Homepagina » Mens en Dier » De Jonge op vingers getikt na ‘idiote uitspraken’ over coronapas: ‘Verspreid geen nepnieuws’
de jonge
Foto: Hugo de Jonge (Videostill Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0)

De Jonge op vingers getikt na ‘idiote uitspraken’ over coronapas: ‘Verspreid geen nepnieuws’

In alle buitenlanden waar iedereen is geweest, gaat dat eigenlijk gewoon heel erg prima, zei zorgminister Hugo de Jonge over de inzet van de coronapas. “Iedereen is deze zomer in Italië of in Frankrijk of in Spanje geweest, Duitsland geweest; overal wordt dat ding gevraagd, overal werkt-ie gewoon prima. Dat kan natuurlijk ook in Nederland,” zei De Jonge voor de camera.

Jurist Ghislen Nysten tikt de minister op de vingers. “Wat een idiote uitspraken. Ten eerste is niet iedereen in Duitsland, Italië, Frankrijk of Spanje geweest deze zomer,” zegt hij.

“En ten tweede: blijf bij de feiten en verspreid geen nepnieuws, De Jonge. Binnen Spanje geldt geen coronapas. Dat is daar door rechters van tafel geveegd!” benadrukt Nysten.

Van de hand gewezen

Via nieuwssite InSpanje.nl:

21 van 27 EU-lidstaten, waaronder Nederland en België, hebben een coronapas verplicht gesteld voor toegang tot de horeca, concerten en overige openbare gelegenheden. In Spanje hebben verschillende regiobesturen geprobeerd dit te doen, maar alle aanvragen zijn tot dusver door de rechtbanken van de hand gewezen. Alleen het verzoek van Galicië werd goedgekeurd, maar de maatregel is nog niet van kracht gegaan en zal alleen van toepassing zijn op de gebieden met de hoogste besmettingscijfers.

4.9 80 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
141 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
koddebeier
koddebeier
1 maand geleden

Geestesziek manneke.

Exegese
Exegese
1 maand geleden

Ja mensen, de beschermden moeten beschermd worden tegen de onbeschermden, zodat de onbeschermden zich ook gaan beschermen met iets wat je overduidelijk niet beschermt. Lekker beschermend allemaal. 😭

Maria
Maria
1 maand geleden

De Jonge is niet in zijn eerste leugen gestikt.
Hij zakt steeds verder door het ijs!

Annette
Annette
1 maand geleden

Wat is het toch een ongelooflijke oen, die Hugo de Jonge!
ALS je dan zo nodig leugens moet verkondigen, zorg er dan tenminste wel voor, dat ze niet zonder al te veel problemen ontmaskerd kunnen worden.
Wat een stomme aanname om te denken, dat er heel veel mensen deze zomer naar het buitenland zijn geweest.
Een zeer grote groep mensen, waaronder even als voorbeeld mijn man en ik, zijn helemaal niet naar het buitenland geweest. Hoe graag wij ook waren gegaan. Wij willen geen prik en geen test. Dan ben je wel verplicht hier te blijven.
Ik weet wel dat er veel mensen, ALLEEN maar om met vakantie te kunnen gaan, die prikken zijn gaan halen. Vakantie is blijkbaar belangrijker dan hun gezondheid. Wat mij betreft moeten zij dat lekker zelf weten.
In Spanje heb je schijnbaar nog wel onafhankelijke rechters, die die coronapas van tafel hebben geveegd. Jammer dat WIJ niet zulke rechters hebben. Hier zijn ze óf bang óf omgekocht.
Ik denk nog met weemoed terug aan de paar winters, dat wij juist die periode in Portugal verbleven. Helemaal geweldig. Heerlijk rustig. Ik vraag mij af of wij dat nog ooit zullen beleven.
Dan moet er wel heel veel veranderen.

x

Check Also

europarlementariër

4 Europarlementariërs geven persconferentie, maar de media zwijgen: ‘Wij zullen vechten voor jullie rechten’

Europarlementariërs hebben de handen ineengeslagen tegen verplichte ...

politicolo

Politicologe legt bloot: we hebben te maken met een technocratische wereldagenda, met als dekmantel een virus

Eerder dit jaar barstte in Duitsland een ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

141
0
We lezen graag je reactie!x