Homepagina » Gezondheid » Stofjes in citroen bestrijden kanker zonder schadelijke bijwerkingen. Dit zijn ze
Stofjes in citroen bestrijden kanker zonder schadelijke bijwerkingen. Dit zijn ze

Stofjes in citroen bestrijden kanker zonder schadelijke bijwerkingen. Dit zijn ze

Een citroen, en dan met name de schil, bevat stoffen die het immuunsysteem ondersteunen en kanker bestrijden, zonder schadelijke bijwerkingen.

Eén daarvan is d-limoneen, dat onder meer wordt gevonden in de schil van citroenen en sinaasappels.

Dit stofje beschikt niet alleen over antikankereigenschappen, maar heeft ook een ontstekingsremmende werking. Daarnaast is het een antioxidant.

Afgenomen

Onderzoekers van het University of Arizona Cancer Center bestudeerden 43 vrouwen die waren gediagnosticeerd met borstkanker.

De vrouwen kregen voor hun operatie iedere dag twee gram d-limoneen toegediend. Ondertussen werden weefsel- en bloedmonsters verzameld voor analyse.

Het bleek dat het aantal biomarkers voor borsttumoren was afgenomen met 22 procent. De onderzoekers zagen dat d-limoneen zich had opgehoopt in het aangetaste weefsel.

Versterkt

Het blijkt bovendien dat de antikankereigenschappen van d-limoneen kunnen worden versterkt in combinatie met perillylalcohol, dat in essentiële oliën van bepaalde planten zit.

Er is nog een andere reden dat citroenen helpen in de strijd tegen kanker. Ze bevatten ook citruspectine, dat snel wordt opgenomen in de bloedbaan.

Afsterven

Citruspectine voorkomt dat borst-, prostaat- en huidkankercellen zich in het lichaam verspreiden. Limoneen zorgt ervoor dat kankercellen minder goed kunnen groeien en afsterven.

De citroen bevat in totaal maar liefst 22 antikankerstoffen.

[Natural News]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Louise schreef:

  Gelukkig klopt dit onderzoek wel want dit is al jaren bekend, Canada is een vooruit loper met natuurlijke middelen. Probleem is, er moet een pil van gemaakt worden met de juiste stoffen, je kunt moeilijk een kilo citroenen eten/ drinken.Waarom dat er nog niet is laat zich raden…… Citroenen werken alkalisch , als je een glas citroensap met honing neemt heb je ook die backing soda niet nodig……

  9 likes
  • Jur schreef:

   Dus dit: “een glas citroensap met honing” werkt als een trojaans paard als ik het goed heb. Kankers houden van suikers en krijgen daardoor met dit middel te maken, maar omdat citroensap alkaliserend werkt en kankers houden van zure omgevingen, gaat het pH omhoog en sterven de kankers?

   2 likes
 • Henk schreef:

  In de schil van de citroen zit citroenolie, dit zorgt er oa. voor voldoende weerstand etc.
  (Je zou zelfs een ziekenhuis kamer mee kunnen desinfecteren!)

  Eet elke dag een stukje (Hele citroen!) met gember, kaneel en honing van de Bio winkel.

  1 likes
 • only you schreef:

  Limoenen hebben dezelfde werking?

  1 likes
 • Peter schreef:

  Zonder wondermiddel om kanker te genezen kunnen we het maar beter voorkomen. Iedereen gaat uiteindelijk dood maar het is bijzonder sneu wanneer het je eigen schuld is.
  Zelf gebruik ik bijna iedere dag een flinke schijf en stop een stukje samen met wat zoeter fruit in mijn mond. Kleine stukjes maken ook een frisse salade of geniet eens van het kleurcontrast tussen citroen en rode bieten waarbij citroen de vorming van nitriet tegengaat.

  1 likes
 • Louise schreef:

  @ jur , nee joh een glas citroensap is niet tegen kankers…… dat was maar een aanvulling dat t een gezond drankje is… en het vorige artikel ging over het lichaam alkalisch maken…..met baking soda…. zo simpel is het niet…….. de hele citroen is gezond en zouden we dagelijks moeten gebruiken……..Overigens is een wondermiddel tegen kanker nog niet ontdekt ……..Sommige mensen experimenteren , soms helpt een middel maar vaak ook niet…..

  0 likes
 • x

  Check Also

  trauma-arts

  Trauma-arts: ‘We moeten NIET wachten op het coronavaccin’

  Nu het coronavirus in veel landen weer ...

  lockdowns

  Lockdowns en afstand houden verzwakken ons immuunsysteem, zegt wetenschapper

  Lockdowns kunnen mensen gevaarlijk kwetsbaar maken voor ...

  >