Buitenland

Google hielp Al Qaida in Syrië. Door deze WikiLeaks-onthulling zou Google zich diep moeten schamen

Help mee door deze informatie met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Google heeft Al Qaida en andere salafistische groepen zoals de Moslimbroederschap aan het begin van het Syrische conflict geholpen om nieuwe leden te krijgen, zo blijkt uit geheime documenten en e-mails die zijn gepubliceerd door WikiLeaks.

Jared Cohen, de baas van Jigsaw (voorheen Google Ideas), besprak het steunen van groepen die vaak werden omschreven als rebellen met toenmalig minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton en onderminister William Burns.

In juli 2012 lanceerde Google een tool die gevallen van desertie in Syrië kon volgen. De verzamelde informatie werd met de hulp van Al Jazeera in Syrië verspreid.

Best een gaaf idee

Hierdoor zouden meer mensen de wapens oppakken en zich bij de rebellen voegen, zo was de gedachte.

De toenmalige beleidsadviseur van Obama, Jake Sullivan, liet Hillary Clinton weten dat hij dit ‘best een gaaf idee’ vond.

Uit een intern rapport blijkt dat de Amerikaanse overheid in 2012 al wist dat de oppositie in Syrië voornamelijk bestond uit Al Qaida en andere jihadistische groepen.

Aan onze kant

Dat de Amerikanen al langer een wisseling van de wacht in Syrië steunden, en daartoe onder andere de sektarische spanningen tussen sjiieten en soennieten wilden aanwakkeren, blijkt uit een diplomatieke telegram uit 2006.

Daarin valt te lezen dat het Westen en zijn Arabische bondgenoten de opstand tegen Assad bewust aanzwengelden en daarmee ook het ondersteunen van extremisten niet schuwden.

In een e-mail uit 2012 over het Syrische conflict schreef adviseur Sullivan aan Hillary Clinton dat ‘Al Qaida aan onze kant staat in Syrië’.

Wees niet kwaadaardig

Het motto van Google was altijd ‘wees niet kwaadaardig’, maar Alphabet – zoals het bedrijf nu officieel heet – nam dat motto niet over.

De internetreus is onderdeel geworden van het Amerikaanse militair-industrieel complex en levert producten en diensten die van belang zijn voor militaire operaties, zoals NSA-directeur Keith Alexander benadrukte.

Alphabet-topman Eric Schmidt en Jared Cohen schrijven in The New Digital Age: “Wat Lockheed Martin was voor de 20e eeuw, zijn technologie- en cyberveiligheidsbedrijven voor de 21e.”

[AMN]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Richard
Richard
5 jaren geleden

Schamen? Dat woord kennen ze bij google niet.

War on Error
War on Error
5 jaren geleden

Gaat niet gebeuren.
Wij moeten ons schamen – dat we zulke bedrijven nóg hun giftige propaganda laten spuien.

Al wel 10 jaar bekend dat Google jihad faciliteert:
uit tijdgebrek onvertaald geciteerd:

Google was seed funded by the US National Security Agency (NSA) and Central Intelligence Agency (CIA). The company now enjoys lavish “partnerships” with military contractors like SAIC, Northrop Grumman and Blackbird.

Google has been enthusiastically promoting Eliot Higgins [Atlantic Council] “arm chair analytics” since 2013
https://www.youtube.com/watch?v=qbWhcWizSFY

In November 2014, Google Ideas and Google For Media, partnered the George Soros-funded Organised Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP)
https://medium.com/insurge-intelligence/how-the-cia-made-google-e836451a959e#.u0kwc6apu
Article by Nafeez Ahmed, a deep source on the deep state.

Rob Steenwinkel
Rob Steenwinkel
5 jaren geleden

Al Qaida is niets meer als de CIA en de Mossad.

trackback
Zo ‘fijn’ werkt Google nu | Silvia's Boinnk!!!
5 jaren geleden
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

5
0
We lezen graag je reactie!x