Homepagina » Financieel » Nobelprijswinnaar: “EU stevent af op cataclysmische gebeurtenis en instorting euro”
Nobelprijswinnaar: "EU stevent af op cataclysmische gebeurtenis en instorting euro"

Nobelprijswinnaar: “EU stevent af op cataclysmische gebeurtenis en instorting euro”

Europa stevent af op een cataclysmische gebeurtenis die niet alleen kan leiden tot de instorting van de euro, maar ook het einde kan betekenen van de Europese Unie. Dat zei Nobelprijswinnaar en econoom Joseph Stiglitz in gesprek met Business Insider.

De oud-hoofdeconoom van de Wereldbank denkt dat hier nog maar één politieke gebeurtenis zoals de Brexit, het Britse vertrek uit de EU, voor nodig zal zijn. Stiglitz voorspelt dat iedereen het erover eens zal worden dat ‘Europa niet werkt’.

Dit zal er op zijn minst toe leiden dat de eurolanden uit de euro zullen stappen en mogelijk zelfs uit de Europese Unie, iets wat in Groot-Brittannië al gebeurd is. Een dergelijke politieke gebeurtenis is volgens hem de katalysator voor verandering.

Ontmanteld

Enkele maanden geleden zei oud-gouverneur van de Bank of England Mervyn King nog dat de financiële crisis die Europa sinds 2009 treft, eigenlijk het resultaat is van ‘bewust’ beleid. De Brit liet zich uiterst kritisch uit over de verwoestende economische strategieën die in de EU worden gevolgd.

Om landen te bevrijden van de wurgende combinatie van bezuinigingsmaatregelen en hoge werkloosheid, moet de eurozone worden ontmanteld, aldus King. Nu zelfs ingewijden als King en Stiglitz voorspellen dat Europese landen uit de euro zullen stappen en beseffen dat dit het einde van de EU inluidt, moeten we ze niet alleen serieus nemen, maar ook gaan nadenken over hoe Europa er dan wél moet uitzien.

Ontwaken

Steeds meer Europese burgers worden wakker en komen tot de ontdekking dat de EU waarin ze leven niet zo democratisch is als men wil doen geloven. De Brexit is het meest duidelijke voorbeeld van dit ontwaken.

De mensen komen tot het besef dat de EU per definitie een ongekozen dictatuur is, aangezien ze de president noch de leden van de Europese Commissie zelf kunnen kiezen. Zelfs het Europees Parlement is niets meer dan een democratisch vijgenblad omdat het niet eens wetsvoorstellen mag indienen.

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Wim schreef:

  Hoe eerder hoe beter. Soevereiniteit dat, moet je hebben. Eigen baas in eigen land, overal ter wereld. Weg met de Globarisering.

  64 likes
  • an argie schreef:

   De Brexit is het meest duidelijke voorbeeld van dit ontwaken.
   Soevereiniteit dat, moet je hebben. Eigen baas in eigen land

   O ja? In 2005 stemde 80% TEGEN de “grondwet van Europa”. Hierin zijn een aantal irrelevante passages geschrapt en het is als verdrag van Lissabon via de Raad van State en de 1e kamer (2 ONGEKOZEN POLITIEKE ORGANEN IN NEDERLAND!!!) geloodst.

   En soeverein in Nederland? LOL
   De Staat der Nederlanden B.V. is gelieerd aan Wall Street en de paar duizend mensen (op het huis van oranje na dan) die daadwerkelijk soeverein zijn, worden in het algemeen gezien als een stel dwazen met aluhoedjes op hun hoofd, die niets anders proberen te doen dan de (almaar hoger wordende) belastingen te ontduiken.

   http://vereniging.vrije-mens.org/
   http://www.ikclaimmijnnaam.nl/

   Nee het systeem dient het Vaticaan, de jezuïeten, de (Rothschild) banken en de vrijmetselarij, niets meer en niets minder. De enige keer dat Nederland soeverein was en dat het gewoonterecht (ofwel Common Law) werd gehanteerd, was ten tijde van de Bataafse Republiek.

