Archeologie

Discovery op zoek naar reuzenskeletten in Georgië

Help ons door deze informatie met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een cameraploeg van Discovery heeft in Georgië opnames gemaakt voor een nieuwe aflevering van het programma ‘The Unexplained Files’ over reuzen. In 2008 gingen Georgische onderzoekers op zoek naar reuzenskeletten, die door een herder zouden zijn ontdekt in een extreem afgelegen gebied.

Het verhaal gaat dat de boer een graftombe binnenging en tot zijn verbazing twee reuzenskeletten aan een tafel zag zitten. Een team Georgische onderzoekers organiseerde in het Nationaal Park Borjom-Kharagauli in de Kleine Kaukasus een expeditie naar de grafkamer.

Discovery gaat zoek naar reuzenskeletten in GeorgiëEenmaal aangekomen bij het bouwwerk zag het team dat de graftombe was gevuld met puin en bodemmateriaal. Tijdens opgravingen vonden de archeologen zeer oude resten van mensen. Botresten werden in de hoofdstad Tbilisi onderzocht door professor Abesalom Vekua van de Georgische Academie van Wetenschappen, die bekendheid verwierf dankzij zijn ontdekking van 1,8 miljoen oude resten van de Homo erectus georgicus. Voordat er uitgebreid onderzoek kon worden gedaan kwam professor Vekua te overlijden en belandden de botten ergens in een Georgisch museum.

De Russische media meldden destijds dat de reuzen 25.000 jaar geleden in Borjomi Gorge in de Kleine Kaukasus leefden. Wetenschappers zeiden dat deze reuzen tussen de 2,5 en 3 meter lang waren. Vekua merkte op dat binnen de wetenschappelijke gemeenschap lange tijd werd gespeculeerd over reuzen die duizenden jaren geleden in delen van Eurazië leefden.

Deze mensen leefden geïsoleerd en hadden een andere bouw dan de moderne mens, aldus Vekua. Hij voegde toe dat in de literatuur wordt verwezen naar reuzen, maar dat bewijs voor deze hypothese niet bestaat. “We staan op het punt een sensationele ontdekking te doen,” zei hij. “Maar er moet eerst veel werk worden gedaan om uitsluitsel te kunnen geven.”

De legende over reuzen in de hooglanden van de Borjomi Gorge is doorgegeven van generatie op generatie. Lokale herders en jagers beweren dat hun voorouders spraken van supersterke reuzen die lange tijd geleden in de bergen leefden.

Onderstaand fragment werd na de ontdekking uitgezonden door de Russische zender 1TV:

[Adorraeli]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Barend of Frits
Barend of Frits
8 jaren geleden

Mijn Russisch is een beetje roestig, maar die schedel is van een normaal formaat hoor.

shem
shem
8 jaren geleden

Gewoon bijbels, deze personen komen uit de pre-zondvloed periode.

Mimi
Mimi
8 jaren geleden

Kijk eens naar dit filmpje als je nog grote menselijke skeletten wilt zien:

https://www.youtube.com/watch?v=ccbdjiOl0hs

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

3
0
We lezen graag je reactie!x