Homepagina » Financieel » Deze geheime wereldregering beslist zonder democratische controle over jouw toekomst
Deze geheime wereldregering beslist zonder democratische controle over jouw toekomst

Deze geheime wereldregering beslist zonder democratische controle over jouw toekomst

Er is een geheime wereldregering die buiten het zicht en zonder democratische controle beslist over jouw toekomst. In een toren in het Zwitserse Basel, die ook wel de Toren van Basel wordt genoemd, komen om de maand een aantal centrale bankiers samen om achter gesloten deuren te vergaderen.

Onder hen bevinden zich onder meer Janet Yellen van de Federal Reserve, gouverneur van de Bank of England Mark Carney en de president van de Europese Centrale Bank (ECB). De bankiers worden per limousine opgehaald op het vliegveld in Zürich en naar de toren gebracht.

Oud-gouverneur van de centrale bank van Hongarije Peter Akos Bod zei dat de gesprekken vooral gaan over de domheid van de ministers van Financiën en over wijn.

Machtiger dan politici
Deze geheime wereldregering beslist zonder democratische controle over jouw toekomst

Bank voor Internationale Betalingen

In de Toren van Basel zetelt de Bank voor Internationale Betalingen (BIB), die optreedt als bank voor de centrale banken. De BIB werd opgericht in 1930 met het oog op de Duitse herstelbetalingen na de Eerste Wereldoorlog. Eén van de oprichters, Hjalmar Schacht, was een bewonderaar van Adolf Hitler.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de BIB gebruikt om geld wit te wassen voor de nazi’s en om Hitlers oorlogsmachine te financieren. Onder toeziend oog van de BIB werd de weg vrijgemaakt voor de Europese monetaire unie en vervolgens de invoering van de euro.

Inmiddels zijn 58 centrale banken aangesloten bij de BIB. Zij oefenen meer macht uit dan welke politicus ook. De bank staat boven elke wet en hoeft geen verantwoording af te leggen. De managers genieten een speciale status, vergelijkbaar met die van diplomaten. De Zwitserse autoriteiten hebben geen toegang tot de toren.

“Centrale bankiers lijken machtiger dan politici. Het lot van de wereldeconomie ligt in hun handen,” schreef de Economist.

Wereldmunt

De afspraken die de centrale bankiers onderling maken worden ook wel de Bazelse Akkoorden genoemd. In de jaren tachtig werd voor het eerst duidelijk dat met die akkoorden economieën ten gronde kunnen worden gericht.

Regeringen moeten geld lenen om de begroting sluitend te krijgen en veranderen zodoende in schuldenlanden. Ze worden gedwongen hun bezittingen te verkopen zodat ze de rente op lopende leningen kunnen betalen. Dit leidt tot bezuinigingen en ontslagen. De bankiers noemen dit hervormingen.

Centrale bankiers zien zichzelf ook wel als hogepriesters van financiën. Enkel een kleine elite weet hoe de vork in de steel zit. De grondlegger van de moderne financiële wereld Mayer Amschel Rothschild zei in 1791: “Laat mij de valuta van een land beheren en het maakt mij niet uit wie de wetten maakt.”

Er wordt gespeculeerd dat de BIB momenteel werkt aan een wereldmunt.

[DeWereldMorgen]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • wolfje schreef:

  niet alleen over mijn toekomst maar ook over mijn organen. dictatuur66 heeft weer wat bedacht. waar blijft de opstand?

  24 likes
  • exegese schreef:

   Als het al volledig doorgang zal vinden zal mijn weerstand er uit bestaan dat ik mij onmiddellijk als niet-donor laat registreren. Een van de redenen is dat ze bruikbare organen altijd uit een levend lichaam moeten snijden, doorgaans ook nog zonder verdoving. Daar staat tegenover dat ik ook nooit in aanmerking wens te komen om een donororgaan te ontvangen.

   19 likes
   • wolfje schreef:

    @exegese: hoewel ik nu als donor geregistreerd ben zal mijn reactie dezelfde zijn. ik laat me onmiddellijk uitschrijven als het zover komt. mijn lijf is geen staatseigedom. nog even dit: het heeft in de huidige situatie voor de niet-donoren geen consequenties als hun gegevens in het donorregister ‘kwijt’ zijn door een hacker of migratie van de data oid. in de nieuwe situatie is dat dus geheel anders.

    2 likes
 • an argie schreef:

  Regeringen moeten geld lenen om de begroting sluitend te krijgen en veranderen zodoende in schuldenlanden. Ze worden gedwongen hun bezittingen te verkopen zodat ze de rente op lopende leningen kunnen betalen.
  Dit heet PRIVATISERING!

  8 likes
 • exegese schreef:

  Raar dat jihadisten daar hun “pijlen” niet op richten of Israël dat ontspringt ook altijd op wonderbaarlijke wijze de dans van I.S. en andere jihadisten afgezien van wat stenengooiers of messentrekkers uit Palestina. Dat moet voor hun toch onmiskenbaar ook de bron van het kwaad zijn. Dat is toch wat ze zo haten.

