Buitenland

Vault 7: CIA liet in aanloop naar Franse presidentsverkiezingen alle grote politieke partijen infiltreren

Help door dit artikel met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

WikiLeaks heeft een aantal documenten gepubliceerd waaruit blijkt dat de CIA Franse presidentskandidaten bespioneerde die meededen aan de verkiezingen van 2012.

De zeven pagina’s bevatten instructies om informatie te vergaren over de politieke strategieën en interne communicatie van de kandidaten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De klokkenluiderssite gaf de stukken vrij op het moment dat de spanningen tussen Trump en de inlichtingengemeenschap oplaaien.

Vault 7

“Alle grote Franse politieke partijen werden in de maanden voor de presidentsverkiezingen van 2012 geïnfiltreerd door spionnen van de CIA,” schrijft WikiLeaks in een persverklaring.

De onthullingen over de CIA maken deel uit van de zogeheten Vault 7-reeks.

De Amerikaanse spionagedienst noemt in de stukken onder meer de Franse Socialistische Partij, Front National en de Unie voor een Volksbeweging (UMP).

Plannen en intenties

Individuen die worden genoemd zijn president Hollande, oud-president Sarkozy, Marine Le Pen en oud-presidentskandidaten Martine Aubry en Dominique Strauss-Kahn.

Analisten van de CIA volgden zowel de voorverkiezingen (op 9 en 16 oktober) als de presidentsverkiezingen (op 22 april en 6 mei 2012), aldus WikiLeaks.

Men was met name geïnteresseerd in president Sarkozy, de Socialistische Partij en de plannen en intenties van andere kandidaten.

Nieuwe regering

De CIA wilde weten door wie de kandidaten werden gefinancierd en wat hun kijk op de Franse economie en Griekse schuldencrisis was.

Uit de stukken blijkt dat de operatie werd beëindigd op 29 september 2012, toen al enkele maanden werd gewerkt aan de vorming van een nieuwe regering.

Inmengt

In het Westen wordt de laatste maanden vaak gewaarschuwd voor de mogelijkheid dat Rusland verkiezingen zal hacken, zelfs in Nederland. Hard bewijs daarvoor ontbreekt.

Het ‘gevaar’ blijkt ondertussen uit een andere hoek te komen. De instructies die de CIA heeft opgesteld laten zien dat het de Amerikaanse spionagedienst is die zich inmengt in verkiezingen in het Westen.

[WikiLeaks]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
exegese
exegese
7 jaren geleden

Quote : In het Westen wordt de laatste maanden vaak gewaarschuwd voor de mogelijkheid dat Rusland verkiezingen zal hacken, zelfs in Nederland. Hard bewijs daarvoor ontbreekt.

Het ‘gevaar’ blijkt ondertussen uit een andere hoek te komen. De instructies die de CIA heeft opgesteld laten zien dat het de Amerikaanse spionagedienst is die zich inmengt in verkiezingen in het Westen.

Zoals altijd blijkt maar weer eens dat de waarheid precies het omgekeerde is van wat de msm ons wil doen geloven. De Russen worden zonder hard bewijs beschuldigd en Amerika flikt precies datgene waar ze de Russen van beschuldigen. Altijd leugens en bedrog, altijd halve waarheden. Het is een wonder dat er überhaupt nog kranten verkocht worden al is de oplage al gigantisch ingezakt, ze hebben hun bestaansrecht al lang en breed verspeeld, het volk heeft uiteindelijk het laatste woord. De geest is uit de fles en gaat er niet meer in terug.

trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
7 jaren geleden
Het licht wint
Het licht wint
7 jaren geleden

De honingdassen zijn de korf(cia,nsa)ingetrokken en zijn met hun sloopwerk bezig,deze leaks zijn grote verliezen voor obama’s deep state.Trump is een veel groter strateeg dan wij ons voor mogelijk houden.hier zit 10 tallen jaren voorbereiding in.dit is pas het begin,je maag zal omkeren van wat er de komende tijd naar buiten komt!

johan den haag
johan den haag
7 jaren geleden

Exegese heeft het prima verwoord.

Hiermee wordt voor de zoveelste keer getoond dat westerse politiek, media en industriëlen onder 1 hoed spelen.

Tijd dat media op Hoezithetnuecht een grotere stem krijgt

Stem 15 maart anders!!!!

tot nu toe stemde ik PvdD nu wordt het FvD

Deel dit nieuwsbericht!!!

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x