Homepagina » Straling » Documentaire over link tussen wifi en hersentumoren op Australische televisie
Documentaire over link tussen wifi en hersentumoren op Australische televisie

Documentaire over link tussen wifi en hersentumoren op Australische televisie

Pas geleden werd op de Australische televisie een documentaire uitgezonden over de gevaren van draadloze apparaten. Tijdens de uitzending kwamen experts aan het woord die van mening zijn dat het belangrijk is om zorgvuldig om te gaan met draadloze technologie, zeker in de buurt van kinderen.

Kan wifi schadelijk zijn voor onze gezondheid? Steeds meer wetenschappers zijn bezorgd dat wifi ons langzaam maar zeker ziek maakt, schrijft zender ABC bij de aflevering van het programma Catalyst.

Kinderen worden thuis en op school blootgesteld aan de hoogste stralingsniveaus uit de geschiedenis. De effecten van de straling zijn nog onbekend. In 2011 werd straling van mobiele telefoons door de Wereldgezondheidsorganisatie bestempeld als ‘mogelijk kankerverwekkend’.

Verboden

“Kinderen groeien op in een zee van straling afkomstig van draadloze apparaten,” zegt epidemioloog Devra Davis in de documentaire. “Kinderhersenen bevatten meer vloeistoffen en absorberen hierdoor meer straling dan het brein van een volwassene.”

“Steeds meer ouders maken zich zorgen over de blootstelling van kinderen aan draadloos internet op school,” gaat ze verder. “De Israëlische overheid adviseert een vaste internetverbinding te gebruiken op school en in Frankrijk is wifi op crèches en in de kinderopvang verboden.”

Ze adviseert geen wifi-router in de slaapkamer te zetten, maar in een kast. Verder zegt ze dat je apparaten die straling uitzenden beter uit kunt zetten als je ze niet gebruikt, zeker ’s nachts.

Hersentumoren

Ook de prominente neurochirurg Charlie Teo gaat bewust om met straling. “Ik heb mijn kinderen uitgelegd dat ze hun mobieltje niet tegen hun hoofd moeten houden, maar de speakermodus of een headset moeten gebruiken.”

Natuurkundige Ken Karipidis zei dat sommige studies een mogelijk verband aantonen tussen langdurig mobiele telefoongebruik en hersentumoren. Om blootstelling zoveel mogelijk te beperken moet je de telefoon zo kort mogelijk tegen je hoofd houden, zei hij.

[Floww]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Johan schreef:

  Het draadloos gebruik van allerlei gadgets geeft nu een kettingreactie van lichamelijke, mentale en maatschappelijke problemen. Steeds meer mensen lijden aan slapeloosheid, stress, lichamelijke ongemakken waardoor ze behandeld moeten worden door de fysiotherapeut door slechte lichaamshoudingen, concentratiestoornissen komen steeds meer voor evenals zeer ernstige verslavingen met grote gevolgen van dien, steeds meer verkeerslachtoffers door verslavend en niet oplettend gedrag en door slechte nachtrust, mentale stoornissen, agressief gedrag, onvruchtbaarheid komt steeds meer voorn nieren gaan steeds slechter werken, spijsverteringsproblemen, AANTASTING IMMUUNSYSTEEM, en zie verder neurochirurgie EMV. Slechte nachtrust, aantasting immuunsysteem en verslaving aan die draadloze gadgets is een ideale cocktail voor ernstige ziekten.

  Er wordt nu juridische stappen ondernomen om de maatschappelijke ontwrichting niet helemaal uit de hand te laten lopen, denk maar aan artikel 11 van de grondwet.

  We hebben de pech dat we in Nederland wonen, want Nederlanders behoren tot de domste Europeanen, volgens het CBS. GEZONDHEID.

