Homepagina » Financieel » De Rothschilds versus shariabankieren
islamitischbankieren23795353532

De Rothschilds versus shariabankieren

Islamitisch bankieren is een systeem van bankieren volgens de principes van de sharia, de islamitische wetgeving.

De sharia verbiedt rente of riba. Ook is het vaak verboden om te handelen in financiële risico’s omdat die worden gezien als een vorm van gokken.

Verschillende westerse banken, zoals Citibank, ABN AMRO en Goldman Sachs hebben aparte afdelingen voor islamitisch bankieren. Londen en Dubai zijn de belangrijkste centra van sharia- of islamitisch bankieren.

Mondiale welvaart

Bankieren volgens de islamitische codes maakt de mondiale welvaart stabieler en eerlijker, stelt managing director Mahmoud Mohieldin van de Wereldbank. Islamitische banken behandelen hun klanten als zakenpartners, ze kijken meer naar de langetermijneffecten en zijn minder geneigd risico’s te nemen.

Volgens experts levert dat een gebalanceerde economie op: nauwelijks diepe dalen, maar ook weinig onstuimige groei. Islamitische activa bleken grotendeels immuun voor de bankencrisis in 2008, merkt Mohieldin op.

Middeleeuwen

In de middeleeuwen was het christenen en joden verboden rente te heffen. Er stond zelfs de doodstraf op. Het heffen van rente werd gezien als een vorm van uitbuiting en slavernij.

Filosofen als Plato en Thomas van Aquino, maar ook de economische goeroe achter de NSDAP Gottfried Feder hebben zich openlijk tegen rente uitgesproken.

Bank of England

Vanaf het moment dat de Rothschilds de Bank of England rond 1815 overnamen hebben ze hun manier van bankieren opgedrongen aan de rest van de wereld. De gebruikte methode was simpel, doch effectief: verstrek gigantische leningen aan corrupte politici van een land zodat ze hun schuld nooit kunnen terugbetalen. Mocht een politiek leider weigeren een lening te accepteren wordt hij of zij afgezet of verwijderd.

De Rothschilds oefenen bovendien een krachtige invloed uit op de grootste persbureaus ter wereld. Herhaaldelijk tuint de massa in horrorverhalen over zogenaamde schurkenstaten. De Rothschilds controleren de Bank of England, de Federal Reserve, de Europese Centrale Bank (ECB), het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Bank for International Settlements (BIS).

Private equitymarkt

Ze beheren het grootste gedeelte van de goudvoorraad en de London Gold Exchange, waar elke dag de prijs voor goud wordt vastgesteld. Credit Suisse schat dat de steenrijke familie de helft van alle rijkdom op aarde bezit, ongeveer 231 biljoen dollar. Naar verluidt wordt het familiekapitaal beheerd door Evelyn de Rothschild.

Terwijl alle ogen zijn gericht op spelers als JPMorgan Chase, Goldman Sachs en Citigroup neemt een veel minder bekende partij in alle stilte de markt over. Het aandeel van Rothschild op de private equitymarkt is tussen 2007 en 2009 bijvoorbeeld meer dan verdubbeld van 15,8 naar 41,6 procent.

Gerelateerd:

 Vind je dit artikel leuk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

20 reacties

 1. Arnold van den Heuve

  Ben blij dat hier steeds meer aandacht voor komt; dan kunnen we deze mensen eindelijk aanpakken!

  0 likes
 2. Wat geld het is overal een bende bij banken en de finaciele wereld oplichters zijn het, kijk maar op rtl z daar weten ze het ook niet meer en doen net of er niks aan de hand is, net een soap als gtst, ik word er niet warm of koud van dit soort berichten alles gewoon gratis en je bent van al het gezeik af.

  0 likes
 3. Een bank, horig aan de BIS was de enige reden om Libie aan te vallen en plat te walsen. Toen dat voor elkaar was bleek de oorlog voorbij en werd Ghadaffi op straat geliquideerd. Libie had een hoge mate van welzijn ingebouwd in haar systeem, geen welvaart maar welzijn! Alles waar wij voor moeten betalen kregen zij gratis, zoals het hoort in je eigen land. Dat is een doorn in het oog van de elite, het zou kunnen overwaaien dat gevoel van saamhorigheid en welzijn, dat willen ze niet.

