Mens en Dier

De Jonge in november 2020: je moet heel erg oppassen met gedachten over een vaccinatiepaspoort

Help ons door dit met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op woensdag 18 november 2020 deed coronaminister Hugo de Jonge in de Tweede Kamer een aantal opmerkelijke uitspraken over het vaccinatiepaspoort. Hij zei dat je ‘heel erg moet oppassen’ met gedachten over een soort van vaccinatiepaspoort. In diezelfde periode beweerde ‘factchecker’ NUcheckt dat beweringen over een Europees vaccinatiepaspoort ‘ongefundeerd’ zijn.

“Voor je het weet ben je een soort impliciete drang aan het organiseren, waarmee je heel terughoudend moet zijn. Ik wil op dit punt graag de suggestie overnemen die de heer Segers (CU) deed. Hij zei: moet je niet toe naar een wat meer ethisch kader, als onderlegger voor de politieke discussie hierover? Uiteindelijk gaat de politiek erover. De politiek zal die besluiten moeten nemen,” zei De Jonge.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Voorkomen dat er plichten aan kunnen worden verbonden

“Misschien zou je aanvullende wettelijke bescherming willen inbouwen om te voorkomen dat er plichten zouden kunnen worden verbonden aan het wel of niet gevaccineerd zijn,” vervolgde hij. “Ook dan zul je daar een heel goed politiek debat over moeten hebben. Een ethische onderlegger kan daarbij geweldig helpen. Daar wil ik graag mee aan het werk.”

Een vaccinatiepaspoort leidt dus tot een soort impliciete dwang en dat moeten we niet willen, aldus de minister. Tegenover de pers heeft De Jonge al vaak gezegd dat mensen zich nooit gedwongen moeten voelen om te bewijzen dat ze gevaccineerd zijn.

Het vaccinatiepaspoort kwam er gewoon

Dat vaccinatiepaspoort kwam er gewoon. De ethische onderlegger kwam er niet. Van terughoudendheid was ook geen sprake. Enkele dagen geleden werd de CoronaCheck-app gelanceerd, die fungeert als vaccinatiepaspoort.

In de app kun je gegevens inladen over je vaccinaties waarna je kunt dansen met Janssen of toegang kunt krijgen tot een vakantieland. De Jonge presenteerde de app onlangs vol trots tegenover de media.

Overigens werkt de EU al sinds 2018 aan een ‘vaccinatiepaspoort’.

4.7 48 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

57 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
2 jaren geleden

Wat verwacht je anders van een totalitaire regiem?

Maar goed, het totalitaire regiem is wel herkozen door het volk in maart j.l. met volle overtuiging.

Merijn Hugens
Merijn Hugens
2 jaren geleden

Doktor Hugo Mengele Moet de Druk wel opvoeren…anders komt ie NOOIT aan zijn 80% Vaccinatiegraad (aanvankelijk was maar 65% nodig)…Daarom Spuit ie nu ook maar alle kinderen van Nederland Vol…Géén School, Vakantie & Uitgaan meer voor alle Jongeren totdat ze allemaal hun Experimentele Prikkie hebben gehad….maar die nemen die Kids dan WEL VRIJWILLIG TOCH?

Gert
Gert
2 jaren geleden

De ogen van de man lijken op die van onze goede vriend ”Ted seriemoordenaar Bundy” uit de vroege jaren 80 van de vorige eeuw.

De gelijkenis is sprekend!

Wilbert
Wilbert
2 jaren geleden

Liegen bedriegen en doordrukken daar is de jonge voor op die plek ! Het schofferen van elk gesprek moeten we maar accepteren en dat hij de macht misbruikt ten koste van alles waar democratie en vrijheid voor staat ! Mijn bloed kookt bij deze griezel die in de cel thuis hoort ! Het niet behandelen van de onterechte A status van t virus , waar t hele kaartenhuis op rust bv ! Daarnaast met deze drogreden t injecteren van de bevolking met een gevaarlijk experimenteel middel onder onjuiste informatie over de gevolgen. Verder t verbieden van werkzame medicatie aan patiënten ! Dit alles is genoeg voor levenslang

Back to top button
57
0
We lezen graag je reactie!x