Buitenland

Senator: “10 bedrijven hebben Australische politiek volledig overgenomen en belemmeren democratisch proces”

Help ons door deze info met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Australische senator Sam Dastyari waarschuwt dat het politieke systeem in zijn land door en door verrot is. Hij zegt dat er 10 grote bedrijven zijn die zoveel macht en invloed hebben dat er niet langer sprake is van een democratie in Australië.

Tijdens een toespraak in Canberra zei Dastyari dat hij dacht te weten hoe het systeem in elkaar zat voordat hij senator werd. Toen hij eenmaal zelf politicus was geworden, werd hem pas echt duidelijk hoe sterk de politiek is verweven met het bedrijfsleven.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Slechts een handvol brutale en agressieve bedrijven hebben in Australië de macht overgenomen, aldus Dastyari. Er zijn volgens hem 10 bedrijven die ongelooflijk veel macht hebben in het land. Zij hebben zoveel macht dat ze democratische en economische vooruitgang belemmeren.

“Vier banken, en we weten allemaal wie dat zijn – de Commonwealth Bank, NAB, Westpac en ANZ – drie grote mijnbouwbedrijven, te weten Rio Tinto, BHP Billiton en Fortescue Metals, dan heb je nog de twee grote supermarktketens Coles en Woolworthes, en telecomreus Telstra,” zei Dastyari.

Hij sprak van een ‘ongekende machtsconcentratie’ in Australië. “Het gehele politieke debat wordt gedomineerd door hun belangen en agenda,” besloot hij.

[SMH]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
exegese
exegese
8 jaren geleden

Dat is hier aan deze kant van de aardkloot zeker niet anders. Ook hier is een tiental gigantische bedrijven die de totale handel en wandel in zijn geheel onder controle hebben. Dat ze zo machtig zijn dat ze zowel de overheden als de media totaal controleren mag overal uit blijken. Kijk om je heen en constateer dat zogenaamde democratisch gekozen overheden altijd beslissingen nemen die de multinationals welgevallig zijn en vrijwel altijd ten nadele zijn van het electoraat. Onder onderstaande link vind je een overzicht van merknamen die de scepter zwaaien :

http://4.bp.blogspot.com/-Vx47nTdH2lg/Unz2nkU7dxI/AAAAAAAAG9M/9fml0v0-j54/s1600/k0pv0_zps606ba725.jpg

Ph
Ph
8 jaren geleden

Dat is overal zo, het is geen burger politiek meer, het is bedrijven/banken politiek…mensen die dat nu nog niet door hebben, zijn naïef en blind voor de feiten!!

Jeff
Jeff
8 jaren geleden

moet haast wel een overgewaaid virus zijn

Pinokkiocratie
Pinokkiocratie
8 jaren geleden

De wetgeving is er bewust op ingericht, zolang geen duidelijk onderscheid wordt gemaakt tussen mensen, levende wezens, en levenloze bedrijven die alleen op papier bestaan in allerlei wazige constructies. Al het aardse eigendom verdwijnt zo in handen van de grote bedrijven.

Alleen levende wezens zouden het recht moeten hebben om aards eigendom te claimen. Zodra mensen dood gaan, kan de volgende het weer overnemen.
Bedrijven bestaan tot in de eeuwigheid, er vindt geen overdracht meer plaats van aards eigendom. Mensen worden met de dag armer en armer en volledig afhankelijk van bedrijven.

Vroeger hadden we nog bedrijven in publiek eigendom, waterbedrijven, energiebedrijven, zorg, kpn, spoorwegen enz enz, gewoon zaken die iedereen eigenlijk wel nodig heeft, het was van ons allen, gebouwd met belastingcenten. Echter ook daarmee zijn mensen bedrogen en is alles weggegeven in handen van private bedrijven.
In naam van de economie, de propaganda en de burgerslavernij.
AMEN

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x