Gezondheid

Dokter koopt historische boerderij en maakt patiënten beter met voedsel

Help door deze informatie met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Maak kennis met dr. Ronald Weiss, een internist uit de Amerikaanse staat New Jersey. De 52-jarige vader van twee verkocht onlangs zijn succesvolle praktijk zodat hij een 18e-eeuwse boerderij kon kopen.

In juni 2014 lanceerde hij Ethos Health, een organisatie die gemeenschapslandbouw combineert met voedsel als medicijn. De boerderij voorziet inmiddels 90 gezinnen van vers fruit, groenten en kruiden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Dr. Weiss is ervan overtuigd dat vers voedsel het meest effectief is tegen ziektes, effectiever nog dan medicijnen of operaties. Hij stelt dat ontstekingen aan de basis liggen van de meeste chronische aandoeningen.

Dokter koopt boerderij en maakt patiënten beter met voedsel
Assistent-manager Katie Taylor plukt bloemen op de historische boerderij (Jerry McCrea)

“Ik zeg niet dat ik een gebroken enkel kan genezen met een zalfje,” aldus Weiss. “Ik heb het over het behandelen en voorkomen van chronische ziektes – hartaanvallen, beroertes, hart- en vaartziekten, kankers, ziektes die ons land en onze economie kapot maken.”

Weiss vertelt het verhaal van Angelina Rotella, een 90-jarige vrouw in een rolstoel die leed aan hartfalen. Hij stelde haar voor de keus: of ik bel het ziekenhuis, of je volgt mijn veganistische dieet. Angelina is inmiddels genezen van diabetes en chronisch hartfalen. Ze kookt nu zelf en kan weer lopen. In acht maanden tijd raakte ze bijna 20 kilo kwijt.

“De menselijke gezondheid is nauw verbonden met de omgeving, de voedselproductie en de manier waarop gewassen worden verbouwd,” legde Weiss uit. “Deze boerderij is voor mij een kans om alles wat ik heb gedaan in mijn leven – alle planten die ik heb bestudeerd – te linken aan het biologische systeem van de mens.”

Uit steeds meer onderzoek blijkt dat voedsel het meest krachtige ‘medicijn’ is waarmee veel chronische ziektes zijn te voorkomen, te behandelen en te genezen.

[NJ]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arnold
Arnold
9 jaren geleden

Prachtig initiatief. De geldwolven van Big Pharma zullen er echter niet blij mee zijn.

tjeu
tjeu
9 jaren geleden

Lieve mensen, de heer George Oshawa verkondigde reeds 60 jaar geleden dat iedere ziekte kan genezen worden met de juiste voeding. Hij noemde het Macrobiotiek….leven op een grootste manier…in evenwicht met het universum.

In tegenstelling tot de wijze van moderne onderzoekers baseerde hij zijn kennis op duizenden jaren inzichten in de evolutie van de kosmos. hij bracht het jin yang principe naar het westen.
deze leer bevat meer inzicht dan onze huidige wetenschap, zij het gebaseerd op esoterische begrippen. Hij daagde de moderne wetenschap meer dan eens uit om te weerleggen wat hij aantoonde…stilte was het antwoord!

Nou, prima initiatief maar misschien moeten we toch eens onderzoeken wat op dit gebied reeds jaren bekend is

Liefde voor iedereen…..en vrede voor ons allen

Dr. Why
Dr. Why
9 jaren geleden

het lijkt me dat de achtbare dokter op de goede weg is.

Eindelijk eens geen geitewollen sokken figuur, maar iemand die weet waarover ie het heeft… enfin, toch op het eerste zicht 🙂

Padja
Padja
9 jaren geleden

We weten toch heus wel wat er allemaal goed of slecht voor ons is.
Maar jah…roken, vreten, zuipen…ik kan het niet uitleggen, vind het gewoon lekker. 🙂

Back to top button
19
0
We lezen graag je reactie!x