Straling

Documentaire over link tussen wifi en hersentumoren op Australische televisie

Help mee door deze info met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Pas geleden werd op de Australische televisie een documentaire uitgezonden over de gevaren van draadloze apparaten. Tijdens de uitzending kwamen experts aan het woord die van mening zijn dat het belangrijk is om zorgvuldig om te gaan met draadloze technologie, zeker in de buurt van kinderen.

Kan wifi schadelijk zijn voor onze gezondheid? Steeds meer wetenschappers zijn bezorgd dat wifi ons langzaam maar zeker ziek maakt, schrijft zender ABC bij de aflevering van het programma Catalyst.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Kinderen worden thuis en op school blootgesteld aan de hoogste stralingsniveaus uit de geschiedenis. De effecten van de straling zijn nog onbekend. In 2011 werd straling van mobiele telefoons door de Wereldgezondheidsorganisatie bestempeld als ‘mogelijk kankerverwekkend’.

Verboden

“Kinderen groeien op in een zee van straling afkomstig van draadloze apparaten,” zegt epidemioloog Devra Davis in de documentaire. “Kinderhersenen bevatten meer vloeistoffen en absorberen hierdoor meer straling dan het brein van een volwassene.”

“Steeds meer ouders maken zich zorgen over de blootstelling van kinderen aan draadloos internet op school,” gaat ze verder. “De Israëlische overheid adviseert een vaste internetverbinding te gebruiken op school en in Frankrijk is wifi op crèches en in de kinderopvang verboden.”

Ze adviseert geen wifi-router in de slaapkamer te zetten, maar in een kast. Verder zegt ze dat je apparaten die straling uitzenden beter uit kunt zetten als je ze niet gebruikt, zeker ’s nachts.

Hersentumoren

Ook de prominente neurochirurg Charlie Teo gaat bewust om met straling. “Ik heb mijn kinderen uitgelegd dat ze hun mobieltje niet tegen hun hoofd moeten houden, maar de speakermodus of een headset moeten gebruiken.”

Natuurkundige Ken Karipidis zei dat sommige studies een mogelijk verband aantonen tussen langdurig mobiele telefoongebruik en hersentumoren. Om blootstelling zoveel mogelijk te beperken moet je de telefoon zo kort mogelijk tegen je hoofd houden, zei hij.

[Floww]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Theo
Theo
8 jaren geleden

Er komen steeds meer bewijzen voor de gevaren van de draadlozing van de maatschappij. Wat me opvalt is dat het vaak over anderen gaat, in dit geval kinderen. Mens, de wereld begint als eerste bij jezelf!

Johan
Johan
8 jaren geleden

Het draadloos gebruik van allerlei gadgets geeft nu een kettingreactie van lichamelijke, mentale en maatschappelijke problemen. Steeds meer mensen lijden aan slapeloosheid, stress, lichamelijke ongemakken waardoor ze behandeld moeten worden door de fysiotherapeut door slechte lichaamshoudingen, concentratiestoornissen komen steeds meer voor evenals zeer ernstige verslavingen met grote gevolgen van dien, steeds meer verkeerslachtoffers door verslavend en niet oplettend gedrag en door slechte nachtrust, mentale stoornissen, agressief gedrag, onvruchtbaarheid komt steeds meer voorn nieren gaan steeds slechter werken, spijsverteringsproblemen, AANTASTING IMMUUNSYSTEEM, en zie verder neurochirurgie EMV. Slechte nachtrust, aantasting immuunsysteem en verslaving aan die draadloze gadgets is een ideale cocktail voor ernstige ziekten.

Er wordt nu juridische stappen ondernomen om de maatschappelijke ontwrichting niet helemaal uit de hand te laten lopen, denk maar aan artikel 11 van de grondwet.

We hebben de pech dat we in Nederland wonen, want Nederlanders behoren tot de domste Europeanen, volgens het CBS. GEZONDHEID.

TheLightPoint
TheLightPoint
8 jaren geleden

Goh! De wereld wordt steeds ‘rookarmer’, de jeugd steeds braver,
en we bestuderen alle verpakkingen bij de plaatselijke super.
Vaak met behulp van het internet, via allerlei netwerken die dan vervolgens weer ‘dodelijk’ zijn.
Gelukkig zijn ‘we’ naast het ‘domste’ volk wel erg gelukkig.
haha, dommer maakt dus gelukkig(er)?
Proost!

trackback
Eindtijdberichten en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
8 jaren geleden
Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x