Homepagina » Buitenland » Duizenden roofzuchtige pedofielen werkzaam binnen hulporganisaties. Is schandaal Oxfam slechts het topje van de ijsberg?
Er zitten duizenden roofzuchtige pedofielen in hulporganisaties. Is schandaal Oxfam slechts het topje van de ijsberg?

Duizenden roofzuchtige pedofielen werkzaam binnen hulporganisaties. Is schandaal Oxfam slechts het topje van de ijsberg?

Terwijl hulporganisatie Oxfam steeds dieper wegzakt in een publicitaire ramp, heeft een klokkenluider geclaimd dat VN-personeel het afgelopen decennium tot wel 60.000 vrouwen en kinderen heeft verkracht.

Volgens de klokkenluider kunnen hulpmedewerkers overal ter wereld ongestoord seksueel misbruik plegen.

De claims staan in een dossier dat is opgesteld door Andrew MacLeod, ex-chef van het coördinatiecentrum voor noodhulp van de Verenigde Naties.

Roofzuchtige pedofielen

MacLeod stelt dat ‘roofzuchtige pedofielen’ hulporganisaties binnendringen om gemakkelijk toegang te krijgen tot kinderen en vrouwen in derdewereldlanden.

Professor MacLeod schat dat er zo’n 3300 pedofielen werkzaam zijn binnen hulporganisaties.

De walgelijke misdaden wordt al twee decennia in de doofpot gestopt. Mensen die proberen de noodklok te luiden worden op staande voet ontslagen.

Endemie

MacLeod trok een parallel met de Katholieke Kerk.

“Wereldwijd zijn er tienduizenden hulpmedewerkers met pedofiele neigingen, maar als je een t-shirt van UNICEF draagt zal niemand je vragen wat je van plan bent,” zei hij.

“Je kunt doen wat je maar wilt,” aldus de professor. Hij sprak van een heuse endemie.

VN-secretaris-generaal Antonio Guterres gaf vorig jaar toe dat VN-vredessoldaten en hulpmedewerkers in het jaar 2016 alleen al 311 vrouwen en meisjes hadden misbruikt.

Vele malen hoger

Waarschijnlijk ligt dat aantal nog vele malen hoger. Professor MacLeod schat dat slechts één op de 10 verkrachtingen wordt gemeld.

Hij zei dat de overheid onderdeel is van de doofpot. Politica Priti Patel, aan wie MacLeod zijn dossier overhandigde, werd onder druk gezet door ambtenaren van het Britse ministerie van Internationale Ontwikkeling om geen kritische speech te geven over seksueel misbruik door hulpmedewerkers.

En zo wordt kindermisbruik gefinancierd met belastinggeld.

Topje van de ijsberg

Parlementslid Conor Burns, een vriend van MacLeod, zei dat het schandaal rond Oxfam slechts het topje van de ijsberg is.

“Dit wordt al vele, vele jaren op systematische wijze in de doofpot gestopt,” zei hij.

Foto: Tm Wikimedia Commons

[The Sun]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Maarten V schreef:

  Dus dan moeten we de hulporganisaties afschaffen omdat er enkele rotte appels? En het rechtse systeem toepassen: “Ieder voor zich”? We leven stilaan in een Trumpiaanse Tijdperk, mij dunkt.

  Overal vind je rotte appels, links, rechts, boven en onder, maar om een hele organisatie te demoniseren vind ik een brug te ver. Schoon schip moet daar zeker gemaakt worden.

  En overigens het ging toch over een (klein) aantal prostitutiefeestjes door een handvol vrijwilligers en niet zozeer over grote pedofilienetwerken? Wat in beide gevallen uiteraard ook niet goed te praten valt, maar we moeten het niet gaan veralgemenen en zwartmaken.

  9 likes
  • Marcel schreef:

   Duizenden pedofielen en 60.000 vrouwen en kinderen verkracht. Lijkt me iets meer dan “enkele rotte appels”. Maar ik kan me vergissen.

   En wat heeft Trump HIER in Godsnaam nou weer mee te maken????? Knap hoor, hoe alle negativiteit weer naar hem toe wordt gespind. Is hij bezig met “ieder voor zich”? Is dat wat zijn belastingverlagingen inhouden, het terugbrengen van de geldstroom naar de burger, en het wegschenken van zijn eigen salaris?

