Archeologie

Ark van Noach – Verborgen waarheid (video)

Help door dit artikel met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Ark van Noach is volgens het bijbelverhaal in Genesis het schip waarmee Noach de zondvloed overleefde.

Het verhaal van de zondvloed en de Ark van Noach toont veel gelijkenissen met het Gilgamesj-epos. Het beeld dat de meeste mensen van de Ark hebben is grotendeels gebaseerd op de moderne interpretatie van het verhaal.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De Ark was volgens verschillende onderzoekers geen rechthoekige houten kist, maar geconstrueerd naar oud-Egyptisch ontwerp. Hoewel er wel hout voor de constructie van het schip werd gebruikt, bestond de Ark waarschijnlijk grotendeels uit riet en bitumen.

Noach nam naar verluidt twee exemplaren van ‘alle dieren’ mee. Er wordt niet specifiek vermeld om welke diersoorten het zou moeten gaan. In sommige versies van het verhaal zegt Noach enkel boerderijdieren mee te nemen om hem van kleding en voedsel te voorzien. In weer een andere versie neemt hij alleen koeien mee.

De oorsprong van het Gilgamesj-epos ligt waarschijnlijk in het Sumer van omstreeks 2100 voor Christus. In het epos vinden we het verhaal van Ziusudra, de held die aan de zondvloed ontsnapte op een boot van riet en bitumen. De boot maakte hij op last van Enki, de zoon van Anu. Anu wordt gezien als de koning en vader van de Anunnaki. Het verhaal van Ziusudra dateert al van het vierde millennium voor Christus en lijkt model voor Noach te hebben gestaan.

Hebben onderzoekers de laatste rustplaats van de Ark van Noach inmiddels gevonden?

Bron: YouTube/UFOTVstudios

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

56 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
T R Hunter
T R Hunter
11 jaren geleden

´´The five books of MOses ´´´? Yea right ! Waar haalde Moses de tijd vandaan om die teksten te schrijven en waar kwamen die ideeen vandaan om die teksten te schrijven ? Ten tweede Genesis is geschreven naar een Sumerische mythe tijdens banning in Babylon in 6e eeuw v chr. dus zeker minstens 1000 jaar na de zgn Moses karakter en dus niet door Moses geschreven ! Juist het is dus duidelijk allemaal flauwekul en niet historisch en zelfs Moses is hoogstwaarschijnlijk niet hirtorisch en heeft dus nooit iets geschreven ! De bijbel is gebaseerd op astrotheologische mythen en niet letterlijk te nemen, is trouwens ook onmogelijk want wonderen bestaan niet en men kan niet uit de dood opstaan, en zeker niet met fysieke lichaam opstijgen zoals bij hemelvaart. Oh sorry ik vergat te vermelden Jezus is ook astrotheologische karakter en heeft nooit en te nimmer geleeft, geen enkel bewijs, non whatsoever ! De bijbel is een fraude .

gonzo
gonzo
11 jaren geleden

Persoonlijk geloof ik dat het nog even anders ligt.
Annunaki waren degenen die genetisch manipuleerden met de mens en Enki wilde de mens de mogelijkheid bieden voort te laten bestaan,ondanks zijn broer Enlil en vader Anu.
Ze wisten van de rampspoed die de wereld te wachten stond en die hun creatie zou wegvagen.
Ik geloof dat de Ark een veel geavanceerder vaartuig is geweest en voorzien van laboratoria.
Noach/Ziusudra werd ingewijd in de kennis van het genetisch manipuleren.
De paren van de dieren zouden dan cellen of DNA van de mannelijke en vrouwelijke chromosomen van al de diersoorten geweest zijn en veel makkelijker ‘mee te nemen’ in het vaartuig dan de werkelijke fysieke aanwezigheid ,waardoor de Ark veel te immens geweest zou moeten zijn.
Mijn persoonlijke visie op het verhaal.

Jeff
Jeff
11 jaren geleden

oh, ik dacht dat het een super yacht was van B.Gates met een plasma scherm en zo. Valt me een beetje tegen hoor.

gonzo
gonzo
11 jaren geleden

De bijbel is zowieso niet letterlijk te nemen omdat het vanuit de tijdsgeest van toen geschreven is en onverklaarbare situaties met de kennis van toen beschreven en gesymboliseerd zijn door mensen.
Ook de chronologie ,zeker van het O.T. ,klopt niet en is misschien ook niet de opzet geweest.
Simpelweg een verzameling van mythische en legendarische gebeurtenissen uit het hele midden-oosten.
Moses en zeker ook Jezus waren profeten,menselijk.
Maar ingewijd in de vele Egyptische geheimen,die in de priesterkringen van oudsher ( Atlantis) bekend waren en bestemd voor Farao’s ( letterlijk = zonen van God).
De wonderen die door beiden verricht waren van metafysische/alchemistische aard en aan God toebeschreven (‘godddelijke/buitenaardse’ origine), omdat ze nauw verbonden waren met de Egyptische farao’s; Mozes als aangenomen zoon ( net als Jozef in O.T. farao)en Jezus zeer waarschijnlijk als daadwerkelijke zoon van Cleopatra en Julius Ceasar.
Na de vlucht uit Bethlehem kreeg hij de farao’s leringen en inwijdingen in Egypte.
Moses zou de overleveringen in de tijd dat hij aan het Egyptisch hof verkeerde geschreven kunnen hebben,voordat hij verbannen werd had hij toegang tot al deze kennis.

Back to top button
56
0
We lezen graag je reactie!x