Homepagina » Gezondheid » Dokter koopt historische boerderij en maakt patiënten beter met voedsel
Dokter koopt boerderij en maakt patiënten beter met voedsel

Dokter koopt historische boerderij en maakt patiënten beter met voedsel

Maak kennis met dr. Ronald Weiss, een internist uit de Amerikaanse staat New Jersey. De 52-jarige vader van twee verkocht onlangs zijn succesvolle praktijk zodat hij een 18e-eeuwse boerderij kon kopen.

In juni 2014 lanceerde hij Ethos Health, een organisatie die gemeenschapslandbouw combineert met voedsel als medicijn. De boerderij voorziet inmiddels 90 gezinnen van vers fruit, groenten en kruiden.

Dr. Weiss is ervan overtuigd dat vers voedsel het meest effectief is tegen ziektes, effectiever nog dan medicijnen of operaties. Hij stelt dat ontstekingen aan de basis liggen van de meeste chronische aandoeningen.

Dokter koopt boerderij en maakt patiënten beter met voedsel

Assistent-manager Katie Taylor plukt bloemen op de historische boerderij (Jerry McCrea)

“Ik zeg niet dat ik een gebroken enkel kan genezen met een zalfje,” aldus Weiss. “Ik heb het over het behandelen en voorkomen van chronische ziektes – hartaanvallen, beroertes, hart- en vaartziekten, kankers, ziektes die ons land en onze economie kapot maken.”

Weiss vertelt het verhaal van Angelina Rotella, een 90-jarige vrouw in een rolstoel die leed aan hartfalen. Hij stelde haar voor de keus: of ik bel het ziekenhuis, of je volgt mijn veganistische dieet. Angelina is inmiddels genezen van diabetes en chronisch hartfalen. Ze kookt nu zelf en kan weer lopen. In acht maanden tijd raakte ze bijna 20 kilo kwijt.

“De menselijke gezondheid is nauw verbonden met de omgeving, de voedselproductie en de manier waarop gewassen worden verbouwd,” legde Weiss uit. “Deze boerderij is voor mij een kans om alles wat ik heb gedaan in mijn leven – alle planten die ik heb bestudeerd – te linken aan het biologische systeem van de mens.”

Uit steeds meer onderzoek blijkt dat voedsel het meest krachtige ‘medicijn’ is waarmee veel chronische ziektes zijn te voorkomen, te behandelen en te genezen.

[NJ]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Arnold schreef:

  Prachtig initiatief. De geldwolven van Big Pharma zullen er echter niet blij mee zijn.

  17 likes
 • Dr. Why schreef:

  het lijkt me dat de achtbare dokter op de goede weg is.

  Eindelijk eens geen geitewollen sokken figuur, maar iemand die weet waarover ie het heeft… enfin, toch op het eerste zicht 🙂

  2 likes
  • tjeu schreef:

   beste Dr Why

   Naar mijn mening hadden vele van die geitenwollen sokken figuren een diepere kennis van voedsel dan onze moderne wetenschap van vandaag. voedsel is onze interactie met de aarde, het is energetische informatie en het is net deze kennis die inzicht geeft in voedsel en de functie ervan.
   jammer genoeg zijn er inderdaad vele charlatans geweest waardoor deze zogenaamde geitenwollen sokken in hetzelfde kastje werden gestoken.

   vriendelijke groet

   7 likes
   • Dr. Why schreef:

    ieder verstandig mens heeft het belang van goede, gezonde en evenwichtige voeding gesnapt.

    Maar het new-age sausje lust ik niet 🙂

    4 likes
    • Aardebewoner schreef:

     Dat zogezegde new age sausje hoeft van mij ook niet. De mooie verse plantaardige produkten van deze boerderij zijn werkelijk prachtig mooi om te zien.

     Mag er ook een prachtige scharrelkip tussendoor lopen die na een paar leuke kuikens en ook eieren die goed smaken te hebben “geproduceerd” lekker smaken in een prachtig gerecht met kip groente een bijvoorbeeld aardappelen ???

     Is dat anti kankerdieet per se veganistisch

     (omdat het anders niet OK is ??? ofwel niet veganistisch voedsel is dan niet ok).

