Mens en Dier

Kritiek op Gommers om uitspraak over IC-opnames: ‘Welnee, niets ongelooflijks aan’

Help anderen door deze informatie met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

“Het is ongelooflijk. Een maand geleden hadden we nog een piek, nu is het aantal IC-opnames met 60 procent gedaald,” zei IC-chef Diederik Gommers zondagavond in de talkshow Humberto. “Tuurlijk wisten we dat dit eraan zat te komen, maar als je het dan ook echt ziet gebeuren, word ik daar echt heel enthousiast van,” aldus Gommers.

“Als we erin slagen om in Nederland een vaccinatiegraad van 75 procent te halen, dan blijft het reproductiegetal onder de één,” voegde hij toe.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png
Vorig jaar was de daling spectaculairder zonder vaccinaties

De voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care krijgt op social media veel kritiek op zijn uitspraken. Er wordt op gewezen dat er vorig jaar zonder vaccin sprake was van een spectaculairdere daling in mei en juni.

“Welnee, niets ongelooflijks aan. Corona is seizoensgebonden. Ieder jaar krijgen we een golfje, gelijk bij influenza,” twittert het Zeeuwse Statenlid Martin Bos (FVD).

Huisarts Els van Veen voegt toe: “Halló, Diederik Gommers, vorig jaar was de daling op de IC spectaculairder zonder vaccinaties. Zou u zich kunnen beperken tot zorgen dat er voldoende IC-bedden zijn? Dus niets zeggen over de noodzaak van vaccinaties, mondkapjes en lockdown?”

Verkoudheidsvirus

Het is opmerkelijk dat de IC-chef deze uitspraken doet, aangezien hij enkele maanden geleden nog aangaf dat corona een – seizoensgebonden – verkoudheidsvirus is. Maandag 12 april zei hij in het NPO-radioprogramma 1 op 1:

“De IC zat voor de Covid in januari 2020 ongeveer rond de 1000 bedden. Ik denk echt dat we richting die 1350 moeten zijn als wij daadwerkelijk op de achtergrond nog steeds Covid zullen hebben in de wintermaanden, want het is een verkoudheidsvirus. En of dat voldoende is, daar moeten we de komende zomer hard aan gaan rekenen.”

4.8 44 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

54 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Katootje
Katootje
3 jaren geleden

Wel die will we ff de aandacht op zich richten de maf

Tom
Tom
3 jaren geleden

Gommers mag wat mij betreft wel in een dwangbuis gestopt worden en achter de blauwe deuren gesmeten worden.

W Appie??
W Appie??
3 jaren geleden

Nou volgens mij heeft hij overdosis vaccin gehad komt verward over?Het lult als een kip zonder kop en die moeten we serieus nemen Alle ellende om een normale verkoudheid virus middel is nog erger dan de kwaal En dat is NORMAAL hier duizenden mensen levens op t spel zetten door toedienen experimentele gentherapie

petertje
petertje
3 jaren geleden

Zelfs als de man ademt, dan liegt hij al.

Back to top button
54
0
We lezen graag je reactie!x