   http://soundofheart.org/galacticfreepress/content/fascinating-process-self-liberation-under-common-law

   35 likes
 • Tja, volgens mij heb ik al regelmatig gezegd:

  -Uit de EU
  -Ziekenfonds terug
  -Gulden terug
  -Privatisering van de grootste ondernemingen terug draaien (KPN, NS etc)

  Heel veel politici zullen roepen; da’s ondenkbaar, maar weet je ook waarom? Je kunt het haast invullen; hun baantje in Brussel komt in gevaar. Wie staat op van de politici om Nederland te gaan redden?

  52 likes
  • Joske schreef:

   Misschien ook wel terug naar paard en wagen, de barbier ipv de tandarts en meer van zulke dingen. Leven we ook wat minder lang, werkloosheid in 1 klap opgelost. Alle macht ook weer naar de koning etc. Welcome back in middle ages.

   1 likes
   • StefanZ schreef:

    Wat een onzinnig gel*l Joske. Wij hebben prima handel gedreven in de EEG, het ziekenfonds werkte prima, omdat er geen winstoogmerk was en de werkloosheid was stukken lager, VOORdat de EU ons door de strot werd gestampt. De EU heeft velen van ons juist terug gebracht naar de middle ages, zoals jij dat noemt. Waar grote groepen mensen naar de gaarkeuken (voedsel bank) moeten, mensen hun eigen bijdrage niet kunnen betalen en dus maar niet naar de dokter of tandarts gaan en dus minder lang leven, omdat ze sterven aan een aandoening die opgelost had kunnen worden, als dat wel had gekund. Nu zit alle macht bij Rutte, dus waar zit daar het verschil? De EU heeft ons alleen maar ellende gebracht en het is dus zaak, om als de gesmeerde bliksem de EU te verlaten, zodat we weer zelf kunnen beslissen over zaken in dit land.

    15 likes
    • an argie schreef:

     De Gulden had ons 10 jaar geleden al in de afgrond doen laten vallen.
     Het Babylonische bankensysteem, waarin geld wordt gecreëerd uit lucht, uit het niets, in de vorm van schuld, laten landen alleen maar dieper in de schulden storten.

     Op dit moment heeft Nederland een slordige 500.000.000 EURO “Schuld” bij de banken. DAAROM moest alles wat de Nederlandse belastingbetaler in de afgelopen eeuw heeft opgebouwd worden verkocht onder het mom van PRIVATISERING!

     Dit is alleen maar uitstel van executie. De schuldenberg zal ALLEEN MAAR STIJGEN. Er MOET een ander systeem komen, waarbij de OVERHEID over de geldcreatie gaat EN NIET DE PRIVATE BANKEN DIE ALLEEN MAAR MEER WINST WILLEN MAKEN.

     Voorbeelden te over in de geschiedenis

     Canada 1938 – 1974 – Goud
     Duitsland 1933 – 1945 – De Duitse Arbeider
     De Tally stick
     V.S – Colonial Conscrip – Fiat geld

     Neem de tijd voor de onderstaande video en SNAP waarom dit systeem niet langer werkt. Noch in de gulden, noch in het keurslijf van de Euro en of er nu wel of geen goud garant voor de munt staat

     https://www.youtube.com/watch?v=UrJGlXEs8nI

     1 likes
   • marcel wiersum schreef:

    Joske
    Hoe weinig doordacht en hoe verstoken van realiteitszin. Wel eens gehoord van vrije energie , werkelijke gezondheidszorg e.d.?

    7 likes
    • keesoe schreef:

     Vrije energie is nog steeds een droom. Als zoiets uitgevonden kan worden dan was dat echt al gebeurd. Ik ben redelijk in de complotten maar vrije energie had er echt wel in een of andere vorm geweest als het mogelijk zou zijn om zoiets te maken met onze huidige kennis.

     1 likes
  • Oskaar schreef:

   U in elk geval niet….

   0 likes
  • Arno schreef:

   Ja wie? Zeer moeilijke vraag.

