Homepagina » Buitenland » Waarom de Democraten en media in rep en roer zijn nu Trump de Amerikaanse troepen terugtrekt uit Syrië
Waarom de Democraten en media in rep en roer zijn nu Trump de Amerikaanse troepen terugtrekt uit Syrië

Waarom de Democraten en media in rep en roer zijn nu Trump de Amerikaanse troepen terugtrekt uit Syrië

Onlangs kondigde president Trump aan alle Amerikaanse troepen te zullen terugtrekken uit Syrië. Dat wil niet zeggen dat er een eind komt aan het agressieve militarisme van het Pentagon en de eindeloze Amerikaanse oorlogen in Syrië, Afghanistan en de rest van de wereld, schrijft Sara Flounders van het International Action Center.

Buiten de Verenigde Staten heeft het Amerikaanse leger 170.000 troepen gestationeerd in 150 landen en op meer dan 800 militaire bases.

Bijna 40.000 soldaten zijn voor geheime missies naar locaties gestuurd die Washington niet wil onthullen.

Regimewissel

Na Trumps aankondiging waren de Democratische Partij en de mainstream media in rep en roer. Ze vielen Trump aan vanwege zijn beleid ten aanzien van Iran en Rusland, dat de nationale veiligheid in gevaar zou brengen.

Daarmee bedoelen ze eigenlijk dat hij de Amerikaanse imperialistische belangen schaadt, aldus Flounders.

De Amerikaanse imperialisten achter de Democraten en de media willen het land juist destabiliseren om een regimewissel door te kunnen voeren.

Het doel van de VS was de aanstelling van een Syrische regering die de westerse belangen diende en een verkiezingsproces zou opzetten onder de controle van de imperialistische grootmachten, schrijft Flounders.

Onoverwinnelijk

Syrië werd jarenlang gebombardeerd, ging gebukt onder zware sancties en werd overspoeld door tienduizenden zwaar bewapende huursoldaten, maar blijft nog steeds onoverwinnelijk.

Flounders merkt op dat Syrië al tientallen jaren het doelwit van de VS is omdat het land zich verzet tegen Israël en vanwege de olie.

In 2002 werd Syrië door toenmalig president George W. Bush toegevoegd aan zijn lijst van ‘schurkenstaten’ die vernietigd moesten worden.

In 2013 werden economische sancties opgelegd aan het land omdat het ‘niet correct had gehandeld tijdens de Amerikaanse invasie van Irak in 2003’.

Beloofde plunderingen

Uit documenten die gepubliceerd zijn door WikiLeaks blijkt dat de CIA al sinds 2006 onrust zaaide in Syrië en sinds 2009 wapens leverde aan jihadisten.

De Arabische Lente, waar de Amerikaanse geheime diensten achter zaten, creëerde voor de VS een opening om de regeringen in Libië en Syrië af te zetten.

Libië werd in korte tijd verwoest en de regering-Obama verwachtte Syrië ook snel te kunnen platgooien.

De bondgenoten van Washington wilden meeprofiteren van de beloofde plunderingen en hielpen bij de financiering van een proxy-leger.

Waakzaam

Ook nu Trump heeft aangekondigd dat hij de Amerikaanse troepen uit Syrië terug wil trekken, moeten we waakzaam blijven, zegt Flounders, die twee keer naar het land afreisde met solidariteitsdelegaties.

Ze wijst erop dat er nog steeds Amerikaanse troepen, vliegdekschepen en drones in de omgeving van Syrië zijn die zoeken naar nieuwe mogelijkheden of provocaties.

[DeWereldMorgen]


Vond je deze informatie goed? Deel het dan met je kennissen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

16 reacties

 1. Van zulke berichten word ik meer verdrietig dan van opgeblazen kindertjes of een natuurramp. Het laat namelijk zien dat er meetbare hoeveelheden menselijke energie, inventiviteit en haat wordt gestoken in de duistere kant van de mensheid. En dat men daarbij ook een perpetuem kan genereren wat een positieve economische groei teweeg brengt, over de ruggen van heel veel andere mensen die er geen enkele invloed op hebben, nooit niet. Het laat ook hoop zien, dat als al die energie naar de andere kant zou uitslaan, als de mechanismen voor het goede gebruikt zou worden, dan kan Utopia worden gerealiseerd.
  Dat denkende, is het toch opzienbarend dat al de gehele geschreven historie, oorlog dood en verderf de drijfveren lijken te zijn voor de mens om te groeien. Zou religie dan toch puur slecht zijn, ongeacht welke geloofsvorm? Want daar begint competitie, beter zijn, intolerantie. Dat kan toch niet de bedoeling zijn God?
  Zo gaat je in die zes dagen geschapen wereld toch gewoon kapot, dat wil je toch niet? En om weer circulair te redeneren, die mensen die duistere kant beheersen en de wereld kapot maken, daar ben je toch tegenop gewassen, meneer omnipotent? Het duurt te lang voor ons goede mensen, doe eens wat nuttigs.

