Homepagina » Straling » “Gratis wifi risicovol en in strijd met grondrechten van de bevolking”
"Gratis wifi is risicovol en in strijd met grondrechten van de bevolking"

“Gratis wifi risicovol en in strijd met grondrechten van de bevolking”

Werkgroep Beperk de Straling verzet zich tegen plannen van de stad Mechelen om in het centrum gratis wifi aan te bieden. De werkgroep meent dat de plannen in strijd zijn met de grondrechten van de bevolking die onvrijwillig en zonder haar akkoord permanent zal worden blootgesteld aan wifi-straling.

De werkgroep verwijst naar onderzoek van het Internationaal Agentschap voor Kankeronderzoek (IARC), een onderdeel van de Wereldgezondheidsorganisatie. Het agentschap noemt blootstelling aan wifi-stralling mogelijk kankerverwekkend voor de mens.

Volgens de werkgroep ‘Beperk de Straling’, die zich eerder al verzette tegen gratis wifi op de trams in Gent, kan deelname aan dit experiment alleen geschieden als de lokale overheid haar bevolking vooraf informeert over eventuele schadelijke effecten en haar akkoord moet vragen. “Het project is in strijd met onze grondrechten en artikel 174 van het Europees verdrag met betrekking tot het voorzorgsbeginsel,” aldus de werkgroep.

“Wat Mechelen wil doen, vinden we totaal onverantwoord. Het is ondemocratisch,” zegt Jan Allein van de werkgroep. “De Mechelaar zou gevraagd moeten worden wat hij of zij vindt van dit initiatief en bovendien moet iedereen worden gewezen op de gezondheidsrisico’s die hieraan verbonden zijn.”

“Het stadsbestuur en Telenet spreken hier over een experiment,” ging hij verder. “Experimenten gebeuren in een laboratorium en niet bij de man op de straat.” In een verklaring liet de Belgische internetaanbieder weten alle Europese richtlijnen te volgen.

Telenet maakte onlangs bekend het centrum van Mechelen als eerste stad in België volledig te willen voorzien van draadloos internet. Vanaf april volgend jaar moeten de Telenetklanten in de stad gratis toegang hebben tot wifi. Het is de bedoeling dat later ook andere steden volgen.

[HLN]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • asstraal schreef:

  Deze groep heeft blijkbaar nog weinig kaas ervan gegeten. Want alles heeft straling, zelfs je eettafel.
  Radio, Televisie, lampen, zelfs natuur licht. Niet te vergeten al die betonnen wegen, muren en noem maar op heeft een straling.

  Kortom er is overal straling ook zonder wifi.

  4 likes
  • koloth schreef:

   Geloof er niks van: een houten tafel heeft geen straling, altans geen schadelijke straling.
   En tegenwoordig met al die op afstand bedienbare troep / wifi / mobiele tel. / en weet ik wat,
   is echt niet goed voor onze gezondheid.
   Al die straling verstoord onze eigen elektonica, een mens bestaat uit energie en deze energie wordt verstoord door al die straling troep.

   9 likes
   • kees schreef:

    Helemaal mee eens, straling in de natuur bestaat uit puur sinusoidal signalen, en niet uit gepulste microgolven die helemaal niks lijken op natuurlijke signalen, ze zijn ook lichaamsvreemd en daar reageren mensen op, de stralingsdichtheid is al vele duizenden keren dichter dan de natuurlijke achtergrondstraling.

    Alleen een systeem waarmee men sinus fignalen gebruikt en of zenders die de pulsen in ruis laten verzinken en dan demoduleren kan gebruikt worden zonder problemen, laatste is een bijzonder vernuftig idee.

    Je hoor al dat er zenders komen die energie draadloos over kunnen brengen bijvoorbeeld van wegdek naar je electrische auto, hoe gekker moet het nog worden.