   0 likes
 • jannie schreef:

  ik wil zo graag even iets heeeeel anders vertellen. Vandaag de tweede stralende wolkeloze dag. En ….heel bijzonder, geen wolkje, euhhhh chemtrail, te zien. gewoon een ouderwetse blauwe hemel zonder die idiote zeer breed uitwaaierende chemtrails. Slechts een zeer kort en snel oplossend vliegtuigstreepje achter de vliegtuigen.

  Wat is hier aan de hand??

  7 likes
 • pat schreef:

  GB. gaat het beter doen,door eerst visserij en vloot uitbreiding,dat vraag naar staal,brandstof,vis,export en werkgelegenheid in de havens
  en steden gaan weer groeien wat jaren al niet meer kon door visafspraken in Brussel.

  4 likes
 • exegese schreef:

  Weg met de molensteen om ieders nek, EU genaamd. Molensteen om je nek, behalve de nekken achter het grote geld, die varen er wel bij, maar het tij is gelukkig kerende !

  4 likes
 • Oskaar schreef:

  Het kan mij niet snel genoeg gaan …

  3 likes
 • rocinante schreef:

  GB stapt helemaal niet uit de EU. Er wordt nu eenmaal nooit aan de uitslag van een referendum gehoor gegeven. Daarnaast was het maar raadgevend, en dus makkelijk te verbergen in de onderste lade.

  2 likes
 • frans schreef:

  Nou kom op stort in wel een beetje gecontroleerd aub.

  2 likes
 • Quasimodo schreef:

  Met de introductie van de moderne democratie is de mens definitief een slaaf van anderen geworden.
  Vroeger bestond er ook democratie. Alleen stemden toen de meest wijze mensen van een stam ergens voor of tegen. Nu wordt zelfs van een gek in een gekkenhuis verwacht dat hij moet gaaan stemmen!

  2 likes
 • Henri schreef:

  Overduidelijk dat de heren uit artikel het blog van Martin Armstrong lezen.

  1 likes
 • Peter Stuivenberg schreef:

  De Europese Unie is zich aan het transformeren van een supranationale staat met gedeelde bevoegdheden naar een Federatie van Staten. Zie de vandaag gehouden toespraak van EU baas Jean Claude Juncker die streeft naar een Europees leger. Dit leidt tot rebellie bij de Engelsen, Hongaren, Oostenrijkers enz. Indien na Engeland nog een paar kleine staten of een grote zoals Italië of Frankrijk uit de EU stapt, stort de EU in elkaar. Zie ook mijn zojuist verschenen boek Europa en Migranten, een Analyse van een Hoofdpijndossier – Project EU zoekt nieuwe wegen’, zie: http://www.uitgeverijelmar.nl/boek/europa-en-migranten/ Voor informatie [email protected]

  1 likes
 • Ger schreef:

  Mervyn King is toch een Britse darter? Nee, alle gekheid op een stokje. Maar de Eu met zijn deels ongekozen logge apparaat is op sterven na dood… And i love it. Wat er ook gebeuren gaat, het kan nooit erger zijn als waar we nu op afstevenen als dit fascistische EUSSR gedrocht niet wordt ontmanteld. En misschien wordt ik dan toch nog Oma, want onze dochter en schoonzoon wil len geen kinderen in deze wereld vol geweld en corruptie zetten, en ik geef haar groot gelijk, ook al ben ik daar eigenljk best verdrietig om….

  0 likes
 • Drie schreef:

  Van mij mag europa vallen maar de € moet wel blijven dat wou ik even zeggen

  0 likes
 • x

  Check Also

  italië

  Italië gaat de belastingen VERLAGEN (met ons geld): ‘Dit is echt de bloody limit’

  De Italiaanse minister van Financiën Roberto Gualtieri ...

  EU

  ‘Enorm schandaal’: EU betaalt Moslimbroederschap €36,5 MILJOEN om ‘Europa te onderwerpen’

  De EU heeft 36,5 miljoen euro overgemaakt ...

  >