Propaganda

We hebben hier geen vrije pers en bepaalde onderwerpen zijn taboe. Zeldzame kritische journalist deelt flinke sneer uit

Help mee door deze informatie met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De mainstream media zijn activistisch. Ze schrijven allemaal over dezelfde onderwerpen, op dezelfde manier vaak, en gebruiken dezelfde woorden. Die krijgen ze aangereikt van de macht, de elite, stelt journalist Stan van Houcke in Café Weltschmerz.

“De journalistiek is de dienaar van de macht,” zegt hij.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

We hebben in Nederland volgens Van Houcke geen vrije pers. “Bepaalde onderwerpen mag je niet aanraken. Die zijn taboe.”

Kremlin-troll

Hij noemt als voorbeeld de rol van Rusland ten opzichte van het Westen. “Je mag niet de kant van Rusland laten zien,” klinkt het.

“Je mag het wel doen, maar dan krijg je het probleem dat je ogenblikkelijk gemarginaliseerd wordt alszijnde een Kremlin-troll,” zegt Van Houcke, die jarenlang bij VPRO-radio werkzaam was.

Daarnaast noemt Van Houcke de twee scherpschutters die op de Italiaanse tv vertelden dat ze waren ingehuurd om op het Maidanplein in Oekraïne mensen dood te schieten.

Andere kant

Ze deden dat om chaos te creëren, zodat het Westen kon ingrijpen en het land kon loskoppelen van Rusland. “De Nederlandse media hebben er geen enkele aandacht aan besteed.”

Over de VS hoor je in de media vooral positieve geluiden, terwijl er ook een andere kant van het verhaal is.

Minstens net zo erg

De journalist vertelt hoe de financiële elite dat land langzaam maar zeker in handen heeft gekregen en nu alle pijlen gericht zijn op Trump, terwijl zijn voorgangers minstens net zo erg waren.

“Neem Bill Clinton, die een wet afschafte die stelde dat banken niet mochten speculeren,” zegt hij. “Het gevolg daarvan was dat de hele boel explodeerde, wat in 2008 resulteerde in de kredietcrisis.”

Bekijk hieronder het hele gesprek:

Foto: YouTube/Café Weltschmerz

[Café Weltschmerz]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wolfje
wolfje
6 jaren geleden

oh já joh? zouden er echt nog mensen zijn die denken dat we een vrije pers hebben hier?

Gezinusk
Gezinusk
6 jaren geleden

Heftig dit. Net zoals gisteravond het 8 uur journaal als eerste onderwerp over Iran begon. Ik had gedacht dat ze zouden beginnen met het bericht dat een 39 jarige man in Flevoland was omgekomen door vuurwerk, maar nee, een land duizenden kilometers verderop, Iran, had de hoogste prioriteit. Alsof wij Nederlanders allemaal in Iran wonen en moeten weten waarom daar gedemonstreerd word.

No geen 12 uur later verschijnt op NOS teletekst het bericht dat Noord-Korea nu het ‘hele’ vasteland van de VS kan bereiken met zijn nucleaire wapens. Dus eerst nog niet helemaal, maar nu wel! “De gehele Verenigde Staten liggen binnen bereik van onze nucleaire wapens en de knop staat klaar op mijn bureau. Dat is geen dreiging, maar een feit”, zou Kim hebben gezegd.

Helaas kan ik geen Koreaans verstaan maar als iemand in staat is om Kim naar Nederland te halen, om zich nader te verklaren, dan betaal ik de kosten voor een tolk wel. Zo zou ik wel eens willen weten of hij die knop op zijn bureau bij Intertoys heeft gekocht, of Bart Smit?

Ik mag hopen dat iemand in Nederland hier vragen over gaat stellen. Voor de rest heb ik bewondering voor de journalist Stan van Houcke. Die uitlegt wat er gaande is. En vergis je niet mensen want met dergelijk nieuwsgeweld die in het interview voorbij komt wordt haarfijn uitgelegd wat er gaande is binnen de journalistiek. Het schuurt tegen het fascisme aan waar propaganda minister, Joseph Goebbels, van in de stemming zal komen. Wat dat betreft hebben we niks geleerd en vraag ik mij af of er in Nederland nog bestuur is die zich hier tegen verzetten kan?

http://www.azquotes.com/author/5626-Joseph_Goebbels

bert s
bert s
6 jaren geleden

Journalistiek is het door de journalist beroepsmatig verzamelen, verzenden, verspreiden en becommentariëren van actuele gegevens van algemeen belang die geschikt worden gemaakt voor publicatie in diverse media zoals kranten, tijdschriften, televisie en radio.
Het toverwoordje is algemeen belang. Het algemeen belang van de elite om het volk zo onwetend mogelijk te houden over bepaalde gebeurtenissen, teneinde er volledige controle over te houden. De huidige journalistiek doet precies wat in de definitie wordt aangegeven, het geschikt maken voor publicatie, nergens staat het woordje waarheidsgetrouw.

AlbertV
AlbertV
6 jaren geleden

Ik raad iedereen aan om goed in de gaten te houden wat er in Iran gaat gebeuren. Iran is het enige land dat Wesley Clark heeft genoemd ( Google: 7 countries in 5 years) dat nog niet naar de middeleeuwen is gebombardeerd om daar ‘democratie’ te brengen. Ik ben er zeker van dat heel binnenkort de opstandelingen daar steun gaan krijgen vanuit het ‘vrije westen’. ‘Leading from behind’ noemde mevr H. Clinton dat. Net als destijds in Libië en Syrië gaat daar een proxi-oorlog opgezet worden. Gaat 2018 het jaar worden waarin alweer een op leugens een smerige manipulaties gebaseerde vuile oorlog wordt begonnen, met honderdduizenden burgerslachtoffers? Weer een land met onvervangbare historie en prachtige mensen verwoest door barbaarse psychopaten. Laten onze politiek en nieuwsmedia dit gewoon weer gebeuren, zelfs steun aan geven?
Het zal GVD toch niet waar zijn?

Back to top button
23
0
We lezen graag je reactie!x