    Gewoon een stevige wereldoorlog,, uitdunnen die mensjes en dan zijn we er ook vanaf, er is geen weg terug namelijk, mensjes zijn veels te hebberig en willen steeds meer.

    vrg kees

    4 likes
  • blotepotepeter schreef:

   Als het allemaal zo goed is hè, waarom heeft God dan niet meteen overal op Aarde gratis WiFi gemaakt?
   Ik bedoel maar.
   Met OUTERnet is er overigens een plan om met satellieten heel de Aarde in de WiFi te zetten, dus waar hebben we het hier nog over. Allemaal in de matrix, of je dat nou wil of niet.
   En dát is uiteindelijk de kwestie; iemand zet ergens een mast neer, en dat heb je dan kennelijk maar te slikken van de commercie, ongeacht of dat slecht is voor het leven. Het is niet zo dat ik moet gaan uitleggen waarom ik Wifi NIET moet, die bedrijven moeten maar eens uitleggen waarom het WEL moet. Zolang dàt en de onschadelijkheid ervan niet hard gemaakt wordt, opzouten met die mastentroep!

   4 likes
  • Vandattem schreef:

   Daar blaat weer wat.

   Het zijn er te veel, we hebben geen schijn van kans.

   0 likes
  • ijpelaar schreef:

   Straling zit overal in, ja ook in de eettafel, echter dit zijn electronen van natuurlijke afkomst, de zon straalt nog harder, en kan dodelijk zijn.

   Verschil wat er is dat we het hebben over digitale signalen welke verre van natuurlijk zijn, alleen zuiver sinusvormige signalen zijn onschadelijk, sterker nog mogelijk hebben we daar dan geen last van mist we niet boven de sterke van de natuurlijke straling komen, en daar zitten we al overheen.

   Mensen stralen ook, alles heeft een magnetisch veld, onnatuurlijk is schadelijk dus de pulsen van digitale bronnen.

   0 likes
 • kees schreef:

  Beste allemaal

  Ik ben weer bij een advokaat en dat wegens een wifi mast bij de buurman welke 15 km kan overbruggen en maar liefst 6.5 watt uitstraald, ik slaap er maar 3 meter vandaan en 3 kleine kinderen zitten er in waarvan een 4 meter er vandaan slaapt en nogal onhandelbaar lijkt, alhoewel alle drie de buren nogal durk zijn schreeuwen gillen deuren smijten, ruzies.

  Ik ben hier komen wonen in 2008 wegens gsm masten en na het winnen van een rechtszaak omdat ik dokters papieren had die spraken over electro allergie, echter na een aantal jaren waar ik me prima voelde heeft diezelfde woningbouw ondanks dat ze weten van mijn allergie de buur een vergunning gegeven, deze antenne wordt bedrijfsmatig gebruikt door zijn baas, waarvan deze antenne is wegens geen goede verbinding in de polder, ik vraag me nu af wat gaat de rechter deze keer zeggen, hetzelfde als toen waar hij mijn klachten belangrijker vond dan de belangen van de woningbouw welke trouwens tot in de hoge raad ging procederen waarna de directeur ingreep, echter die goede man is er niet meer alsmede de burgemeester die me hielp.

  Ik heb belangrijk kl;achten waarvan alweer niet slapen er een is, maar de lasogen gevoel in de morgen maak ik me wel zorgen om, ik slaap volgens een zendamateur nogal dichtbij een microgolfzender die ook nog eens bijna 6 gigahertz is waardoor mijn oogklachten kunnen verzoorzaakt worden door die velden wat me ongerust maakt, echter niemand doet iets, de woningbouw zegt dat de antenne geen kwaad kan en dat mijn huisarts ernaast zit, die heeft namelijk een brief geschreven, met alweer de vermelding electroallergie, de antenne stoort ook op mijn apparatuur waardoor ik mijn werk niet kan doen (electronica ontwerpen). gemeente doet ook niets die lachen er om, het bedrijf waarvan de antenne is is ook nogal bevriend met woningbouw, en politie drinkt er koffie, de wijkagente heeft ondanks mijn zorgen over het kind geen enkele aanstalte gemaakt om iets te doen, ze reageerd niet eens op de problematiek hier die wel eens uit de hand kan gaan lopen als ze niets doen, want dan schiet ik dat ding kapot of ga het verstoren waardoor geen verbinding meer mogelijk is.

  Ik vind het belanchelijk hoe slecht je in in nederland wordt beschermd kwa gezondheid, nederland loopt overal in achter.

  Als er iemand hier is die iemand weet die mij kan vertellen wat de kansen zijn dan hoor ik dat graag, mijn advokaat echter, (een gefinancieerde) doet nogal weinig zo reageerd ze niet op mijn mails, en dus denk ik dat iemand haar onder druk zet misschien wel haar baas welke advokaat lid is van de PvdA maar ze wordt wel betaald, we zijn nu al 6 weken bezig en er is nog weinig gedaan, ik heb voorstellen gedaan om de antenn te verhuizen naar de voorste huis, achter de antenne is namelijk geen veld, maar dat is door woningbouw afgeschoten, elke oplossing mijnerzijds is afgeschoten.