   Of is dit gewoon een gevalletje van “het trollenseizoen is weer geopend”?

   39 likes
   • Marcel schreef:

    En last but not least, de pedofielennetwerken die sinds zijn aanstelling zijn opgerold, Gitmo zit vol met dat tuig. Kinderen zijn bevrijd die onder Obama en ander tuig aan hun lot waren overgelaten.
    FEIT.

    19 likes
   • Strijdervoorvrijheid schreef:

    En sinds hij america runt zoeken beide korea’s weer toenadering.

    4 likes
   • Maarten V schreef:

    Het gaat om 7 verdachten in een hulporganisatie van 10 duizenden vrijwilligers. Niet om duizenden pedo’s die als vrijwilliger meedoen bij Oxfam, dat is zogenaamd “fake news”.

    Maar ja. Dat is niet spectaculair genoeg dus het moeten volgens de complotofielen duizenden meer zijn.

    En wat “Trumpiaans” betreft, een Amerikaanse President beschouwd zichzelf toch als wereld leider? Voor het Trumpaans tijdperk leefden we bijvoorbeeld in het Obama tijdperk etc… Het gaat maar om een woordspeling. Trumpiaans is dan wel wat negatief beladen misschien. Tja. Niet iedereen is fan van Trumps capriolen op twitter en in het openbaar. (en neen. Ik ben ook geen Clinton-fan).

    2 likes
    • Egon K schreef:

     @Maarten V, goh een echte linkse rakker, sorry hoor, maar QAnon als je dat volgt, gaat over het verenigen van de mensen, niet over ieder voor zich, of het groepjes denken en mekaar haten zoals links telkens laat zien. Je denkt misschien dat Trump rechts is, maar hij was jarenlang een democraat, hij is voor de republikeinen gegaan, om tegenover Hillary Clinton te komen te staan. Hij heeft nooit iets gezegd wat racistisch is overigens, van Clinton heb ik al vele dingen langs zien komen.

     Hij wil de inkomstenbelasting naar 0 terugbrengen, zodat mensen het geen ze verdienen weer voor zichzelf kunnen uitgeven, en niet dat een regering alles als belasting opslokt en het vervolgens laat verdwijnen. En natuurlijk als je meer belasting betaald heb je er meer voordeel aan. Maar die rijken, hadden toch genoeg geld om uit te geven, het gaat juist om de middenklasse die steeds verder met z’n hoofd onderwater komt te staan. Die rijken zijn niet belangrijk als je vraagt wat bananen kosten zegt zo’n mevrouw, geen idee 10 euro of is dat te weinig…

     En als je het verhaal erboven leest, het gaat over duizenden met pedofielen neigingen of werkzaam, en 60.000 verkrachtingen. Maar ja logisch denken is voor links natuurlijk wel een uitdaging…

     0 likes
  • Richard schreef:

   Verdiep je eens in die rotte appels die zich voordoen als organisaties. Dan vind je vanzelf uit dat het rotte appels zijn.

   21 likes
  • H.J. schreef:

   Deze goede doelen zijn niet te doorgronden, als je gaat googelen komen er aantallen boven water die schrikbarend zijn.
   Schaf al die clubjes af.
   En natuurlijk gaat dat ten kosten van een bepaalde groep, maar dat gaat het nu ook.
   Neem de postcode loterij, niet alleen de winnaars maar ook de uitvoerders ontvangen heel veel geld.
   Gewoon stoppen met het doneren van geld.

   12 likes
  • Geuz schreef:

   “We”?
   In welke droom leef jij … of eigenlijk niet?

   4 likes
  • sara schreef:

   @ Maarten V

   Priortijd nummer 1.

   Was het maar zo dat het bij een hand vol vrijwilligers bleef.
   Het is veel erger dan je denkt.
   Er worden in ontwikkelings-landen zoveel vrouwen verkracht dat je er ziek van word.
   In Afrika en India is het zo erg, dat verkrachting, aanranding en betasting letterlijk een arbeidsvoorwaarde is.

   Maar de schade die oxfam aanricht word is nog erger dan de verkrachtingen die daar normaal plaats vinden.
   Waar het oorlog is, of waar vluchtelingen zijn, zijn de vrouwen en kinderen vogelvrij.
   Er is voor hun geen ontkomen aan.
   De hel op aarde, daarom is het moreel gezien zo erg dat een HULP organisatie de fout in gaat.
   Hoe denk je dat het voeld, als je zelfs bij een hulp organisatie niet veilig bent?

