Homepagina » Financieel » Nobelprijswinnaar: “EU stevent af op cataclysmische gebeurtenis en instorting euro”
Nobelprijswinnaar: "EU stevent af op cataclysmische gebeurtenis en instorting euro"

Nobelprijswinnaar: “EU stevent af op cataclysmische gebeurtenis en instorting euro”

Europa stevent af op een cataclysmische gebeurtenis die niet alleen kan leiden tot de instorting van de euro, maar ook het einde kan betekenen van de Europese Unie. Dat zei Nobelprijswinnaar en econoom Joseph Stiglitz in gesprek met Business Insider.

De oud-hoofdeconoom van de Wereldbank denkt dat hier nog maar één politieke gebeurtenis zoals de Brexit, het Britse vertrek uit de EU, voor nodig zal zijn. Stiglitz voorspelt dat iedereen het erover eens zal worden dat ‘Europa niet werkt’.

Dit zal er op zijn minst toe leiden dat de eurolanden uit de euro zullen stappen en mogelijk zelfs uit de Europese Unie, iets wat in Groot-Brittannië al gebeurd is. Een dergelijke politieke gebeurtenis is volgens hem de katalysator voor verandering.

Ontmanteld

Enkele maanden geleden zei oud-gouverneur van de Bank of England Mervyn King nog dat de financiële crisis die Europa sinds 2009 treft, eigenlijk het resultaat is van ‘bewust’ beleid. De Brit liet zich uiterst kritisch uit over de verwoestende economische strategieën die in de EU worden gevolgd.

Om landen te bevrijden van de wurgende combinatie van bezuinigingsmaatregelen en hoge werkloosheid, moet de eurozone worden ontmanteld, aldus King. Nu zelfs ingewijden als King en Stiglitz voorspellen dat Europese landen uit de euro zullen stappen en beseffen dat dit het einde van de EU inluidt, moeten we ze niet alleen serieus nemen, maar ook gaan nadenken over hoe Europa er dan wél moet uitzien.

Ontwaken

Steeds meer Europese burgers worden wakker en komen tot de ontdekking dat de EU waarin ze leven niet zo democratisch is als men wil doen geloven. De Brexit is het meest duidelijke voorbeeld van dit ontwaken.

De mensen komen tot het besef dat de EU per definitie een ongekozen dictatuur is, aangezien ze de president noch de leden van de Europese Commissie zelf kunnen kiezen. Zelfs het Europees Parlement is niets meer dan een democratisch vijgenblad omdat het niet eens wetsvoorstellen mag indienen.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
32 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wim
Wim
4 jaren geleden

Hoe eerder hoe beter. Soevereiniteit dat, moet je hebben. Eigen baas in eigen land, overal ter wereld. Weg met de Globarisering.

an argie
an argie
Reactie op  Wim
4 jaren geleden

De Brexit is het meest duidelijke voorbeeld van dit ontwaken.
Soevereiniteit dat, moet je hebben. Eigen baas in eigen land

O ja? In 2005 stemde 80% TEGEN de “grondwet van Europa”. Hierin zijn een aantal irrelevante passages geschrapt en het is als verdrag van Lissabon via de Raad van State en de 1e kamer (2 ONGEKOZEN POLITIEKE ORGANEN IN NEDERLAND!!!) geloodst.

En soeverein in Nederland? LOL
De Staat der Nederlanden B.V. is gelieerd aan Wall Street en de paar duizend mensen (op het huis van oranje na dan) die daadwerkelijk soeverein zijn, worden in het algemeen gezien als een stel dwazen met aluhoedjes op hun hoofd, die niets anders proberen te doen dan de (almaar hoger wordende) belastingen te ontduiken.

http://vereniging.vrije-mens.org/
http://www.ikclaimmijnnaam.nl/

Nee het systeem dient het Vaticaan, de jezuïeten, de (Rothschild) banken en de vrijmetselarij, niets meer en niets minder. De enige keer dat Nederland soeverein was en dat het gewoonterecht (ofwel Common Law) werd gehanteerd, was ten tijde van de Bataafse Republiek.

http://soundofheart.org/galacticfreepress/content/fascinating-process-self-liberation-under-common-law

Crazyeddy
Crazyeddy
Reactie op  an argie
4 jaren geleden

Wat is dat voor prut? Beetje leven van de staat en handje ophouden?

Loki
Loki
Reactie op  Crazyeddy
4 jaren geleden

Crazyeddy

Je weet duidelijk niet waar je over praat. Belasting betalen is diefstal op basis ven een gecreëerde identiteit zonder jou toestemming. Je hebt er namelijk 2. Als je dat al niet begrijpt moet je in dit geval niet zo’n onzinnig commentaar geven.

bert [maathuis]
bert [maathuis]
Reactie op  Crazyeddy
4 jaren geleden

Ja, haha, toepasselijke nepnaam.

Crazy.

