Homepagina » Gezondheid » Ik dronk een maand lang iedere dag selderijsap. Dit gebeurde er met mijn lichaam
Ik dronk een maand lang iedere dag selderijsap. Dit gebeurde er met mijn lichaam

Ik dronk een maand lang iedere dag selderijsap. Dit gebeurde er met mijn lichaam

Fern Olivia schrijft in een stuk voor mindbodygreen dat ze in het boek Medical Medium las over de effecten van het drinken van selderijsap op een lege maag.

In het boek stelt auteur Anthony Williams dat selderijsap ‘één van de meest geneeskrachtige sappen is die je kunt drinken’.

Het drinken van verse selderijsap op een lege maag kan je gezondheid en spijsvertering al in een week volledig transformeren.

Zuiveren

Selderij bevat zogeheten coumarinen, die witte bloedcellen en het vaatstelsel ondersteunen. Ze helpen ook bij het zuiveren van de bloedbaan, de spijsvertering, het ontspannen van de zenuwen, het verlagen van de bloeddruk en tegen huidproblemen.

Selderij is rijk aan vitamine A, magnesium en ijzer, wat allemaal goed is voor je bloed. Selderijsap helpt bovendien tegen calciumophopingen in het lichaam.

Olivia was erg onder de indruk en besloot het zelf eens te proberen.

Verzadigd

Ze merkte dat haar lichaam haar voedsel gemakkelijker kon verteren toen ze begon met het drinken van het sap. Ze had geen zwaar gevoel meer na maaltijden, maar voelde zich juist verzadigd.

Ze had ook geen last meer van een opgeblazen gevoel. Selderijsap heeft een vochtafdrijvende werking en spoelt gemakkelijk allerlei gifstoffen het lichaam uit.

Omdat haar voedsel beter werd afgebroken en verteerd, kon haar lichaam alle voedingsstoffen die ze erin stopte ook beter opnemen. Ze kreeg geen trek meer in tussendoortjes.

Slimmer

Ook de aminozuren in haar voedsel werden beter afgebroken. Aangezien veel neurotransmitters worden bereid uit aminozuren, werd ze door het drinken van selderijsap ‘slimmer’. Ze voelde zich energiek en minder gestrest.

Selderij is basisch voedsel en helpt het lichaam te ontdoen van zuur en gifstoffen. Olivia zegt tot slot dat het drinken van selderijsap haar een rustig een relaxt gevoel gaf.

[mindbodygreen]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • StefanZ schreef:

  Geen trek in tussendoortjes. Wat een gel*l. Een tussendoortje heeft niets te maken met een honger gevoel. Je eet geen rauwe aardappel als tussendoortje om je trek te stillen, maar een zak chips, omdat dat gewoon lekker is. Daarom hebben wij smaak pappillen op de tong. Al dat geneuzel over eten van rauwe dit of dat. Eten van (verkeerd) eten is als een verslaving, en je lost een heroïne verslaving ook niet op met een glas biologische wortel sap. L*l toch niet zo slap….

  3 likes
  • Jeff schreef:

   Toch wel weer grappig dat je het dan überhaupt leest. Maar volgens mij kan jij wel iets rustgevendst gebruiken al zal dat maar een dipsausje van knolraap zijn. 🙂

   23 likes
  • Fiona schreef:

   Als je ooit zelf heb gevast (hoeft maar een paar dagen om je darmen wat rust te geven en te ontgiften) kun je hebben gemerkt dat het hebben van honger of trek helemaal niks te maken heeft met de behoefte aan voedsel maar de behoefte aan voedingsstoffen! Door dat je geen vast voedsel eet maar wel sappen merk je dat je honger/trek over is nadat je sap hebt genuttigd. In die zin klopt het dus dat je behoefte aan tussendoortjes weg is/kleiner wordt op het moment dat jij de voor jou benodigde voedingsstoffen krijgt ; ) Hoe meer je lijf in balans raakt hierdoor des te meer de behoefte aan tussendoortjes verdwijnt! Beslist geen gelul en heel nuttig.. (b.v bij ziekte) ; )

   6 likes
  • Oskaar schreef:

   Kamilletheee, veel kamillethee, maar dan wel met handgeslingerde tibetaanse monnikkenhoning Dat lijkt me heel geschikt voor u..

