Straling

“Gratis wifi risicovol en in strijd met grondrechten van de bevolking”

Help ons door deze info met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Werkgroep Beperk de Straling verzet zich tegen plannen van de stad Mechelen om in het centrum gratis wifi aan te bieden. De werkgroep meent dat de plannen in strijd zijn met de grondrechten van de bevolking die onvrijwillig en zonder haar akkoord permanent zal worden blootgesteld aan wifi-straling.

De werkgroep verwijst naar onderzoek van het Internationaal Agentschap voor Kankeronderzoek (IARC), een onderdeel van de Wereldgezondheidsorganisatie. Het agentschap noemt blootstelling aan wifi-stralling mogelijk kankerverwekkend voor de mens.

Volgens de werkgroep ‘Beperk de Straling’, die zich eerder al verzette tegen gratis wifi op de trams in Gent, kan deelname aan dit experiment alleen geschieden als de lokale overheid haar bevolking vooraf informeert over eventuele schadelijke effecten en haar akkoord moet vragen. “Het project is in strijd met onze grondrechten en artikel 174 van het Europees verdrag met betrekking tot het voorzorgsbeginsel,” aldus de werkgroep.

“Wat Mechelen wil doen, vinden we totaal onverantwoord. Het is ondemocratisch,” zegt Jan Allein van de werkgroep. “De Mechelaar zou gevraagd moeten worden wat hij of zij vindt van dit initiatief en bovendien moet iedereen worden gewezen op de gezondheidsrisico’s die hieraan verbonden zijn.”

“Het stadsbestuur en Telenet spreken hier over een experiment,” ging hij verder. “Experimenten gebeuren in een laboratorium en niet bij de man op de straat.” In een verklaring liet de Belgische internetaanbieder weten alle Europese richtlijnen te volgen.

Telenet maakte onlangs bekend het centrum van Mechelen als eerste stad in België volledig te willen voorzien van draadloos internet. Vanaf april volgend jaar moeten de Telenetklanten in de stad gratis toegang hebben tot wifi. Het is de bedoeling dat later ook andere steden volgen.

[HLN]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
37 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
enkidoe
enkidoe
8 jaren geleden

straling bestaat al meer dan 100 jaar. Denk aan radio en telefonie. Hoe gezond is die straling aa gezien deze in het stralingsspectrum dicht bij wifi ligt?

asstraal
asstraal
8 jaren geleden

Deze groep heeft blijkbaar nog weinig kaas ervan gegeten. Want alles heeft straling, zelfs je eettafel.
Radio, Televisie, lampen, zelfs natuur licht. Niet te vergeten al die betonnen wegen, muren en noem maar op heeft een straling.

Kortom er is overal straling ook zonder wifi.

Huisheks
Huisheks
8 jaren geleden

Hoe gevoelig is de mens voor straling ? En wat zijn de effecten op de langere termijn ?

blotepotepeter
blotepotepeter
8 jaren geleden

Wacht eens… waarom wordt dit geadverteerd met zo’n groene grey-alien?
Hebben de heren WiFi-planners dit soms geleerd van de Grey aliens?
Is dat paranoia, of héél dicht bij de waarheid. Zeg jij het maar.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

37
0
We lezen graag je reactie!x