  23 likes
  • Lucie schreef:

   Nederlanders worden van alle landen in Europa,het domst gehouden.
   Daarom behoren ze tot de domste groep.
   Dit is omdat in onze regering de domste politici zitten van heel Europa,deze lui hebben geen eigen wil maar laten zich door de Brusse kliek commanderen.
   Pechtold,Rutte,Samson en nog velen meer,brengen ons land naar de afgrond,maar daar hebben ze maling aan zolang ze zelf maar een riant inkomen krijgen.

   8 likes
   • Marieke schreef:

    Je kunt naar iedereen wijzen maar als wij Nederlanders de domste Europeanen zijn dan houden wij toch echt onzelf dom. Kom op, in deze tijd hoef je je wat informatievoorziening toch niet meer afhankelijk van de overheid op te stellen.

    1 likes
   • Marie schreef:

    In Zweden is het m.i. (ik heb er gewoond) nog erger. Door jarenlang van de wieg tot aan het graf verzorgd te worden door de overheid, zijn de mensen zeer naief geworden ,denken ze dat alles ´van bovenaf´ wel wordt opgelost en dat ze zeer veel geluk hebben in zo´n democratisch land te mogen opgroeien… We moeten het weer samen gaan doen mensen en niet teveel vertrouwen op de overheid.

    1 likes
  • tobyi or nothing schreef:

   kijk ook naar de voor loper van art 11 art 9 van de Batafse wet 1801 http://www.europa-nu.nl/id/vi4zd716blzw/artikel_9_nuttelooze_strengheid_verboden

   1 likes
 • Theo schreef:

  Er komen steeds meer bewijzen voor de gevaren van de draadlozing van de maatschappij. Wat me opvalt is dat het vaak over anderen gaat, in dit geval kinderen. Mens, de wereld begint als eerste bij jezelf!

  12 likes
  • Patricia Müller schreef:

   Juist, Theo!

   Ik heb geen mobieltje, nooit gehad en zal het nooit hebben. Mijn flat is schoon, geen WLan/WiFi. Toch moet ik alle elektrische rotzooi van de buren slikken,en dat is niet weinig. Ook mijn auto is schoon, geen mobiltje, geen navi. En hoe zit het bij jou?

   5 likes
   • Theo schreef:

    Patricia,
    Hier alles net zo:-) alles met een draad, en mijn huis is geharmoniseerd om de ellende( lees; meest straling) die van buiten komt te harmoniseren. De straling is er nog wel maar het maakt mij en m’n gezin niet meer ziek, en daar gaat het om.

    0 likes
   • Franss schreef:

    Je hebt toch wel een diesel. hè?
    Want voor een benzinemotor worden enorme spanningen en ontladingen voor de bougies opgewekt. Op een slechte autoradio kun je ze goed horen.

    0 likes
 • TheLightPoint schreef:

  Goh! De wereld wordt steeds ‘rookarmer’, de jeugd steeds braver,
  en we bestuderen alle verpakkingen bij de plaatselijke super.
  Vaak met behulp van het internet, via allerlei netwerken die dan vervolgens weer ‘dodelijk’ zijn.
  Gelukkig zijn ‘we’ naast het ‘domste’ volk wel erg gelukkig.
  haha, dommer maakt dus gelukkig(er)?
  Proost!

  1 likes
 • Rogonow schreef:

  Om blootstelling zoveel mogelijk te beperken moet je de telefoon zo kort mogelijk in tijdsduur tegen je hoofd houden.
  Om blootstelling zoveel mogelijk te beperken moet je de telefoon zo ver mogelijk in afstand van je hoofd houden.

  1 likes
 • x

  Check Also

  minister

  Minister Grapperhaus wil bepaalde inhoud van internet halen: ‘Heel eng’

  Het woord ‘Orwelliaans’ wordt te pas en ...

  oncoloog

  Oncoloog waarschuwt voor risico’s van straling: ‘Jongens, wees voorzichtig met 5G’

  We moeten ons bewust zijn van de ...

  >