Eddy
Eddy
Reactie op  bert [maathuis]
4 jaren geleden

Tijd voor een naamsverandering, hier wil ik niet mee geassocieerd worden!

Henri
Henri
4 jaren geleden

Overduidelijk dat de heren uit artikel het blog van Martin Armstrong lezen.

J@n
4 jaren geleden

Tja, volgens mij heb ik al regelmatig gezegd:

-Uit de EU
-Ziekenfonds terug
-Gulden terug
-Privatisering van de grootste ondernemingen terug draaien (KPN, NS etc)

Heel veel politici zullen roepen; da’s ondenkbaar, maar weet je ook waarom? Je kunt het haast invullen; hun baantje in Brussel komt in gevaar. Wie staat op van de politici om Nederland te gaan redden?

Joske
Joske
Reactie op  [email protected]
4 jaren geleden

Misschien ook wel terug naar paard en wagen, de barbier ipv de tandarts en meer van zulke dingen. Leven we ook wat minder lang, werkloosheid in 1 klap opgelost. Alle macht ook weer naar de koning etc. Welcome back in middle ages.

marcel wiersum
marcel wiersum
Reactie op  Joske
4 jaren geleden

Joske
Hoe weinig doordacht en hoe verstoken van realiteitszin. Wel eens gehoord van vrije energie , werkelijke gezondheidszorg e.d.?

keesoe
keesoe
Reactie op  marcel wiersum
4 jaren geleden

Vrije energie is nog steeds een droom. Als zoiets uitgevonden kan worden dan was dat echt al gebeurd. Ik ben redelijk in de complotten maar vrije energie had er echt wel in een of andere vorm geweest als het mogelijk zou zijn om zoiets te maken met onze huidige kennis.

an argie
an argie
Reactie op  keesoe
4 jaren geleden

@Kees(k)oe,

In jouw ogen misschien ja.

Zeg dat maar eens tegen Nicolai Tesla, Viktor Schauberger, Lester Hendershot. Frank Fecera, Howard Johnson, Harold Ewing, Michael Ognyanov, Edwin Gray, William Barbat, John Reardon, Geoffrey Spence, Robert Alexander, Shigeaki Hayasaka, Larry Jamison, Teruo Kawai, Joseph Newman, Philip Brody, Charles Flynn, Dan Davidson, John Bedini, Stephen Horvath, Christopher Eccles, Spiro Spiros, Henry Paine, Boris Volfson, Charles Pogue, Ivor Newberry, Robert Shelton, Harold Schwartz, Oliver Tucker, Thomas Ogle, Stephen Kundel, Claude Mead, William Holme, Richard Willis, Mike Brady, Donald Kelly, Leroy Rogers, Josef Papp, Robert Britt, Floyd Sweet, William McDavid Junior, Bob Neal en al die anderen die vrije energie aan het publieke domein wilden geven.

De Rockefellers en de Rotschilds hebben steevast al deze mensen hun technologie afgenomen en de mensen in de vergetelheid doen laten geraken.

Maar tegen de snelheid van het internet kunnen deze jakhalzen (nog) niet op.

http://www.rexresearch.com/ – GEWELDIGE BIBLIOTHEEK!!!
http://medelis.se
http://www.instructables.com/id/Free-energy-generators
http://www.free-energy-info.com
http://gratisenergi.se/free.htm
http://www.freepatentsonline.com/3374376.pdf
http://www.free-energy.ws/bob-teal.html
http://www.focusonrecovery.net/energy.html
http://frenergy.ca/news/

Keesoe
Keesoe
Reactie op  keesoe
4 jaren geleden

Als je me nou gewoon Kees of keesoe had genoemd had ik inhoudelijk op uw bericht gereageerd. Ik kan u in ieder geval wel vertellen dat ik een langere lijst kan maken van wetenschappers die beweren dan vrije energie niet kan bestaan. Maargoed die zijn natuurlijk allemaal omgekocht of zitten in het complot volgens u.

StefanZ
StefanZ
Reactie op  Joske
4 jaren geleden

Wat een onzinnig gel*l Joske. Wij hebben prima handel gedreven in de EEG, het ziekenfonds werkte prima, omdat er geen winstoogmerk was en de werkloosheid was stukken lager, VOORdat de EU ons door de strot werd gestampt. De EU heeft velen van ons juist terug gebracht naar de middle ages, zoals jij dat noemt. Waar grote groepen mensen naar de gaarkeuken (voedsel bank) moeten, mensen hun eigen bijdrage niet kunnen betalen en dus maar niet naar de dokter of tandarts gaan en dus minder lang leven, omdat ze sterven aan een aandoening die opgelost had kunnen worden, als dat wel had gekund. Nu zit alle macht bij Rutte, dus waar zit daar het verschil? De EU heeft ons alleen maar ellende gebracht en het is dus zaak, om als de gesmeerde bliksem de EU te verlaten, zodat we weer zelf kunnen beslissen over zaken in dit land.

an argie
an argie
Reactie op  StefanZ
4 jaren geleden

De Gulden had ons 10 jaar geleden al in de afgrond doen laten vallen.
Het Babylonische bankensysteem, waarin geld wordt gecreëerd uit lucht, uit het niets, in de vorm van schuld, laten landen alleen maar dieper in de schulden storten.

