
Het veelgebruikte voedingsadditief mononatriumglutamaat (E621) of MSG is gelinkt aan obesitas en leveraandoeningen. Uit een studie die is gepubliceerd in het Journal of Medicinal Food blijkt dat MSG de doorslaggevende factor is voor de ontwikkeling van obesitas.
Met een caloriearm dieet kan dit effect niet worden tegengegaan. Wel kan de ontwikkeling van leveraandoeningen op deze manier worden vertraagd.
Makoto Fujimoto en zijn collega’s deden onderzoek naar de gewichtstoename en de ontwikkeling van niet-alcoholische steatohepatitis (NASH) bij muizen die MSG kregen toegediend. Eén groep muizen kreeg een caloriearm dieet, de andere groep kreeg reguliere voeding.
Sterke stijging
NASH is het uiterste spectrum van niet-alcoholische leververvetting en wordt gezien als veroorzaker van levercirrose. Door het toenemende aantal gevallen van obesitas is er een sterke stijging te zien van het aantal gevallen.
“Hoewel MSG te boek staat als een veilig voedingsadditief, zijn de effecten op kwetsbare groepen, interactie met andere medicijnen en effecten op chronische ontstekingsziekten en neurologische aandoeningen onbekend,” zei hoofdredacteur van het tijdschrift Sampath Parthasarathy van de University of Central Florida in Orlando.
“De bevindingen van Fujimoto en zijn collega’s kunnen verstrekkende gevolgen hebben, omdat kinderobesitas wereldwijd een groot probleem is,” klonk het.
Grotere kans
Eerder kwamen wetenschappers van de University of North Carolina al tot de conclusie dat mensen die E621 eten een grotere kans hebben op zwaarlijvigheid dan mensen die de kunstmatige smaakstof vermijden. Hun studie verscheen in het tijdschrift Obesity.
De onderzoekers volgden 750 Chinese mannen en vrouwen in de leeftijdscategorie 40 tot en met 59 jaar. De grootste groep bereidde maaltijden zonder bewerkt voedsel.
Is het gezond?
Ongeveer 82 procent van de proefpersonen voegde MSG toe aan de maaltijd. Deze groep bleek drie keer meer kans te hebben op overgewicht dan mensen die E621 niet gebruikten.
“De Amerikaanse voedselautoriteit FDA en andere gezondheidsorganisaties hebben geconcludeerd dat MSG veilig is,” zei hoofdonderzoeker Ka He. “Maar de vraag blijft: is het gezond?”
Ga naar http://www.foodcanmakeyouill.co.uk/uploads/1/2/7/4/12746572/antioxidants.pdf en laat je niet foppen door iedereen die denkt dat het geen kwaad kan. Dokters leren in opleiding dat E nummers en al die andere chemische rotzooi geen kwaad kan voor het lichaam. Vertrouw niemand die jou iets verteld ga zelf op onderzoek uit en denk het tegenovergestelde, kom je aardig dicht bij de waarheid.
je staat steeds meer versteld van hoe ze je naar de kl.ten willen helpen.
MSG is pure glutamate, a naturally occurring neurotransmitter that in excess becomes an excitoxin — a substance that literally stimulates brain cells to death!
A truly alarming thing about MSG is that it is in just about everything, yet it is not required to be on labels.
Ja waarom is dit toegestaan om dit in de voeding toe te laten, net als een ander vergif als aspartaam?
Niet meer of minder dan een directe aanslag op de gezondheid van de mensen.
En zonder dat de meeste mensen hiervan echt op de hoogte zijn.
https://bebrainfit.com/neurotoxins-foods/
We worden op allerlei manieren vergiftigt en dat heeft direct verband met dat 1 op de 3 mensen nu tegenwoordig kanker krijgt .
Logisch is uiteraard dat vergif absoluut niet in voeding, leefomgeving en producten terug te vinden is, het tegenovergestelde is realiteit ..
Het voedsel moet toch smaak hebben, niet?