Homepagina » Buitenland » Israëlische advocate slaakt noodkreet: ‘We leven in een dictatuur’
israël
Foto: Protest in Tel Aviv tegen premier Netanyahu (Flickr/amir appel CC BY 2.0)

Israëlische advocate slaakt noodkreet: ‘We leven in een dictatuur’

Advocate Gal Gur uit Israël deelt via Twitter een dringende boodschap met de wereld. “In tegenstelling tot wat jullie verteld wordt, is Israël niet teruggekeerd naar normaal.”

Ze wijst erop dat het ministerie van Volksgezondheid vandaag heeft geadviseerd om de noodtoestand in Israël te verlengen. Volgens Gal worden grondrechten geschonden, werkt de ‘groene pas’ zeer discriminerend en zijn er allerlei ondemocratische beperkingen van kracht.

Als de vaccins een groot succes waren geweest, zou de ‘noodtoestand’ niet verlengd worden. Sinds het begin van het ‘vaccinatieproject’ is de intimidatie juist toegenomen, zegt de Israëlische advocate. De toenemende dwang en discriminatie dragen bij aan een tweedeling in de maatschappij.

Niet langer een democratie

Basisactiviteiten zoals werk, school, zorg en recreatie zijn een luxe geworden die alleen is weggelegd voor gevaccineerden. Op een enkele plaats mag je ook met een negatieve coronatest naar binnen. Zo’n test mag niet ouder zijn dan 72 uur en de burger draait op voor de kosten, aldus Gal.

De advocate benadrukt dat de staat Israël niet langer een democratie is. Er is geen functionerende overheid of Knesset en er zijn geen parlementaire commissies die het tij kunnen keren. We leven in een dictatuur, zegt ze.

Voorbeeld voor de rest van de wereld

Er zijn volgens haar twee mogelijkheden: het vaccin is effectief en alle beperkingen moeten worden opgeheven of het is ineffectief en er is geen rechtvaardiging om de beperkingen voort te zetten. Gal benadrukt dat deze informatie niet in de media zal verschijnen en vraagt mensen haar boodschap te verspreiden.

Ze denkt ook dat Israël het pilotproject is dat als voorbeeld moet dienen voor de rest van de wereld. Als ze het volk ervan weten te overtuigen dat het een ‘succes’ is, wordt dit project wereldwijd uitgerold. Dan zijn we pas echt in de aap gelogeerd.

4.4 45 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
46 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Skywalker
Skywalker
7 maanden geleden

Ach, ze kan in die dictatuur nog wel op Twitter blijkbaar.
Verder natuurlijk erg naar wat daar allemaal gebeurt, begrijp me niet verkeerd. En dan druk ik me zwak uit.

nou en!
nou en!
7 maanden geleden

in de schwab gelogeerd

Tom
Tom
7 maanden geleden

Met Kaag hier in den Haag, weet je al welk volgend land het voorbeeldproject wordt…
Helaas voor Kaag zijn Nederlanders denk ik een stuk eigenwijzer dan Israëliërs. ”…op dat hele kleine stukje aarde, die schrijf je niet de wetten voor, die laat je in hun waarde”. Kom op mensen laat zien dat ’t klopt wat Fluitsma en van Tijn zongen: https://www.youtube.com/watch?v=h8b_et-rfyM

remi
remi
7 maanden geleden

misschien gaat dat nog veranderen, want het schijnt zo te zijn dat bepaalde winkeliers in Australië er achter zijn gekomen, dat mensen die gevaccineerd zijn en onwel worden in hun winkel, verzekeringstechnisch niet gedekt worden met hun verzekering, en nu verboden toegang hebben staan voor gevaccineerden.
deze kant van de zaak is nog niet echt uitgelicht, en verzekering maatschappijen zullen zeker niet voor gigantische corona kosten garant willen gaan staan.
maar ja ze zullen het wel weer uit onze zakken gaan trekken, verzin een list.

x

Check Also

ambtenaar

Topambtenaar vertrekt: ‘Hoe kabinet als stoomwals onze democratie uit lijkt te hollen baart mij grote zorgen’

In anderhalf jaar is het percentage Nederlanders ...

noack

‘Klokkenluider Andreas Noack vermoord na onthullingen over grafeenoxide in coronaprik’

De politie deed vorig jaar november een ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

46
0
We lezen graag je reactie!x