  En intussen wordt ik zieker, ik kan niet meer goed slapen en brandende ogen in de morgen door die hele nacht in dat veld.

  alvast bedankt voor eventuele hulp.

  kees sprang-capelle.
  antenne eigenaar is Van der Vleuten sprang-capelle welk bedrijf zich niet bekommert over kinderen.

  5 likes
  • Daan schreef:

   Een wifi mast die 15km kan overbruggen? Volgens mij klopt er iets niet aan dat verhaal. Ik ben geen expert op het gebied maar op de 2,4GHz band 15 kilometer ver zenden is volgens mij helemaal niet mogelijk. Tevens is voor alle banden ook het maximum zendvermogen vastgesteld en tegen dat maximum hikken vrijwel alle routers aan (die reiken eerder 15 meter dan 15 kilometer). Wat ik ook niet helemaal snap is waarom de zender alle kanten op zou zenden. Als het signaal door één bedrijf wordt gebruikt zou dit prima een richtzender kunnen zijn die heel precies afgesteld staat om richting die ene locatie te zenden. Dat zou de kwaliteit van het signaal ook ten goede komen.

   3 likes
   • kees schreef:

    Daan

    De zender is een ruckus point to point zender, het is dus een richtantenne alleen de zijlobben van +10dB komen mijn slaapkamer binnen en die van de buur op de hoek, zendvermogen van dat ding is totaal 6.5 watt op 5.8 gigahertz, dus lekker hoog, ding straald ook op mijn apparatuur in de huiskamer, zo heb ik mijn filmkastje moeten voorzien van een dikke ringkern voor het voedingssnoer. het flimpje laat zien wat er ondanks dat nog doorheen komt, mijn plafond is beton met ijzer er in, stel je nu voor hoe sterk die paal is.

    http://youtu.be/pyCOEjBnD8U

    en de brief van de advokaat, Santi waalwijk, op zondag?? Die laat me vallen. Gek dat ik in 2006 ivm een gsm mast wel de zaak won ook toen waren er geen bewijzen en golden mijn klachten als doorslaggevend, bij overmaat van ramp heeft de buur op de hoek een steunzender in huis gezet van Vodaphone, wegens slecht berijk, ook dat ding zend in hun huis met meerdere watts omdat de zendplaal 1.5 km weg staat, leuk voor hun kind van 3, gestoorde wereld..

    Geachte heer IJpelaar,

    Op grond van uw dossier ben ik van mening, dat er te weinig bewijsstukken zijn om namens u een procedure bij de Rechtbank op te starten.
    Indien u toch een procedure wenst op te starten, staat het u vrij om u te wenden tot een andere advocaat die u alsdan kan bijstaan.

    Mocht u uw dossier ( voor zover nog niet in uw bezit) op willen halen, dan kunt u mij mailen om daarvoor een afspraak te maken.

    Ik vertrouw erop u hiermede voldoende te hebben geinformeerd.

    Met vriendelijke groet,

    R. Lessy

    1 likes
    • Daan schreef:

     Vervelend zeg. Misschien een gek idee maar je kunt natuurlijk proberen om de zender weg te pesten. Je zou apparatuur kunnen aanschaffen die bijzonder gevoelig is voor dit soort straling (bijvoorbeeld halogeen spots) en elke keer bij een defect exemplaar de kosten verhalen op de eigenaar van de zender. Misschien kun je zelfs nog wel meer druk veroorzaken door die apparatuur te verzekeren en elke keer de verzekering in te schakelen. Die blijven natuurlijk niet braaf betalen en gaan zelf uitzoeken hoe en wat.

     0 likes
     • kees schreef:

      Deze advokaat krijgt op der nek, want waarom ineens nu afhaken en mij geld afhandig maken, ze had van tevoren al kunnen weten dat er geen bewijs was, dat had ik namelijk in begin al gezegt.

      Wegpesten? een lamp gaat niet stuk door een zender, maar ik heb wel storing op de apparatuur. zo kan ik niet meer de boxen meten, ik ontwerp audio apparatuur en boxen, zie link van wat ik aan geluid doorkrijg.

