Het Complot

“VS wil Argentijnse president laten afzetten om vernietigende VN-toespraak”

Help ons door deze informatie met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Verenigde Naties moeten in actie komen tegen de aasgieren aan de beurzen die met hun speculatie landen in de problemen brengen. De ‘sprinkhanen’ (speculanten) zijn ‘economische terroristen’, aldus de Argentijnse president Cristina Fernández de Kirchner in een toespraak voor de Algemene Vergadering van de VN.

“Niet alleen degenen die bommen leggen zijn terroristen,” aldus het staatshoofd van het Zuid-Amerikaanse land. “Terroristen zijn ook zij die de economie van een land destabiliseren door de zonde van de speculatie.” De economische terroristen brengen de landen die ze aanvallen ‘armoede, ellende en honger’.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Het Amerikaanse Hooggerechtshof bepaalde in juni na 11 jaar juridisch getouwtrek dat Argentinië 1,3 miljard dollar moet terugbetalen aan twee Amerikaanse investeringsmaatschappijen. De schuld dateert uit de periode voor 2002, toen Argentinië failliet ging.

Argentinië trof een betalingsregeling met belangrijke schuldeisers. Meer dan 70 procent van de schuld werd kwijtgescholden, maar enkele ‘sprinkhanen’ blijven Buenos Aires achtervolgen met rechtszaken en eisen alsnog het volle pond.

Fernández riep de Algemene Vergadering op ‘de stier bij de hoorns te pakken’ en tot volgend jaar een regeling te laten uitwerken om de financiële markten aan banden te leggen. De VN heeft de aasgieren die Argentinië dagvaardden inmiddels veroordeeld.

Tijdens haar toespraak, die meerdere malen met applaus werd onderbroken, ging Fernández ook in op de erkenning van Palestina als staat, het (Internationaal Monetair Fonds) IMF en de bomaanslag op het AMIA-gebouw in 1994. Ze probeert deze kwestie samen met Iran op te lossen terwijl Amerikaanse en Israëlische lobbygroepen politieke druk blijven uitvoeren op Buenos Aires.

President Fernández zei tijdens een recent televisie-optreden dat de Verenigde Staten nu van plan zijn haar af te laten zetten en haar daarbij zelfs zouden willen vermoorden. Fernández zei drie dreigmails te hebben ontvangen uit de VS, die aan Argentijnse veiligheidsagenten waren gericht.

Mocht me iets overkomen, kijk dan niet naar het Midden-Oosten, maar naar het noorden,” zei Fernández. Ze voegde toe dat lokale bankiers en zakenlieden een complot tegen haar hebben gesmeed met buitenlandse hulp.

“Ik ben niet naïef, dit is geen op zichzelf staande actie van een seniele rechter uit New York,” zei Fernández. “Aasgieren lijken veel op adelaars,” waarmee ze verwees naar het nationale symbool van de VS.

De Argentijnse peso is bezig aan een vrije val en de criminaliteit neemt sterk toe. De Argentijnse oppositie zei bij monde van Elisa Carrió dat president Fernández de realiteitszin kwijt is. “Ze bedenkt complottheorieën,” zei ze.

[Express, Guardian]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ElleB
ElleB
9 jaren geleden

BAM!

Ze heeft gelijk!

IIS
IIS
9 jaren geleden

De laatste die openlijk kritiek uitte en het imperialistische NWO gajes van alles naar het hoofd gooide vanaf de VN kansel was volgens mij Qadhafi, hoe het daarmee na de speech is afgelopen is bekend. Chavez was ook ooit van de partij en is later op heel ‘natuurlijke’ manier naar de eeuwig jachtvelden bevorderd. Natuurlijk, niemand kan bewijzen dat Chavez een ‘zetje’ heeft gekregen, maar Cristina Fernández zou best wel eens de volgende ‘gelukkige’ kunnen zijn die even een ‘zetje’ krijgt.

braco
braco
9 jaren geleden

Er blijkt een geheime basis te liggen in de VS waar mensen met bijzondere gaven dmv mentale krachten zaken kunnen bewerksteligen.
dmv mentale krachten te bundelen kunnen ze je maw een ziekte aansmeren.

chaves is een goed voorbeeld.

josie
josie
9 jaren geleden

zoek op het net zeitgeist 2 en tik erbij,,,, nederlands ondertitteld en bekijk dat vanaf 23 minuten en je mond valt open. Ze liegt geen woord ervan.
Veel kans zal ze het loodje gaan leggen of net als in Oecriane vele protesten voor haar kiezen krijgen of gechanteerd worden met nep foto’s en filmpies ect.

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x