Homepagina » Propaganda » We hebben hier geen vrije pers en bepaalde onderwerpen zijn taboe. Zeldzame kritische journalist deelt flinke sneer uit
We hebben hier geen vrije pers en bepaalde onderwerpen zijn taboe. Zeldzame kritische journalist deelt flinke sneer uit

We hebben hier geen vrije pers en bepaalde onderwerpen zijn taboe. Zeldzame kritische journalist deelt flinke sneer uit

De mainstream media zijn activistisch. Ze schrijven allemaal over dezelfde onderwerpen, op dezelfde manier vaak, en gebruiken dezelfde woorden. Die krijgen ze aangereikt van de macht, de elite, stelt journalist Stan van Houcke in Café Weltschmerz.

“De journalistiek is de dienaar van de macht,” zegt hij.

We hebben in Nederland volgens Van Houcke geen vrije pers. “Bepaalde onderwerpen mag je niet aanraken. Die zijn taboe.”

Kremlin-troll

Hij noemt als voorbeeld de rol van Rusland ten opzichte van het Westen. “Je mag niet de kant van Rusland laten zien,” klinkt het.

“Je mag het wel doen, maar dan krijg je het probleem dat je ogenblikkelijk gemarginaliseerd wordt alszijnde een Kremlin-troll,” zegt Van Houcke, die jarenlang bij VPRO-radio werkzaam was.

Daarnaast noemt Van Houcke de twee scherpschutters die op de Italiaanse tv vertelden dat ze waren ingehuurd om op het Maidanplein in Oekraïne mensen dood te schieten.

Andere kant

Ze deden dat om chaos te creëren, zodat het Westen kon ingrijpen en het land kon loskoppelen van Rusland. “De Nederlandse media hebben er geen enkele aandacht aan besteed.”

Over de VS hoor je in de media vooral positieve geluiden, terwijl er ook een andere kant van het verhaal is.

Minstens net zo erg

De journalist vertelt hoe de financiële elite dat land langzaam maar zeker in handen heeft gekregen en nu alle pijlen gericht zijn op Trump, terwijl zijn voorgangers minstens net zo erg waren.

“Neem Bill Clinton, die een wet afschafte die stelde dat banken niet mochten speculeren,” zegt hij. “Het gevolg daarvan was dat de hele boel explodeerde, wat in 2008 resulteerde in de kredietcrisis.”

Bekijk hieronder het hele gesprek:

Foto: YouTube/Café Weltschmerz

[Café Weltschmerz]


Vind je deze informatie interessant? Deel het dan met je kennissen op Facebook/Twitter
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

23 reacties

 1. oh já joh? zouden er echt nog mensen zijn die denken dat we een vrije pers hebben hier?

  20 likes
  • Nee dat werd bij deze maar weer eens bevestigd. Het geeft onder meer aan met wat voor gekken we te maken hebben. Een onderwerp die al vaker voorbij kwam op ninefornews. Helaas zitten ze ook in Brussel en mag je je afvragen of de EU wel een goed plan was. Zo kondigde Brussel met de geforceerde overname aan dat de EU voorspoed en vrede zou teweeg brengen, maar dat blijkt een enorme leugen te worden. Sinds ze de macht hebben overgenomen zinspeelde het bijvoorbeeld des te meer op het uitlokken van rellen en oorlogen.

   De volgende meneer, envoor zover je het nog een meneer kan noemen, beweerde zelfs dat Rusland wel een fantastische land is maar geregeerd wordt door een slechte leider. Helaas voor deze meneer geven de reacties op internet, en in de breedste zin van betekenis aan dat de Amerikaanse bevolking meer sympathie heeft voor Poetin, dan dat ze in de leugens van Washington nog geloven.