  0 likes
 4. Ik wens vurig dat er nog dit jaar een stevige ommezwaai komt in de financiele wereld en in de media. Dit ten goede van de gewone, eerlijke mens.

  0 likes
 5. Dank voor dit artikel! De onrechtmatig vergaarde macht/rijkdom van de 1% is inderdaad grenzeloos en dient z.s.m. herverdeeld te worden/aan de Mensheid teruggegeven te worden. Deze 1% groep heeft onlangs, om de invoering van het Nieuwe Eerlijke Financiele Systeem dat klaarstaat!!!, tegen te houden 1200 biljoen dollar geboden aan de BEVRIJDINGSKRACHTEN. Deze Bevrijders willen een einde aan de schandalige en onnodige oorlog, honger, armoede en de kekreeerde onzin “crisis” en dat het ONEINDIG vele geld/goud hiervoor gebruikt wordt en voor de opschoning van de vervuiling van onze prachtige Planeet alsmede het kreeeren van welvaren voor IEDEREEN. Dit zal een Bevrijding zijn voor de 99% EN de 1% = 100% = Het Nieuwe Hart rekenen!!
  zie oa. divinecosmos.com of benjaminfulford.typepad.com en portal2012.blogspot.com en kauilapele

  0 likes
 6. Zie ook dit artikel op http://www.sopn.nl / Sssst …. Don’t mention Iceland ! met tevens wat getalletjes over de Rothschilds! Met SOPN liëren we ons graag aan DeBlijeBank .nl. Zie Thema Economie op SOPN. Het zal anders moeten, het zal anders GAAN…

  0 likes
 7. Dit is een stap in de goede richting, maar nog ver van het uiteindelijke doel, nl. de herverdeling van het geld. Zelfs in de islamitische wereld zijn er enorme kloven die er ontstaan zijn door de tijd heen.

  0 likes
 8. Het zal niet echt makkelijk worden om die 1% aan te pakken met een corrupt rechtsysteem die in de zakken van die 1% zit maar word wel hoog tijd dat dit gebeurd ,het moet anders kunnen

  0 likes
 9. ja, die familie is de wereldheerser..
  Een afsiegeling vind je ook terug in de Israelische politiek.
  Het is ook de familie die in 4045 Hitlaer van de nodige pataten voorzag.
  Andere oorlogspartijen idem.Hoezo vermoorden met allenrecht herdacht op 4 mei..
  Hier zit dus de top van de pyramide die regereingen naar de pijpen laat dansen en overal in terug te vinden is waar grof geld verdient kan worden.ve9x4

  0 likes
 10. Halal hypotheek is elkaar voor de gek houden.

  Bij een halal hypiotheek koot de bank een woning van 2 ton en verkoopt die aan jou door voor 4 ton, die je in 30 jaar mag betalen.

  Bij terugrekenen zien we dat je even veel betaald als bij een gewone bank met een anuiteitenhypotheek met 5% rente per jaar.

  Als SOPN en MenS het voldoende met elkaar eens worden kan ik kennis beschikbaar stellen voor een alternatief systeem.

  Groet,
  Hans

  Financieel adviseur bij Blije Bank, MenS en PROCO.

  0 likes
 11. sharia? …laat me niet lachen …welke ****** ****** [gemodereerd] heeft dit artikel hier neergezet … ontwaakt aub sharia is duivels …. vrede voor iedereen 🙂

  0 likes
 12. invoeren die handel ! (:

  0 likes
 13. Zet eens alle namen op een rij hier of elders die ons alle hebben beroofd en misleid en ons in deze crsis hebben gestort en dien een aanklacht in bij de pliesie of elders. Of wachten wij gewoon af wat een ander gaat doen voor ons alle ?

  0 likes
 14. Islamitisch bankieren is ook geen oplossing. Het komt er toch op neer dat je dik betaald voor wat je hebt gekregen.
  Het beste systeem is ieder een mooi lapje grond huisje erop geiten en wat kippen en een paar schapen wat fruitbomen beetje her en der werken voor elkaar tevree zijn wees goed voor elkaar en das al.