   3 likes
   • StefanZ schreef:

    Dat het eten van een vette hap minder goed voor je is dan een wortel, begrijpt iedereen. Moeten we dan met z’n allen koolraap sap gaan drinken en droog brood eten, of krijg je daar ook weer een ziekte van. Al dat geneuzel over zogenaamd “gezond eten”. Ga wat nuttigs doen….

    1 likes
   • Inge schreef:

    Verrijkt met een wolkje wilskracht, Mmmmmm, heerlijk hoor.

    1 likes
 • Marieke schreef:

  Als je dit wilt kies dan zeker voor biologische bleekselderij, bleekselderij is een van de meest intensief bespoten groente.

  24 likes
 • densie schreef:

  @Marieke…
  Helemaal absoluut waar!
  Dank je voor het melden…zeg het voort…weet je…hoe meer mensen biologisch kopen/eten…
  en ‘t liefst ook nog biologisch dynamisch, des te eerder is die Monsanto duivel om zeep…

  zuivere zeep wel te verstaan…wist je dat een mengsel van water zuivere zeep en een klein beetje spiritus
  de luizen doodt op je bessenstruiken e.d. ?
  Volgende dag afspoelen met de gieter of sproeier en weg is alles en geen schade voor de plant en ons verder…
  yeah…..

  16 likes
 • peter schreef:

  Ik dacht ik ga eens niet -zonder het eerst zelf te proberen- meteen roeptoeteren dat dit weer de zoveelste gezondheidsfabel is die ‘mij’ mijn favoriete natje en droogje wil ontzeggen. 😉

  Vanochtend op de nuchtere maag 1 zo’n steel met 100ml water in de blender gedaan. Lekker vind ik het niet maar het is opvallend hoe zacht het smaakt, ik had een scherpe smaak verwacht. Daarna spek en ei ontbeten met een kopje koffie. Het valt me idd op hoe voldaan ik nog steeds ben richting de lunch over een uurtje. Ben benieuwd hoe het voelt over een week maar een ding weet je nu al sowieso zeker: baat het niet dan schaadt het niet!

  7 likes
  • jani schreef:

   Nee ‘peter’ één zo’n steeltje en dan nog verdund met water dat proef je nauwelijks. Ik ben helaas sinds kort op de hoogte van de gezondheidsvoordelen van celery sap. Ben er toen direct mee begonnen. Biologische celery gekocht en in de slow juicer ermee. Bijna twee struiken heb ik nodig om aan een halve liter sap te komen. Wat het mij aan gezondheids-voordeel gaat brengen wacht ik af. Het veegt in elk geval wél m’n darmen schoon en dat is eigenlijk al een heel goede eerste reactie.

   0 likes
 • Wim schreef:

  Doe maar een Bloody Mary!!!!!!!!!

  3 likes
 • Anne schreef:

  Ik drink het nu al 10 dagen achter elkaar. Mijn energielevel is in deze korte tijd al enorm toegenomen. Soms drink ik ook een vol glas komkommersap uit de slowjuicer.
  Een echte aanrader!

  2 likes
  • jani schreef:

   die komkommer sap zou ik niet doen i.v.m. de lectine die erin zit. of misschien als je de zaadlijsten van de komkommer verwijderd voordat je ze perst??

   0 likes
 • x

  Check Also

  NU afrekenen met die verstikkende Corona-angst

  Mensen zijn emotionele wezens. In zekere zin ...

  coronavirus

  5 manieren waarop voeding u kan helpen om het coronavirus te bestrijden

  Er zijn veel onzekerheden rond het coronavirus. ...

  >