Financieel

Deze geheime wereldregering beslist zonder democratische controle over jouw toekomst

Help anderen door dit met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er is een geheime wereldregering die buiten het zicht en zonder democratische controle beslist over jouw toekomst. In een toren in het Zwitserse Basel, die ook wel de Toren van Basel wordt genoemd, komen om de maand een aantal centrale bankiers samen om achter gesloten deuren te vergaderen.

Onder hen bevinden zich onder meer Janet Yellen van de Federal Reserve, gouverneur van de Bank of England Mark Carney en de president van de Europese Centrale Bank (ECB). De bankiers worden per limousine opgehaald op het vliegveld in Zürich en naar de toren gebracht.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Oud-gouverneur van de centrale bank van Hongarije Peter Akos Bod zei dat de gesprekken vooral gaan over de domheid van de ministers van Financiën en over wijn.

Machtiger dan politici
Deze geheime wereldregering beslist zonder democratische controle over jouw toekomst
Bank voor Internationale Betalingen

In de Toren van Basel zetelt de Bank voor Internationale Betalingen (BIB), die optreedt als bank voor de centrale banken. De BIB werd opgericht in 1930 met het oog op de Duitse herstelbetalingen na de Eerste Wereldoorlog. Eén van de oprichters, Hjalmar Schacht, was een bewonderaar van Adolf Hitler.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de BIB gebruikt om geld wit te wassen voor de nazi’s en om Hitlers oorlogsmachine te financieren. Onder toeziend oog van de BIB werd de weg vrijgemaakt voor de Europese monetaire unie en vervolgens de invoering van de euro.

Inmiddels zijn 58 centrale banken aangesloten bij de BIB. Zij oefenen meer macht uit dan welke politicus ook. De bank staat boven elke wet en hoeft geen verantwoording af te leggen. De managers genieten een speciale status, vergelijkbaar met die van diplomaten. De Zwitserse autoriteiten hebben geen toegang tot de toren.

“Centrale bankiers lijken machtiger dan politici. Het lot van de wereldeconomie ligt in hun handen,” schreef de Economist.

Wereldmunt

De afspraken die de centrale bankiers onderling maken worden ook wel de Bazelse Akkoorden genoemd. In de jaren tachtig werd voor het eerst duidelijk dat met die akkoorden economieën ten gronde kunnen worden gericht.

Regeringen moeten geld lenen om de begroting sluitend te krijgen en veranderen zodoende in schuldenlanden. Ze worden gedwongen hun bezittingen te verkopen zodat ze de rente op lopende leningen kunnen betalen. Dit leidt tot bezuinigingen en ontslagen. De bankiers noemen dit hervormingen.

Centrale bankiers zien zichzelf ook wel als hogepriesters van financiën. Enkel een kleine elite weet hoe de vork in de steel zit. De grondlegger van de moderne financiële wereld Mayer Amschel Rothschild zei in 1791: “Laat mij de valuta van een land beheren en het maakt mij niet uit wie de wetten maakt.”

Er wordt gespeculeerd dat de BIB momenteel werkt aan een wereldmunt.

[DeWereldMorgen]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
an argie
an argie
7 jaren geleden

Regeringen moeten geld lenen om de begroting sluitend te krijgen en veranderen zodoende in schuldenlanden. Ze worden gedwongen hun bezittingen te verkopen zodat ze de rente op lopende leningen kunnen betalen.
Dit heet PRIVATISERING!

wolfje
wolfje
7 jaren geleden

niet alleen over mijn toekomst maar ook over mijn organen. dictatuur66 heeft weer wat bedacht. waar blijft de opstand?

exegese
exegese
7 jaren geleden

Raar dat jihadisten daar hun “pijlen” niet op richten of Israël dat ontspringt ook altijd op wonderbaarlijke wijze de dans van I.S. en andere jihadisten afgezien van wat stenengooiers of messentrekkers uit Palestina. Dat moet voor hun toch onmiskenbaar ook de bron van het kwaad zijn. Dat is toch wat ze zo haten.

frans
frans
7 jaren geleden

Ze komen op dit moment bij elkaar om elkaars had vast te houden!
Dit m.b.t. de komende ineenstorting van hun rijk!

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x