  18 likes
  • @Gea Breuker

   religie zijn verzonnen voor eigen gewin.
   god voorstellen volgens de religies is een waanbeeld en het schijnt eeuwen te werken ook nu nog.
   het geloof moet universeel worden dat zal een hoop ellende schelen.

   20 likes
   • Eh, als religies zijn verzonnen voor eigen gewin, maar je vindt wel dat geloof universeel moet worden; daar klopt iets niet in je beginsel. Dan geef je aan dat God of iets omnipotents wel moet bestaan om het universeel te maken. Ergo, dan zouden de huidige geloofsvormen dus ook eenzelfde oorsprong hebben, en dus al universeel zijn voor de aanhangende gelovigen.
    Wat je waarschijnlijk bedoelt te zeggen, is dat God zich moet openbaren, ongenaakbaar en al omvattend om een signaal te geven. Hij/zij/het zou er op dat moment goed aan doen om alle foute gelovigen (die personen die jij bedoelt die het geloof voor eigen gewin hebben omgevormd en misbruikt) te doen verdwijnen, poef, gedaan, verleden tijd. En dan maar weer op nieuw beginnen. Ja, daar wil ik wel in geloven…

    4 likes
    • @Gea Breuker
     wat ik bedoel te zeggen is dat het geloof wat heerst op aarde verzonnen is door de mensen islam , protestant, katholiek, hervormt gereformeerd , etc, etc.
     ik bedoel met een universeel geloof (en dat kan niet anders) dat niemand god ooit gezien heeft en ook niet weet hoe de maker of schepper eruit ziet.
     dat iemand of iets het universum heeft gemaakt kunnen we het wel over eens zijn en daarom universeel.
     je wil toch niet vertellen dat de paus er niet zit voor eigen gewin,hij had ten eerste helemaal geen paus mogen worden want,in de leer staat een jezuiet kan nooit paus worden en waarom zit hij dan nu op de troon?
     het vaticaan is de rijkste staat (staatje)en hoe zijn ze zo super rijk geworden dan niet door de armen te voeden.

     11 likes
     • Salvar: daarom ook dat de gevestigde religies/instituten de hun aanhangers helemaal niet vrij wensen te zien; ze houden hen vast met hun dogma’s en doctrines. Dito doen regeringen en scholen dit en van de weeromstuit ook ouders die geindoctrineerd zijn. Onbewusten/onwetenden. “Ach Vader, vergeef het hun, want ze weten niet wat ze doen”. Exact: mensen “weten” niet wat ze doen! BTW: RK-Kerk is een voortzetting van het Romeins Imperium! Compleet machtsinstituut wiens klauwen ver ver reiken, over de gehele wereld. Daarom ook gewenst dat `Kerk en Staat gescheiden zijn, maar dan ook echt.

      4 likes
     • Het universum is niet gemaakt maar ontstaan…het is een creatie!!!
      Creatie van energie…waar het allemaal om draait

      3 likes
    • En dan blijven we toch in de ontkenning hangen dat er helemaal geen god of schepper bestaat. Met een dergelijke intellectuele onvolwassenheid gaan we er dus niet komen en zal er altijd onrust tussen verschillende verzinsels/goden blijven bestaan. Als er een liefhebbende god had bestaan dan zou deze moeten begrijpen dat de onvolmaakte mens sturing en leiding nodig heeft en dan zou deze zich daar ook toe aanzetten. Niemand heeft “hem/haar” ooit gezien of gehoord of dit zien doen. Met dit feit verwerpen omdat dit alles hier slechts een school of test is, is nog verder van realisme afdwalen. We zijn op onszelf aangewezen en zullen hier zelf uit moeten komen. Wellicht is een bewustzijn van onze intense eenzaamheid in dit grote koude universum een goed begin om nader tot elkaar te komen als een soort en te kijken hoe we kunnen uitbreiden en ontwikkelen….

