Binnenland

Nieuwsuur-repo over ‘prikachterstand’ in Kerkrade wekt irritatie: ‘Sterk staaltje fake news’

Help door dit artikel met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de wijk Heilust in Kerkrade wil maar 30 procent van de bewoners zich laten vaccineren tegen corona. Nieuwsuur ging ernaartoe met een cameraploeg. Huisarts Donna Lenders uit Kerkrade vertelde dat ze ‘net nog de GGD heeft gebeld om door te geven dat één van haar patiënten is overleden aan corona’.

“Een vrouw van 39, niet gevaccineerd,” zei Lenders. “Als ze zich had laten vaccineren, dan was ze niet zo ernstig ziek geworden en was ze er niet aan overleden.” Volgens de huisarts hebben ‘verspreiders van desinformatie’ in Kerkrade een vruchtbare bodem gevonden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

In sommige tuinen in de wijk staan borden met teksten als ‘Corona = griep, niet meer of minder. Onze overheid liegt alles bij elkaar’ en ‘vaccinatie corona is zelfmoord’.

Jullie hebben jezelf weer overtroffen, Nieuwsuur!

De Nieuwsuur-reportage wekt veel irritatie op. “Vraag: hoe groot is de kans dat een filmploeg van Nieuwsuur een huisarts in Kerkrade bezoekt, die bij aanvang van het interview met Nieuwsuur net een telefoontje met de GGD afrondt waarin zij het overlijden van een 39-jarige aan Covid-19 doorgeeft?” twittert Realistic, die spreekt van een ‘toneelstukje’.

“Alle ingrediënten zitten er in: (nep)telefoontje arts met betrekking tot overledene (ongevaccineerd!), sfeerbeelden volkswijk, social media is gevaarlijk nepnieuws, witte autochtone mensen, je zou het niet verwachten. Jullie hebben jezelf weer overtroffen, Nieuwsuur!” schrijft het Groningse Statenlid Daniël Osseweijer.

Het briefje voor Bruno Bruins

Ook journalist Annelies Strikkers verbaasde zich over de reportage. “Weer een sterk staaltje fake news van Nieuwsuur. De eerst gemelde dode in Kerkrade met een positieve test sinds 17 april, en toevallig interviewt Nieuwsuur net vandaag de bewuste huisarts? Met twee ziekenhuisopnames sinds 1 juni is de situatie ook niet zorgelijk te noemen,” zegt ze.

“Hoe weet huisarts Donna Lenders zo zeker dat ze met injectie niet was overleden? Is er onderzoek? Heeft ze dit aan jullie onderbouwd?” vraagt Strikkers.

Dit doet denken aan het briefje dat zorgminister Bruno Bruins begin vorig jaar tijdens een speciale live tv-uitzending van de NOS over corona – enkele minuten voor de reclame – in zijn hand geduwd kreeg. Het briefje ging over de eerste coronabesmetting in Nederland.

4.9 76 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

116 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
2 jaren geleden

NieuwsUur = StaatsUur

loNe
loNe
2 jaren geleden

fk them MSM slaves

Petrus
Petrus
2 jaren geleden

Het is zóóóó doorzichtig!!!!
Wat een stelletje sukkels bij Nieuwsuur.

Stephan
Stephan
2 jaren geleden

Jee, heeft de NPO nog kijkers?. Waarschijnlijk had ik die microfoon in de … van die journalist gestopt. Ik heb een gruwelijke hekel aan de MSM gekregen.

Back to top button
116
0
We lezen graag je reactie!x