Homepagina » Buitenland » Senator: “10 bedrijven hebben Australische politiek volledig overgenomen en belemmeren democratisch proces”
Senator: "10 bedrijven hebben Australische politiek volledig overgenomen en belemmeren democratisch proces"

Senator: “10 bedrijven hebben Australische politiek volledig overgenomen en belemmeren democratisch proces”

De Australische senator Sam Dastyari waarschuwt dat het politieke systeem in zijn land door en door verrot is. Hij zegt dat er 10 grote bedrijven zijn die zoveel macht en invloed hebben dat er niet langer sprake is van een democratie in Australië.

Tijdens een toespraak in Canberra zei Dastyari dat hij dacht te weten hoe het systeem in elkaar zat voordat hij senator werd. Toen hij eenmaal zelf politicus was geworden, werd hem pas echt duidelijk hoe sterk de politiek is verweven met het bedrijfsleven.

Slechts een handvol brutale en agressieve bedrijven hebben in Australië de macht overgenomen, aldus Dastyari. Er zijn volgens hem 10 bedrijven die ongelooflijk veel macht hebben in het land. Zij hebben zoveel macht dat ze democratische en economische vooruitgang belemmeren.

“Vier banken, en we weten allemaal wie dat zijn – de Commonwealth Bank, NAB, Westpac en ANZ – drie grote mijnbouwbedrijven, te weten Rio Tinto, BHP Billiton en Fortescue Metals, dan heb je nog de twee grote supermarktketens Coles en Woolworthes, en telecomreus Telstra,” zei Dastyari.

Hij sprak van een ‘ongekende machtsconcentratie’ in Australië. “Het gehele politieke debat wordt gedomineerd door hun belangen en agenda,” besloot hij.

[SMH]


Vond je dit leuk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

17 reacties

 1. De wetgeving is er bewust op ingericht, zolang geen duidelijk onderscheid wordt gemaakt tussen mensen, levende wezens, en levenloze bedrijven die alleen op papier bestaan in allerlei wazige constructies. Al het aardse eigendom verdwijnt zo in handen van de grote bedrijven.

  Alleen levende wezens zouden het recht moeten hebben om aards eigendom te claimen. Zodra mensen dood gaan, kan de volgende het weer overnemen.
  Bedrijven bestaan tot in de eeuwigheid, er vindt geen overdracht meer plaats van aards eigendom. Mensen worden met de dag armer en armer en volledig afhankelijk van bedrijven.

  Vroeger hadden we nog bedrijven in publiek eigendom, waterbedrijven, energiebedrijven, zorg, kpn, spoorwegen enz enz, gewoon zaken die iedereen eigenlijk wel nodig heeft, het was van ons allen, gebouwd met belastingcenten. Echter ook daarmee zijn mensen bedrogen en is alles weggegeven in handen van private bedrijven.
  In naam van de economie, de propaganda en de burgerslavernij.
  AMEN

  24 likes
  • En zo is het precies @Pinokkiocratie. Als je geboren wordt en wordt aangemeld in het persoonsregister verlies je je recht als mens en wordt je een zogenaamd natuurlijk persoon en mede schuldenaar van de staatsschuld lang voordat je je ergens van bewust bent of überhaupt wilsbekwaam bent, laat staan dat je zelf ergens voor getekend zou hebben. Vervolgens wordt je gehersenspoeld, opgeleid en klaargestoomd voor het burgerslavendom. Klaar om je voor het leven te laten bestelen en beroven.

   Onder onderstaande link hoe het beter zou kunnen en moeten

   https://herstelderepubliek.wordpress.com/2016/02/04/energiebankieren-heeft-de-toekomst/#more-48662

   12 likes
  • En dit alles uitgevonden in nederland! De VOC en de WIC waren/zijn de eerste multinationals v/d/ wereld, uitgevonden door kooplieden van joodse afkomst aangevuld met “christelijke” meestal protestante collaborateurs.
   Het feit dat een jood geen rente mag berekenen aan een andere jood maar wel aan niet joden zegt al genoeg. Rascisme en fascisme komen dus ook uit die hoek!!! Want ze kunnen niets met de volgenden filosofie welke in 1963 door ntb een Afrikaans staatshoofd is uitgesproken voor de voltallige V(erenigde) N(azie’s).
   http://www.nazret.com/history/him_un.php

