplaatsen” besluit de krant. “Wat de consequenties hiervan zijn is niet bekend. Wees gerust dat Poetin er de schuld van zal krijgen, zelfs als hij langzaam maar zeker de populairste en meest gerespecteerde politicus ter wereld wordt, inclusief Europa.”

[Obserwator Polityczny]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
5 jaren geleden

Ik ben nogsteeds blij met Poetin’s acties. Hij doet het erg goed en laat niet met zich sollen door de schaamteloze NAVO.

helder
helder
5 jaren geleden

het is wel een Rus natuurlijk.

louise
louise
5 jaren geleden

Tja dat denk ik ook,al is Poetin niet helemaal onschuldig,maar hier in t Nederlanse maar ook in Europa zitten alleen hypocriete draaiende graaiende lapzwanzen zonder realistische visie en och arme ze zijn er nog trots op ook…kan je nagaan hoe laag gekwalificeerd deze lui zijn,waarschijnlijk slapen ze ook nog goed,totaal geen verantwordelijkheid inzicht,ik weet niks meer te verzinnen,had nooit gedacht dat we zo af zouden glijden…….

Wim
Wim
5 jaren geleden

F*ck Amerika

x

Check Also

quarantaine

Tot 20.000 euro boete voor overtreden quarantaineplicht: ‘Stap voor stap naar totalitaire maatschappij’

Als je deze zomer op vakantie gaat ...

man

Verontrustende video: stuiptrekkende man per brancard afgevoerd bij vaccinatiecentrum

Beelden die uit Rusland afkomstig lijken te ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

23
0
We lezen graag je reactie!x