Mens en Dier

Hoekstra maakt zich niet populair met uitspraken over dienstplicht: ‘Verdomde oorlogshitser’

Help mee door dit met anderen op je social netwerk te delen!

Het is tijd om de dienstplicht weer in te voeren, zegt CDA-leider Wopke Hoekstra. Hij pleitte bij het CDA-partijcongres voor een verplichte diensttijd. De minister wil dat jaarlijks zo’n 200.000 jongeren bij de krijgsmacht gaan of kiezen voor een maatschappelijke diensttijd.

Door de oorlog in Oekraïne en het ‘gebrek aan saamhorigheid in Nederland’ is het volgens Hoekstra noodzakelijk om nu ‘een stap verder’ te zetten.

Op social media schrijft Hoekstra: “Het is tijd voor de herinvoering van de dienstplicht. De oorlog in Oekraïne toont dat veiligheid, democratie en een sterke samenleving niet gratis zijn. Het dienstjaar versterkt onze weerbaarheid, samenleving en eenheid. Daar wordt Nederland beter van.”

Wereldvreemd

De CDA-minister krijgt felle kritiek. “Wereldvreemd,” reageert FVD-Kamerlid Ralf Dekker. Ondernemerscoach Fiona Zwart zegt: “Hoe meer repressie, hoe meer de pacifist in de mens wakker zal worden.”

“Dat wordt dan een gezellige boel in de kazernes met al die opgehokte vechtjassen in spe die absoluut niet van plan zijn hun gevechtskracht in te zetten voor een racistische en islamofobe dwangstaat,” schrijft Eerste Kamerlid Theo Hiddema.

Volgens Kamerlid Derk Jan Eppink is het voorstel van Hoekstra een ‘zak hete lucht’. “Na de Provinciale Statenverkiezingen horen we er niets meer van.”

Kanonnenvoer

Oud-Kamerlid Gabrielle Popken trekt fel van leer. “Rutte heeft gezegd dat we in oorlog zijn met Rusland. Dan mogen we dus allemaal naar Oekraïne als kanonnenvoer? Onder leiding van een EU-leger zeker? Gaat lekker zo die vrede en veiligheid sinds we in de EU zitten,” aldus Popken.

Ook neuroloog Jan Bonte haalt stevig uit. “Zodat jullie je stupide oorlogsretoriek kunnen blijven kwaken en andermans kinderen er aan kunnen wagen. En zelf je vege lijf redden. Donderstraal maar een eind op met je dienstplicht. Stuur je eigen kinderen maar. Nog beter: ga zelf! Verdomde oorlogshitser,” fulmineert hij

Overigens is de dienstplicht nooit afgeschaft. De opkomstplicht wel.

4.9 121 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
263 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Japke
Japke
1 maand geleden

Die is compleet van de pot gerukt, spoort voor geen meter!

Join de Discussion
Join de Discussion
1 maand geleden

VOOR DE VREDE

ZITTEN WIJ AL HELEMAAL NIET OP TE WACHTEN
JOU KINDEREN WEL ?
KANONNENVOER !!!

GA VOOR DE VREDE

Ron
Ron
1 maand geleden

Je zal toch getrouwd zijn met zo´n slappe oliedomme man als Hoekstra. Als ik die huisarts was ging ik als de donder scheiding aanvragen. Of ze is zelf net zo oliedom en kan het goed vinden met een zak hooi. Ga je zo´n uitspraak doen tijden die oorlog Oekraine. Gaan mensen uiteraard denken: o als de oorlog wat te lang duurt naar de zin van het kabinet kunnen we onze jongens als kanonnenvoer die kan opsturen, Want het is volgens hun ONZE oorlog en we MOETEN hem winnen. Dat was het eerst wat in mij opkwam toen ik die uitspraak van Hoekstra hoorde. Jesus wat is die vent oerdom.

Hendrik
Hendrik
1 maand geleden

Het CDA heeft vaak rare ideeën, Lubbers wou mensen in kampen stoppen (en noemde het kampementen).

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

263
0
We lezen graag je reactie!x