      Ik heb kpn internet moeten opzeggen omdat de tuner over de nek ging, kpn kon er niks tegen doen en hebben kontrakt opgezegt, ja zo beschermen ze die zenders.

      heb nu schotel, wel tegen de muur en ook deze ontvanger gaat dikwijls over de nek.

      Ik zoek een goede advokaat die me wil bijstaan.

      hier het filmpje van de storing, in de huiskamer onder een dikken betonnen plafond met ijzer er in, stel je voor hoe sterk, en hier slapen 2 kinderen van 4 jaar in, welke onhandelbaar zijn.

      http://youtu.be/pyCOEjBnD8U?list=UUFM73rUhzLW_bQ8ytUtyt_Q

      0 likes
  • Vandattem schreef:

   Het gaat gewoon om geld.
   “Mensen” lopen graag over andermans grondrechten(die altijd al een fabeltje waren) voor hun Whatsapp gemak.
   Politiek neemt het smeergeld, en de zaak is beklonken.

   Heil KPN etc

   Als je geld hebt, isoleer je je woning tegen magnetische velden.
   Als je geen geld hebt kan je medicatie krijgen, zodat je helemaal niks meer snapt.

   1 likes
  • Ludivine schreef:

   kees ik zou chembusters kopen. Die beschermen tegen straling. Zie hier de website

   http://love-orgonite.nl/winkeltje/chembusters/

   dat is het enige wat ik heb gevonden wat helpt tegen schadelijke straling. het helpt ook voor een serene en fijne sfeer in huis en de tuin. Ze zijn in verschillende maten te koop, je moet naar onder scrollen op de website omdat te zien. ik heb er een paar een paar jaar geleden gekocht (de middenmaat) en het hielp bij mij heel goed.

   sterkte ermee.

   0 likes
   • kees schreef:

    Die dingen werken niet met zo,n sterk veld, zelfs een stalen plaat aan aarde kwam nog `10 plus dB doorheen, (bij mijn bed), dit ding is veels te zwaar en moet weg, niet via de rechter dan met een zaag.

    vrg kees

    0 likes
    • Ludivine schreef:

     Op juridisch gebied kan ik verder geen advies geven, dus dan weet ik het eigenlijk ook niet.

     Wat een uiterst vervelende situatie, om het zacht uit te drukken.

     Hoop dat er een oplossing komt voor jullie.

     1 likes
    • Vandattem schreef:

     Ik hoop dat het je lukt, en tot die tijd:
     Gelamineerd lood.

     0 likes
     • ijpelaar schreef:

      WEL het is gelukt, de woningbouw verliest de zaak en is ineens erg meewerkend, de antenne wordt verplaatst zodanig dat er geen probleem meer is onder mijn supervision, dus uit de buurt en niemand meer ervoor en zwaar afschermen.

      vrg kees

      0 likes
 • blotepotepeter schreef:

  Wacht eens… waarom wordt dit geadverteerd met zo’n groene grey-alien?
  Hebben de heren WiFi-planners dit soms geleerd van de Grey aliens?
  Is dat paranoia, of héél dicht bij de waarheid. Zeg jij het maar.

  5 likes
 • Lex schreef:

  Ik ben een groot voorstander van dit idee en ik zal jullie uitleggen waarom. Ik was vorige week bij mijn oma op bezoek. Ze woont in een bejaardenwijk en als je denkt dat daar niemand internet heeft heb je het goed mis: ik kon vanuit haar woonkamer zeker 8 sterke signalen ontvangen! Wifi straling wordt je dus al opgedrongen, door al je buurtbewoners! Tevens waren er vele signalen op dezelfde frequentie waardoor het ene signaal tegen het andere opbokste qua zendvermogen. Maar met 8 wifi signalen heb je in ieder geval goed internet toch? Fout! Ze zijn immers allemaal beveiligd. Om op locatie alsnog internet te kunnen gebruiken dien je dus gebruik te maken van 3G/4G.

  Gratis wifi voor iedereen zorgt er dus niet voor dat de wifi straling toeneemt, maar juist afneemt! In plaats van 8 signalen zou er dan nog maar 1 signaal hoeven zijn waar iedereen verbinding mee kan maken. Resultaat: 8 maal minder straling! En dan heb ik het over een wijk waar veel ouderen wonen. In grote steden en op drukke plaatsen als stations zal het effect alleen maar groter zijn. Er is ook nog een side-effect: geen 3G/4G meer nodig als er wifi beschikbaar is, dus nóg minder straling!