   Wat doen wij elkaar aan.

   Oxfam zou ALLES ALLES in het werk moeten stellen om hun organisatie te zuiveren van dit soort praktijken.

   Priortijd nummer 1.

   2 likes
  • Minute Repeater schreef:

   @ Maarten V

   Dat is wel hetgeen wat ze willen, een belangrijke voorwaarde om een fascistisch regime te hebben is dat het nihilisme van zo´n niveau is dat de maatschappij niets tot weinig meer geeft om anderen. Op zich is er niets mis met hulp instanties, alleen moeten zij net zoals zovele andere onderdelen van de maatschappij opgeschoond worden. Van de statuten tot aan het personeel.

   Mensen in oorlog gebieden in de steek laten vind ik persoonlijk geen optie, vele hier in Nederland praten er wel stoer over, maar hebben (godzijdank) dit soort ellende nog nooit van dichtbij mee gemaakt.

   Nu was er een hoop mis met het “Marshall plan” en werden misdaden van geallieerde soldaten ook niet aangepakt; maar zonder die “hulp” was het hedendaagse Europa waarschijnlijk in een heel andere staat. Veel van die mensen die nu zo tegen “hulp progammas” zijn hoor je natuurlijk met geen woord reppen over het feit dat zonder hulp Europa totaal anders uit WO II zou ziijn gekomen. Corruptie en misdaden tegen de menselijkheid mogen nooit de reden zijn geen (internationale) hulp meer te verlenen.

   0 likes
   • Minute Repeater schreef:

    Nog een kleine toevoeging.

    Wanneer mensen niet meer bereid zijn te doneren aan grote hulp organisaties, doneer dan aan kleinere initiatieven van burgers of het MKB. Die kunnen vaak veel sneller handelen en gerichter mensen helpen.

    0 likes
 • Richard schreef:

  En Fred Teeven, die bekende persoon uit de Rolodex-zaak, heeft nu een functie bij jeugdzorg.
  Zit hij lekker dicht bij de kindertjes.

  24 likes
 • Jaya schreef:

  Infantiele en primatieve mensheid.

  8 likes
  • koekje schreef:

   Dat konden we natuurlijk niet voorzien. Hoe zou het zijn bij andere ‘hulporganisaties’?

   De crisiskaravaan van De Linda Polman werd geschreven in 2008. Haar eerste boek (‘K Zag Twee Beren) is al van 2002 of eigenlijk 1997. Ik denk niet dat zij de enige is die aan de bel heeft getrokken.

   4 likes
 • eksegese schreef:

  En zo is nu het woord hulporganisatie officieel gedegradeerd tot vies woord ! Gadverdamme !
  Ik wist dat het nogal eens mis ging met het geld, maar dit.

  11 likes
 • Bee schreef:

  Daar zit wat in zeg…”Wereldwijd zijn er tienduizenden hulpmedewerkers met pedofiele neigingen, maar als je een t-shirt van UNICEF(o.d.) draagt zal niemand je vragen wat je van plan bent” …..*zucht*

  10 likes
 • ster schreef:

  Gaan we nu iedereen die in een hulp organisatie werkt verdenken? kom op zeg.

  2 likes
  • eksegese schreef:

   Nee @ster, de meesten zijn te goeder trouw en onwetend en laten zich gedwee misbruiken in de zieligheidsindustrie. Het kwaad huist in de top en management van dat soort organisaties. Zij staan immers altijd boven elke verdenking van wege hun zogenaamd nobele streven. Ze vallen echter massaal door de mand.

   6 likes
   • Minute Repeater schreef:

    @ eksegese

    Ach, de mensen die het hardst janken over de “zieligheid industrie” en roepen dat noodhulp maar afgeschaft moet worden laten zich net zo misbruiken door die gecontroleerde verzet partijtjes/personen. Die alleen maar tot doel hebben om het “nihilisme” als de maatschappelijke standaard te laten gelden, wat 1 van de “key ingredients” is om een totalitaire staat te kunnen hebben.

    1 likes
 • Eksegese schreef:

  Ooh, dus als ik het goed begrijp moet iedereen, ook als ze keihard door de mand vallen keer op keer, gewoon de mond houden want hun misbruik komt in gevaar ? In dat geval ben je bij mij verkeerd verbonden.

