Financieel

De Rothschilds versus shariabankieren

Help anderen door deze informatie met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Islamitisch bankieren is een systeem van bankieren volgens de principes van de sharia, de islamitische wetgeving.

De sharia verbiedt rente of riba. Ook is het vaak verboden om te handelen in financiële risico’s omdat die worden gezien als een vorm van gokken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Verschillende westerse banken, zoals Citibank, ABN AMRO en Goldman Sachs hebben aparte afdelingen voor islamitisch bankieren. Londen en Dubai zijn de belangrijkste centra van sharia- of islamitisch bankieren.

Mondiale welvaart

Bankieren volgens de islamitische codes maakt de mondiale welvaart stabieler en eerlijker, stelt managing director Mahmoud Mohieldin van de Wereldbank. Islamitische banken behandelen hun klanten als zakenpartners, ze kijken meer naar de langetermijneffecten en zijn minder geneigd risico’s te nemen.

Volgens experts levert dat een gebalanceerde economie op: nauwelijks diepe dalen, maar ook weinig onstuimige groei. Islamitische activa bleken grotendeels immuun voor de bankencrisis in 2008, merkt Mohieldin op.

Middeleeuwen

In de middeleeuwen was het christenen en joden verboden rente te heffen. Er stond zelfs de doodstraf op. Het heffen van rente werd gezien als een vorm van uitbuiting en slavernij.

Filosofen als Plato en Thomas van Aquino, maar ook de economische goeroe achter de NSDAP Gottfried Feder hebben zich openlijk tegen rente uitgesproken.

Bank of England

dejager923742934873243Vanaf het moment dat de Rothschilds de Bank of England rond 1815 overnamen hebben ze hun manier van bankieren opgedrongen aan de rest van de wereld. De gebruikte methode was simpel, doch effectief: verstrek gigantische leningen aan corrupte politici van een land zodat ze hun schuld nooit kunnen terugbetalen. Mocht een politiek leider weigeren een lening te accepteren wordt hij of zij afgezet of verwijderd.

De Rothschilds oefenen bovendien een krachtige invloed uit op de grootste persbureaus ter wereld. Herhaaldelijk tuint de massa in horrorverhalen over zogenaamde schurkenstaten. De Rothschilds controleren de Bank of England, de Federal Reserve, de Europese Centrale Bank (ECB), het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Bank for International Settlements (BIS).

Private equitymarkt

Ze beheren het grootste gedeelte van de goudvoorraad en de London Gold Exchange, waar elke dag de prijs voor goud wordt vastgesteld. Credit Suisse schat dat de steenrijke familie de helft van alle rijkdom op aarde bezit, ongeveer 231 biljoen dollar. Naar verluidt wordt het familiekapitaal beheerd door Evelyn de Rothschild.

Terwijl alle ogen zijn gericht op spelers als JPMorgan Chase, Goldman Sachs en Citigroup neemt een veel minder bekende partij in alle stilte de markt over. Het aandeel van Rothschild op de private equitymarkt is tussen 2007 en 2009 bijvoorbeeld meer dan verdubbeld van 15,8 naar 41,6 procent.

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arnold van den Heuve
Arnold van den Heuve
11 jaren geleden

Ben blij dat hier steeds meer aandacht voor komt; dan kunnen we deze mensen eindelijk aanpakken!

annunaki100
annunaki100
11 jaren geleden

Wat geld het is overal een bende bij banken en de finaciele wereld oplichters zijn het, kijk maar op rtl z daar weten ze het ook niet meer en doen net of er niks aan de hand is, net een soap als gtst, ik word er niet warm of koud van dit soort berichten alles gewoon gratis en je bent van al het gezeik af.

Nexus
Nexus
11 jaren geleden

Een bank, horig aan de BIS was de enige reden om Libie aan te vallen en plat te walsen. Toen dat voor elkaar was bleek de oorlog voorbij en werd Ghadaffi op straat geliquideerd. Libie had een hoge mate van welzijn ingebouwd in haar systeem, geen welvaart maar welzijn! Alles waar wij voor moeten betalen kregen zij gratis, zoals het hoort in je eigen land. Dat is een doorn in het oog van de elite, het zou kunnen overwaaien dat gevoel van saamhorigheid en welzijn, dat willen ze niet.

Arno
Arno
11 jaren geleden

Ik wens vurig dat er nog dit jaar een stevige ommezwaai komt in de financiele wereld en in de media. Dit ten goede van de gewone, eerlijke mens.

Back to top button
20
0
We lezen graag je reactie!x