Op dit moment heeft Nederland een slordige 500.000.000 EURO “Schuld” bij de banken. DAAROM moest alles wat de Nederlandse belastingbetaler in de afgelopen eeuw heeft opgebouwd worden verkocht onder het mom van PRIVATISERING!

Dit is alleen maar uitstel van executie. De schuldenberg zal ALLEEN MAAR STIJGEN. Er MOET een ander systeem komen, waarbij de OVERHEID over de geldcreatie gaat EN NIET DE PRIVATE BANKEN DIE ALLEEN MAAR MEER WINST WILLEN MAKEN.

Voorbeelden te over in de geschiedenis

Canada 1938 – 1974 – Goud
Duitsland 1933 – 1945 – De Duitse Arbeider
De Tally stick
V.S – Colonial Conscrip – Fiat geld

Neem de tijd voor de onderstaande video en SNAP waarom dit systeem niet langer werkt. Noch in de gulden, noch in het keurslijf van de Euro en of er nu wel of geen goud garant voor de munt staat

https://www.youtube.com/watch?v=UrJGlXEs8nI

Oskaar
Oskaar
Reactie op  [email protected]
4 jaren geleden

U in elk geval niet….

Arno
Arno
Reactie op  [email protected]
4 jaren geleden

Ja wie? Zeer moeilijke vraag.

rocinante
rocinante
4 jaren geleden

GB stapt helemaal niet uit de EU. Er wordt nu eenmaal nooit aan de uitslag van een referendum gehoor gegeven. Daarnaast was het maar raadgevend, en dus makkelijk te verbergen in de onderste lade.

Oskaar
Oskaar
4 jaren geleden

Het kan mij niet snel genoeg gaan …

frans
frans
4 jaren geleden

Nou kom op stort in wel een beetje gecontroleerd aub.

jannie
jannie
4 jaren geleden

ik wil zo graag even iets heeeeel anders vertellen. Vandaag de tweede stralende wolkeloze dag. En ….heel bijzonder, geen wolkje, euhhhh chemtrail, te zien. gewoon een ouderwetse blauwe hemel zonder die idiote zeer breed uitwaaierende chemtrails. Slechts een zeer kort en snel oplossend vliegtuigstreepje achter de vliegtuigen.

Wat is hier aan de hand??

exegese
exegese
Reactie op  jannie
4 jaren geleden

Dat komt @jannie omdat ze zogenaamde spray-dagen hanteren en er ook dagen zijn waarop ze weinig of niet sprayen. Zie onderstaande link voor meer info

http://www.hetgrotereplaatje.nl/chemtrails.html

jannie
jannie
Reactie op  exegese
4 jaren geleden

dank!!

pat
pat
4 jaren geleden

GB. gaat het beter doen,door eerst visserij en vloot uitbreiding,dat vraag naar staal,brandstof,vis,export en werkgelegenheid in de havens
en steden gaan weer groeien wat jaren al niet meer kon door visafspraken in Brussel.

Peter Stuivenberg
Peter Stuivenberg
4 jaren geleden

De Europese Unie is zich aan het transformeren van een supranationale staat met gedeelde bevoegdheden naar een Federatie van Staten. Zie de vandaag gehouden toespraak van EU baas Jean Claude Juncker die streeft naar een Europees leger. Dit leidt tot rebellie bij de Engelsen, Hongaren, Oostenrijkers enz. Indien na Engeland nog een paar kleine staten of een grote zoals Italië of Frankrijk uit de EU stapt, stort de EU in elkaar. Zie ook mijn zojuist verschenen boek Europa en Migranten, een Analyse van een Hoofdpijndossier – Project EU zoekt nieuwe wegen’, zie: http://www.uitgeverijelmar.nl/boek/europa-en-migranten/ Voor informatie [email protected]

exegese
exegese
4 jaren geleden

Weg met de molensteen om ieders nek, EU genaamd. Molensteen om je nek, behalve de nekken achter het grote geld, die varen er wel bij, maar het tij is gelukkig kerende !

x

Check Also

viruswaarheid

Rechtszaak Viruswaarheid: ‘We hebben al een mondiale macht die boven de landelijke rechtsstaat staat’

De rechtbank in Den Haag vindt niet ...

rutte

‘Demagoog’ Rutte wil vaart achter coronapas: ‘hoe Europa verwordt tot monster dat eigen kinderen opeet’

Premier Rutte zei gisteren na afloop van ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

32
0
We lezen graag je reactie!x