     3 likes
   • Het GELOVEN moet ophouden want geloof is maar geloof en dus altijd geleend!
    Ik geloof dat het morgen gaat regenen, ik geloof dat ik een lekke band krijg, ik geloof dit……ik geloof dat….
    Allemaal veronderstellingen maar geen feiten.
    Uit het Geloof stappen maar verder gaan met eigen ervaringen zou een stuk helpen.
    Het zou een stuk stiller en rustiger worden.

    19 likes
  • “Van zulke berichten word ik meer verdrietig dan van opgeblazen kindertjes of een natuurramp. Het laat namelijk zien dat er meetbare hoeveelheden menselijke energie, inventiviteit en haat wordt gestoken in de duistere kant van de mensheid.” Ja, daar word ik ook zeer moedeloos van. Er is goed en kwaad in de mens; een gespleten wezen. Hij heeft de keuze te kiezen voor goed en kwaad en doet dat al naar gelang zijn “geweten”! Mooi begrip: in het hart zetelt het geweten (dus het hart weet, intuitie!) en ondergaat/ervaart. Het verstand, dat niets ervaart kan alles wegredeneren, weg liegen, sussen en/of ontleden maar dan nog: geen gevoel en ervaring (degeneratie). Het hart weet/voelt eigenlijk onmiddellijk en het verstand hobbelt er maar weer achteraan etc. De mens is pas werkelijk intelligent als hij hart en hoofd laat samengaan: dan ontstaat daaruit de rede. Vandaar een redelijk mens, dat is een mens die zijn hart en hoofd gebruikt. “GOD”, DZJOD, HET, TAO, DE ENE, GROTE GEEST, OERBRON, OORSPRONG en zo nog meer uitdrukkingen: allemaal benamingen/uitdrukkingen voor het (voor ons) onzichtbare, mysterieuze. En deze “God” heeft helemaal niets te maken met door mensen ingestelde (onderdrukkende etc. etc.) religie. Die religies onderdrukken net zoals regeringen, scholen, universiteiten en systemen middels hun doctrines. In vroeger tijden werden (net als heden ten dage nog) mensen die afwijkende meningen hadden (en daardoor als gevaarlijk, gevaarlijk voor hun macht) “de nek omgedraaid”, door Kerk en Staat. Bezie de geschiedenis en kerkgeschiedenis maar eens van meer dan tweeduizend eeuwen her. De mens zelf dient zijn dualiteit te overstijgen, te transcenderen, dus zijn gespleten aard (goed/kwaad) te helen (heiligen), maar daar is (groeiend) bewustzijn voor nodig en vanuit dat bewustzijn kunnen keuzes met inzicht gemaakt worden en gaat die mens zich ook verantwoordelijk (naar zichzelf en anderen toe) gedragen. Dat noemen we heiligen (heel maken, de mens is dan heel). Om in Bijbelse termen te spreken uit het NT: “dat die twee een zullen zijn. De geestelijke samensmelting van ziel en geest, ook wel de Bruiloft (mystieke bruiloft). Heeft helemaal niks te maken met een of andere geschiedenis tweeduizend jaren geleden, het zijn metaforen, gelijkenissen die eeuwig en altijd op hetzelfde neerkomen, uit welke tijd en cultuur/taal ook. Het is overdrachtelijk bedoeld en de gnostici weten dat al van ver voor 2000 jaar voor Chr. Vandaar dat er hier en daar en van tijd tot tijd Wijze mensen naar voren kwamen die vanuit hun geheelde menswording (ware mens = Adam Kadmos, de gespleten mens verdient de benaming mens nog niet) de mensen verder konden helpen in hun ontwikkeling Wat je ziet is dat de mens zich laat opnaaien/indoctrineren door allerlei systemen zowel op religieus als wel op politiek niveau. Deze systemen appelleren telkens weer aan de onderbuikgevoelens van de mens/mensheid en de ene “blinde/dove” bevecht de andere “dove/blinde”. “Ziende zijn zij blind en horende zijn zij doof”. De regeringen en alle onderdrukkende systemen zijn beducht voor de Redelijke Mens, die is niet te onderdrukken en te controleren. “Hij die zichzelf overwint, is sterker dan degene die een stad inneemt” is weer zo’n overdrachtelijke en op gnostische wijze te verstane uitdrukking. Gnosis = Kennis van binnen uit; niet op gezag of opgelegd. We hebben de vrije keus en daar dienen wij ons bewust van te zijn/worden en ons los te rukken van de sluiers van alle waan. Als kinderen worden en alles telkens weer als nieuw ervaren, geen verduisteting meer binnen laten.

