Lezersbrieven

Wie helpt mij bij mijn speurtocht naar het ‘mysterieuze getal’?

Help door dit artikel met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De speurtocht van mijn leven

Op mijn 7e voelde ik altijd liefdevolle energieën om mij heen en werd ik fan van Jezus. Op mijn 9e ging ik uit eigen beweging naar de kerk, terwijl ik niet kerkelijk of godsdienstig ben opgevoed. Ik luisterde altijd aandachtig naar de preken en merkte onherroepelijk op wanneer er vanuit het hart werd gepredikt en wanneer niet. Vanaf mijn 12e ging ik puberen en ook gedurende deze tijd voelde ik een beschermende geestelijke aanwezigheid, waar ik op sommige momenten daadwerkelijk contact mee had.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Op mijn 21e kwam ik in aanraking met occultisme en leerde de donkere kant van de elementaire krachten kennen, die tot mijn ontdekking uiteindelijk allemaal dezelfde goddelijke oorsprong hebben. Godzijdank heb ik mij goed weten te handhaven, maar het was een zware, doch leerzame periode, die mij de andere kant van de medaille liet zien.

De periode tussen mijn 21e en 33e stond in het teken van mijn ego; carrière maken, het bouwen aan een goede materiële bestaanszekerheid, aanzien verwerven, erkenning willen krijgen van de omgeving enz., totdat alles als een kaartenhuis in elkaar stortte.

Alles herzien leidde tot nieuwe ontdekkingen

Toen stond mijn leven in het teken van ‘herzien’. Het herzien van (oude) energie, van oude normen, oude waarden, oude structuren die mij eigenlijk niet meer dienen; afstand doen van ingeprente beeldvormingen en overtuigingen. In deze periode begon ik veel literatuur te lezen van Rudolf Steiner en Hans Stolp, die mij introduceerden in de weg naar een hoger bewustzijn. Dit was zeer leerzaam, totdat ik op een gegeven moment ‘per toeval’ de Bhagavad Gita in mijn handen kreeg.

Ik las de Bhagavad Gita en werd er helemaal in opgenomen; ik absorbeerde ieder woord wat erin stond. Ik herkende dit boek; het was als een thuiskomen in de materie voor mij, het was vertrouwd en gaf mij het intuïtief gevoel dat ik deze materie eerder heb bestudeerd. Vanuit de Bhagavad Gita ben ik meer gaan lezen uit de Vedanta, de Mahabharata en de Upanishads (niet alles hoor). De geschriften geven mij een heldere kijk op de wereldse wereld en mensen. Ineens ken ik mijn positie in mijn familie, mijn positie ten opzichte van mijn omgeving en mijn persoonlijke relaties.

Wie herkent dit?

Nu is er een getal wat ik van kinds af met mij meedraag: 42, en ik weet de betekenis hier niet van. Je zou kunnen denken dat dit er niets mee te maken heeft, maar ik denk dat er een correlatie is, alleen weet ik niet wat. Ik ben nu 41 en verheug mij op iets waarvan ik niet eens precies weet wat; het voelt alsof ik aan de vooravond sta van iets bijzonders.

Zijn er mensen met ongeveer gelijke ervaringen? Of bij wie dit herkenbaar is? En wat zou dit in godsnaam kunnen betekenen?

Ik ben zeer benieuwd naar de reacties, want soms heb ik het gevoel dat ik de enige ben.

Hartegroet,
Ray

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

43 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
eitje
eitje
9 jaren geleden

Hoe kom je aan het getal 42??
Misschien iets met nummerologie temaken??

ELisabeth
ELisabeth
9 jaren geleden

Beste Ray, misschien helpt dit je.
42 staat voor meditatie, huwelijk en contracten. Het is een trilling van liefde, Dit kan een liefdesverhouding zijn, maar ook liefde naar innerlijke jezelf. Een periode van meditatie waarin je wordt aangezet vorm te geven aan je innerlijke gevoelens. De tijd waarin je alleen bent moet gebruikt worden om in contact te komen met je innerlijke gevoelens, en ze naar buiten brengen waar anderen ze kunnen waarderen. Probeer een creatief element in je te ontwikkelen. De sleutelwoorden zijn nu liefde en samenwerking, Je zult in situaties terecht komen waarin deze in de paraktijk moeten worden gebracht.Streef naar vrede door begrijpen en alle contacten die je nu maakt zullen nuttig blijken.

Het staat ook voor de tarotkaart 2 Bekers en Astrologisch hangt het samen met de eerste decade van Canser Contracten en overeenkomsten die op afwerking wachten worden. Bron: De Goddelijke Driehoek, numerologie, astrologie en tarot. Met licht en liefde, Elisabeth

Sola
Sola
9 jaren geleden

Goede uitleg van Elisabeth, kan zeker waar zijn. Maar het kan ook iets vanuit jezelf zijn. Soms weet je gewoon dat bepaalde cijfers een betekenis voor je hebben, dat bijvoorbeeld op een bepaalde leeftijd iets staat te gebeuren, of dat het nog zoveel dagen/weken/maanden/jaren duurt tot er iets belangrijks gebeurt. Dat wil zeggen, iets belangrijks voor jou persoonlijk natuurlijk.

alex
alex
9 jaren geleden

Als je vraagt naar de betekenis van 42 kan ik niet niet verwijzen naar Douglas Adams:

42 is the Answer to the Ultimate Question of Life, the Universe and Everything.

This Answer was first calculated by the supercomputer Deep Thought after seven and a half million years of thought. This shocking answer resulted in the construction of an even larger supercomputer, named Earth, which was tasked with determining the Ultimate Question.

Douglas Adams was een scifi schrijver.

Back to top button
43
0
We lezen graag je reactie!x