  6 likes
  • Ludivine schreef:

   helemaal mee eens.

   bovendien is het vreemd dat ze in mechelen hier tegen ingaan. weten ze dan niet dat ze reeds 24/7 gebombardeerd worden door schadelijke straling.

   3 likes
 • Roy schreef:

  Vandattem,

  Ik ben op de hoogte van dat onderzoek en ondanks dat onderzoek kom ik tot dezelfde conclusie, aangezien het onderzoek niet onder gecontroleerde omstandigheden tot stand is gekomen en puur een voorbeeld is van huis, tuin en keuken wetenschap welke niet goed is uitgevoerd.

  De eerste en misschien wel grootste blunder was dat er 3 laptops erg dichtbij de tuinkers waren geplaatst. Ik weet niet of je een laptop hebt, maar zoals je wss weet komt hier veel warmte van af, wat dan ook de plantjes of in ieder geval de groei van de plantjes kan beinvloeden (dit temperatuurverschil hebben ze dan ook niet gemeten).. Oftewel de omstandigheden van beide kamers waren buiten de WIFI om “niet” hetzelfde..

  Als je verder wilt lezen wat er mis was aan hun onderzoek kan je hier een leuk stukje lezen..

  http://www.pepijnvanerp.nl/2013/05/danish-school-experiment-with-wifi-routers-and-garden-cress-good-example-of-bad-science/

  hier overigens ook.

  http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=no&tl=en&u=http%3A%2F%2Ftjomlid.com%2F2013%2F05%2F19%2Fom-karse-wifi-straling-og-en-snurt-naturfagslaerer%2F

  Als reactie op dat onderzoek had computeridee ook wat lezers opgetrommeld voor een eigen test..

  http://www.computeridee.nl/nieuws/lezers-computer-idee-wifi-niet-schadelijk-voor-tuinkers/

  Maar ja, als jij het wel “wetenschappelijk” bewijs vindt moet je dat natuurlijk helemaal zelf weten..

  4 likes
  • Vandattem schreef:

   Prachtig Roy, maar er staat nog meer op die berteffende pagina en het ging om de links in de reacties.

   Leuke trechter but no cigar.

   0 likes
   • Roy schreef:

    Ik had het gezien, daar wordt overigens ook over gesproken in de link die ik had gepost, maar goed..

    Maar hier wat meer info.

    http://www.pepijnvanerp.nl/2014/10/no-clues-for-negative-effects-of-wi-fi-on-trees-according-to-wageningen-university/

    En als je zelf wat verder was gaan zoeken en niet je conclusies trekt aan de hand van artikelen op Nine for News zie je dat het allemaal totaal uit zn verband is gerukt..

    Ook TNO en TU Delft waren “niet” bij het onderzoek betrokken.. zie bijvoorbeeld hier.

    http://boomzorg.nl/upload/artikelen/bz610boomaantastingen.pdf

    Hier een quote van 1 van de onderzoekers..
    “We zijn wat overvallen door de enorme hoeveelheid publicaties op basis van dit eerste onderzoek, dat wij nog niet voldoende geverifieerd hebben met controles.”

    In november 2013 was er een grootschaliger onderzoek. Hier is het rapport te lezen..

    http://edepot.wur.nl/309835

    In de samenvatting is te lezen..

    “Samenvattend concluderen wij dat er onder de gegeven proefomstandigheden geen effect van EM- velden op getoetste bomen is vastgesteld op het niveau van lengtegroei, stamdiktegroei, het aantal bladeren, bladmorfologie en het bladchlorophyllgehalte.”

    Die sigaar mag je houden hoor..

    3 likes
   • Roy schreef:

    Oh en wat betreft de links in de reacties. Die naar het ncbi.

    Het NCBI zegt zelf op hun website

    “The limited number of technology-specific bioeffects studies done to date are very mixed in terms of quality and outcome. ”

    “While several studies report biological effects due to Wi-Fi-type exposures, technical limitations prevent drawing conclusions from them about possible health risks of the technology.”

    Oftewel er kunnen nog geen conclusies getrokken worden uit eerdere tests wat betreft gezondheidsrisico’s wegens technische beperkingen..