   7 likes
 2. Dat is hier aan deze kant van de aardkloot zeker niet anders. Ook hier is een tiental gigantische bedrijven die de totale handel en wandel in zijn geheel onder controle hebben. Dat ze zo machtig zijn dat ze zowel de overheden als de media totaal controleren mag overal uit blijken. Kijk om je heen en constateer dat zogenaamde democratisch gekozen overheden altijd beslissingen nemen die de multinationals welgevallig zijn en vrijwel altijd ten nadele zijn van het electoraat. Onder onderstaande link vind je een overzicht van merknamen die de scepter zwaaien :

  http://4.bp.blogspot.com/-Vx47nTdH2lg/Unz2nkU7dxI/AAAAAAAAG9M/9fml0v0-j54/s1600/k0pv0_zps606ba725.jpg

  24 likes
 3. Dat is overal zo, het is geen burger politiek meer, het is bedrijven/banken politiek…mensen die dat nu nog niet door hebben, zijn naïef en blind voor de feiten!!

  23 likes
 4. moet haast wel een overgewaaid virus zijn

  7 likes
 5. Ik moet iets kwijt en ik plaats het hier.

  Begin jaren 80 waren er 35 miljoen turken in het begin van mijn middelbare school, en eind jaren 80 was het 44 miljoen. Dat heb ik geleerd met Aardrijkskunde en altijd onthouden en hele atlassen bestudeerd met grafieken. Nu zijn er 80 miljoen turken. Destijds had een Turkse vrouw gemiddeld 3.5 kinderen en al zeker twintig jaar is het 2.0 kinderen. Mijn vaders generatie had gemiddeld 13 kinderen in onze provincie en de bevolking is van 5 miljoen naar 12 miljoen gegaan tussen mijn vaders en mijn geboorte. Als je een bevolking wil verdubbelen heb je heel veel kinderen nodig. Mijn schatting is minstens een stuk of 9 kinderen.
  ik weet dan ook zeker dat de bevolking van Turkije heel veel immigranten bevat uit heel Afrika en Arabie tot aan India Bangladesh, waarvan de laatste groepen van zijn gevonden in Bulgarije het afgelopen jaar.
  Daarbij komt Erdogan met steeds vrije visums en dat hij de vluchtelingen situatie niet meer aankan. Dat duurt al een kleine 10 jaar.
  In oude documentaires 20 jaar geleden over Syrie vroegen ze waarom heeft u 5 of 6 kinderen en het antwoord was die gaan allemaal naar Europa. Ik dacht het van niet dacht ik toen. Dus ik weet zeker dat het daar in Syrie al heel lang bekend is. Zelf ben ik vaker in Noord Afrika geweest en onder andere in de auto gezeten van een gids in het jaar 2000 in Tunesie urenlang. Hij vertelde dat elke week wel een artikel of bericht stond in de krant dat zij in de toekomst naar Europa moeten omdat daar te weinig kinderen worden geboren. Dus dat stond gegrift in zijn geheugen. Ik zei hem dat ik daar nog nooit van gehoord had en dat wij nog gewoon onze eigen bevolking aan het vervangen waren. Als je kijkt naar die bevolkingen dan zijn ze ook lekker aan het verdubbelen. Ik denk dan hoe krijgen ze het voorelkaar?
  In Turkije willen ze dus duidelijk af van het grote reservoir aan vluchtelingen die niet meer zuidwaarts gaan keren. Waarom zetten ze hen niet gewoon de grens over naar Libanon.
  Verder zijn er heel veel dubbel tellingen zoals Syrie en Jordanie en ga zo maar door. Jordanie gaat van 4 miljoen naar 6.5 miljoen. Een bevolking neemt alleen zo veel toe als er een groot aantal kinderen wordt geboren of de vluchtelingen van Syrie zijn dubbel geteld.

  4 likes
 6. http://jewishbusinessnews.com/2014/07/08/5-jews-lead-top-200-richest-australians-for-2014/

  Uit de mond van het paard zelf, deze trend is uniform over de hele westerse wereld. Dmv uitsluiting en tribalisme de toko van binnenuit overnemen de grenzen open flikkeren de lokale populatie opdoeken en vernederen. Maar hey kijk daar de zogenaamde “blanke” 1%.