   Hoe zou dat toch komen? Of zijn die reacties ook allemaal het werk van Poetin? Zelfs daar acht ik Brussel toe in staat om dat rond te gaan vertellen. Ik kan voor de rest niets anders verzinnen dan dat er in Brussel een aantal verschrikkelijke zwakkelingen zitten. Rotte appels zou je het kunnen noemen. Enfin, dat is mijn mening en voor de rest moet iedereen vooral het zijne er van vinden. Daar hebben we namelijk recht op en moet vooral zo blijven. Als het aan deze meneer ligt natuurlijk niet. Die stond al stijf van de zenuwen toen een verslaggever over het raadgevend referendum begon, waarop hij antwoordde dat referenda maar helemaal afgeschaft diende te worden. Met dat soort patiënten hebben we dus te maken. Een patiënt die voor zijn werk Nederland vertegenwoordigd in Brussel.

   https://www.youtube.com/watch?v=67E3oQ2Di1s

   27 likes
 2. Heftig dit. Net zoals gisteravond het 8 uur journaal als eerste onderwerp over Iran begon. Ik had gedacht dat ze zouden beginnen met het bericht dat een 39 jarige man in Flevoland was omgekomen door vuurwerk, maar nee, een land duizenden kilometers verderop, Iran, had de hoogste prioriteit. Alsof wij Nederlanders allemaal in Iran wonen en moeten weten waarom daar gedemonstreerd word.

  No geen 12 uur later verschijnt op NOS teletekst het bericht dat Noord-Korea nu het ‘hele’ vasteland van de VS kan bereiken met zijn nucleaire wapens. Dus eerst nog niet helemaal, maar nu wel! “De gehele Verenigde Staten liggen binnen bereik van onze nucleaire wapens en de knop staat klaar op mijn bureau. Dat is geen dreiging, maar een feit”, zou Kim hebben gezegd.

  Helaas kan ik geen Koreaans verstaan maar als iemand in staat is om Kim naar Nederland te halen, om zich nader te verklaren, dan betaal ik de kosten voor een tolk wel. Zo zou ik wel eens willen weten of hij die knop op zijn bureau bij Intertoys heeft gekocht, of Bart Smit?

  Ik mag hopen dat iemand in Nederland hier vragen over gaat stellen. Voor de rest heb ik bewondering voor de journalist Stan van Houcke. Die uitlegt wat er gaande is. En vergis je niet mensen want met dergelijk nieuwsgeweld die in het interview voorbij komt wordt haarfijn uitgelegd wat er gaande is binnen de journalistiek. Het schuurt tegen het fascisme aan waar propaganda minister, Joseph Goebbels, van in de stemming zal komen. Wat dat betreft hebben we niks geleerd en vraag ik mij af of er in Nederland nog bestuur is die zich hier tegen verzetten kan?

  http://www.azquotes.com/author/5626-Joseph_Goebbels

  26 likes
  • Na de beelden gezien te hebben plaats ik een nog een update. Een soort van after-match van toen. Omtrent de kwestie Oekraïne, inclusief een reactie van Hans van Baalen afkomstig van een bijeenkomst. Waar ze staan weet ik niet. Mogelijk speelt de happening zich af op het terrein van de publieke omroep? Of was het een bijeenkomst van de evangelische omroep, de EO? En dat is alleen maar gebaseerd op het feit dat Tijs van den Brink in het begin in beeld kwam maar verder niet wilde reageren over de Oekraïne.

   Hier de beelden,

   https://www.youtube.com/watch?v=ZiGc1N1MIfU

   7 likes
   • Bij herhaling van de beelden schijnt het dus plaatsgevonden te hebben gevonden op het terrein van de Evangelische Omroep. In tweede instantie zag ik Jort Kelder ook in discussie met Hans van Baalen. Of was het van de achterkant gezien meer een look a like?

    Of ging het gewoon om een nieuwjaarsborrel van de Pauw en Jinek show? Of werd er soms vergaderd om een agenda voor het komende seizoen? Althans uitzendingen spreken boekdelen vijf dagen in de week, inclusief wat je voorbij ziet komen.

