Binnenland

Nieuwsuur-repo over ‘prikachterstand’ in Kerkrade wekt irritatie: ‘Sterk staaltje fake news’

Help ons door dit met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de wijk Heilust in Kerkrade wil maar 30 procent van de bewoners zich laten vaccineren tegen corona. Nieuwsuur ging ernaartoe met een cameraploeg. Huisarts Donna Lenders uit Kerkrade vertelde dat ze ‘net nog de GGD heeft gebeld om door te geven dat één van haar patiënten is overleden aan corona’.

“Een vrouw van 39, niet gevaccineerd,” zei Lenders. “Als ze zich had laten vaccineren, dan was ze niet zo ernstig ziek geworden en was ze er niet aan overleden.” Volgens de huisarts hebben ‘verspreiders van desinformatie’ in Kerkrade een vruchtbare bodem gevonden.

In sommige tuinen in de wijk staan borden met teksten als ‘Corona = griep, niet meer of minder. Onze overheid liegt alles bij elkaar’ en ‘vaccinatie corona is zelfmoord’.

Jullie hebben jezelf weer overtroffen, Nieuwsuur!

De Nieuwsuur-reportage wekt veel irritatie op. “Vraag: hoe groot is de kans dat een filmploeg van Nieuwsuur een huisarts in Kerkrade bezoekt, die bij aanvang van het interview met Nieuwsuur net een telefoontje met de GGD afrondt waarin zij het overlijden van een 39-jarige aan Covid-19 doorgeeft?” twittert Realistic, die spreekt van een ‘toneelstukje’.

“Alle ingrediënten zitten er in: (nep)telefoontje arts met betrekking tot overledene (ongevaccineerd!), sfeerbeelden volkswijk, social media is gevaarlijk nepnieuws, witte autochtone mensen, je zou het niet verwachten. Jullie hebben jezelf weer overtroffen, Nieuwsuur!” schrijft het Groningse Statenlid Daniël Osseweijer.

Het briefje voor Bruno Bruins

Ook journalist Annelies Strikkers verbaasde zich over de reportage. “Weer een sterk staaltje fake news van Nieuwsuur. De eerst gemelde dode in Kerkrade met een positieve test sinds 17 april, en toevallig interviewt Nieuwsuur net vandaag de bewuste huisarts? Met twee ziekenhuisopnames sinds 1 juni is de situatie ook niet zorgelijk te noemen,” zegt ze.

“Hoe weet huisarts Donna Lenders zo zeker dat ze met injectie niet was overleden? Is er onderzoek? Heeft ze dit aan jullie onderbouwd?” vraagt Strikkers.

Dit doet denken aan het briefje dat zorgminister Bruno Bruins begin vorig jaar tijdens een speciale live tv-uitzending van de NOS over corona – enkele minuten voor de reclame – in zijn hand geduwd kreeg. Het briefje ging over de eerste coronabesmetting in Nederland.

4.9 76 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
116 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
9 maanden geleden

NieuwsUur = StaatsUur

loNe
loNe
9 maanden geleden

fk them MSM slaves

Petrus
Petrus
9 maanden geleden

Het is zóóóó doorzichtig!!!!
Wat een stelletje sukkels bij Nieuwsuur.

Stephan
Stephan
9 maanden geleden

Jee, heeft de NPO nog kijkers?. Waarschijnlijk had ik die microfoon in de … van die journalist gestopt. Ik heb een gruwelijke hekel aan de MSM gekregen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

116
0
We lezen graag je reactie!x