Homepagina » Binnenland » Nieuwsuur-repo over ‘prikachterstand’ in Kerkrade wekt irritatie: ‘Sterk staaltje fake news’
kerkrade
Foto: Maurits90 CC0

Nieuwsuur-repo over ‘prikachterstand’ in Kerkrade wekt irritatie: ‘Sterk staaltje fake news’

In de wijk Heilust in Kerkrade wil maar 30 procent van de bewoners zich laten vaccineren tegen corona. Nieuwsuur ging ernaartoe met een cameraploeg. Huisarts Donna Lenders uit Kerkrade vertelde dat ze ‘net nog de GGD heeft gebeld om door te geven dat één van haar patiënten is overleden aan corona’.

“Een vrouw van 39, niet gevaccineerd,” zei Lenders. “Als ze zich had laten vaccineren, dan was ze niet zo ernstig ziek geworden en was ze er niet aan overleden.” Volgens de huisarts hebben ‘verspreiders van desinformatie’ in Kerkrade een vruchtbare bodem gevonden.

In sommige tuinen in de wijk staan borden met teksten als ‘Corona = griep, niet meer of minder. Onze overheid liegt alles bij elkaar’ en ‘vaccinatie corona is zelfmoord’.

Jullie hebben jezelf weer overtroffen, Nieuwsuur!

De Nieuwsuur-reportage wekt veel irritatie op. “Vraag: hoe groot is de kans dat een filmploeg van Nieuwsuur een huisarts in Kerkrade bezoekt, die bij aanvang van het interview met Nieuwsuur net een telefoontje met de GGD afrondt waarin zij het overlijden van een 39-jarige aan Covid-19 doorgeeft?” twittert Realistic, die spreekt van een ‘toneelstukje’.

“Alle ingrediënten zitten er in: (nep)telefoontje arts met betrekking tot overledene (ongevaccineerd!), sfeerbeelden volkswijk, social media is gevaarlijk nepnieuws, witte autochtone mensen, je zou het niet verwachten. Jullie hebben jezelf weer overtroffen, Nieuwsuur!” schrijft het Groningse Statenlid Daniël Osseweijer.

Het briefje voor Bruno Bruins

Ook journalist Annelies Strikkers verbaasde zich over de reportage. “Weer een sterk staaltje fake news van Nieuwsuur. De eerst gemelde dode in Kerkrade met een positieve test sinds 17 april, en toevallig interviewt Nieuwsuur net vandaag de bewuste huisarts? Met twee ziekenhuisopnames sinds 1 juni is de situatie ook niet zorgelijk te noemen,” zegt ze.

“Hoe weet huisarts Donna Lenders zo zeker dat ze met injectie niet was overleden? Is er onderzoek? Heeft ze dit aan jullie onderbouwd?” vraagt Strikkers.

Dit doet denken aan het briefje dat zorgminister Bruno Bruins begin vorig jaar tijdens een speciale live tv-uitzending van de NOS over corona – enkele minuten voor de reclame – in zijn hand geduwd kreeg. Het briefje ging over de eerste coronabesmetting in Nederland.

4.9 76 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
116 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
1 maand geleden

NieuwsUur = StaatsUur

loNe
loNe
1 maand geleden

fk them MSM slaves

Petrus
Petrus
1 maand geleden

Het is zóóóó doorzichtig!!!!
Wat een stelletje sukkels bij Nieuwsuur.

Stephan
Stephan
1 maand geleden

Jee, heeft de NPO nog kijkers?. Waarschijnlijk had ik die microfoon in de … van die journalist gestopt. Ik heb een gruwelijke hekel aan de MSM gekregen.

x

Check Also

agema

Fleur Agema veegt vloer aan met coronabeleid De Jonge: ‘Café dicht. Strikte QR-code. Toch iedereen besmet’

Café Camelot in Zutphen moest dit weekend ...

de jonge

De Jonge verwacht dat coronatoegangsbewijzen langer nodig zijn: ‘We lijken er behoorlijk aan gewend geraakt te zijn’

Zorgminister Hugo de Jonge wil zich nog ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

116
0
We lezen graag je reactie!x