  7 likes
 • wereldmonarch schreef:

  gebasel in basel..wie betaalt die bepaalt is soweiso een ideologie waarmee een mens zich door geld laat regeren..terwijl t om overzien gaat..dr is maar 1 wereldmonarch en in zulke genootschapen begeef ik me niet..ik ben gewoon op straat aanspreekbaar net als ieder ander..die bankiers hebben helemaal geen macht..als t wel zo is is talleen maar omdat jij jij en jij dat zegt en t aan anderen wijsmaken..kijk die mensen met hun bruikleenbriefjes zijn praat de een naa de ander na..maar dat is geen macht dat is gekakel als een kip zonder kop..je hoeft niet helderzient te zijn om te weten dat 3 kwart van de wereld alcohol verslaafd is en liever over bier en wijn praten in afgesloten hokjes..je bent zo vrij als je zelf wilt

  4 likes
 • Logiter schreef:

  “Bankierslijken machtiger dan politici” ?
  Dat is een feit,het enige wat een politicus heeft,is een verleden bij een multinational of de sollicitatie naar één.
  De dingen die hij/zij doet,bepaald of hij/zij later wordt aangenomen.
  Geen enkele politicus heeft een hoogleraar predikaat,geen enkele politicus bekent kleur vanuit eigen overtuiging.
  Dit zijn geen mensen meer,maar voertuigen.

  Om over die bankiers maar te zwijgen.
  Waar slaat de loze krachtterm “hij was bewonderaar van Hitler” nou op?
  De hele aanzet naar de tweede wereldoorlog,was de stelselmatige plunderingen van Duitsland door grote bankiers en zionisten.
  Ik ben ook een bewonderaar van Hitler,ten mere omdat ik de autobahn een geweldige uitvinding vindt,maar dat maakt me nog niet meteen een sympathisant van zijn nalatenschap.

  3 likes
  • an argie schreef:

   @Logiter,

   Inderdaad. Fascisme en Nationaal-Socialisme waren een ANTWOORD van de Christelijke bevolking van Europa op de de atheïstische Bolsjewieken die na W.O.I probeerden revoluties te ontketenen in heel Europa.

   IK DURF zelfs te beweren dat Hitler heeft voorkomen dat heel Europa in de jaren ’40 communistisch is geworden. Zoek maar eens op “operatie Groza” – Het Russische woord voor Donderstorm.

   Het Rusland van tegenwoordig is echter totaal anders dan de Sovjet-Unie. Poetin heeft (net als Hitler) de Rothschilds het land uitgetrapt, tot op heden het 99-jarig charter, indertijd ondertekend door Lenin, dat af liep per 1-1-2016 niet verlengd en de Christelijk Orthodoxe kerk in volle eer hersteld. Dus wordt deze man, net als Adolf Hitler, op ELKE MANIER zwart gemaakt middels haatcampagnes door de Rothschild gecontroleerde MSM.

   Tegelijkertijd wordt Europa ondermijnd door allerlei barbaren die zo dom zijn dat ze denken dat hier het geld aan de bomen groeit. Ook dit is een vooropgezet plan (Het Von Coudenhove-Kalergi plan uit 1926) om een demografische genocide van de blanke Christenen te bewerkstelligen.

   We staan aan de vooravond van een Europese burger- en geloofsoorlog. In deze chaos wordt het bankensysteem gereset, met hetzij een hyperINflatie, hetzij een hyperDEflatie, om ALLE spaargelden en pensioenen van de Europese bevolking af te romen.
   En als klap op de vuurpijl wordt Rusland dan aangevallen, waardoor W.O.III echt van start gaat. (11 september 2001 was de aanzet)

   “The Third World War must be fomented by taking advantage of the differences caused by the “agentur” of the “Illuminati” between the political Zionists and the leaders of Islamic World. The war must be conducted in such a way that Islam (the Moslem Arabic World) and political Zionism (the State of Israel) mutually destroy each other. Meanwhile the other nations, once more divided on this issue will be constrained to fight to the point of complete physical, moral, spiritual and economical exhaustion…We shall unleash the Nihilists and the atheists, and we shall provoke a formidable social cataclysm which in all its horror will show clearly to the nations the effect of absolute atheism, origin of savagery and of the most bloody turmoil. Then everywhere, the citizens, obliged to defend themselves against the world minority of revolutionaries, will exterminate those destroyers of civilization, and the multitude, disillusioned with Christianity, whose deistic spirits will from that moment be without compass or direction, anxious for an ideal, but without knowing where to render its adoration, will receive the true light through the universal manifestation of the pure doctrine of Lucifer, brought finally out in the public view. This manifestation will result from the general reactionary movement which will follow the destruction of Christianity and atheism, both conquered and exterminated at the same time.” – Albert Pike, 15 augustus 1871

   http://threeworldwars.com

   0 likes
 • Hoop maakt z'n eigen magie schreef:

  Onder rechts, de laatste decenia, is het morele verval veel groter dan men beseft.
  Door de idiote huizenprijzen van nu, kan men fatsoenlijk en rspectvol met elkaar omgaan niet meer opbrengen.

  Houtkachels (ook in de stad) om de energiekosten te drukken. (Vanwege die huizenprijzen)
  Muziek hard, vuurkorven want IK heb een duur huis, en dus kan het.

  Ontzettend veel overlast en de beschaving wordt ieder jaar flink minder.
  De huizenprijzen zullen dus omlaag moeten, met zeker 75%.

  Dan heeft iedereen weer wat meer lucht, en ademruimte.

  3 likes
 • frans schreef:

  Ze komen op dit moment bij elkaar om elkaars had vast te houden!
  Dit m.b.t. de komende ineenstorting van hun rijk!

  1 likes
 • x

  Check Also

  rutte

  Rutte geeft miljarden aan Zuid-Europa, terwijl onze huishoudens ‘onderaan bungelen qua vermogen’

  Vorige week werden de 27 EU-leiders het ...

  merkel

  Ambassadeur vergelijkt Merkel met Hitler: ‘Zijn droom is uitgekomen!’

  De Maltese ambassadeur in Finland heeft de ...

  >