  0 likes
 15. We zullen het best eens zijn, echter zijn nog niet samen. SOPN staat open voor samenwerking uiteraard als het maar ten goede komt aan de burgers. Vanaf vrijdag is ons partijprogramma beschikbaar.

  [quote name=”Hans”] Halal hypotheek is elkaar voor de gek houden.

  Bij een halal hypiotheek koot de bank een woning van 2 ton en verkoopt die aan jou door voor 4 ton, die je in 30 jaar mag betalen.

  Bij terugrekenen zien we dat je even veel betaald als bij een gewone bank met een anuiteitenhypotheek met 5% rente per jaar.

  Als SOPN en MenS het voldoende met elkaar eens worden kan ik kennis beschikbaar stellen voor een alternatief systeem.

  Groet,
  Hans

  Financieel adviseur bij Blije Bank, MenS en PROCO.[/quote]

  0 likes
 16. @hans (#10)

  rente is niet per definitie haram (verboden) volgens de sharia zover ik weet maar Riba, waar het hier om gaat, is WOEKERRENTE, dat is dus een heel andere manier van spreken.
  een kortlopende lening bij neckerman van 10% zou bijvoorbeeld eerder riba zijn dan 5% rente voor een hypotheek.

  handel is toegestaan en als verkopende partij hoef je geen verlies te lijden aan b.v. inflatie.

  of de handel in geld (lees hypotheek) haram is durf ik niet te zeggen, maar het huis dat je bij een halal hypotheek koopt zit in ieder geval geen handel in geld (lees hypotheek)

  0 likes
 17. Ik geloof hier niet in. Zolang geld het belangrijkste betaalmiddel blijft, zal het altijd leiden tot machtsproblemen, welk systeem je er ook op los wil laten… en hoe goed de bedoelingen van nieuwe systemen ook zijn. Geld maakt ziek. Macht is de meest ernstige en besmettelijke ziekte die er is en het komt allemaal voort uit geld…. je weet wel zo’n papiertje met een poppetje erop… heel ironisch, want op het moment dat de pleures uitbreekt is geld het laatste wat ons zal redden…. het zal ons dan geen warm huis bieden of een volle buik… of de liefde geven die je dan nodig hebt.

  0 likes
 18. Was er eens één plekje waar ik niet dagelijks die discriminerende, vrouw- homo en andersgelovigen hatende islam door m’n strot geramd kreeg, dan moeten ze er nu toch ook wel mee beginnen zeker…

  foei Niburu… hou het bij spiritualiteit en geen moordzuchtige sekten

  0 likes
 19. [quote name=”dymph”]Zet eens alle namen op een rij hier of elders die ons alle hebben beroofd en misleid en ons in deze crsis hebben gestort en dien een aanklacht in bij de pliesie of elders. Of wachten wij gewoon af wat een ander gaat doen voor ons alle ?[/quote]
  De pliesie doet braaf wat hen opgedragen word door de slippendragers van deze bloedzuigers.Tijd voor een tribunaal erkent door ons allemaal.Laat de zooi in elkaar flikkeren.Voorraadje in huis en maandje op je handen zitten.

  0 likes
 20. @ wakker

  Zo vredig ben jij niet en vind jou echt duivels spreken.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

euro-2976515_1280

Dit is het beste voornemen voor 2018

Het nieuwe jaar ingaan, gaat altijd gepaard met goede ...

Mysterieuze streep van lichtjes aan Nederlandse hemel leidt tot talloze UFO-meldingen

Mysterieuze streep van lichtjes aan Nederlandse hemel leidt tot talloze UFO-meldingen

In de nacht van vrijdag op zaterdag ...

UFO's en aliens zijn antropologen uit de toekomst. Amerikaanse professor baart opzien

UFO’s en aliens zijn antropologen uit de toekomst. Amerikaanse professor baart opzien

Natuurkundigen kregen het onlangs voor elkaar om ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 2 mei 2019
20:00 uur (CEST)
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.