Financieel

De volgende stap is dat Brussel onze pensioenpot met 1500 miljard euro in handen krijgt: ‘Onacceptabel!’

Help ons door dit met jouw kennissen op je social netwerk te delen!

De Tweede Kamer debatteerde tot diep in de nacht van woensdag op donderdag over de nieuwe pensioenwet. De Kamer is na tientallen uren aan debat nog altijd tot op het bot verdeeld. Toch heeft pensioenminister Carola Schouten genoeg steun, zo lijkt het: de regeringspartijen zijn positief.

PVV-Kamerlid Léon de Jong spreekt van een ‘ongekende en onomkeerbare hervorming’ van het pensioenstelsel. Volgens hem zorgt de pensioenwet helemaal niet voor een koopkrachtig pensioen. “Het is gokken met 1500 miljard! Een onverantwoord risico!”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg
Verschrikkelijk

De wet zorgt voor flinke pensioenkortingen, waarschuwden pensioenexperts in De Telegraaf. Ze menen dat de complexiteit van de wet te groot is en dat uitvoeringsproblemen worden onderschat. De nieuwe pensioenwet komt niet zonder risico’s en moet daarom in zijn huidige vorm van tafel, waarschuwen ze. De Jong voegt toe dat de wet ‘een historische fout’ is.

Als de nieuwe wet vandaag al zou gelden, zou er 3,5 procent zijn gekort, stelt hij. “Dus nog minder geld om rond te komen. Verschrikkelijk. De wet moet direct worden ingetrokken. Niets meer en niets minder!”

Brussel bepaalt

Het debat was overigens voor de bühne. Brussel weet al dat de nieuwe wet door de Tweede Kamer zal worden goedgekeurd. Zo schreef de Raad van de Europese Unie op 13 juni: “In de loop van 2022 zullen er wetgevingsmaatregelen voor de uitvoering van de overeengekomen pensioenhervorming door het Nederlandse parlement worden besproken en goedgekeurd.”

De Jong: “Brussel bepaalt. VVD, D66, CDA en CU volgen slaafs. De volgende stap is dat Brussel onze pensioenpot met 1500 miljard euro in handen krijgt! Onacceptabel. Ik doe er alles aan om dit tegen te houden!”


4.9 98 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

137 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Juist ja één voor allen en allen voor geen!

AIDLNZSDWAHW.
AIDLNZSDWAHW.
1 jaar geleden

Dit regime moet nú vallen!!!

Anders vallen wij…

dansen met Jan...
dansen met Jan...
1 jaar geleden

EU KAN DE POT OP IKBETAAL NIETS MEER OF MINDER EN ALLE REKENINGEN GAAN NAAR BRUSSEL ,DAAR GA IK MIJN PENSIOEN HALEN OF ZE LEUK VINDEN OF NIET

Geen schaap
Geen schaap
1 jaar geleden

Die 1500 miljard is allang al overgemaakt.

Back to top button
137
0
We lezen graag je reactie!x