Gezondheid

Ik dronk een maand lang iedere dag selderijsap. Dit gebeurde er met mijn lichaam

Help ons door deze informatie met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Fern Olivia schrijft in een stuk voor mindbodygreen dat ze in het boek Medical Medium las over de effecten van het drinken van selderijsap op een lege maag.

In het boek stelt auteur Anthony Williams dat selderijsap ‘één van de meest geneeskrachtige sappen is die je kunt drinken’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Het drinken van verse selderijsap op een lege maag kan je gezondheid en spijsvertering al in een week volledig transformeren.

Zuiveren

Selderij bevat zogeheten coumarinen, die witte bloedcellen en het vaatstelsel ondersteunen. Ze helpen ook bij het zuiveren van de bloedbaan, de spijsvertering, het ontspannen van de zenuwen, het verlagen van de bloeddruk en tegen huidproblemen.

Selderij is rijk aan vitamine A, magnesium en ijzer, wat allemaal goed is voor je bloed. Selderijsap helpt bovendien tegen calciumophopingen in het lichaam.

Olivia was erg onder de indruk en besloot het zelf eens te proberen.

Verzadigd

Ze merkte dat haar lichaam haar voedsel gemakkelijker kon verteren toen ze begon met het drinken van het sap. Ze had geen zwaar gevoel meer na maaltijden, maar voelde zich juist verzadigd.

Ze had ook geen last meer van een opgeblazen gevoel. Selderijsap heeft een vochtafdrijvende werking en spoelt gemakkelijk allerlei gifstoffen het lichaam uit.

Omdat haar voedsel beter werd afgebroken en verteerd, kon haar lichaam alle voedingsstoffen die ze erin stopte ook beter opnemen. Ze kreeg geen trek meer in tussendoortjes.

Slimmer

Ook de aminozuren in haar voedsel werden beter afgebroken. Aangezien veel neurotransmitters worden bereid uit aminozuren, werd ze door het drinken van selderijsap ‘slimmer’. Ze voelde zich energiek en minder gestrest.

Selderij is basisch voedsel en helpt het lichaam te ontdoen van zuur en gifstoffen. Olivia zegt tot slot dat het drinken van selderijsap haar een rustig een relaxt gevoel gaf.

[mindbodygreen]

4.7 3 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marieke
Marieke
7 jaren geleden

Als je dit wilt kies dan zeker voor biologische bleekselderij, bleekselderij is een van de meest intensief bespoten groente.

densie
densie
7 jaren geleden

@Marieke…
Helemaal absoluut waar!
Dank je voor het melden…zeg het voort…weet je…hoe meer mensen biologisch kopen/eten…
en ’t liefst ook nog biologisch dynamisch, des te eerder is die Monsanto duivel om zeep…

zuivere zeep wel te verstaan…wist je dat een mengsel van water zuivere zeep en een klein beetje spiritus
de luizen doodt op je bessenstruiken e.d. ?
Volgende dag afspoelen met de gieter of sproeier en weg is alles en geen schade voor de plant en ons verder…
yeah…..

StefanZ
StefanZ
7 jaren geleden

Geen trek in tussendoortjes. Wat een gel*l. Een tussendoortje heeft niets te maken met een honger gevoel. Je eet geen rauwe aardappel als tussendoortje om je trek te stillen, maar een zak chips, omdat dat gewoon lekker is. Daarom hebben wij smaak pappillen op de tong. Al dat geneuzel over eten van rauwe dit of dat. Eten van (verkeerd) eten is als een verslaving, en je lost een heroïne verslaving ook niet op met een glas biologische wortel sap. L*l toch niet zo slap….

Wim
Wim
7 jaren geleden

Doe maar een Bloody Mary!!!!!!!!!

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x