Wetenschap

Antimaterie-aandrijving is mogelijk met huidige technologie

Help mee door dit artikel met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op basis van simulaties kan worden gesteld dat antimaterie-aandrijving met behulp van de huidige technologie mogelijk is.

Zet materie om in antimaterie en er komt duizend keer meer energie vrij dan in een kernreactor en twee miljard keer meer energie dan bij de verbranding van fossiele brandstoffen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Antimaterie is niet voor niets voor velen de ultieme droombrandstof. Het probleem is echter dat er niet veel antimaterie voorhanden is en de bouw van een raket die wordt aangedreven door antimaterie lijkt nog ver weg. De Large Hadron Collider zou ongeveer duizend jaar nodig hebben om een microgram antimaterie te produceren.

Antiprotonen

Een ruimteschip met antimaterie-aandrijving kan volgens een nieuwe studie enorme snelheden bereiken, tot wel 70 procent van de lichtsnelheid. Een reis van de aarde naar de dichtstbijzijnde ster, Proxima Centauri, zou dan ‘nog maar’ zes jaar duren.

Ronan Keane van de Western Reserve Academy en Wei-Ming Zhang van de Kent State University, beide in Ohio, hebben interessante resultaten geboekt. Het tweetal ontwikkelde software om het het gedrag van protonen en antiprotonen in de LHC beter te begrijpen. Met behulp van de software kunnen geavanceerde motoren worden gebouwd.

Relativistisch effect

Motoren die aangedreven worden door antimaterie gebruiken een magnetisch veld om geladen deeltjes die tijdens de botsing tussen materie en antimaterie ontstaan af te buigen. Het team legt uit dat de brandstof voor dergelijke motoren in grote hoeveelheden voorradig is in het aardmagnetisch veld. De Russische observatiesatelliet Pamela ontdekte namelijk dat de aarde wordt omringd door antiprotonen.

Hoe dichter je in de buurt komt van de lichtsnelheid, hoe langzamer tijd verstrijkt, een fenomeen dat ook wel het relativistisch effect wordt genoemd. Alhoewel een reis van de aarde naar Proxima Centauri met antimaterie-aandrijving zes jaar in beslag neemt zou het slechts lijken als 4,3 jaar.

Bron: Msnbc.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x