Mens en Dier

Ab Osterhaus: ‘Eerst miljoenen mensen vaccineren om te weten wat alle risico’s zijn’

Help ons door dit met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vrijdag sprak De Telegraaf met viroloog Ab Osterhaus over de laatste ontwikkelingen rond het coronavirus, waaronder de nieuwe kabinetsmaatregelen, de veelbesproken tweede golf en de race rond het coronavaccin.

“We praten over het vaccineren van de hele wereldbevolking, miljarden mensen. Wie vaccineer je wel, wie vaccineer je niet? Dat geeft enorme discussies. Plus, we hebben natuurlijk nog het hele sceptische gedoe rond vaccinaties en mensen die zeggen dat ze die vaccins niet willen omdat ze niet veilig zijn,” zei hij.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Osterhaus voegde toe: “Ik denk dat de manier waarop vaccins getest worden – als je de risico’s tegen de benefits afweegt – dat ik me daar eigenlijk geen zorgen over maak. Aan de andere kant: voordat je echt weet dat een vaccin echt 100 procent safe is, dan moet je toch een paar miljoen mensen gevaccineerd hebben om elke bijwerking te kennen of uit te sluiten.”

We moeten dus eerst miljoenen mensen vaccineren om te weten wat alle risico’s kunnen zijn. Is het dan al niet te laat?

Dit is onbestaanbaar

In 2009 sprak de Tweede Kamer nog schande van de dubbelrol die Osterhaus destijds speelde. Hij bleek aandelen te hebben in een bedrijf, ViroClinics, dat meewerkte aan de ontwikkeling van vaccins tegen de Mexicaanse griep. Tegelijkertijd adviseerde hij de overheid over de aanschaf van vaccins.

PVV-Kamerlid Fleur Agema riep toen op tot het ontslag van Osterhaus. “Het is onbestaanbaar dat deze adviseur financieel gewin kan hebben door zijn aandelen in ViroClinics. Het werpt een smet op zijn betrouwbaarheid.” Het radioprogramma Argos onthulde dat Osterhaus bijna 10 procent aandelen in handen had van ViroClinics.

En nog steeds mag Ab Osterhaus dag in dag uit aanschuiven bij talkshows en is hij vrijwel dagelijks op tv om te waarschuwen voor de tweede golf en aan te dringen op vaccinatie. Hoe kan dit?

5 9 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

64 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Aramata
Aramata
3 jaren geleden

Ik vraag me werkelijk af of deze mensen die het zo promoten (opdringen) zichzelf vaccineren of alleen anderen wensen te vergiftigen. Het is wel bekend dat het grootste deel van de artsen en verpleegkundigen het weigeren maar wel aan anderen toedienen.

Stay Positive
Stay Positive
3 jaren geleden

Hoor je de PVV er nog over en richten zij zich ook in deze tijd tot Ab “onbetrouwbaar” Osterhaus. Iemand op de hoogte van politieke ins en outs?

Al is eigenlijk de tijd voorbij van het discussiëren. Alleen echte actie kan ons nog redden van de ondergang.

Nexit_please!
Nexit_please!
3 jaren geleden

Eigenlijk zijn we dus gewoon een kooi met laboratorium ratten…

exegese
exegese
3 jaren geleden

Eerst miljoenen mensen vaccineren ?
Dan eerst beginnen met die Haagse kliek en alle hiervoor verantwoordelijk wetenschappers en experts en hun voltallige familieleden. Eens kijken of ze dan nog zo happig zijn op dat vaccin als enige oplossing.

Back to top button
64
0
We lezen graag je reactie!x