Homepagina » Buitenland » Doden bij terroristische aanslag in hart van Barcelona. Deze videobeelden tonen de chaos
Doden bij terroristische aanslag in hart van Barcelona. Deze videobeelden tonen de chaos

Doden bij terroristische aanslag in hart van Barcelona. Deze videobeelden tonen de chaos

In de Spaanse stad Barcelona is een terroristische aanslag gepleegd met een bestelbus. Daarbij vielen zeker 13 doden en raakten tenminste 50 mensen gewonden. Sommigen van hen zijn er slecht aan toe.

Dit is inmiddels bevestigd door de minister van Binnenlandse Zaken van Catalonië, Joaquim Forn.

Er werden twee gehuurde busjes gebruikt: één voor de aanslag en één om te vluchten. Het tweede voertuig werd teruggevonden bij de plaats Vic.

Verdachte

Het incident vond kort na 17.00 uur plaats. Het busje raakte voetgangers op La Rambla, een drukke winkelstraat in het hart van Barcelona.

Metrostations in de omgeving werden afgesloten en omstanders vluchtten winkels in, die daarna de deuren sloten.

Volgens de Spaanse media heeft de politie één verdachte gearresteerd voor betrokkenheid bij de terreuraanslag. De verdachte die vastzit zou Driss Oukabir heten.

Tijdens een vuurgevecht is een andere verdachte om het leven gekomen, schrijft de krant La Vanguardia.

Ontruimd

El Independiente wijst erop dat hij op Facebook veel pagina’s over de islam en de Koran heeft geliket, maar ook een pagina die tegen IS is gericht.

Mediaberichten over verdachten die zich in een bar verschanst zouden hebben, kloppen volgens de politie niet.

“Volg aanwijzingen van agenten en blijf kalm,” riep de politie het publiek op via Twitter. De omgeving van La Rambla is ontruimd.

In andere Spaanse steden is meer politie op straat. Zo zijn drukke straten in Valencia afgesloten met politiebusjes.

Meerdere aanslagen

Sinds vorig jaar zijn meerdere aanslagen gepleegd door iemand die in een voertuig op mensen inreed. Op 14 juli vorig jaar reed een vrachtwagen in op mensen in Nice. Daarbij kwamen zeker 84 mensen om.

Op 19 december vorig jaar reed een vrachtwagen in op een kerstmarkt in Berlijn. Er vielen 12 doden en 48 gewonden.

Op de eerste verjaardag van de bloedige aanslagen in Brussel in 2016, op 22 maart, reed een 52-jarige Brit met een grote auto in op voetgangers op een brug vlak bij het Britse parlementsgebouw.Vind je dit artikel leuk? Deel het dan met je vrienden op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

26 reacties

 1. gadver gadver gadver.
  wat zijn jullie toch walgeiljke mensen, meteen false flag roepen vanachter jullie luie bureaustoel.

  Tuurlijk heeft die eikel een paspoort bij zich. hoe kun je anders een busje huren? Hoe kom je anders onopvallend door een politie controle om je doel (de Ramblas) te bereiken. Zonder paspoort geen busje, zonder paspoort niet door controle.

  Nee, tuurlijk, het is weer de mossad, of de CIA, of de jood, maar NOOIT komt het bij jullie op dat deze randdebielen die een middeleeuws geloof aanhangen écht iets kwaads in de zin hebben.
  Schaam jullie

  11 likes
  • Emka, wat krijg je betaald voor je berichten?

   Vind je het niet opmerkelijk dat er bij praktisch alle aanslagen gelijk een paspoort gevonden wordt?

   Verdiep je eens in de Protocols of Zion of de Talmud en laat de MSM ff een paar weken links van je liggen.

   6 likes
   • En wie betaalt jou dan, Anton?
    Denk je dat er geen partijen zijn die belang hebben bij het zaaien van verwarring door onwaarheden te verspreiden?
    Als je een dictatuur wilt vestigen (NWO kun je het ook noemen) dan moet je eerst het vertrouwen in overheden en politici afbreken. Dat doe je bijvoorbeeld door leugens over aanslagen te verspreiden vanachter je bureau, terwijl de politie nog niet eens weet hoeveel daders er zijn.
    Wordt jij daarvoor betaalt Anton? Ik denk het niet, ik denk dat je niet beter weet.

    6 likes
  • @emka

   Je bent letterlijk zo goed als dood. Je ademt wel maar de zuurstof komt niet bij je hersenen terecht waardoor je ook niet kan denken.

