Gezondheid

Nieuwe studie: Kinkhoest maakt enorme comeback door gevaccineerde mensen

Help anderen door dit artikel met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Kinkhoest is bezig met een enorme comeback. In 2012 raakten in de VS liefst 55.000 mensen besmet met de ziekte (het hoogste aantal sinds 1955). De gezondheidsdiensten staan voor een raadsel. Ze noemen als mogelijke oorzaken de afnemende effectiviteit van het huidige vaccin en de opkomst van de antivaccinatiebeweging. Maar is dat wel zo?

Een nieuwe studie in BMC Medicine van het Santa Fe Institute geeft uitsluitsel. Het onderzoek wijst in de richting van gevaccineerde mensen, die zonder dat ze het weten besmettelijk zijn.

In de jaren vijftig kreeg slechts 1 op de 100.000 Amerikanen kinkhoest. Vanwege de bijwerkingen van de toenmalige kinkhoestvaccins werden nieuwe vaccins ontwikkeld. Deze vaccins, die onderdeel vormen van de DKTP-prik, bevatten slechts enkele eiwitten van de bacterie en veroorzaken veel minder bijwerkingen.

Het blijkt nu dat de nieuwere vaccins mogelijk niet in staat zijn om ziekte-overdracht te voorkomen. Uit een studie in 2014 in PNAS bleek dat bavianen die een kinkhoestvaccin kregen geen symptomen vertoonden, maar de ziekte nog wel konden overdragen.

Het Santa Fe Institute heeft geconcludeerd dat het goed mogelijk is dat de vaccins hebben bijgedragen aan de recente kinkhoestuitbraak, doordat gevaccineerde individuen zonder symptomen onbewust kinkhoest verspreiden. De onderzoekers denken zelfs dat de vaccins de uitbraak hebben verergerd.

“Er zijn mogelijk miljoenen mensen die deze potentieel dodelijke ziekte verspreiden,” zei Ben Althouse van het Santa Fe Institute. Uit het onderzoek blijkt ook dat cocooning, waarbij moeders, vaders en broers of zussen worden ingeënt om baby’s te beschermen, niet werkt. De onderzoekers zeggen echter niet dat het huidige vaccin volstrekt nutteloos is.

[Santafe]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
jop1
jop1
6 jaren geleden

Mijn neefje (15 jaar) was ingeent en kreeg alsnog kinkhoest en er werd gezegt tegen hem dat de vaccins niet meer werken tegen deze ziekte en daar kon hij het mee doen

exegese
exegese
6 jaren geleden

Quote 1 : De onderzoekers denken zelfs dat de vaccins de uitbraak hebben verergerd.

Quote 2 : De onderzoekers zeggen echter niet dat het huidige vaccin volstrekt nutteloos is.

Je kunt je afvragen welk nuttige doel men beoogt. Het wordt elke dag duidelijker vaccins doen meer kwaad dan goed en spekken alleen de de knip van de farmaceuten en dit ten koste van onze onbetaalbare gezondheid. Schandalig dat er nog steeds niets aan gedaan wordt.

Boerenkool
Boerenkool
6 jaren geleden

Typisch geval van een probleem veroorzaken, reageren en met de oplossing komen.
En alle gehoorzame overheidsgetrouwe burgers trappen er allemaal in.
De propoganda is ook alom aanwezigbom angst te zaaien.
Een ontstoken teennagel is trouwens ook potentieel dodelijk bij verwaarlozing.
Het is maar net in welke context er over een ziekte gepraat wordt.

Arwijn
Arwijn
6 jaren geleden

Vaccinatie valt in dezelfde catagorie als GMO. Grootse beloften, groot geld, en heel veel ellende!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

9
0
We lezen graag je reactie!x