Mens en DierCorona

De Jonge op vingers getikt na ‘idiote uitspraken’ over coronapas: ‘Verspreid geen nepnieuws’

Help door dit artikel met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In alle buitenlanden waar iedereen is geweest, gaat dat eigenlijk gewoon heel erg prima, zei zorgminister Hugo de Jonge over de inzet van de coronapas. “Iedereen is deze zomer in Italië of in Frankrijk of in Spanje geweest, Duitsland geweest; overal wordt dat ding gevraagd, overal werkt-ie gewoon prima. Dat kan natuurlijk ook in Nederland,” zei De Jonge voor de camera.

Jurist Ghislen Nysten tikt de minister op de vingers. “Wat een idiote uitspraken. Ten eerste is niet iedereen in Duitsland, Italië, Frankrijk of Spanje geweest deze zomer,” zegt hij.

“En ten tweede: blijf bij de feiten en verspreid geen nepnieuws, De Jonge. Binnen Spanje geldt geen coronapas. Dat is daar door rechters van tafel geveegd!” benadrukt Nysten.

Van de hand gewezen

Via nieuwssite InSpanje.nl:

21 van 27 EU-lidstaten, waaronder Nederland en België, hebben een coronapas verplicht gesteld voor toegang tot de horeca, concerten en overige openbare gelegenheden. In Spanje hebben verschillende regiobesturen geprobeerd dit te doen, maar alle aanvragen zijn tot dusver door de rechtbanken van de hand gewezen. Alleen het verzoek van Galicië werd goedgekeurd, maar de maatregel is nog niet van kracht gegaan en zal alleen van toepassing zijn op de gebieden met de hoogste besmettingscijfers.

4.9 80 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
141 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
koddebeier
koddebeier
1 jaar geleden

Geestesziek manneke.

Exegese
Exegese
1 jaar geleden

Ja mensen, de beschermden moeten beschermd worden tegen de onbeschermden, zodat de onbeschermden zich ook gaan beschermen met iets wat je overduidelijk niet beschermt. Lekker beschermend allemaal. ?

Maria
Maria
1 jaar geleden

De Jonge is niet in zijn eerste leugen gestikt.
Hij zakt steeds verder door het ijs!

Annette
Annette
1 jaar geleden

Wat is het toch een ongelooflijke oen, die Hugo de Jonge!
ALS je dan zo nodig leugens moet verkondigen, zorg er dan tenminste wel voor, dat ze niet zonder al te veel problemen ontmaskerd kunnen worden.
Wat een stomme aanname om te denken, dat er heel veel mensen deze zomer naar het buitenland zijn geweest.
Een zeer grote groep mensen, waaronder even als voorbeeld mijn man en ik, zijn helemaal niet naar het buitenland geweest. Hoe graag wij ook waren gegaan. Wij willen geen prik en geen test. Dan ben je wel verplicht hier te blijven.
Ik weet wel dat er veel mensen, ALLEEN maar om met vakantie te kunnen gaan, die prikken zijn gaan halen. Vakantie is blijkbaar belangrijker dan hun gezondheid. Wat mij betreft moeten zij dat lekker zelf weten.
In Spanje heb je schijnbaar nog wel onafhankelijke rechters, die die coronapas van tafel hebben geveegd. Jammer dat WIJ niet zulke rechters hebben. Hier zijn ze óf bang óf omgekocht.
Ik denk nog met weemoed terug aan de paar winters, dat wij juist die periode in Portugal verbleven. Helemaal geweldig. Heerlijk rustig. Ik vraag mij af of wij dat nog ooit zullen beleven.
Dan moet er wel heel veel veranderen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

141
0
We lezen graag je reactie!x