   6 likes
   • De wijsheid van Sophia…
    Human Design

    Genesis: in de eerste plaats…
    Woorden worden veranderd, ingeruild voor hoe het beter klinkt…door en voor machtposities

    Liefde is…en blijft Energie ~ active
    Ontdekking van het ware…zelf
    Co-creatie

    De tegenpool…destroyer

    4 likes
  • Het is uiterst onrealistisch aan te nemen dat de wereld in 6 dagen geschapen is. Als dit het uitgangspunt is dan zal er weinig verheldering komen. De duistere kant van de mens? Het is de natuur en zo ook onze natuur die duister en bizar is. Het gedrag van de “alphaatjes” en de “massa” die daar onder lijd is hier het gevolg van. Dit is door de hele geschiedenis heen nooit anders geweest (zie ook bijbel) en ook een gegeven feit voor de toekomst. Erger nog, nu met ruim 7 miljard bewoners en snel groeiende naar de 10 miljard zal dit alleen nog maar erger worden dus maak de borst maar nat. Zolang wij blijven kiezen voor een systeem waarbij een klein groepje psychopathische dominantjes alle macht naar zich toe kunnen blijven trekken zal er nooit iets veranderen maar ook dit ligt in de menselijke natuur….. Hoe verdrietig het ook allemaal is…

   3 likes
 2. Een schaakspel in het midden-oosten!

  Denk zelf dat de amerikanen tijd aan het trekken zijn, om andere landen daar te stationeren!

  Denk dat de Turken niet Menbic willen innemen, maar Idlip.

  Denk dat er binnenkort een oorlog ontstaat tussen Barzani en YPG

  We shall see…

  4 likes
 3. Als je naar de amazone gaat en daar de inheemse indianen bezoekt kom je erachter dat deze mensen meerdere goden aanbidden en dansen voor hun goden rituelen houden voor hun goden. Deze mensen hebben meerdere goden omdat ook zei niet kunnen verklaren hoe alles is ontstaan. Maar hoe komt het dat ze meerdere goden hebben omdat het evangelie hen niet bereikt heeft, dit geeft toch al aan dat het een verzonden verhaal is anders zouden de indianen ook wel over het bestaan van adam en Eva weten. Al eeuwen worden we in de luren gelegd door het geloof en het geloof zou ook goed moeten zijn wanneer het nageleefd zou worden. Echter in een passage in de bijbel staat een grove fout wanneer Jezus aan het kruis de moordenaar naast hem vergeving geeft voor zijn daden in ruil voor het geloof en hierdoor kunnen we alles maar doen moorden ect. En als deze mensen zelf in God zouden geloven, dan zouden ze wel anders in het leven staan. GOD bless America Gold Oil and Drugs dat is God

  4 likes
 4. Marc van den Broek

  P.S.

  Mw. Sara Flouders ziet denk ik het grotere plaatje van Deep State nog niet dat het allemaal opzet is en dan ben je aan het vechten tegen de bierkaai. Klaarblijkelijk laten de meeste MSM haar ook spreken wat bij zuivere waarheid en hoe het werkelijk in de wereld zou moeten en kunnen gaan uitgesloten zou zijn.

  3 likes
 5. Die democraten zijn, net zoals die linkse deugers hier in Nederland, het grootste uitschot op de hele wereld.
  Altijd hun verdorven mening door de strot rammen van andersdenkenden om vervolgens alles in hun voordeel te verdraaien.
  Deze drammers moeten een keer flink aangepakt worden voor het te laat is.

  3 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

coronapatiënten

Ziekenhuizen New York behandelen coronapatiënten ‘op grote schaal’ met vitamine C

Ernstig zieke coronapatiënten krijgen in de ziekenhuizen ...

coronavirus

Israëlische expert: ‘Afstand houden helpt niet tegen coronavirus’

Wat is de kans dat je sterft ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 2 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.