   6 likes
  • @emka. Walgelijk ben je als je meegaat in deze georkestreerde bullshit!… Maar jezelf op te LATEN offeren en te LATEN afmaken als een ongelovig varken of hulpeloos stuk goy en vervolgens niet eisen om diepere, openbare onderzoeken en dat de roofdieren afgewezen/uitgezet/geweigerd worden! Jij bent ervoor dat met meer regels, wetten en controle, maar vooral met meer macht over onze levens de problemen halfzacht wordt dichtgespijkerd, maar men onverdroten doorgaat het bestaande volk compleet te onderdrukken en te “omvolken”?
   Dweilen met de kraan open en dan anderen walgelijk noemen die dit voor ons allen levensgevaarlijke spel doorzien?

   6 likes
  • Tuurlijk. Het is altijd een eenzijdige oorlog. Wees blij dat je nog niet geraakt bent. Onschuldige mensen elders vrezen dat wel dagelijks.

   Overigens, je theorie lijkt op die van een 12-jarige die net een spreekbeurt voorgeschoteld heeft gekregen in groep 8.

   4 likes
  • Gelukkig….een iemand die het snapt.

   1 likes
 2. Hier heb ik een screenshot gemaakt van de plaatselijke webcam drie kwartier na de aanslag. Dit lijkt een webcam met de Ramblas aan het eind richting Haven. https://afbeeldinguploaden.nl/image/i9e84uwj

  Opmerkelijk en weer heel bijzonder te noemen dat de CIA (Mossad) reeds twee maanden terug heeft kunnen waarschuwen voor een aanslag op de Ramblas. Er zullen daarom ongetwijfeld beveiligingscamera’s zijn opgehangen en zijn er zeker beelden van de aanslag vastgelegd. In ieder geval is er weer zorgvuldig een paspoort achtergelaten van de dader, zoals gebruikelijk is.

  23 likes
  • inderdaad vond ik de plattegrond ook al niet helemaal kloppen, daar ik een beetje de weg ken daar, maar goed.. het ” PasPoort” lag, zeg maar weer gerust klaar op de achter??? of voor bank van die bus… wat een kontverhaal weer met het gevonden paspoort ( zogenaamd voor de verhuur van de dodelijke bus.. geloof je het zelf? Als IS ( die de aanslag ” op eist “) te werk gaat, lijkt het mij niet dat ” ze ” ( ingehuurde moordenaars) een ( paar) uur daarvoor nog even een paspoort gaat gebruiken voor de rent a car..

   Maar goed.. moest ook aan al die andere operaties denken waar het PasPoort centraal lag, ook de mh17 met die rare beeldverslaggeving toen, zelfs de gaten van de niet meer bruikbare PP zaten er toen tussen tijdens die opnames.. heel vaag en bizar wat de laatste jaren tot expansie komt, terwijl de ” (r)Over Heden van bijna alles al van te voren wist
   Die camera’s ja.. erg genoeg dat we in zo een idiote wereld leven waar dit zogenaamd voor onze veiligheden zijn, wel raar idd dat er niets van is te zien, maar … dat klopt ook wel als je ingehuurde moordenaars je werk op laat knappen, dat willen ze niet op beeld, dus

   9 likes
 3. En “acteurs” “false flag” “soros” vanachter de luie bureaustoel in 3,2,1….

  14 likes
  • Oorlog beste Frans, het is oorlog. Dit stelt niets voor, hoe erg het ook is voor de onschuldige slachtoffer (offer voor de EU). 10, 9, 8, 7…… je slaapt nog…

   8 likes
   • Als je oppert dat aan paar meisjes massahistery vertonen na een HPV prik dan wordt je voor walgelijk mens uitgemaakt.
    Als je bij elke aanslag binnen het uur roept dat het acteurs zijn en de doden niet belangrijk zijn of zelfs niet gevalllen, dan krijg je een massa duimpjes…

    6 likes
 4. En weer is er netjes een paspoort achtergelaten !!

  13 likes
 5. En weer denkt men dat overal een complot achter zit…

  3 likes
  • @Bertje. Het grootste complot moet nog komen, namelijk dat anderen volledig de baas zijn over jouw leventje.

   Als deze zoveelste CIA/Mossad/zionistische aanslag geen comlot is, waar blijft dan het weldenkende verstand en is het afgelopen met de open grenzen en importeren van niet meer te controleren grote aantallen (Afrikaanse) criminelen, verkrachters, misdadigers en ex-huursoldaten. Waarom blijven logische maatregelen uit om het volk te beschermen ipv maatregelen te nemen tegen het volk die van alle kanten in de rug wordt aangevallen en dat nota bene door degene die ons moeten dienen!!??….Het Gods heilige en uitverkoren satanische sekte volk is systematisch bezig Europa te verlammen en monetair af te maken. Er zit een Rothschild rat hard op de monetaire knop te drukken om iedereens leven kapot en onder controle te krijgen….wakker worden GOY!!