    Ik was enigszins al teleurgesteld in de ordening. En deze beelden voegen daar weinig meer aan toe. Dan beginnen uitspraken van personen als, Simon Vinkenoog, zelfs te dagen.

    https://www.youtube.com/watch?v=Cr1g8BZCIYM

    9 likes
 3. Ik raad iedereen aan om goed in de gaten te houden wat er in Iran gaat gebeuren. Iran is het enige land dat Wesley Clark heeft genoemd ( Google: 7 countries in 5 years) dat nog niet naar de middeleeuwen is gebombardeerd om daar ‘democratie’ te brengen. Ik ben er zeker van dat heel binnenkort de opstandelingen daar steun gaan krijgen vanuit het ‘vrije westen’. ‘Leading from behind’ noemde mevr H. Clinton dat. Net als destijds in Libië en Syrië gaat daar een proxi-oorlog opgezet worden. Gaat 2018 het jaar worden waarin alweer een op leugens een smerige manipulaties gebaseerde vuile oorlog wordt begonnen, met honderdduizenden burgerslachtoffers? Weer een land met onvervangbare historie en prachtige mensen verwoest door barbaarse psychopaten. Laten onze politiek en nieuwsmedia dit gewoon weer gebeuren, zelfs steun aan geven?
  Het zal GVD toch niet waar zijn?

  23 likes
  • AlbertV.

   Blij dat iemand het zegt en de CIA is hier denk ik verantwoordelijk voor. Het belangrijkste is dat we gaan beseffen dat destijds, radicale mensen al Khomeini aan de macht kwamen door de invloed van westerse oligarchen. Sindsdien is het ook een soort van merknaam geworden, een vloek, om kwade krachten buiten huis te houden. De westerse oligarchen staan wat dat betreft voor Iran nog steeds op 1.

   De westerse oligarchen bezaten destijds namelijk de olie en gas velden van Iran. President Mohammad Mossadeq stak daar een stokje voor. Hij wilde dat er meer geld, aan de verdiensten aan het olie en gas, meer naar de inwoners ging van het land dan dat het op goedkope wijze zeg maar werd getransporteerd naar het buitenland.

   Een coup in Iran was hiervan het gevolg. Westerse oliarchen pleegde een coup om de regering van Mohammad Mossadeq om ver te werpen aangevoerd door de CIA. Hij werd afgezet. De westerse oligarchen hadden ook al een alternatief bedacht in de naam van een sjah van Perzië, genaamd, Mohammad Reza Pahlavi.

   Mohammad Reza Pahlav zou volgens het westen meer gematigd zijn. Hij werd door de westerse pers ook naar voren geschoven als de beste oplossing voor drugs, seks, en rock en roll. Een beeld die destijds door de CIA gepromoot werd en nog steeds. Immers levert dat beeld veel geld op, dus wat kan het schelen wie er daarmee besmet worden.

   Hier enkele zeldzame beelden hoe de Sjah van Perzië destijds over de situatie dacht. Een zeldzaam interview die later op YouTube werd geplaatst.

   https://www.youtube.com/watch?v=jXeK69NEwco

   Hier wordt dacht ik de macht van politieke invloed weergegeven toen destijds. Waarbij ik ook wil aangeven dat het hier niet om de joodse bevolking draait. De Sjah van Perzië noemt dit ook niet. Al wil de westerse media dat beeld graag voorschotelen, dat geluid versterken.

   8 likes
   • En als ik over dit onderwerp begin. Neem dan maar aan dat zelfs de persoon die onderhandelde op de Amerikaanse ambassade in Iran, waar enkele Amerikaanse medewerkers gegijzeld werden, afkomstig was van het geheime genootschap van Skull and Bones 322.

    Dat is een feit. Al ben ik zijn naam vergeten. Hollywood heeft er zelfs een film over gemaakt. De Amerikanen in de rol van Peace and Justice en de ander natuurlijk in de rol van de slechterik.