  2 likes
 7. http://www.Globalswitch.com.(data) Eigenaren: de reuben brothers. De verloren en verstoten stam uit de tijd van Solomon. Gevlucht naar Irak. De nummer 1 stam van de joodse borstenplaat. Elke stam heeft zijn eigen expertise, maar zit niet in 1 branche, maar in meerdere. Elke stam heeft zijn eigen steen en kleur. bv. Reuben heeft de steen Robijn/kleur rood. Reuben is de eerstgeborene. De stam Levi maakt de wetten. Is nummer 9 op de borstenplaat. Hebben de steen baraket/kristal. Verwijzing naar Moses. De stam Gad heeft de steen agaat. Heeft iets met piramides(denk dus eerder aan systeem) Tenzij ze de geheimen bezitten van de piramides. Asher staat voor happy lucifer, hoop. es(boom), Esperanto. 1 taal. 1 wereld. enz. enz. Google zelf/doortastend andere stammen.
  Op deze manier kun je dus de wereld veroveren en er 1 van maken. De NWO/centrale banken/wereldbank.
  Ik denk dat dit gebeuren dus bij ons tijdperk hoort. Elk tijdperk verloopt via hoogpriesters. De rechterhanden van koningen en machthebbers. De richteren. Zij die het recht bepalen. Rechters en hoge raden. Bij de Maya’s, Farao’s enz. waren ook hoogpriesters.
  De 12 stammen zijn dus de uitverkorenen om ons tijdperk op te bouwen en af te breken. Zij hebben alle kennis in huis. Ook kosmische kennis. Dus ook over de zwarte zon, Niburu enz.
  De Shemitah berekening(heel zeldzaam) komt van hen(via bepaalde planeten standen/zon en maansverduistering) Is dus nu en eindigt op 8 maart 2016.(laatste zonsverduistering) Schulden moeten vereffend worden. De graanschuren moeten volgestouwd worden. Maar waarom?
  Niburu zou vanuit het zuiden van de aarde langs komen. Zij brengt extreme hitte/droogte, aardbevingen, overstromingen, veel wind enz. Dan moet de wereld wel 1 worden. Nu ja, het is wel gemakkelijker als men samenwerkt in moeilijke omstandigheden. De ruzies onderling is schijn/propaganda om ons af te leiden.
  En wat blijkt nu(ergens gelezen en de schrijver begrijpt niet dat dit niet vol in het nieuws is): Extreme droogte in het gehele zuiden van Afrika. Oogsten mislukt. Miljoenen of zelfs biljoen mensen in gevaar. El Nino is de boosdoener. Maar wat betekent eigenlijk El Nino? Het kind. Persoon in zijn kindertijd. Het begin dus. Het betekent ook: het gaatje midden in de iris, wanneer het licht doordringt in de achterkamer van het oog. Deze daalt tot meisjes te verwijden.(Spaanse letterlijke vertaling) Heeft El Nino iets met Niburu te maken? Is de agenda bedoelt om Niburu te doorstaan? Dan begrijp je bv. het agenda punt van waterbeheersing ook beter.
  Zoals je leest twijfel ik dus aan het hele slechte van de Agenda 20/30. Ik bedoel dus, dat er iets meer achter zit, dan ons op te ruimen.

  2 likes
 8. Deze man heeft tenminste het lef om de waarheid te vertellen daar zijn er veel te weinig van.

  2 likes
 9. Waarom mensen naar Europa? Misschien zitten we hier wel het veiligst voor Niburu? Of is Europa de plek waarbij wij worden opgenomen(de opname van/bij geloof)? Of is Cern de nieuwe Jacobsladder? Zitten we echt in de eindtijd? Dan moeten we de oudheid/geloven serieus gaan nemen om het te begrijpen. Dan moeten we dus geestelijke verenigen met elkaar. Alle kleurtjes. Bij rampen heb je elkaar nodig. Dan maakt het niet uit of je christen, moslim, jood, atheïst enz. bent.

  1 likes
 10. We moeten niet vergeten dat joden, christenen en moslims het verdrag des verbonds hebben ondertekend. Dat de heilige grafkerk in Jeruzalem bewaakt wordt door moslims. Dit is al voldoende bewijs dat er samenwerking is onderling. Dus mensen moeten zich niet tegen elkaar laten uitspelen. Je speelt niet je eigen spel.