     En een andere vraag is heeft niet iedereen als divers menswezen zijn eigen optimale voeding die voor hem of haar het meest geschikt is ???

     Als laatste opmerking;
     Zeer belangrijk is dat voedsel degene die het eet goed smaakt want dan heeft het een goede invloed op degene die het eet.

     1 likes
 • tjeu schreef:

  Lieve mensen, de heer George Oshawa verkondigde reeds 60 jaar geleden dat iedere ziekte kan genezen worden met de juiste voeding. Hij noemde het Macrobiotiek….leven op een grootste manier…in evenwicht met het universum.

  In tegenstelling tot de wijze van moderne onderzoekers baseerde hij zijn kennis op duizenden jaren inzichten in de evolutie van de kosmos. hij bracht het jin yang principe naar het westen.
  deze leer bevat meer inzicht dan onze huidige wetenschap, zij het gebaseerd op esoterische begrippen. Hij daagde de moderne wetenschap meer dan eens uit om te weerleggen wat hij aantoonde…stilte was het antwoord!

  Nou, prima initiatief maar misschien moeten we toch eens onderzoeken wat op dit gebied reeds jaren bekend is

  Liefde voor iedereen…..en vrede voor ons allen

  7 likes
 • Padja schreef:

  We weten toch heus wel wat er allemaal goed of slecht voor ons is.
  Maar jah…roken, vreten, zuipen…ik kan het niet uitleggen, vind het gewoon lekker. 🙂

  2 likes
 • koloth schreef:

  Gezond voedsel is idd. belangrijk.
  Maar belangrijker is stress te vermijden, stress is doodsoorzaak nr.1
  Door stress kan je allerlij kwalen en ziektes krijgen, daarom is drank en sigaretten niet zo slecht voor je en soms (bij stress situatie’s) juist gezond.
  Drank en roken verminderen de stress, waardoor gezondheidsproblemen verdwijnen of weg blijven.

  2 likes
 • ali schreef:

  Binnenkort leet u Dr WEISS omgekomen bij een auto ongeluk !

  Zionisten zullen dit soort dingen nooit tolereren !

  Wij mensen zijn in schapen veranderd, zolang niemand de straat op gaat en tegen deze satanisten protesteert dan komen er ook geen veranderingen !

  1 likes
  • milla schreef:

   Dat klopt maar er heerst ook angst voor veel mensen, ze willen niet bijten in een hand die hun te eten geeft. Veel mensen durven niet kritisch te kijken naar de rang boven hun. En anders vrezen ze voor hun eigen baan . Ik ben ook van mening dat hier genoeg moet veranderen . Maar dat is een gedachte proces, dat moet groeien . en tegenwoordig hoef je niet meer zo snel de straat op om je boodschap t ever spreiden en mensen bewust te maken
   je moet mensen hoop geven … en een weg waardoor ze inzien dat t mogelijk is. Wat hierin jouw aandeel is bepaal jij zelf. Vind licht en geef het door zou ik zeggen ^^

   0 likes
 • meme schreef:

  De mensen geven Zionisten de schuld bij alles waar ze het niet mee eens zijn. Gewoon onzin, laten we niet wijzen altijd naar een ander maar zelf verantwoording nemen, want we zijn allemaal niet goed bezig. Durf ook eens naar jezelf te kijken en ook wat voedsel betreft.

  0 likes
 • Bertrolli schreef:

  Ik zie in dat filmpje aubergine voorbijkomen, hierin zit veel nicotine. 5 eetlepels aubergine staat gelijk aan 3 uren doorbrengen in een ruimte waarin wordt gerookt.
  Tomaten vallen net als de aubergine ook onder de nachtschadigen en bevatten allerlei giffen die negatieve effecten hebben op het zenuwstelsel.

  0 likes
 • x

  Check Also

  zoontje

  Zoontje Tamara Elbaz belandt in ziekenhuis na verplichte vaccinatie: ‘Mijn grootste nachtmerrie kwam uit’

  Het zoontje van model en ondernemer Tamara ...

  artsen

  Waarom er minder patiënten sterven als artsen staken

  Er is onlangs een einde gemaakt aan ...

  >