Mens en Dier

Paul Rosenmöller ‘sloopt met groene waanzin het mooiste pensioenfonds dat we ooit hadden’

Help door dit artikel met vrienden op je social netwerk te delen!

De vijf grootste pensioenfondsen van Nederland willen miljarden in de energietransitie steken. De plannen zijn er, al zijn die nog niet heel concreet. De pensioenfondsen beheren gezamenlijk bijna 900 miljard euro aan pensioengeld.

“We willen graag meer betekenen, we willen en kunnen meer investeren in de Nederlandse energietransitie,” schrijven de pensioenfondsen, waaronder ABP.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De pensioenfondsen willen met het nieuwe kabinet een partnerschap aangaan voor de langere termijn en daarmee voorkomen dat een volgend kabinet de plannen wijzigt.

Laat dat goed tot u doordringen

Er is felle kritiek op de plannen. “Politiekje spelen met het geld van werknemers/premiebetalers en gepensioneerden,” merkt oud-politicus en publicist Geert Dales op. “Pensioenfondsen hebben maar één taak: zorgen voor maximaal rendement. En verder de mond houden.”

Oud-Tweede Kamerlid Harm Beertema wijst erop dat het rendement van het belegd vermogen van het ABP in 2022 -17,6 procent was, oftewel -96,9 miljard euro. Dat is bijna -100 miljard euro.

“Laat dat goed tot u doordringen. En altijd weer Paul Rosenmöller van de meest anti-rechtsstatelijke, subversieve partij van allemaal, GroenLinks,” aldus Beertema. “Natuurlijk moeten we naar hem wijzen.”

Gevolgen zijn haast niet te overzien

“Nu sloopt hij met groene waanzin het mooiste pensioenfonds dat we ooit hadden. Hoe kwam hij daar terecht zonder enige financiële expertise? En waarom wordt hij na alle debacles gehandhaafd?” vraagt het oud-Kamerlid.

De gevolgen van de rampen die hij aanricht, zijn haast niet te overzien. Maar het gaat maar door, verzucht Beertema.

Bijdragen aan duurzame koers

Rosenmöller zit sinds 2021 in het bestuur van ABP. De politicus wil graag bijdragen aan de ‘duurzame koers’ van het pensioenfonds.

ABP besloot recentelijk om te stoppen met beleggingen in producenten van fossiele brandstoffen, zoals olie- en gasbedrijven. Die beleggingen zouden veel geld hebben opgeleverd.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 173 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

171 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rimuru Tempest
Rimuru Tempest
18 dagen geleden

900 Miljard, volgens mij ontbreekt er zo’n 6miljard want een aantal jaar geleden werd er uitgegaan van 1500 miljard Euro in de gezamelijke pensioen potten!

Riakandoodkeren
Riakandoodkeren
18 dagen geleden

Wel g allemachtig. Ze naaien je keer op keer.

Annette
Annette
18 dagen geleden

Hier heb ik maar drie woorden voor: SCHANDE! SCHANDE! SCHANDE!

Maar natuurlijk snappen WIJ, de wakkere lezers en lezeressen van ninefornews.nl, heel goed, waar deze pure waanzin vandaan komt.

Dit hele gebeuren is natuurlijk niets anders dan het volgen van de SDG-doelen van de VN en, uiteraard, het World Economic Forum.

Wij weten ook allemaal wat het doel is van dat schorem: You will own nothing, but you will be happy!

Stel je toch eens voor, dat mensen, die daar nota bene zo’n 40 jaar of méér voor hebben gewerkt, straks toch nog een fijne oude dag zouden hebben?

Maar DAT kunnen ze natuurlijk absoluut niet gebruiken. Wij MOGEN straks niet meer onafhankelijk zijn en ZELF bepalen, wat wij met onze ZELF verdiende centjes gaan doen.

Wat er NU met de pensioenfondsen gebeurt, is niets anders dan PURE DIEFSTAL.

Nog eventjes wat betreft die investeringen in die zogenaamde GROENE BULLSHIT:

Kort geleden is er weer in de Verenigde Staten (ik dacht in Texas) een enorm groot gebied met ongelooflijk veel zonnepanelen, door een enorme HAGELSTORM compleet aan gort gegaan.

Bovendien heeft dit ook nog eens enorme consequenties. De omwoners zijn erg bang, dat, door de giftige troep die vrijgekomen is, het water verontreinigd wordt en, uiteraard, ook de grond.
Die grond is voor tientallen jaren onbruikbaar geworden. Wat een vreselijk debacle.

En jullie begrijpen het al…. Dit is nu precies wat figuren als Paul Rosenmöller willen:
onze eens zo mooie wereld compleet kapot maken.

En dan OOK nog eens met ONZE CENTEN.

Margie
Margie
18 dagen geleden

Dat zeg ik al zo lang. Zwakke planeet gered. En die mensen in bittere armoe. Ik blijf hopen dat die terrorist eraan gaat . Die wat aan die zwaartekracht. Kunnen ouderen ook langer door.

Back to top button
171
0
We lezen graag je reactie!x