   6 likes
 6. Niks false flag bullsh*t. We zijn gewoon keihard in oorlog met de islam.

  4 likes
  • Jij bent blijkbaar nog niet wakker. De meeste mensen echter, zijn in korte tijd bewust geworden van de mentale gevangenis waarin ze verkeerden door manipulatie en mind-control door dit soort false flags.

   3 likes
 7. @Bertje en @emka…..,
  Hemel God nog aan toe….ja, het was een complete of Hoax of False Flag, maar dat maakt niet zo veel uit, echter de overheid met hun smerige geheime diensten zitten hier achter…en nog steeds twijfel dan spendeer aub een wat tijd aan de docu “JFK to 911 Everything Is A Rich Man’s Trick”, gewoon ff googelen en voila. Duurt een kleine 3 1/2 uur maar dan ben je piekfijn op de hoogte en spaart jullie daarna een megahoop tijd met dat oeverloze ouwehoeren hier en evt nog andere forums!!!
  Gegroet,
  Gladiator

  7 likes
 8. En… Rutte zei tegen een
  journalist vanochtend /gisteravond; “dat onze veiligheidsdiensten “” dag en nacht”” bezig zijn om onze veiligheid te waarborgen”. Dag en Nacht;
  toen vroeg de Journalist aan Rutte; “het houdt maar niet op he””?
  Daar had Rutte niet echt een antwoord op maar het was wel een vraag waarop hij door kon lopen en het gesprek verder uit de weg kon gaan.
  Ik meen gezien te hebben dat zijn nonverbale houding er een was van leugenachtig.
  Want wat hebben de veiligheidsdiensten nou eigenlijk te zeggen over onze veiligheid??
  HELEMAAL niets.!!
  busje dat wordt geregeld om de verdachten te kunnen laten vluchten.
  Mensen oppakken die er zijdelings mee te maken hebben.
  de chauffeur van de ram-bus is onvindbaar??! Ra Ra?!

  Het zijn de stuiptrekkingen van een stervende elite en illuminati, en Soros’s macht en Rothshilds macht.
  Zou Rutte nog gedacht hebben ; “moet zo Bilderberg en de wereldoverheersing door de NWO tot zijn aanzijn komen”?
  Zou hij het niet moeilijk hebben met deze gewilde angstverspreiding over de Ganse Globe die onze Dierbare Aarde is en van de mens is en niet van de duistere garde?
  Wie zou er toch met hem praten als hij het even niet aankan de leugen te ondersteunen? leugens die hij misschien niet eens kent. Welke psychiater?
  Hoe is dat straks voor al die politici die actief hebben moeten liegen of niet beter wisten als het bevrijdingsLicht over onze Aarde schijnt?
  Is dan sorry genoeg en zijn zij gewoon weer onze politici?.
  Stuur aandachtige goede gedachten en jou denken naar de mensen die hier weer lijden in Barcelona.
  Dit om het lachen van duistere bazen te elemineren.

  7 likes
 9. Let op de beeldvorming. moslim, terreur, meer (Europees) optreden, etc.

  Niet de steeds weer terugkomende elementen:
  voertuig (liefst bedrijfswagen)
  ‘ploegen’
  stedelijke omgeving, veel publiek op straat
  paspoort
  al op de radar bij politie/justie en/of geheime diensten
  verbonden aan IS. ISIS, ISIL of Al Qaeda.

  Terwijl het al lang bekend is dat deze dekmantels zijn van de CIA-Mossad, onderdeel van hun Global-War-on-Terror. Terreur is het nieuwe oorlogsvoeren, WO3, de Oorlog om de totale wereldmacht.

