Gezondheid

Vaccinatie tegen pokken: hartklachten bij meer dan 10% van de gevaccineerden, zegt onderzoek uit 2018

Help ons door deze info met jouw kennissen op je social netwerk te delen!

Vaccins zijn niet zonder risico. Reacties kunnen variëren van pijn op de prikplek tot levensbedreigende anafylaxie en myocarditis. Het pokkenvaccin wordt het sterkst in verband gebracht met myocarditis, blijkt uit onderzoek.

Zo kreeg een 36-jarige militair vijf weken na het pokkenvaccin last van benauwdheid, pijn op de borst en zwellingen. Zijn acute hartfalen bleek het gevolg te zijn van myocarditis. Bij sommige patiënten wordt het hartfalen chronisch en kan het leiden tot sterfte, schreven onderzoekers in 2018 in het tijdschrift BMJ Case Reports.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png
Meer dan 10 procent

Myocarditis is een bekende bijwerking van het pokkenvaccin. In eerste instantie werd gedacht dat het een zeldzame bijwerking was, maar studies hebben aangetoond dat meer dan 10 procent van de patiënten die gevaccineerd zijn tegen pokken last krijgt van benauwdheid, pijn op de borst of hartkloppingen.

Myocarditis kan variëren van een griepachtige ziekte tot hartfalen en sterfte.

De Amerikaanse cardioloog en internist Peter McCullough schrijft in een bericht op Telegram dat het Jynneos-vaccin, dat in de Verenigde Staten is goedgekeurd voor de behandeling van pokken en apenpokken en dat wordt gemaakt door Bavarian Nordic, kan leiden tot een verhoogde hoeveelheid troponine in het bloed.

Risico

Troponine is een eiwit dat in iedere hartspiercel voorkomt. Bij schade aan het hart lekken deze eiwitten naar de bloedvaten. McCullough vindt dat mensen die de zogenoemde ringvaccinaties krijgen, moeten worden geïnformeerd over het risico op hartschade.

Het apenpokkenvirus is inmiddels bij 12 mensen in Nederland vastgesteld. Dat is een verdubbeling ten opzichte van maandag. Duitsland heeft alvast tienduizenden doses van het pokkenvaccin Imvanex besteld om ‘de uitbraak van apenpokken in de kiem te smoren’. In Duitsland zijn vijf gevallen geregistreerd.

4.9 68 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

64 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jaco
Jaco
2 jaren geleden

Alles wat vreemd lichaamsvreemd is kun je aan kapot gaan.

Fransdo
Fransdo
2 jaren geleden

Gelukkig ben ik 50 jaar geleden al tegen pokken ingeënt hetgeen volgens Pierre Capel nog 85% bescherming biedt als ik al besmet en ziek zou worden. Ik zit nog steeds te wachten op dat eerste bericht van die dombo’s die straks gaan beweren dat die vaccins van mijn generatie geen werking meer hebben vanwege nieuwe stam, te lang geleden of ander smoezen, verzin het maar ter plekke.

Los van alles, ik las ergens dat je daar ook zonder medicijnen vanzelf van geneest. En dus dames en heren MSM en politiek ,,,,,,,,,,,,, niet doen, we gaan niet weer in jullie onzin trappen.

Thoughtful
Thoughtful
2 jaren geleden

De doodklap, vooral voor degenen dia al eerder zijn vergiftigd.
Sorry, Wimbledon gaat dit jaar niet door, te weinig spelers.

Frances
Frances
2 jaren geleden

Kijk eens naar prof. Capel’s column.
Het is wel toevallig dat het opeens in de WEF landen voorkomt ipv in midden Afrika

Back to top button
64
0
We lezen graag je reactie!x