Mens en Dier

Dit zijn de ‘antwoorden’ van De Jonge op vragen over gelekte Pfizer-contracten: ‘Ongelofelijk!’

Help mee door dit artikel met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In juli lekten de wurgcontracten uit die Albanië en Brazilië sloten met farmaceut Pfizer voor de levering van coronavaccins. Forum voor Democratie spitte de contracten door en constateerde dat de inhoud ervan ‘schokkend’ is. De partij heeft vervolgens Kamervragen gesteld aan minister Hugo de Jonge.

De antwoorden zijn binnen. Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) laat weten: “Ongelofelijk! Zojuist onze ‘antwoorden’ ontvangen op de 33 vragen die we hebben gesteld over de gelekte Pfizer-contracten. Vrijwel geen enkele vraag is beantwoord! De minister weigert inhoudelijk te reageren, doet beroep op ‘geheimhouding’ of zegt ‘ik kan geen antwoord geven’.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png
‘In het belang van de Nederlandse bevolking’

“Hiermee schendt de minister het grondwettelijk informatierecht van de Slaapkamer. Ook stelt hij doodleuk ‘niet bekend’ te zijn met zorgen onder de Nederlandse bevolking en (absurd) denkt zelf te kunnen bepalen wat in het belang van de bevolking is,” vervolgt Van Houwelingen.

Hij vroeg De Jonge welk doel de geheimhouding van leveringscontracten met farmaceuten dient. “Het punt van de geheimhouding was een wens van de bedrijven. De totale overeenkomst is naar mijn mening in het belang van de Nederlandse bevolking,” aldus de coronaminister.

Geheimhoudingsplicht

De Jonge antwoordde op de vraag of Nederland (en/of de EU) een leveringscontract met Pfizer getekend heeft met gelijke of soortgelijke voorwaarden zoals die zijn gesteld in de uitgelekte leveringscontracten met Albanië en Brazilië dat ‘op onze contracten een geheimhoudingsplicht rust’.

Op de vraag waarom hij akkoord is gegaan met geheimhouding van de leveringsovereenkomst met Pfizer en andere farmaceuten antwoordde de minister: “In het geval van deze contracten was het de wens van onze industriepartners om de inhoud ervan geheim te houden. Geheimhouding is ook niet ongebruikelijk bij het aangaan van contracten in de farmaceutische sector.”

Contractbreuk

De Jonge schreef ook dat het openbaar maken van de overeenkomsten een vorm van contractbreuk is. “De contracten kunnen alleen worden geopenbaard als de bedrijven zelf aangeven dat de geheimhouding kan worden opgeheven.”

Zoals gezegd zijn veel vragen onbeantwoord gebleven. Zo vroeg FVD of De Jonge zelf ook in het leveringscontract tussen Nederland (en/of de EU) en Pfizer heeft erkend dat de langetermijneffecten van de Pfizer-injectie onduidelijk zijn. “Ik kan geen uitspraken doen over die contracten,” zei de minister.

Geheimhouding, geheimhouding

Ook op de vraag of hij per ‘coronavaccin’ kan aangeven in hoeverre de Nederlandse staat aansprakelijk is voor schade en/of letsel als gevolg van de toediening ervan weigerde hij inhoudelijk te reageren. “Op de overeenkomsten rust geheimhouding,” luidde het standaardantwoord.

De Jonge wilde zelfs niet zeggen welke prijs Nederland heeft betaald per dosis van het Pfizer-vaccin. “De prijsafspraken zijn vertrouwelijk. Deze informatie valt onder geheimhouding.”

4.8 116 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

152 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Gerrit Lelystad.
Gerrit Lelystad.
2 jaren geleden

Kassa medewerker bij een Duits tankstation, dat is en mooie job voor hem.

Annette
Annette
2 jaren geleden

En WAT is de conclusie na het lezen van dit interessante verhaal? Dat de demissionaire regering, vertegenwoordigd door o.a. Hugo de Jonge, de grootste vijand is geworden van de naïeve Nederlandse bevolking. Althans een groot deel daarvan.
Het is weer overduidelijk bewezen door de vertegenwoordigers van Forum voor Democratie, dat wij al langer niet meer in een democratische staat leven. Dat is definitief verleden tijd.
Er is sprake van complete minachting van de volksvertegenwoordigers. Het is duidelijk dat de mensen die in de “regering” zitten er niet meer zitten om ONS te vertegenwoordigen, maar de “mensen” in het World Economic Forum en nog meer van dat gespuis.
Je kunt stellen dat farmaceutische bedrijven er absoluut niet meer zijn om met goede medicijnen en vaccins de mensheid te dienen. Dat zal OOIT misschien wel geweest zijn, maar dat is definitief verleden tijd.
Het zijn eerder moordfabrieken geworden.
In plaats van kogels en messen worden onschuldige mensen, zeer binnenkort zelfs ongeboren baby’s, ingespoten met een duister iets, waarvan zeker op de langere termijn onduidelijk is wat het gaat doen.
Ik las gisteren over een ziekenhuis (ik dacht in de Verenigde Staten) waar een klokkenluidster/verpleegster vertelde dat er maar liefst 3 ongeboren baby’s, nadat de moeders waren ingespoten, met gemiddeld 28 weken ter wereld waren gekomen. Zij hebben het niet overleefd. In ieder geval eentje kreeg een hersenbloeding (moet je voorstellen zo’n klein kindje!!!).
NIEMAND is meer veilig voor dat addergebroed. En deze keer bevinden de vijanden zich HIER in het land.
En dat geldt natuurlijk voor een groot deel van de complete wereldbevolking.
Wij leven inmiddels in een wereld vol met krankzinnigen en psychopaten.

Avax
Avax
2 jaren geleden

Voor mij is dat al een hele tijd duidelijk: Met die contracten hebben ze het land (in dit geval NL)gewoon verkocht. En dat heeft nagenoeg wereldwijd ieder land gedaan.M.a.w Big Farma is lettelijk wereldleider en maakt overal de dienst uit. En wie zit daar allemaal in met hun centjes… Die contracten zijn zo “zwaar en juridisch” gesloten dat zij onaantastbaar zijn geworden.Daarom is de druk en nood zo hoog om de gifspuiten te verkopen aan lettelijk iedereen! Want anders pleegt men contractbreuk met alle gevolgen van dien! Ze hebben zich verplicht ieder jaar zoveel gifvaccins te kopen…dat zelfs onze pensioenpot leeg is, althans in ieder geval zo helemaal leeggetrokken wordt. Daarom zijn alle landen failliet.Op een juist moment voor hen komt dan de nieuwe “(digitale) munt”. Daarom is Rutte, de Jonge en andere wereldleiders zo nerveus aan het worden dat de mensen het door hebben en ze hun “contraten” niet meer na kunnen komen! Daarom “bestellen” ze zoveel vaccins al voor de komende jaren voorruit. Echt niet voor onze gezondheid! Doe quota van afname is zo groot gemaakt en de veplichting daarvan dat we failliet zijn.etc etc.

Avax
Avax
2 jaren geleden

Maar zoals mijn moeder altijd al zei: Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaald hem wel.

Back to top button
152
0
We lezen graag je reactie!x