  1 likes
 11. @ Elise, je zal het zelf allemaal wel erg belangrijk vinden en dan komt daar die enorme geldingsdrang van je nog eens bij, maar wat moeten wij met al die kolder en zinloze weetjes? Waar gaat het over?
  Ik verenig me liever niet, ook niet geestelijk, met lawaai papagaaien en andere paniekvogels.
  Ze verstoren mijn innerlijke rust en hebben duidelijk iets op hun geweten. Moet ik dan maar onrustig worden?
  Best moeilijk om dan de rust te bewaren als je je daarmee gaat verenigen. Dus wat bedoel je?
  En nee, mensen moeten zich niet tegen elkaar uit laten spelen. Ieder speelt zijn eigen spel.
  Zo heb ik een roze bel
  op mijn fiets en als je naar links kijkt zie je rechts niets.

  Dat slaat ook nergens op maar het rijmt tenminste nog.

  0 likes
  • Als je niet begrijpt wat ik schrijf, dan moet je zelf onderzoek gaan doen. Ik doe dat al jaren. Veel informatie, want alles heeft lijntjes met elkaar. Remote viewing. Geschiedenis herhaalt zich. Alleen je moet het kunnen vertalen naar huidig systeem/tijdperk.
   Zou zeggen begin eens bij globalswitch. Wat betekent globalswitch? Wat bedoelen ze daar mee? Is het puur systeem. Of is het een poolshift? Of beide? Ken de agendapunten 20/30. De aarde terug brengen in oude staat. Wel raar, dat data enz. de grootste vervuiling ooit is.
   Kijk eens wat you tube filmpjes over de NWO. Vele verwijzen naar de oudheid(uitleg)
   Of stel je eens de vraag: waarom er drie gouden lego poppetjes mee moeten met de ruimtesonde Juno zijn meegestuurd? Dan kom je uit bij de drie koningen en Jupiter(Rome gericht) NAVO eert Rome. Is bij hen een feestdag.(kun je gewoon terug vinden op internet/ moet je wel door googlen. Geloof en oudheid/mythologie moet je dus gelezen hebben om het te begrijpen. Vele namen en gebeurtenissen van verschillende tijdperken komen overeen. De media/technologie/film en muziekindustrie gebruiken vaak symbolen/gebeurtenissen uit het verleden. Denk je dat Madonna(zangeres) haar eigen concept geheel zelf bedenkt? Wist je al dat het financieel systeem loopt op planeten standen? Dat er om de zeven jaren een crisis komt? En dat al tig jaren? Niet voor niks een spreekwoord over. Na zeven goede jaren komen er 7 slechte jaren.
   Je moet dus veel lezen om de patronen te leren herkennen. Elite gebruikt die zelf. Neem bv. het voorblad “the economist” van jan. 2015. Daar staan dingen op, die uitgekomen zijn. Aanslag Parijs bv. Dus men weet van te voren al wat er gebeurt. Doen ze dus gewoon zelf. Van wie is dat blad? Waar wordt dat blad gemaakt? In London. In de ijzeren toren op de verdieping nr. 13. Een gebied waar jij niet mag komen.
   We zitten niet voor niks op de startpagina: hoe zit het nu echt.
   Veel leesplezier!

   0 likes
   • Maar wat bedoel je met we zitten niet voor niets op de startpagina ”’hoe zit het nu echt”?
    en hoezo ”veel leesplezier”?
    Op de eerste site lees ik al meteen dat Anna het er niet mee eens is dat ziekten vanuit het bewustzijn ontstaan.
    Ze gelooft het niet en is vooral boos over onschuldige baby’s die ziek ter wereld komen.
    Maar karma speelt daar een rol en de theorie dat ziektes uit het bewustzijn voortkomen is al zo oud als Jezus.

    0 likes
 12. Het is allemaal over en uit met de wifi angstaanjagerij, de NWO, agenda21/30, achterlijke symbolen, de drie koningen en Jupiter,
  Mozes in het mandje, gouden legerpoppetjes, Miley Cyrus en de dildo’s, Madonna, Esau en Jacob en het verloren volk van Israel, .
  Je kunt eindelijk een andere hobby gaan zoeken. Is dat niet heerlijk?
  Mens je zou horendol worden als je alles waar jij het over hebt nog serieus gaat nemen ook.
  En nu blijkt dat het ook nog eens totaal zinloos is geweest.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

senator

Er is ‘geen global warming’. Deze senator legt uit waarom CO2 de aarde niet opwarmt

De Australische senator Malcolm Roberts heeft op ...

bosbranden

Wat de media u niet vertellen over de Australische bosbranden

Meteoroloog Joe Bastardi heeft met behulp van ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 27 februari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.