Homepagina » Mens en Dier » Ab Osterhaus: ‘Eerst miljoenen mensen vaccineren om te weten wat alle risico’s zijn’
ab osterhaus
Foto: WAidid CC BY 3.0

Ab Osterhaus: ‘Eerst miljoenen mensen vaccineren om te weten wat alle risico’s zijn’

Vrijdag sprak De Telegraaf met viroloog Ab Osterhaus over de laatste ontwikkelingen rond het coronavirus, waaronder de nieuwe kabinetsmaatregelen, de veelbesproken tweede golf en de race rond het coronavaccin.

“We praten over het vaccineren van de hele wereldbevolking, miljarden mensen. Wie vaccineer je wel, wie vaccineer je niet? Dat geeft enorme discussies. Plus, we hebben natuurlijk nog het hele sceptische gedoe rond vaccinaties en mensen die zeggen dat ze die vaccins niet willen omdat ze niet veilig zijn,” zei hij.

Osterhaus voegde toe: “Ik denk dat de manier waarop vaccins getest worden – als je de risico’s tegen de benefits afweegt – dat ik me daar eigenlijk geen zorgen over maak. Aan de andere kant: voordat je echt weet dat een vaccin echt 100 procent safe is, dan moet je toch een paar miljoen mensen gevaccineerd hebben om elke bijwerking te kennen of uit te sluiten.”

We moeten dus eerst miljoenen mensen vaccineren om te weten wat alle risico’s kunnen zijn. Is het dan al niet te laat?

Dit is onbestaanbaar

In 2009 sprak de Tweede Kamer nog schande van de dubbelrol die Osterhaus destijds speelde. Hij bleek aandelen te hebben in een bedrijf, ViroClinics, dat meewerkte aan de ontwikkeling van vaccins tegen de Mexicaanse griep. Tegelijkertijd adviseerde hij de overheid over de aanschaf van vaccins.

PVV-Kamerlid Fleur Agema riep toen op tot het ontslag van Osterhaus. “Het is onbestaanbaar dat deze adviseur financieel gewin kan hebben door zijn aandelen in ViroClinics. Het werpt een smet op zijn betrouwbaarheid.” Het radioprogramma Argos onthulde dat Osterhaus bijna 10 procent aandelen in handen had van ViroClinics.

En nog steeds mag Ab Osterhaus dag in dag uit aanschuiven bij talkshows en is hij vrijwel dagelijks op tv om te waarschuwen voor de tweede golf en aan te dringen op vaccinatie. Hoe kan dit?

5 9 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
64 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Aramata
Aramata
1 jaar geleden

Ik vraag me werkelijk af of deze mensen die het zo promoten (opdringen) zichzelf vaccineren of alleen anderen wensen te vergiftigen. Het is wel bekend dat het grootste deel van de artsen en verpleegkundigen het weigeren maar wel aan anderen toedienen.

Stay Positive
Stay Positive
1 jaar geleden

Hoor je de PVV er nog over en richten zij zich ook in deze tijd tot Ab “onbetrouwbaar” Osterhaus. Iemand op de hoogte van politieke ins en outs?

Al is eigenlijk de tijd voorbij van het discussiëren. Alleen echte actie kan ons nog redden van de ondergang.

Nexit_please!
Nexit_please!
1 jaar geleden

Eigenlijk zijn we dus gewoon een kooi met laboratorium ratten…

exegese
exegese
1 jaar geleden

Eerst miljoenen mensen vaccineren ?
Dan eerst beginnen met die Haagse kliek en alle hiervoor verantwoordelijk wetenschappers en experts en hun voltallige familieleden. Eens kijken of ze dan nog zo happig zijn op dat vaccin als enige oplossing.

x

Check Also

corona

Hoger beroep tegen uitspraak over coronapas: ‘Het moet echt afgelopen zijn met die ‘fact-free’ politiek en media’

Het kabinet beraadt zich op aanvullende maatregelen ...

umc

Bestuursvoorzitter Maastricht UMC: 8 op de 10 coronapatiënten zijn gevaccineerd

Het Maastricht UMC maakt zich zorgen over ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

64
0
We lezen graag je reactie!x