  De regisseurs die 9/11 maandenlang in alle details kunnen voorbereiden, uitvoeren, en ermee wegkomen – die zijn tot alles toe in staat.
  zie:
  radicale islam door de NATO al dateert van de Balkanoorlog: http://serbianfbreporter.wordpress.com/2012/08/26/no-to-nato-the-usnato-war-in-yugoslavia-eight-myths/

  Via de NED Nat. Endowment for Democracy zijn in het M.O. alle middelen aangewend om de zgn. radicale islam voor oorlogszuchtige doelen in te zetten.:
  “Allen Weinstein, who helped draft the legislation establishing NED, declared in 1991:
  “A lot of what we do today was done covertly 25 years ago by the CIA.” http://www.voltairenet.org/article183158.html

  De Facebook revoluties, door de sponsors van de antisemiet Soros propagandistisch ook wel Arabische Lente genoemd, zijn het werk van Thomas Pickering. http://achtergrondinfo.blogspot.nl/2011/03/obama-gaf-leden-moslim-broederschap.html

  Leestip: ‘George Soros Allies With the Muslim Brotherhood’ Written by Raven Clabough

  ISIS is V.S. made. oud ambassadeur in San Salvador (en daar leider van de doodseskaders; zie ‘de Salvador Optie’) John Negroponte en de oud ambassadeur in Syrië, Robert Stephen Ford, zijn grondleggers van ISIS.

  The trinity of CIA, Mossad, and Saudi Arabia provided weapons and cash to Osama bin Laden and Rasul Sayyaf in Afghanistan during 1980 By Wayne Madsen.
  Madsen is a member of the Society of Professional Journalists (SPJ), Association for Intelligence Officers (AFIO), and the National Press Club http://www.opinion-maker.org/2010/07/formation-of-al-qaida-us-israel-collaboration/

  De feitenvrije beeldvorming luidt als dat IS nu uit Syrië is weggejaagd, en nu neerstrijkt in de EU. Onzin, de CIA is altijd, overal – wereldwijd. Ze hebben de robotkillers overal achter de hand, velen zijn uit het M.O. naar onze AZC’s overgebracht. Daar waar het volgende slachtveld op de agenda staat.

  Het uiteindelijk doel van de communistische samenzwering is om het Christendom te vernietigen. President’s speech writer, Pat Buchanan in his book ,
  “De oorlog tussen het Westen en Oosten is niet tussen de economische systemen, Het is een religieuze oorlog om de controle over het de publieke opinie en toekomst van de mensheid, de uitkomst ervan kan niet worden getoest of onderhandeld.”
  http://www.biblebelievers.org.au/lines.htm#01

  7 likes
 10. We zijn in oorlog. Ja, ook op Europees grondgebied. Wie is al deze oorlogen begonnen? Wie valt al die landen aan? Wie laat het keer op keer toe. Wat weet u van al die landen die allemaal worden aangevallen? Zeg het maar.

  6 likes
 11. @emka

  Je bent zo goed als dood. Je ademt misschien wel maar meer ook niet. De zuurstof die je inademt kom niet bij je hersenen terecht wat tot gevolg heeft dat je niet kan denken..

  5 likes
 12. Hier in Marbella is de politie erg zenuwachtig geworden. Mijn vriendin belde overstuur dat er nog een aanslag is gepleegd (Cambrils).

  Ze zei “ik ben niet para aan het worden maar er zijn opvallend veel Moslims in Puerto Banús en Marbella dan normaal”. Dat uit de mond van mijn vriendin die anti “Moslim dit en Moslim dat” is.

  Ik heb het nog gezegd. Dit jaar gaat er een grote aanval plaatsvinden in Spanje. Of Andalusia of ergens in het zuidoosten.

  5 likes
 13. Ik heb het meerdere keren gezegd waarmee wij als mensheid te maken hebben wij mensen zijn geen vijanden van elkaar van verre niet. Het zijn interdimensionale/buitenaardsen krachten wake the fuck up! Het is helaas de mens wel die hun voed! Wake up

  3 likes
 14. zou best kunnen een false flag of niet maar ik vind het niet kunnen je elkaar hier voor rotte vis uit te maken of wat dan ook enkel om je punt duidelijk te maken normaal discuseren is er niet bij het glijdt gewoon af naar een bijzonder laag niveau

  3 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Een van de dodelijkste dagen in de geschiedenis van Texas: bloedbad in winkelcentrum. Dit zeggen getuigen over de '3 tot 4' schutters

Eén van de dodelijkste dagen in de geschiedenis van Texas: bloedbad in winkelcentrum. Dit zeggen getuigen over de ‘3 tot 4’ schutters

Bij een schietpartij in een Walmart-winkel in ...

De demonisering van Baudet is heel gevaarlijk. Hoogleraar legt uit waarom hij bij de politiek-correcte goegemeente zoveel haat oproept

De demonisering van Baudet is heel gevaarlijk. Hoogleraar legt uit waarom de Forum-leider bij de politiek-correcte goegemeente zoveel haat oproept

Hoogleraar Henri Beunders van de Erasmus Universiteit ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.