Buitenland

Waarom de Democraten en media in rep en roer zijn nu Trump de Amerikaanse troepen terugtrekt uit Syrië

Help mee door dit artikel met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Onlangs kondigde president Trump aan alle Amerikaanse troepen te zullen terugtrekken uit Syrië. Dat wil niet zeggen dat er een eind komt aan het agressieve militarisme van het Pentagon en de eindeloze Amerikaanse oorlogen in Syrië, Afghanistan en de rest van de wereld, schrijft Sara Flounders van het International Action Center.

Buiten de Verenigde Staten heeft het Amerikaanse leger 170.000 troepen gestationeerd in 150 landen en op meer dan 800 militaire bases.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Bijna 40.000 soldaten zijn voor geheime missies naar locaties gestuurd die Washington niet wil onthullen.

Regimewissel

Na Trumps aankondiging waren de Democratische Partij en de mainstream media in rep en roer. Ze vielen Trump aan vanwege zijn beleid ten aanzien van Iran en Rusland, dat de nationale veiligheid in gevaar zou brengen.

Daarmee bedoelen ze eigenlijk dat hij de Amerikaanse imperialistische belangen schaadt, aldus Flounders.

De Amerikaanse imperialisten achter de Democraten en de media willen het land juist destabiliseren om een regimewissel door te kunnen voeren.

Het doel van de VS was de aanstelling van een Syrische regering die de westerse belangen diende en een verkiezingsproces zou opzetten onder de controle van de imperialistische grootmachten, schrijft Flounders.

Onoverwinnelijk

Syrië werd jarenlang gebombardeerd, ging gebukt onder zware sancties en werd overspoeld door tienduizenden zwaar bewapende huursoldaten, maar blijft nog steeds onoverwinnelijk.

Flounders merkt op dat Syrië al tientallen jaren het doelwit van de VS is omdat het land zich verzet tegen Israël en vanwege de olie.

In 2002 werd Syrië door toenmalig president George W. Bush toegevoegd aan zijn lijst van ‘schurkenstaten’ die vernietigd moesten worden.

In 2013 werden economische sancties opgelegd aan het land omdat het ‘niet correct had gehandeld tijdens de Amerikaanse invasie van Irak in 2003’.

Beloofde plunderingen

Uit documenten die gepubliceerd zijn door WikiLeaks blijkt dat de CIA al sinds 2006 onrust zaaide in Syrië en sinds 2009 wapens leverde aan jihadisten.

De Arabische Lente, waar de Amerikaanse geheime diensten achter zaten, creëerde voor de VS een opening om de regeringen in Libië en Syrië af te zetten.

Libië werd in korte tijd verwoest en de regering-Obama verwachtte Syrië ook snel te kunnen platgooien.

De bondgenoten van Washington wilden meeprofiteren van de beloofde plunderingen en hielpen bij de financiering van een proxy-leger.

Waakzaam

Ook nu Trump heeft aangekondigd dat hij de Amerikaanse troepen uit Syrië terug wil trekken, moeten we waakzaam blijven, zegt Flounders, die twee keer naar het land afreisde met solidariteitsdelegaties.

Ze wijst erop dat er nog steeds Amerikaanse troepen, vliegdekschepen en drones in de omgeving van Syrië zijn die zoeken naar nieuwe mogelijkheden of provocaties.

[DeWereldMorgen]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Gea Breuker
Gea Breuker
5 jaren geleden

Van zulke berichten word ik meer verdrietig dan van opgeblazen kindertjes of een natuurramp. Het laat namelijk zien dat er meetbare hoeveelheden menselijke energie, inventiviteit en haat wordt gestoken in de duistere kant van de mensheid. En dat men daarbij ook een perpetuem kan genereren wat een positieve economische groei teweeg brengt, over de ruggen van heel veel andere mensen die er geen enkele invloed op hebben, nooit niet. Het laat ook hoop zien, dat als al die energie naar de andere kant zou uitslaan, als de mechanismen voor het goede gebruikt zou worden, dan kan Utopia worden gerealiseerd.
Dat denkende, is het toch opzienbarend dat al de gehele geschreven historie, oorlog dood en verderf de drijfveren lijken te zijn voor de mens om te groeien. Zou religie dan toch puur slecht zijn, ongeacht welke geloofsvorm? Want daar begint competitie, beter zijn, intolerantie. Dat kan toch niet de bedoeling zijn God?
Zo gaat je in die zes dagen geschapen wereld toch gewoon kapot, dat wil je toch niet? En om weer circulair te redeneren, die mensen die duistere kant beheersen en de wereld kapot maken, daar ben je toch tegenop gewassen, meneer omnipotent? Het duurt te lang voor ons goede mensen, doe eens wat nuttigs.

Marc van den Broek
Marc van den Broek
5 jaren geleden

P.S.

Mw. Sara Flouders ziet denk ik het grotere plaatje van Deep State nog niet dat het allemaal opzet is en dan ben je aan het vechten tegen de bierkaai. Klaarblijkelijk laten de meeste MSM haar ook spreken wat bij zuivere waarheid en hoe het werkelijk in de wereld zou moeten en kunnen gaan uitgesloten zou zijn.

Typhoon
Typhoon
5 jaren geleden

Een schaakspel in het midden-oosten!

Denk zelf dat de amerikanen tijd aan het trekken zijn, om andere landen daar te stationeren!

Denk dat de Turken niet Menbic willen innemen, maar Idlip.

Denk dat er binnenkort een oorlog ontstaat tussen Barzani en YPG

We shall see…

Denker
Denker
5 jaren geleden

Als je naar de amazone gaat en daar de inheemse indianen bezoekt kom je erachter dat deze mensen meerdere goden aanbidden en dansen voor hun goden rituelen houden voor hun goden. Deze mensen hebben meerdere goden omdat ook zei niet kunnen verklaren hoe alles is ontstaan. Maar hoe komt het dat ze meerdere goden hebben omdat het evangelie hen niet bereikt heeft, dit geeft toch al aan dat het een verzonden verhaal is anders zouden de indianen ook wel over het bestaan van adam en Eva weten. Al eeuwen worden we in de luren gelegd door het geloof en het geloof zou ook goed moeten zijn wanneer het nageleefd zou worden. Echter in een passage in de bijbel staat een grove fout wanneer Jezus aan het kruis de moordenaar naast hem vergeving geeft voor zijn daden in ruil voor het geloof en hierdoor kunnen we alles maar doen moorden ect. En als deze mensen zelf in God zouden geloven, dan zouden ze wel anders in het leven staan. GOD bless America Gold Oil and Drugs dat is God

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x