Mens en DierCorona

Huisarts: Mondkapjes zijn ‘nutteloos’ en kunnen corona overbrengen

Help door deze informatie met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er circuleert momenteel een filmpje op internet waarin de Britse huisarts Hilary Jones stelt dat mondkapjes ‘nutteloos’ zijn. Eind april zei hij in het tv-programma Good Morning Britain dat mondkapjes schadelijk kunnen zijn en het coronavirus kunnen overdragen.

Hij zei dat ze alleen psychologische voordelen bieden, aangezien mondmaskers het coronavirus niet kunnen tegenhouden. “Het wetenschappelijke onderzoek hierover is zonder twijfel controversieel.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Het is niet bewezen dat gezonde mensen die afstand van elkaar houden baat hebben bij het dragen van een mondkapje, aldus dr. Jones. “De meeste maskers bevatten gaatjes waar een virus met gemak doorheen kan. Het virus is één tienduizendste van een millimeter groot.”

“Wanneer je lucht inademt door een mondkapje, gaat het virus daar dwars doorheen. Het dragen van een kapje kan schadelijk zijn. Je raakt met je handen je gezicht aan, het begint te jeuken en het wordt vochtig.” In dat laatste geval kunnen ze het virus overdragen, waarschuwde hij.

180 graden

De huisarts benadrukte: “Er is geen wetenschappelijk bewijs dat ze helpen.”

Jones was onlangs opnieuw te gast in Good Morning Britain. Deze keer zei hij dat het heel belangrijk is om een mondkapje te dragen en zo de verspreiding van Covid-19 te stoppen. Dit doet een beetje denken aan Famke Louise, die eerst aan tafel bij Jinek zei dat ze niet meer meedoet met de coronamaatregelen. Er ontstond veel commotie, waarna ze 180 graden draaide en tijdens haar tweede Jinek-optreden zei dat ze een mondkapjeslijn gaat lanceren. Het kan verkeren. Uiteindelijk zwichten de meesten onder de druk.

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

32 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
nou en!
nou en!
3 jaren geleden

onder druk wordt alles vloeibaar,ook principe,s!!!!!beetje jammer.

Stay Positive
Stay Positive
3 jaren geleden

Dan ben je gewoon een slap aftreksel. Dan ben je de zwakste schakel. Dan ben je gewoon keihard af en uitgescheten. Dit is het gajes van de samenleving. Als je zwicht voor tirannie dan ben je de vrijheid niet eens waard.

We shall not forget, do expect!!

rop
rop
3 jaren geleden

Ja de meeste zullen ook wel onder druk van manipulatie als een donderslag omdraaien. maar er blijven altijd wel mensen volhouden dat het zo en zo niet goed is om deze gezicht bedekkende bekleding het juiste gehalte zuurstof enigszins al blokkeert, en ook de heersende virus er van niet tegen houd ,allemaal onzinnige bedenksels maar door de onzekerheid die deze virus met zich mee brengt ,en probeert men van alles om het onder controle te krijgen.
het begint met metingen ,die dan in getallen word berekend, dan worden die getallen een weg om een maatregel in te stellen, deze maatregel is dan gebaseerd op het getal en ook op verschillende gebeurtenissen erom heen daarmee komt een besluit en achteraf gezien klopt het hele op een later tijdstip geen meter meer van ,nou dan beginnen ze gewoon weer opnieuw ,kijkend naar getallen van de opkomende tweede golf , en daar weer mee foute beslissingen gaan maken. nou dan komt er straks een derde golf, een vierde ,een vijfde wie weet hoeveel, ja mensen inclusief de leiders leren maar langzaam om de werkelijkheid ervan in te zien,,. Maar het word gezien als vijand en ja die moet men met alle middelen bestrijden of ze nou onzin zijn of niet, verzet er tegen kan wel eens veel meer schade opleveren zowel voor de gezondheid maar ook zeker economische, dat is al een feit.. hou het maar op de hele Grote dwaasheid van de eerste plaats de Leiders, waarin vele verblind zijn en vele blinden ook meekrijgen in hun blindheid, wanneer gaan hun ogen open om te zien, als ze het gaan zien dan pas kunnen ze hun eigen gedrag en hun foute misschien schoorvoetend en met Spijt word afgedaan. in oude tijden had een Koning raadgevers ,helderziende tovenaars narren en clowns om zich heen, daar lijkt het nu ook veel verdomt op. Maar de leiders zelf somt van al deze omgevende raadgevers een raad op ,en doen dan maar wat, nemen een beslissing ,die dan straks weer een ander beslissing moet worden ,en daarna er weer en weer .enzv en de onzichtbare vijand die lacht zich een kriek ,met van kijken op het rare mensen gedrag..

Eelke Piers
Eelke Piers
3 jaren geleden

Muilkorven worden meerdere keren gebruikt. Als er dan virussen door de muilkorf worden opgevangen worden ze een kweekbak en daarmee blaas je nog veel meer virussen de lucht is naar je gesprekspartner. Niet zingen maar ook niet praten. Dus kop houden zou Rutte zeggen

Back to top button
32
0
We lezen graag je reactie!x