  1 likes
  • Minute Repeater schreef:

   @ Eksegese

   Hoe jij tot die conclusie komt is mij een compleet raadsel. Natuurlijk moeten mensen niet hun mond houden als er onrecht is. Dat lijkt mij vanzelfsprekend, maar jij bent kennelijk een persoon voor wie alles letterlijk uitgespeld moet worden. Je kunt het wel afdoen als de zieligheid industrie, maar feit is dat tig mensen nationaal en internationaal hulp nodig hebben. Het schandaal wordt gebruikt om maar te stoppen met hulpverlening, want dat is hetgeen wat die zogenaamde gecontroleerde “oppositie” opiniemakers willen. Duidelijk kan ik het niet uitleggen hoe die schreeuwers zichzelf laten misbruiken, net zoals degene waar zij commentaar op hebben omdat zogenaamd de corruptie en criminaliteit niet zouden zien.

   Ik ben een ex militair, en heb een aantal vluchtelingenkampen van dichtbij mogen zien, en ik kan jou verzekeren dat de vele vrijwilligers echt wel weten wat er allemaal fout gaat. Alleen e handen aftrekken van die hulp behoevende mensen omdat er corruptie en criminaliteit is, is geen optie. Wat mij betreft is dat net zo fout als de corruptie en criminaliteit in rondom hulpverlening. Als we die logica hanteren, dan zouden we in Nederland dan ook maar moeten stoppen om het land te verbeteren, want er is corruptie en criminaliteit.

   1 likes
   • eksegese schreef:

    @Minute Repeater, de zieligheidsindustrie, zoals die zeer toepasselijk wordt genoemd is uitgegroeid tot nr 5 in orde van grootte. besef je hoeveel zuur verdiende centjes, van voornamelijk het gewone klootjesvolk daarin omgaan om vervolgens in totaal verkeerde handen terecht te komen ? Bovendien zijn hulporganisaties het kwaad ten dienste door de symptomen te bestrijden en de oorzaak ongemoeid te laten. Oorzaak van alle ellende wereldwijd wordt veroorzaakt door het misdaadsyndicaat achter de schermen die overheden wereldwijd onderdompelt in corruptie en criminaliteit die op hun beurt weer de lagen onder hen beweegt tot corruptie, criminaliteit, oorlog en de meest ondenkbare narigheid. Als de opbrengsten gegenereerd door natuur en arbeid enigszins eerlijk besteed zou worden zou iedereen in een onvoorstelbare overvloed en rijkdom leven. Er zijn families op de wereld die zo onbeschoft veel geld bezitten dat ze in financieel opzicht alle ellende in de wereld zouden kunnen oplossen en nog genoeg over hebben om zich alles, maar dan ook alles te permitteren meerdere levens lang. Ga daar eens langs met je collectebus, ze doen het hek van hun oprijlaan echt niet open voor je. Sterker nog je weet van hun bestaan niet af, onbereikbaar voor iedereen. Als je effectief iets wilt doen tegen ellende en narigheid in de wereld moet je de bron bestrijden, en niet als militair, want militairen zijn de willoze slaven van de corrupte overheden, bereid om zelfs het leven te geven voor dat tuig, maar door op z’n minst niet vrijwillig te kiezen op bewezen corrupte leugenaars die nooit van plan zijn de democratische waarden daadwerkelijk te eerbiedigen. Lees het boek “De crisiskaravaan van Linda Polman en zaken worden al wat duidelijker. Onthoud een ding: zowel de rekening alsook de eeuwige ellende op zich komt en blijft altijd bij het plebs. En dat hoeft niet als we wereldwijd door krijgen hoe het werkt. Dat psychopathische clubje naarlingen is op zich zelf nooit groot genoeg om de mensheid onder de duim te houden door ze in ellende onder te dompelen, daar hebben ze hulp bij nodig, en als ze die niet meer krijgen is het spel uit. Een volk krijgt de leider die het verdient, het vergt wel een andere bril dan die rose.

    2 likes
 • x

  Check Also

  huisarts

  Ex-huisarts trekt aan alarmbel: We moeten opstaan tegen het systeem voor het te laat is

  Het is overduidelijk dat deze hele zogenaamde ...

  oud-huisarts

  Oud-huisarts legt in 11 minuten uit wat ze met je van plan zijn

  Het aantal mensen dat sterft aan het ...

  >