    4 likes
 4. @Paul, Weer een voorbeeld van hoe het niet moet. Daar zie ik dagelijks voorbeelden van voorbij komen die om opheldering vragen. Dat signaal zie ik overal. Zo vraag ik mij bijvoorbeeld af of het wel verstandig is dat de Nieuwe Wereld Orde landen bombardeert waarvan vluchtelingen komen.

  Waar dergelijke acties nog steeds worden uitgevoerd onder het mom van peace and justice, naast het winstbejag. Een schema dat draait om het principe, en waar het verder niet uitmaakt wie er gesneuveld werd. Althans, dat is de werkwijze waarop ze teren. Of wat er van terecht is gekomen de afgelopen jaren. Daar hebben ze naar toe gewerkt. Onderwerpen die in Nederland geregeld voorbij kwamen tijdens het 8 uur journaal.

  Wat dat betreft verdient de Nederlandse bevolking waar het op staat. Het systeem moet daarom ook om.
  Net zoals het NOS journaal als eerste bericht over de politieke situatie in Iran, terwijl er in Flevoland iemand overleden is met het afsteken van vuurwerk.; De hoogste prioriteit van het NOS journaal.

  En waar blijft Koning Willem trouwens? Wat dat aangaat mag hij ook wel eens wat meer zeggen. Geef maar eens een mening zou ik zeggen over een aantal zaken die hier voorbij komen. Kom op man. Waarom horen we Koning Willem niet. Die moet zich langzamerhand toch ook afvragen of het wel klopt van wat er allemaal op het NOS journaal wordt vermeldt.

  7 likes
  • Het nieuws is te éénzijdig, daarom ook onbetrouwbaar.

   2 likes
   • We leven hier in een demoon-cratie.

    4 likes
    • @Jaye.

     Plutocratie is waarschijnlijk het beste woord. Waar we voor de rest altijd de keuze hebben om demonen van ons af te zetten. Daar ben ik ooit zelf al eens mee geconfronteerd en als ik ze kan uitbannen, dan is elk mens daartoe in staat.

     En dan hebben we het verder over een kracht die machtiger is dan het IMF. Of het Vaticaan. Realiserend dat er op dit moment veel mensen in de wereld worden getroffen door een beest, want dat is het.

     Binnen de eigen gelederen heeft Griekenland bijvoorbeeld het meeste geleden. Een onderwerp die op het NOS journaal niet te zien is. Maar het effect er van zal met de tijd des te groter worden, net zoals we zien met Iran waar NOS teletekst vermeldt,

     ” De Iraanse staatstelevisie meldt dat in Najafabad een politieagent door een betoger is doodgeschoten. Drie agenten zouden gewond zijn geraakt. Als het bericht klopt, zou dat de eerste dode zijn bij de veiligheidstroepen sinds de protesten in Iran donderdag begonnen.

     Er zijn tot nu toe twaalf betogers om het leven gekomen. Waar de slachtoffers zijn gevallen, is niet duidelijk. Ook vandaag wordt in veel plaatsen betoogd waaronder in de hoofdstad Teheran.

     Het protest begon tegen de economische malaise, maar inmiddels richt de woede van de betogers zich ook op de starre ideologische koers van de regering.”.

     Het is op nieuw en onderwerp waar Nederland zich eigenlijk helemaal niet mee zou moeten bemoeien. Maar de mensen die het wilde noteren op NOS Teletekst wilde het kennelijk maar al te graag naar buiten brengen.

     Ik zou de lui die dergelijke teksten plaatsen ook wel eens op camera willen zien. Zo zou het met de mogelijkheden van vandaag technisch mogelijk moeten zijn dat ze dit soort nieuws met beeld en geluid komen vertellen, maar ze verschijnen maar niet in beeld.

