CoronaBinnenland

Marion Koopmans maakt zich druk over rechtszaak rond coronatest, dit is wat je moet weten

Help door deze informatie met jouw kennissen op je social media te delen!

Fritsander Lahr en Cyril Wentzel proberen via de rechter af te dwingen dat de minister van VWS gegevens over afgenomen PCR-testen vrijgeeft. Eerder is de minister door de bestuursrechter opgedragen deze gegevens beschikbaar te maken, maar hij ging daartegen in beroep.

Lahr en Wentzel stapten vervolgens naar de Raad van State. Zij willen dat de Raad het ministerie van VWS opdraagt ervoor te zorgen dat er geen gegevens van afgenomen PCR-testen worden weggegooid tot het hoger beroep is afgerond.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Het gaat in deze zaak om het aantal cycli oftewel de ct-waarde, waarmee een coronatest wordt uitgevoerd. Volgens de minister van VWS is het aantal cycli een ‘persoonsgegeven’ waarover hij niet beschikt en dat hij niet bij laboratoria kan opvragen vanwege ‘privacyrichtlijnen’.

Soap

OMT-lid Marion Koopmans vindt het maar niks dat deze rechtszaak is aangespannen. “Het is niet te filmen, weer een rechtszaak, nu over het bewaren van gegevens over ct-waardes,” schrijft ze op Twitter.

Koopmans linkt naar een interview dat Rico Brouwer van Potkaars afnam met Lahr en Wentzel en schrijft erbij: “Een soap: een gesprek tussen mensen die echt niet weten waar dit over gaat.”

Ze krijgt veel kritiek. “Aldus de recordhoudster van ’s werelds snelste peer review in de geschiedenis van de wetenschap,” zegt data-analist Wouter Aukema, verwijzende naar de Corman-Drosten-paper over de PCR-test, die in een dag het proces van collegiale toetsing doorliep.

Zenuwachtig

Journalist Annelies Strikkers schrijft: “Ik zie je nooit inhoudelijk ingaan op dit soort zaken. Waarom snappen ze het niet? Ct-waardes zijn belangrijk: hoe hoger de waarde, hoe nietszeggender de uitslag. Het kan maar zo zijn dat vele maatregelen gebaseerd zijn op gebakken lucht.”

“Boven de 25-30 cycli zijn positieve uitslagen al niet bruikbaar te noemen. In de zaak komt ook naar voren dat ze al een aantal uitslagen in handen hebben waarin een ct-waarde van 37 voorkomt. Ik snap waarom VWS dit niet vrij wil geven en waarom Marion hier zenuwachtig van wordt,” voegt ze toe.

Waarom wil VWS ze niet openbaren?

Ze vermoed al sinds 2020 dat er een te hoge afkapwaarde is gebruikt (hoger dan 30) waardoor veel mensen onterecht een positieve testuitslag hebben gehad en er dus onterecht maatregelen getroffen zijn. “Mocht dit niet zo zijn, waarom geven ze die ct-waardes dan niet gewoon?”

“Ik kan me een ‘expert’ herinneren die niet wist op hoeveel genen getest werd in haar eigen centrum, en ook niet wist hoe de sensitiviteit en specificiteit veranderden als het afkappunt bij 2 of 3 primers werd gelegd. Wie was dat ook alweer?” vraagt neuroloog Jan Bonte aan Koopmans.

Lahr reageert: “Misschien helpt het als je helpt deze gegevens vrij openbaar te krijgen en dan mensen zoals jij die blijkbaar wel weten waar het over gaat deze gegevens eens goed gaat analyseren. En waarom wil VWS ze niet openbaren?”

4.8 145 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

109 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Never.
Never.
1 jaar geleden

Wéér die tegendraadse vogelverschrikker!

Vlinder
Vlinder
1 jaar geleden

👍👍👍👍👍👍👍!

Ron
Ron
1 jaar geleden

Vws is bang dat de beerput nog verder open gaat. De beerput is al open maar op den duur loopt de beerput over.
Die heks is bang aan het worden.

Mme. Jeanne-Marie Roland de la Platière
Mme. Jeanne-Marie Roland de la Platière
1 jaar geleden

“Waarom snappen ze het niet?”

The wicked witch of the west snapt het wel, maar ze is zo geïndoctrineerd, gemanipuleerd, omgekocht, gechanteerd etc. dat ze zichzelf niet meer snapt en dat er niets anders op zit om aan deze “spel” verder te gaan en uit te spelen…

Back to top button
109
0
We lezen graag je reactie!x