Financieel

Nobelprijswinnaar: “EU stevent af op cataclysmische gebeurtenis en instorting euro”

Help mee door deze informatie met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Europa stevent af op een cataclysmische gebeurtenis die niet alleen kan leiden tot de instorting van de euro, maar ook het einde kan betekenen van de Europese Unie. Dat zei Nobelprijswinnaar en econoom Joseph Stiglitz in gesprek met Business Insider.

De oud-hoofdeconoom van de Wereldbank denkt dat hier nog maar één politieke gebeurtenis zoals de Brexit, het Britse vertrek uit de EU, voor nodig zal zijn. Stiglitz voorspelt dat iedereen het erover eens zal worden dat ‘Europa niet werkt’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Dit zal er op zijn minst toe leiden dat de eurolanden uit de euro zullen stappen en mogelijk zelfs uit de Europese Unie, iets wat in Groot-Brittannië al gebeurd is. Een dergelijke politieke gebeurtenis is volgens hem de katalysator voor verandering.

Ontmanteld

Enkele maanden geleden zei oud-gouverneur van de Bank of England Mervyn King nog dat de financiële crisis die Europa sinds 2009 treft, eigenlijk het resultaat is van ‘bewust’ beleid. De Brit liet zich uiterst kritisch uit over de verwoestende economische strategieën die in de EU worden gevolgd.

Om landen te bevrijden van de wurgende combinatie van bezuinigingsmaatregelen en hoge werkloosheid, moet de eurozone worden ontmanteld, aldus King. Nu zelfs ingewijden als King en Stiglitz voorspellen dat Europese landen uit de euro zullen stappen en beseffen dat dit het einde van de EU inluidt, moeten we ze niet alleen serieus nemen, maar ook gaan nadenken over hoe Europa er dan wél moet uitzien.

Ontwaken

Steeds meer Europese burgers worden wakker en komen tot de ontdekking dat de EU waarin ze leven niet zo democratisch is als men wil doen geloven. De Brexit is het meest duidelijke voorbeeld van dit ontwaken.

De mensen komen tot het besef dat de EU per definitie een ongekozen dictatuur is, aangezien ze de president noch de leden van de Europese Commissie zelf kunnen kiezen. Zelfs het Europees Parlement is niets meer dan een democratisch vijgenblad omdat het niet eens wetsvoorstellen mag indienen.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

32 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wim
Wim
7 jaren geleden

Hoe eerder hoe beter. Soevereiniteit dat, moet je hebben. Eigen baas in eigen land, overal ter wereld. Weg met de Globarisering.

Henri
Henri
7 jaren geleden

Overduidelijk dat de heren uit artikel het blog van Martin Armstrong lezen.

J@n
J@n
7 jaren geleden

Tja, volgens mij heb ik al regelmatig gezegd:

-Uit de EU
-Ziekenfonds terug
-Gulden terug
-Privatisering van de grootste ondernemingen terug draaien (KPN, NS etc)

Heel veel politici zullen roepen; da’s ondenkbaar, maar weet je ook waarom? Je kunt het haast invullen; hun baantje in Brussel komt in gevaar. Wie staat op van de politici om Nederland te gaan redden?

rocinante
rocinante
7 jaren geleden

GB stapt helemaal niet uit de EU. Er wordt nu eenmaal nooit aan de uitslag van een referendum gehoor gegeven. Daarnaast was het maar raadgevend, en dus makkelijk te verbergen in de onderste lade.

Back to top button
32
0
We lezen graag je reactie!x