     3 likes
 5. Neem de krant De Gelderlander. Als je ook maar een kritische opmerking over de islam en of vluchtelingen maakt dan wordt je reactie niet geplaatst.
  Deze krant is zo moslim fan dat ze bijna met de tong uit hun bekken berichten publiceren om de Islam op te hemelen, als was het echt de religie van de vrede.
  Een van hun columnisten is een Syrische gelukszoeker die met grote regelmaat ons land mag afbranden zonder op de vingers getikt te woren door die linkse islam groupies van zijn redactie..
  De pure censuur van deze krant kent geen grenzen en mensen zouden eigenlijk deze krant moeten aanklagen voor het verspreiden van pure islam propaganda.

  15 likes
 6. Er moet een nieuwe elite komen die niet uit is op macht.

  6 likes
 7. Journalistiek is het door de journalist beroepsmatig verzamelen, verzenden, verspreiden en becommentariëren van actuele gegevens van algemeen belang die geschikt worden gemaakt voor publicatie in diverse media zoals kranten, tijdschriften, televisie en radio.
  Het toverwoordje is algemeen belang. Het algemeen belang van de elite om het volk zo onwetend mogelijk te houden over bepaalde gebeurtenissen, teneinde er volledige controle over te houden. De huidige journalistiek doet precies wat in de definitie wordt aangegeven, het geschikt maken voor publicatie, nergens staat het woordje waarheidsgetrouw.

  10 likes
 8. Joden beweren altijd dat de protocollen van Zion een verzinsel zijn… toch worden ze op de letter nageleefd door diverse groepen joden.

  5 likes
  • @Henk,

   Ja wat dat dat aangaat worden de Joden overal van beschuldigd. Terwijl er helemaal geen bewijs is dat de protocollen van Zion door hun bedacht zijn. Ook daar dienen we bij stil te staan. En hoe erg de situatie ook is. En of waar jij op zinspeelt. Als je even verder om je heen had gekeken had je bijvoorbeeld al kunnen zien dat er ook veel gematigde joden zijn die er anders over denken.

   Wordt helder man. En denk na. Dat is bij deze wel het minste wat ik jou wil meegeven.

   1 likes
   • Caesar Lion Cachet

    LS…

    Bedenk dat het de elite joden zijn geweest die de slemielen joden naar de gaskamers hebben gebracht. Zo zijn het de elite pedo’s die de slemielen of afgeschreven pedo’s nu aan de schandpaal nagelen !

    1 likes
 9. Kijk maar tegenwoordig naar verwarde mensen in de media,vroeger had je verwarde mensen die in terhuizen hulp konden zoeken,en sinds pas heeft je verwarde mensen waar je beton bloken,tanks,soldaten met wapens op straat,groeps verkrachtingen enz dagenlijkse Terreur in het land…..
  Noem het beestje een andere naam,verwarde mensen in plaats van terreur en het bestaat niet meer….,zo werk media en Politiek Brussel bij elkaar en zo gaat het met in boeken,games,kunst,nieuws,tv,school enzenz en zo word dat in gegoten en opgelost en we leven verder in een schijnwereld…..

  6 likes
 10. Zeer goed interview met Stan van Houcke, het waarheidsgehalte van zijn sombere verhaal is gelijk de verklaring waarom zo weinig mensen van hem gehoord hebben. Wij balanceren op de rand van een gigantische catastrofe die de geesteszieke elite over ons af wil roepen terwijl ze het volk totaal in de tang hebben. God moge ons behoeden dat ze hun sinistere plannen niet kunnen voltooien.

  6 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

mh17-proces

‘MH17-proces laat zien: Nederlandse justitie is totaal corrupt’

Op vrijdag 3 juli zei Hendrik Steenhuis, ...

award-winnende

Award-winnende klimaatactivist biedt excuses aan voor klimaatbangmakerij (en wordt gecensureerd)

De award-winnende klimaatactivist Michael Shellenberger schreef voor ...