Buitenland

Europese Centrale Bank werkt aan digitale munt: ‘We worden de nieuwe WEF-slaven’

Help mee door dit artikel met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Europese Centrale Bank werkt aan een digitale munt. Die zou kunnen helpen wanneer traditionele betalingsdiensten mogelijk ‘niet langer functioneren’, bijvoorbeeld in het geval van een ‘ramp’.

ECB-baas Christine Lagarde zei onlangs dat de ECB over vier jaar kan beschikken over een eigen digitale munt. Die biedt mensen volgens de bank ‘een makkelijkere toegang tot betalingen’ en ‘stimuleert innovatie’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Een digitale euro zou volgens Lagarde kunnen helpen om de gevolgen van extreme gebeurtenissen – zoals ‘natuurrampen of pandemieën’ – te verzachten. De digitale euro moet even betrouwbaar worden als bankbiljetten.

Je geld is in handen van de overheid

Een digitale munt sluit naadloos aan op de ambities van Klaus Schwab van het World Economic Forum. Nieuwsuur wijdde er gisteravond een item aan. “Hoelang betalen we nog met de euro zoals we die nu kennen? De ECB werkt aan een nieuwe, digitale munt. Daarmee heb je geen biljetten meer en staat je geld niet op een betaalrekening bij een bank: je geld is in handen van de overheid.”

Het item maakt veel los. “Heeft er iemand nog een complottheorie over? De mijne zijn allemaal uitgekomen,” schrijft journaliste Fiona Zwart. Historicus en publicist Roelof Bouwman voegt toe: “Erich Honcecker en Nicolae Ceausescu hadden ervan moeten blozen.”

You will own nothing and you’ll be happy!

“Het gaat nu wel heel snel. De onteigening wordt hier gewoon even aangekondigd zonder enige gêne. En dit gaat ingevoerd worden zonder dat er enige democratie mee gemoeid is. En iedereen die iets van de roverheid weet, die weet ook hoe geschift dit is,” twittert Burgercomité-EU.

Vastgoedondernemer Erik de Vlieger reageert: “We worden de nieuwe WEF-slaven in handen van de macht.” En FVD-voorman Thierry Baudet zegt: “You will own nothing and you’ll be happy!”

4.8 43 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

79 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
2 jaren geleden

Horror in optima forma! Niet dat ik verbaasd ben over dit verhaal. Het is al langere tijd bekend voor de wakkeren onder ons. Maar… het komt nu toch wel akelig dichtbij. Dat dit uitgerekend in Europa plaatsvindt moet geen verbazing wekken. Als je alleen al kijkt hoe ONZE pensioenfondsen zijn leeggeroofd. Om dat te verdoezelen hebben ze deze hele coronahoax in het leven geroepen. Straks zijn er vele mensen dood en die hoeven dan ook geen pensioen meer uitbetaald te krijgen. De rest is bezig in de overlevingsmodus. Dat verhaaltje van “You will own nothing but you will be happy”. Wat mij betreft nooit. Het is te schunnig voor woorden.
Het gekke van alles vind ik nog wel, dat het merendeel van de bevolking dit nog steeds niet wil geloven. Het is TE veel om te bevatten. En TOCH is dat het plan. Tenzij WIJ dit stoppen!

Merijn Hugens
Merijn Hugens
2 jaren geleden

De waarde van geld is mede gebaseerd op vertrouwen in de Overheid….Als dat vertrouwen weg is, is hun geld dus ook NIKS meer waard….

Merijn Hugens
Merijn Hugens
2 jaren geleden

BABYLONIAN MAGICK MONEY TRICK

Geld is gebakken lucht…iets uit Niets…digits…fiat geld…en toch moeten we Rente betalen over diezelfde gebakken lucht…ehmm…Volgens mij kan de 99% net zo goed zijn eigen geld gaan drukken…scheelt ook een hoop belasting betalen…

Fryske Frou
Fryske Frou
2 jaren geleden

En zoals alle elektronica en dus ook alles via internet, doet het niet meer als er iets verkeerd wordt ge-update of bij stroomuitval.
Enige echt betrouwbare munt is baar geld, cash.

Back to top button
79
0
We lezen graag je reactie!x