    0 likes
 • Paul schreef:

  Het gaat om het soort straling. Wifi, umts en bijv dect worden gepulsd gestuurd, dat is schadelijk voor de mens. Google daar maar eens op, voordat mensen appels met peren vergelijken.

  2 likes
 • Aardebewoner schreef:

  De gemiddelde mens is veel en veel te afgestompt om zich hier druk over te maken. Er lopen wel zoveel menselijke zombies te prutsen op straat met hun telefoontje. Als een groot deel van de mensheid zo afgestompt is waarom zou ik me dan nog druk maken. Je bent haast een soort schreeuwer inde woestijn. Vroeger maakte ik me nog wel eens druk over dit soort dingen. Ik weet bijvoorbeeld dat er 20.000 keer zoveel straling is dan 20 jaar geleden. Wat me ook opvalt is dat veel mensen al lang niet meer zelf kunnen denken (ook gestudeerde mensen) Je ziet de dwaasheid in hun ogen. Mensen zijn ook veel kinderachtiger dan vroeger. Men gedraagt zich als een meeloperige sukkel die bijvoorbeeld OK zegt achter elke zin als je een verhaaltje verteld. Laat dat verhaaltje ook niet te lang zijn want dan begrijpen ze het niet meer. De cultuur is er een van hap snap geworden.

  2 likes
  • kees schreef:

   Dat is nog extra ja bij de straling, mensen die overal en altijd op hun mobiel zitten te toetsen, ipv even naar de buur en bakkie doen, dat doen we nu via de mobiel, waardoor de mensen totaal individueel worden met alle gevolgen van dien als een kudde dier, gelukkig zien we elkaar nog voorbij komen met fiets en of auto, maar altijd met zo,n ding in de hand.

   Ik heb er ook een, maar gebruik die nooit, ik ga wel via de pc naar internet, goedkoper ook nog, mensen worden dolgedraaid met die mobieltjes en vooral door die apple dingen, ik zie mezelf niet een nacht lang buiten staan om de eerste te bemachtigen, dat zegt dus iets over de kracht van commercials welke zelfs op de pc om je oren fluiten, (waar ik trouwens erg tegen ben), en mensen beinvloeden op een negative manier, ja ik weet het de beste psychologen zitten achter die commercials en verdienen er goud mee, en dat noemd zich dan arts, geldwolven zijn het.

   Maar goed we hebben het zelf in de hand de ware kracht zit in de consument niet de fabriek, als we massaal stoppen met die onzin dan houdt het voor hun op en komen wij uit de straling, alhoewel, magnetische velden is een beter woord, straling is iets heel anders.

   vrg kees

   1 likes
   • Aardebewoner schreef:

    Veel mensen stoppen er toch niet mee. Ik hoef niet naar een film over zombies om zombies te zien. Ik zie overal telefoonzombies met hun mobieltje pielen.

    1 likes
 • enkidoe schreef:

  straling bestaat al meer dan 100 jaar. Denk aan radio en telefonie. Hoe gezond is die straling aa gezien deze in het stralingsspectrum dicht bij wifi ligt?

  1 likes
  • kees schreef:

   Er is een wezenlijk verschil met vroeger, dat is geen vergelijking, vroeger was alles van ijzer, radios en zo allemaal metaal er omheen, stevig duurzaam, electrische leidingen waren van metaal.

   nu is alles plastic, gaat de electronica in de microgolf bereik zitten, en is de stralingsdichtheid veeeel dichter, en er komst steeds meer bij, dat had je vroeger niet, een radiozender toen stond ook in een polder, er waren minder mensen, opener.

   Nee je zit er dik naast, de stralingsdichtheid overschrijd de lichamelijke weerstand ertegen en dat is kwalijk, ik kan zelf gewoon bij een gsm mast zitten als ie meer dan 500 meter weg is, dan merk ik niks, daar zit dus ons probleem.

   vrg kees

   1 likes
 • Huisheks schreef:

  Hoe gevoelig is de mens voor straling ? En wat zijn de effecten op de langere termijn ?

  2 likes
 • x

  Check Also

  WHO

  WHO: ‘Coronapandemie voorbij? Het ergste moet nog komen’

  Dus jij dacht dat de eerste coronagolf ...

  professor

  ‘Professor Lockdown’ gefinancierd door vaccinmakers, onthult (verwijderde) docu

  Neil Ferguson, de professor die de Britse ...

  >